Evliligim kocaman bir hayal kirikligi

Merhana hanimlar
Bir konu acmistim esimle on gundur konusmuyoruz diye. Ulkemizi sarsan deprem sebebiyle ölümlü dunya diyerek sarildik eski konulari hic acmadik baristik guya bu vesileyle.
15 gun surdu iyi halimiz yine kavga gurultu.
İyice saygisizlasti. Hakaret kufur.
Barismadan onceki kavgamizda sana katlanamiyorum ayri yasalim demisti.
Bu sefer de ben artik dayanamadim hakaretlerine tavirlarina , cantani hazirla bir sure ayri yasayalim dedim. Gitti. Bir hafta eve gelmeyecekmis sonra bosanma sartlarini konusacakmisiz.
Kendisi tam bir okuz. Babalik gormemis babasindan yani evde varmis ama sadece adi varmis. Kendisini babaannesi annesi buyutmus.
Kendisi de cocuklarimiza babalik yapamiyor ilgisiz. Eve para getirmek tek gorevi saniyor işe gidiyor geliyor ya geri kalan her iş benim gorevim o yaparsa da lütuf.
Cocuklarin isimleri icin benimle hamileyken cok kavgalar etti. İkinci cocuga vefat eden babasinin adini koydu butun itirazlarima ragmen. Simdi ki kavga sebebi de ogluma o isimle seslenmemem ikinci ismini soylemem. İkinci ismini de o koymuştu zaten ben de en son naparsan yap demistim.
Kendisi son derece baskici her konuda ona itaat etmemi bekliyor. Neymis ben ona saygi hurmet gostermiyormusum. Annesi gibi etrafinda dort doneyim istiyor. İki cocukla zaten yeterince zorlaniyorum yardim etmiyor ev islerine cocuk bakimina. Bir kere bez degistirmisligi yoktur neymis yapamiyormus. Bana bir defa aşkım demisligi yoktur oyle seyler diyemezmis. Ama kufur hakaret edebiliyor.
Meslegim var zaten kendi parami kazaniyorum bekarlik esyalarimi kullaniyorum hala. Dugun bile istemedim balayina gitmedik. Ondan bekledigim seyler maddi degildi maneviydi. Sevgi saygi ilgi. Bunlari da veremiyor.
Oyle manipulasyon yapiyor ki acaba bende hata var mi diye dusunuyorum.
Kendinde hic hata gormuyor. Beni aldatmiyormus dovmuyormus parasini eve harciyormus ya kendini mukemmel es baba olarak goruyor.
Evlendigim icin cok pismanim. Denk degiliz. Aile olarak da yetisme tarzi olarak da.
Simdi diyeceksiniz ki hakli olarak niye iki cocuk yaptin ne mal oldugunu biliyordun.
Salak kafam iste.
İkinci cocugumuz plansiz oldu. Onlara baktikca ozurler diliyorum icimden boyle bir babalari oldugu icin.
Simdi neden hala tamam bosanalim diyemiyorum cesaret edemiyorum. Evlenirken yanlis karar aldim simdi de yanlis karar almaktan korkuyorum
Beni bi silkeler misiniz ?
Bu adam beni sevmiyor dimi. Camasiri yikansin yemegi yapilsin iki de cocuk yapariz hizmetim gorulur diye evlenmis dimi.
Kendince seviyor olabilir.

Çok kötü bir baba ile buyudugu belki eve o çocukken doğru düzgün para girmediyse, annesini dövüp aldattiysa kendince baba ve eş olmayı sadece bunların tersini yapmak olarak kendine kodlamış olabilir. Keza çoğu bu düşüncedeki erkek böyle.

Aslında aranızda belki de sevgi farkı değil, farkındalık ve hayata bakış açısı farkı var.

