Evliligim kocaman bir hayal kirikligi

Çocuklarınızın isimleri nedir ? Umarım arkadaşları seslendiğinde severek taşıdıkları isimleri vardır ve kendilerine bir lakap seçip, o lakapla seslenilmesini istemezler.
Soylemeyeyim simdi cok kullanilan isim degil birisi desifre olmayayim. İki isimleri var. İkinci isimleri guzel.
İsim mevzusu ayri zaten. Millete ailesine yaranmak icin lohusayken bile benimle kavga etti gitti kimligi cikartti kafasina gore. Kendisi bir kere o isimle ogluna seslenmis degil ben kullanmiyorum diye kiziyor beyimiz.

Tebrik ederim cok mutlu olursunuz insallah sonraki hayatinizda. Cocugunuz var mi?
Hayır yok, benim evliliğim ilk haftasında bitti zaten. Manevi olarak. 3 ay aynı evde yaşadık daha sonra da düzelmedi. Sevgisizlik çok zor. Ben sevgiyle dolup taşan biriyim eşim ise hep annesini haklı gördü beni dışladılar yoksaydılar. Çok üzgünüm inşallah siz de iyi olun

Siz bu adamı kendiniz seçtiniz ama çocuklarınız değil çocuklarınıza istemeyeceği bir hayatı yaşatmak çok bencilce olur bence o yüzden ilişkinizi uzatmadan bitirin .

Sevmeyen insan kimseyi sevmiyor, sevmeyi seven de illaki seviyor birilerini, zaman ve mekan tanımaksızın,

Bana aşık sanatçı ruhlu insanlar oldu bana da şiir şarkı yazdılar ama dedim Ya olay ben değilim ben olmasam başka bir kadına da yazacaklardı onları,onlar sevmeye aşıklar kişiye değil

O sebepledir ki eşin kimseyi sevemez, kendini yıpratma en azından 3. Cocuğu yapma ve kendini toparladığında boşan,

Bu hayata kimseye hizmetçi olmaya gelmedin bunu unutma
Haklısınız ama Türkiye şartlarında öyle hayalinizdeki gibi bir koca nadir bulunur o da size denk gelir mi bilinmez. Adamlar boşanınca nafaka bile vermiyor. Geçim yapmak çok zor ben dulum. 2 çocuğum var ikisi de küçük. Yani dövmüyorsa evine bakıyorsa en azından çocuklar en küçüğü 7 8 yaşına gelene kadar idare edin derim. Zaten 2 çocukla tekrar evlenip bir düzen tutturmak çok zor. Boşansan tek kendim bakarim dersen geçim çok zor geceni gündüze katıp var gücünle çalışıp çocuklarına hem ana hem baba olacaksın sanma ki boşandıktan sonra mükemmel bir baba olacak. İyi düşün derim.

Haklısınız ama Türkiye şartlarında öyle hayalinizdeki gibi bir koca nadir bulunur o da size denk gelir mi bilinmez. Adamlar boşanınca nafaka bile vermiyor. Geçim yapmak çok zor ben dulum. 2 çocuğum var ikisi de küçük. Yani dövmüyorsa evine bakıyorsa en azından çocuklar en küçüğü 7 8 yaşına gelene kadar idare edin derim. Zaten 2 çocukla tekrar evlenip bir düzen tutturmak çok zor. Boşansan tek kendim bakarim dersen geçim çok zor geceni gündüze katıp var gücünle çalışıp çocuklarına hem ana hem baba olacaksın sanma ki boşandıktan sonra mükemmel bir baba olacak. İyi düşün derim.
Oyle malesef. Erkekler de bunun bilincinde oldugu icin kaybetmekten korkmuyorlar. Bosanmak kadinlar icin daha zor oldugundan bu küstahlıklari saygisizliklari

Demem o ki çocuklarız büyüyene kadar kendinize ve çocuklarınıza baktırın
Ben hicbir zaman bosanalim demedim zaten bosanma lafi agzindan dusmeyen esim. Zamaninda gitme de dedim bosanmayalim cocuklar var da dedim ama gururum ayaklar altina alindi degerim kalmadi hic. Bosanmak istemiyorum adam olsun istiyorum ama zor. Tesekkurler yorumunuz icin hakkimizda hayirlisi

