Evliliğim normal mi sizce ne yapmalıyım ???

Eşinizin 2,5 gün çalıştığını söylemiştiniz. Nasıl çalışabiliyor ? Evden mi iş yapıyor ? 3 gün çalışmakla evin giderlerini nasıl karşılayabiliyor ?

Başka söylenecek herşey söylenmiş zaten. Sizin durumunuzda iş arama konusu da uzatılmamalı, bir an evvel ayrılıp yolunuza bakmalısınız.
Kamu görevlisi bulunduğu vardiyada 2.5 gün çalışıyor işvereni de durumunu bildiği için rapor durumlarını vs ellerinden geldiği kadar az iş vermeye çalışıyormuş eşimin yorumu bu

Teşekkür ederim, ben kendimi tek bir noktada eleştiriyorum, örnek,annemlere gidilecek gidene kadar günlerce onu ikna etmek zorundayım ve o ikna sürecinde ben baya yıpranıuorum en son bana “bir saat oturur geliriz “ çözümüyle geliyor ve ben anlatıyorum “bak biz bir yere ayak üstü uğramıyorız,burası bizim ailemiz ve annemler bu kadar kısa kalmayı sorgular ve soruların muhatabı bahane bulması gereken kişi ben oluyorum benim için iki saat katlanıver nolur diye dil döküyorum, diyorum ki anlamıştır herhalde, gidiyoruz, 45 dk oluyor gözler hep saatte zaten, 1 aaat olunca da hadi kalkalım demeye başlıyor ve ben o kadar lafı kime ettim anlamak çok mu zor diye sinir krizleri geçiriyorum
Peki babanızla annenizle vs muhabbet nasil onlara gidince? 1 saat sonra kalkiyomusunuz? Yada onların yanında hadi kalkalim diyormu ?

Şöyle bir örnek yazacağım buna göre değerlendirin lütfen, örnek, bir dış kıyafetim var, sonra yenisini almak istiyorum, eşim mağaza gezmez peşin para kullanmaz her şey internet siparişi…Alışveriş için peşin para istediğimde bu talebim asla karşılık görmüyor beni daim internet alışverişine yönlendiriyor, Oysa ben mağaza gezmeyi tercih ederim.Neyse,dedim gönlü olsun şimdi sorun çıkmasın,o baktı bi tane beğenmiş tamam nem de beğendim dedim aldık onu netten geldi vs. Sonra bi gün eski olan (aslımda eski değil giyilmeyecek hiç bir durumu yok ama eşim kendisi her şeyi en asgari düzeyde kullandığı için ona benim kıyafetlerim çok fazla geliyor neyse) kıyafetimi arıyorum,yok,eşimi aradım,ben onu yaktım dedi.Ben hemen parladım ya dedim o yeni gibi ben onu giyiyordum bana sormadan nasıl böyle bir şey yaparsın,baktı ben sinirlendim, yakmadım,uanacakların arasına koydum orda,dedi.Ben de bir çocuğa anlatır gibi anlattım o zaman, bak kocacım,bizim üç tane kapımız var üç kapı üç ayrı ihtiyaç demek…O kıyafet zaten eski değil atma olur mu??? Normalde bunu bir insanın anlamasını beklersiniz, ben de kocam anlamıştır ve yakmaz diye yakacakların içinden almadım,ona güvendim,anlamıştır diye düşündüm.Ertesi gün bakıyorum yok, dedim bulamadım kıyafeti, demez mi ben onu yaktım,işte ben orda koptum…Çok kızdım öfkeme hakim olamadım ve güvenimi de kaybettim ve bana açıklaması: Sorun seninle değil benimle ilgili ben evde fazla eşya tutmuyorum
Net bir şekilde adam "hasta".

Şöyle bir örnek yazacağım buna göre değerlendirin lütfen, örnek, bir dış kıyafetim var, sonra yenisini almak istiyorum, eşim mağaza gezmez peşin para kullanmaz her şey internet siparişi…Alışveriş için peşin para istediğimde bu talebim asla karşılık görmüyor beni daim internet alışverişine yönlendiriyor, Oysa ben mağaza gezmeyi tercih ederim.Neyse,dedim gönlü olsun şimdi sorun çıkmasın,o baktı bi tane beğenmiş tamam nem de beğendim dedim aldık onu netten geldi vs. Sonra bi gün eski olan (aslımda eski değil giyilmeyecek hiç bir durumu yok ama eşim kendisi her şeyi en asgari düzeyde kullandığı için ona benim kıyafetlerim çok fazla geliyor neyse) kıyafetimi arıyorum,yok,eşimi aradım,ben onu yaktım dedi.Ben hemen parladım ya dedim o yeni gibi ben onu giyiyordum bana sormadan nasıl böyle bir şey yaparsın,baktı ben sinirlendim, yakmadım,uanacakların arasına koydum orda,dedi.Ben de bir çocuğa anlatır gibi anlattım o zaman, bak kocacım,bizim üç tane kapımız var üç kapı üç ayrı ihtiyaç demek…O kıyafet zaten eski değil atma olur mu??? Normalde bunu bir insanın anlamasını beklersiniz, ben de kocam anlamıştır ve yakmaz diye yakacakların içinden almadım,ona güvendim,anlamıştır diye düşündüm.Ertesi gün bakıyorum yok, dedim bulamadım kıyafeti, demez mi ben onu yaktım,işte ben orda koptum…Çok kızdım öfkeme hakim olamadım ve güvenimi de kaybettim ve bana açıklaması: Sorun seninle değil benimle ilgili ben evde fazla eşya tutmuyorum
Keşke evlenmeden önce bu sorun benimle ilgili kismını idrak edebilseydi ve evlenmeye niyetlenmeseydi. Siz yazdıkça ben burda ofkeleniyorum. Nasıl bir bencillik nasıl bir art niyet nasıl bir bir vijdansizlik. Böyle varliklar hiç bir insanın hayatinda olmasa hayat ne kadar güzel olurdu.