Bu da sizin açınızdan belli ki çok önemli ama bence eşinizin hayatı algılayış seviyesi farklı olduğu için anlasamiyorsunuz. Yine de sizi sevmemiş ve sevmiyor diyemem. Belki de kendince seviyor bilemem. Ama bu sizi ne derece mutlu ediyor, ondan ayrılırsaniz maddi manevi 2 çocuk ile sizce daha mı mutlu olacaksınız yoksa onun şu anda sunduğu maddi desteği bile kızgınlıkla saymasaniz da düşündüğünüzden daha çok ihtiyacınız olacak mı?

Bunlar üzerine düşünüp iyi karar verin derim.

Merhana hanimlar
Bir konu acmistim esimle on gundur konusmuyoruz diye. Ulkemizi sarsan deprem sebebiyle ölümlü dunya diyerek sarildik eski konulari hic acmadik baristik guya bu vesileyle.
Bu sefer de ben artik dayanamadim hakaretlerine tavirlarina , cantani hazirla bir sure ayri yasayalim dedim. Gitti. Bir hafta eve gelmeyecekmis sonra bosanma sartlarini konusacakmisiz.
Kendisi tam bir okuz. Babalik gormemis babasindan yani evde varmis ama sadece adi varmis. Kendisini babaannesi annesi buyutmus.
Kendisi de cocuklarimiza babalik yapamiyor ilgisiz. Eve para getirmek tek gorevi saniyor işe gidiyor geliyor ya geri kalan her iş benim gorevim o yaparsa da lütuf.
Cocuklarin isimleri icin benimle hamileyken cok kavgalar etti. İkinci cocuga vefat eden babasinin adini koydu butun itirazlarima ragmen. Simdi ki kavga sebebi de ogluma o isimle seslenmemem ikinci ismini soylemem. İkinci ismini de o koymuştu zaten ben de en son naparsan yap demistim.
Kendisi son derece baskici her konuda ona itaat etmemi bekliyor. Neymis ben ona saygi hurmet gostermiyormusum. Annesi gibi etrafinda dort doneyim istiyor. İki cocukla zaten yeterince zorlaniyorum yardim etmiyor ev islerine cocuk bakimina. Bir kere bez degistirmisligi yoktur neymis yapamiyormus. Bana bir defa aşkım demisligi yoktur oyle seyler diyemezmis. Ama kufur hakaret edebiliyor.
Meslegim var zaten kendi parami kazaniyorum bekarlik esyalarimi kullaniyorum hala. Dugun bile istemedim balayina gitmedik. Ondan bekledigim seyler maddi degildi maneviydi. Sevgi saygi ilgi. Bunlari da veremiyor.
Kendinde hic hata gormuyor. Beni aldatmiyormus dovmuyormus parasini eve harciyormus ya kendini mukemmel es baba olarak goruyor.
Evlendigim icin cok pismanim. Denk degiliz. Aile olarak da yetisme tarzi olarak da.
Simdi diyeceksiniz ki hakli olarak niye iki cocuk yaptin ne mal oldugunu biliyordun.
Salak kafam iste.
İkinci cocugumuz plansiz oldu. Onlara baktikca ozurler diliyorum icimden boyle bir babalari oldugu icin.
Simdi neden hala tamam bosanalim diyemiyorum cesaret edemiyorum. Evlenirken yanlis karar aldim simdi de yanlis karar almaktan korkuyorum
Bu adam beni sevmiyor dimi. Camasiri yikansin yemegi yapilsin iki de cocuk yapariz hizmetim gorulur diye evlenmis dimi.
Kendinizi değersiz hissettiren kim olursa olsun hayatınızda kalmayı haketmiyor. Çocuklarınız annelerine yapılan bu tavırlara şahit olarak büyüyor. 20yıllık evliliğimde edindiğim en büyük tecrübe şu çocuklarınızın ihtiyacı olan en önemli şey inanın sadece mutlu ve huzurlu bir anne. Umarım sorunlarınız hayrınıza çözülür. Sevgiler..