Merhana hanimlar
Bir konu acmistim esimle on gundur konusmuyoruz diye. Ulkemizi sarsan deprem sebebiyle ölümlü dunya diyerek sarildik eski konulari hic acmadik baristik guya bu vesileyle.
15 gun surdu iyi halimiz yine kavga gurultu.
İyice saygisizlasti. Hakaret kufur.
Barismadan onceki kavgamizda sana katlanamiyorum ayri yasalim demisti.
Bu sefer de ben artik dayanamadim hakaretlerine tavirlarina , cantani hazirla bir sure ayri yasayalim dedim. Gitti. Bir hafta eve gelmeyecekmis sonra bosanma sartlarini konusacakmisiz.
Kendisi tam bir okuz. Babalik gormemis babasindan yani evde varmis ama sadece adi varmis. Kendisini babaannesi annesi buyutmus.
Kendisi de cocuklarimiza babalik yapamiyor ilgisiz. Eve para getirmek tek gorevi saniyor işe gidiyor geliyor ya geri kalan her iş benim gorevim o yaparsa da lütuf.
Cocuklarin isimleri icin benimle hamileyken cok kavgalar etti. İkinci cocuga vefat eden babasinin adini koydu butun itirazlarima ragmen. Simdi ki kavga sebebi de ogluma o isimle seslenmemem ikinci ismini soylemem. İkinci ismini de o koymuştu zaten ben de en son naparsan yap demistim.
Kendisi son derece baskici her konuda ona itaat etmemi bekliyor. Neymis ben ona saygi hurmet gostermiyormusum. Annesi gibi etrafinda dort doneyim istiyor. İki cocukla zaten yeterince zorlaniyorum yardim etmiyor ev islerine cocuk bakimina. Bir kere bez degistirmisligi yoktur neymis yapamiyormus. Bana bir defa aşkım demisligi yoktur oyle seyler diyemezmis. Ama kufur hakaret edebiliyor.
Meslegim var zaten kendi parami kazaniyorum bekarlik esyalarimi kullaniyorum hala. Dugun bile istemedim balayina gitmedik. Ondan bekledigim seyler maddi degildi maneviydi. Sevgi saygi ilgi. Bunlari da veremiyor.
Oyle manipulasyon yapiyor ki acaba bende hata var mi diye dusunuyorum.
Kendinde hic hata gormuyor. Beni aldatmiyormus dovmuyormus parasini eve harciyormus ya kendini mukemmel es baba olarak goruyor.
Evlendigim icin cok pismanim. Denk degiliz. Aile olarak da yetisme tarzi olarak da.
Simdi diyeceksiniz ki hakli olarak niye iki cocuk yaptin ne mal oldugunu biliyordun.
Salak kafam iste.
İkinci cocugumuz plansiz oldu. Onlara baktikca ozurler diliyorum icimden boyle bir babalari oldugu icin.
Simdi neden hala tamam bosanalim diyemiyorum cesaret edemiyorum. Evlenirken yanlis karar aldim simdi de yanlis karar almaktan korkuyorum
Beni bi silkeler misiniz ?
Bu adam beni sevmiyor dimi. Camasiri yikansin yemegi yapilsin iki de cocuk yapariz hizmetim gorulur diye evlenmis dimi.
Sana ne "neden cocuk yaptin? " "Neden evlendin?" demeyecegim.

Sevmissin iste.

Ama sana tek diyecegim "ayril ve hayatini kurtar"

Ben hicbir zaman bosanalim demedim zaten bosanma lafi agzindan dusmeyen esim. Zamaninda gitme de dedim bosanmayalim cocuklar var da dedim ama gururum ayaklar altina alindi degerim kalmadi hic. Bosanmak istemiyorum adam olsun istiyorum ama zor. Tesekkurler yorumunuz icin hakkimizda hayirlisi

Zaten kendini garantiye alıp boşansın diyorum,

hep derim bir kadın bi cocuk yaparken ‘ ben bu cocuğu bu adam olmadan da bakabilir miyim?’ Diye sorsa hiçbir kadın ortada kalmaz zorluk çekmez boşandığında

Yani boşanmak mesele değil elbet boşanırsiniz ama boşandıktan sonra aynı standartlarda yaşamak mesele.
Nafaka ödeyecek mi doğru dürüst çocuklarla ilgilenecek mi vs bunlar önemli.
Yoksa siz yine bekar anne olarak yalnız kalacaksınız.
Birde gelir durumunuz vs nasıl eve katkısı falan ne durumda ?
Yanlış anlamayın size çekin bu adamı katlanin demiyorum asla ama böyle havadan konuşmak kolay.
Dediigm gibi önemli olan iki çocukla hayatı güzel bir şekilde sürdürebiliyor olmak.

