Nerde hangi noktalama işaretinin kullanılması,
1.si kesinlikle eğitimle ilgili. Eğitim olmadan olmayacağını anasınıfı öğrencisi biliyor artık.
2.si kapasite ile ilgili ne kadar eğitim alırsa alsın, ilgi alanı okumak ve okuduğunu anlamak değilse olmaz!
Dikkat ederseniz eğitim düzeyi, üniversite olursa güzel yazar veya konuşur demedim. Bunları yapamamasında ki engelleri söyledim. İnsanın mental bir problemi yoksa ve eğitim şansı verilirse elbette kendini ifade edebilecek seviyeye gelir. Ne yazık ki dil bilgisi dersini es geçebilen, önemsemeyen, gereksiz gören insanlar var. Bir zamanlar ben gibi. İlk, orta ve lise dönemlerim de sayısalcı ruhumun bana verdiği yetkiye dayanarak, geçmekte zorunlu kılınan dersim dil bilgisini hep salladım. Üniversite de kendimi geliştirdim. Yani üniversite okumasaydım, sadece okur-yazar olacaktım. Dil bilgisi, devrik cümle, yüklem, özne, sıfat gibi tabirlerden uzak yaşayacaktım. Derdimi yazıya döktüğümde de noktalama işareti kullanmayacaktım. Siz bu tarz şeylere takılmıyorsanız, yaptığım yorumu görmezden gelebilirdiniz, ha yok illa yorum yapıcam, üzerime vazife oldu derseniz de (ki görünen o) umarım anlatabilmişimdir derdimi size!..