Keşke evlenmeden önce bu sorun benimle ilgili kismını idrak edebilseydi ve evlenmeye niyetlenmeseydi. Siz yazdıkça ben burda ofkeleniyorum. Nasıl bir bencillik nasıl bir art niyet nasıl bir bir vijdansizlik. Böyle varliklar hiç bir insanın hayatinda olmasa hayat ne kadar güzel olurdu.
Kıymetli yorumunuz için çok teşekkür ederim…Yaşadıklarıma bazen ben de inanamıyorum…

9 aylık evliyiz, tanışma sürecimiz pek uzun değildi. Evlilik kararı bir şekilde alındı ve ben eşimin birçok taraflarını haliyle nikahtan sonra tanıdım.Nişanlılık döneminde kafamda soru işareti olan her şey evlilikte netleşti. Eşim depresif,asosyal.Hatta birkaç yıl önce bu konularla ilgili ciddi tedavi süreçleri olmuş , hastanede yatmış falan felan ben bunları evlendikten sonra kötü tecrübeler neticesinde öğrendim. 9 aydır mehter takımı gibi iki ileri bir geri gidiyoruz.Genelde bir şey isteyen,talep eden,sosyal taraf benim ama eşime göre bunların çoğu gereksiz.Kafasında farklı takıntıları var sürekli kafasının doluluğundan şikayetçi , ben psikolojik tedavi alması gerektiğini düşünüyorum ama o istemiyor.Aileni terapisi alıyorum aylardır ona da katılmak istemiyor ve ben tek taraflı çabalayıp duruyorum. Topluma bakarak değer yargıları çok farklı mesela bir yere gidilecekse “sen git ben seni zorlamıyorum ama sen de beni zorlama “ ya da “birbirimizin hayatına müdahale etmeyelim “ ya da “ben seninle bir yere gelmesem kimse bunu sorun etmez tek sorun eden sensin “gibi şeyler söylüyor. 2.5 gün çalışıyor onun dışında sosyal portallarda günlerce dolanır ve uyur bunların dışında bir arkadaş ortamı vs yok sadece ailesinin yanına gider haftada bir orda da faaliyetler aynı…Alınmam gereken birçok cümle olmasıyla beraber tatlı dil, asabiyet, naz , en basit haliyle konuları, evlilik hayatının gereklilikleri , eşlerin birbirlerine karşı sorumlulukları gibi çok şeyleri anlatmaya çalışıyorum ama hiç bir zaman anlaşıldığımı hissetmedim…Anlaşılmak,sahiplenilmek,sevilmek gibi duygular yok bende, adam tam bir duygu cimrisi…Bununla beraber , varolan sorunları sonrasında oturup konuşma durumu da yok, üstü kapatılıp geçiliyor ve ben sakin zamanlarda açmak istediğimde “böyle durup durup bunları mı konuşacağız “ oluyor.Ailesi ile konuşmaya çalışıyorum “biz onu şimdiye kadar öyle idare ettik sen de idare ediver “ diyorlar ama onların anne baba, benim eş olduğumun farkına varılamıyor pek…Sosyal ve duygusal hayatımda yalnızım…Eşim bir ara adım atmaya başlamıştı fakat artık tamamen “benden birşey bekleme,ben böyleyim beni böyle kabul et “gibi şeyler söylüyor, nişanlıyken böyle değildi ve gittikçe de hiç iyi bir yere gitmiyor… Son tartışmamızdan sonra ben artık evlilik ve ayrılık ın orta noktasından “ayrılık” kısmına bir adım daha yaklaştım çünkü bir eşle değil idare edilmesi gereken bir çocukla uğraşıyormuşum gibi geliyor ve bu evlilik beni çok yordu benden çok şey götürdü…

Sonuç olarak,sormak istediğim şey şu ki;sizler durumu nasıl değerlendiriyorsunuz???Düzelir miyiz biz, ben dediği gibi onu kendi haline biralıp kendi hayatımı yaşamaya devam mi edeyim yoksa yol yakınken vaz mı geçeyim???…
Düzelmezsiniz. Bir arkadaşım sırf bu yüzden boşandı. Boşanma sonrası oğlanın ailesi arkadaşımı arayıp arayıp ağladı. Daha beter oldu, sen en azından toparlıyordun falan diye. Yani o kıza yazık demediler hala, bize yazık dediler düşünün.