Haklısınız ama Türkiye şartlarında öyle hayalinizdeki gibi bir koca nadir bulunur o da size denk gelir mi bilinmez. Adamlar boşanınca nafaka bile vermiyor. Geçim yapmak çok zor ben dulum. 2 çocuğum var ikisi de küçük. Yani dövmüyorsa evine bakıyorsa en azından çocuklar en küçüğü 7 8 yaşına gelene kadar idare edin derim. Zaten 2 çocukla tekrar evlenip bir düzen tutturmak çok zor. Boşansan tek kendim bakarim dersen geçim çok zor geceni gündüze katıp var gücünle çalışıp çocuklarına hem ana hem baba olacaksın sanma ki boşandıktan sonra mükemmel bir baba olacak. İyi düşün derim.
Öyle değil işte.Ayrıldıktan sonra çocuğunun okul masraflarını,nafakalarını,hatta eski eşinin ev kiralarını ödeyen erkekler de var.Ayrıca evliyken aldatmayan,eşlerinin maaş kartına gözünü dikmeyen,kendi ailesine sınır koyan,ev işi yapan,eşine destek olan,şiddet yerine sevgi gösteren adamlar da var.Ne aradığınıza bağlı.Evlenmek için evlenirseniz,evlenmeden gördüğünüz hatalarına kayıtsız kalıp seviyorum diye her şeye katlanırsanız sonu süpriz olmaz ki.
Konu sahibi eşiniz sizi sevmiyor.Sırf ihtiyaçlarını karşılayasınız diye sizinle rahatı için evlenmiş.Boşanırsınız,boşanmazsınız siz bilirsiniz.Ama bu paşazadeden 3.çocuğu yapmayın.Çok yıpranırsınız.

Öyle değil işte.Ayrıldıktan sonra çocuğunun okul masraflarını,nafakalarını,hatta eski eşinin ev kiralarını ödeyen erkekler de var.Ayrıca evliyken aldatmayan,eşlerinin maaş kartına gözünü dikmeyen,kendi ailesine sınır koyan,ev işi yapan,eşine destek olan,şiddet yerine sevgi gösteren adamlar da var.Ne aradığınıza bağlı.Evlenmek için evlenirseniz,evlenmeden gördüğünüz hatalarına kayıtsız kalıp seviyorum diye her şeye katlanırsanız sonu süpriz olmaz ki.
Konu sahibi eşiniz sizi sevmiyor.Sırf ihtiyaçlarını karşılayasınız diye sizinle rahatı için evlenmiş.Boşanırsınız,boşanmazsınız siz bilirsiniz.Ama bu paşazadeden 3.çocuğu yapmayın.Çok yıpranırsınız.
Tabiki 3.çocuk kesinlikle sağlam korunsun. Ama maalesef 2 çocukla ki elinde iyi bir işi yoksa ya da arkasında duracak ailesi yoksa şu an ki vaziyetten kötü duruma düşer. Kadın en azından şu anda geçim sıkıntısı çekmiyor çocukları ve evi. Adamı da silsin akşam yemek çay sonra geçsin mutfağına çocuklarının yanına muhatap dahi olmasın.

Merhana hanimlar
Salak kafam iste.
Şöyle ki sevgililik donemizde de böyle bir insan mıydı? Böyleyse eğer neden evlendiniz? Evlilik cok ciddi bir karar size hakaret eden, yaptıklarınızı yapmaya mecbur gören, bir tesekkür ve ya güzel söz etmeyen bir erkekten bence artık sevgi aramayın. Sevgi varsa bile bu davranışlara karşın bu evliliği devam ettirmek size eziyet olur. Boşanmak bence sizin için en iyisi olur. Madem işiniz var boşanın ve ona ne kadar güçlü oldugunuzu kimseye ihtiyac duymadıgınızı ve ona yaptıgınız hiç bir iyiliği de yapmaya aslında mecbur olmadıgınızı gösterin.

X