Hayat kısa, daha mutlu olacak evlilikler yapacak yaştasınızdır eminim. Bence boşanın ve yolunuzu çizin.

Bu depresif halini saklayan insnalar kadar ürkütücü bir şey de yok. Resmen evlenene kadar rol yapıyorlar. Bu korkunç bir şey

Düzelmezsiniz. Bir arkadaşım sırf bu yüzden boşandı. Boşanma sonrası oğlanın ailesi arkadaşımı arayıp arayıp ağladı. Daha beter oldu, sen en azından toparlıyordun falan diye. Yani o kıza yazık demediler hala, bize yazık dediler düşünün.

Hayat kısa, daha mutlu olacak evlilikler yapacak yaştasınızdır eminim. Bence boşanın ve yolunuzu çizin.
Kıymetli yorumunuz için çok teşekkür ederim…Benim düşüncem de bu yönde son teklifimi yapacağım ya rahatsızlığını kabul edip çözüm yoluna gider ya da bu iş biter

Durumunuza çok üzüldüm. Sakın çocuk yapmayın. 30 yaşındaymışsınız en güzel yıllar. Bu yılları heba etmeyin. Eşiniz hasta ve tedaviyi red ettiği için boşanmanız gerekli diye düşünüyorum. Düzelmek için çaba gerekli ve o da bu adam da yok ve olmayacak. Yol yakınken ayrılın

Durumunuza çok üzüldüm. Sakın çocuk yapmayın. 30 yaşındaymışsınız en güzel yıllar. Bu yılları heba etmeyin. Eşiniz hasta ve tedaviyi red ettiği için boşanmanız gerekli diye düşünüyorum. Düzelmek için çaba gerekli ve o da bu adam da yok ve olmayacak. Yol yakınken ayrılın
Kıymetli yorumunuz için çok teşekkür ederim, kendisine son teklifim tedaviyi en azından bir uzman desteğini kabul etmesi olacak kendisi yapıcı olmazsa benim takatim kalmadı artık

Siz iyi misiniz? Nasil bir dunyada yasiyorsunuz? Kiyafet yakan bir kocaniz var hala evliliginizin normalligini sorguluyorsunuz. Gerceklik alginiz mi bozuldu nedir. Kacin gidin Allah askina!

Benzer bir duruma bir yakınım düşmüştü. Çok severek evlenmişti. 10 ay kadar evli kaldı taa ki adamın şizofren olduğunu beyin kanaması geçirerek öğrenene dek.
Adam kendisine alınan bir hediyeyi “bunu sen sevgiline almıştın ama bana verdin o yüzden olmuyor bedeni” diye kadını öldüresiye dövmüştü ve sonuç beyin kanaması.
Adamın ailesi de değişikti.
İlla birlikte oturmak istemişler(meğer şizofren ilaçlarını adama annesi içiriyormuş)
Evleri ayırıp oturmaya başlayınca e bizim kız da hastalıktan bir haber, ilaç içirilmiyor adama. Hastalık kötüye gitmiş. Kötü bir deneyim yaşadı ama çok şükür bitti gitti.
Lütfen direkt ayrılın.
Benim yakınım şuan oldukça mutlu ve evli. Yani yaş geç değil. Orda vakit kaybediyorsunuz.
Ben bugün toplanır yarın çıkar giderdim.

Siz iyi misiniz? Nasil bir dunyada yasiyorsunuz? Kiyafet yakan bir kocaniz var hala evliliginizin normalligini sorguluyorsunuz. Gerceklik alginiz mi bozuldu nedir. Kacin gidin Allah askina!
“Yapmamasını “rica etmeme rağmen …

Benzer bir duruma bir yakınım düşmüştü. Çok severek evlenmişti. 10 ay kadar evli kaldı taa ki adamın şizofren olduğunu beyin kanaması geçirerek öğrenene dek.
Adam kendisine alınan bir hediyeyi “bunu sen sevgiline almıştın ama bana verdin o yüzden olmuyor bedeni” diye kadını öldüresiye dövmüştü ve sonuç beyin kanaması.
Adamın ailesi de değişikti.
İlla birlikte oturmak istemişler(meğer şizofren ilaçlarını adama annesi içiriyormuş)
Evleri ayırıp oturmaya başlayınca e bizim kız da hastalıktan bir haber, ilaç içirilmiyor adama.
Lütfen direkt ayrılın.
Benim yakınım şuan oldukça mutlu ve evli. Yani yaş geç değil. Orda vakit kaybediyorsunuz.
Ben bugün toplanır yarın çıkar giderdim.
Yorumunuzu dikkatle okudum bu tecrübenizi benimle paylaştığınız için çok teşekkür ederim,en kısa yoldan halletmeye çalışacağım

Yok iyi değil bence. Hani köylerde olur ya. Zihinsel engelli iki kişiyi evlendirirler. Tonlarca çocuk olur. Burda da konu sahibinde de bir absurtluk var. Ya da fazla saf. Anlamadım. Urkmuyor da durumdan.

X