Aynen dediginiz sebeplerle secmis. Huyum en azindan onun istedigi kadar yumusak degil ki biraz itiraz gorunce bosanma laflari etmeye basladi. Her seye itaat etmemi bekliyor. Geri kafali birisi ataerkil. Anasindan babasindan oyle gormus.
adamın öküzlüğüne bahane bulmayın gözünüzü seveyim.
Anasindan babasindan oyle gormus
demeyin
bir insan üniversite eğitimi almaz, ne bileyim iyi bir alan okumaz kuantum fiziği bilmez
okumamış bilmiyor denir,
yabancı dil öğrenmemiştir bilmiyor görmemiş denir
üst düzey bir ortama girince ne yapacağı bilemez, e öyle ortam görmemiş denir

ama eşine aşkım dememek, hal hatır sormamak, ilgilenmemek onu geçtim küfretmek nedir!
anne-babasından görmemiş olabilir ama o yetişkin bir insan..."yetişkin birey" olmanın bazı asgari koşulları var

evet çok güzel bir aile ortamında büyümek
hele hele birbirini seven anne baba çocuğu olmak mükemmel birşey olsa gerek
ama inanın şu toplumda bunu nadir bulursunuz
daha düne kadar 20 yaş altında akraba evliliği bu toplumun temel evlilik şekliydi

adamın öküzlüğüne bahane bulmayın gözünüzü seveyim.

demeyin
bir insan üniversite eğitimi almaz, ne bileyim iyi bir alan okumaz kuantum fiziği bilmez
okumamış bilmiyor denir,
yabancı dil öğrenmemiştir bilmiyor görmemiş denir
üst düzey bir ortama girince ne yapacağı bilemez, e öyle ortam görmemiş denir

ama eşine aşkım dememek, hal hatır sormamak, ilgilenmemek onu geçtim küfretmek nedir!
anne-babasından görmemiş olabilir ama o yetişkin bir insan..."yetişkin birey" olmanın bazı asgari koşulları var

evet çok güzel bir aile ortamında büyümek
hele hele birbirini seven anne baba çocuğu olmak mükemmel birşey olsa gerek
ama inanın şu toplumda bunu nadir bulursunuz
daha düne kadar 20 yaş altında akraba evliliği bu toplumun temel evlilik şekliydi
Ot gelmiş saman gidecek insanlara laf anlatmaya çalışmak beyhude bir uğraş…..

Merhana hanimlar
Bir konu acmistim esimle on gundur konusmuyoruz diye. Ulkemizi sarsan deprem sebebiyle ölümlü dunya diyerek sarildik eski konulari hic acmadik baristik guya bu vesileyle.
Bu sefer de ben artik dayanamadim hakaretlerine tavirlarina , cantani hazirla bir sure ayri yasayalim dedim. Gitti. Bir hafta eve gelmeyecekmis sonra bosanma sartlarini konusacakmisiz.
Kendisi tam bir okuz. Babalik gormemis babasindan yani evde varmis ama sadece adi varmis. Kendisini babaannesi annesi buyutmus.
Kendisi de cocuklarimiza babalik yapamiyor ilgisiz. Eve para getirmek tek gorevi saniyor işe gidiyor geliyor ya geri kalan her iş benim gorevim o yaparsa da lütuf.
Cocuklarin isimleri icin benimle hamileyken cok kavgalar etti. İkinci cocuga vefat eden babasinin adini koydu butun itirazlarima ragmen. Simdi ki kavga sebebi de ogluma o isimle seslenmemem ikinci ismini soylemem. İkinci ismini de o koymuştu zaten ben de en son naparsan yap demistim.
Kendisi son derece baskici her konuda ona itaat etmemi bekliyor. Neymis ben ona saygi hurmet gostermiyormusum. Annesi gibi etrafinda dort doneyim istiyor. İki cocukla zaten yeterince zorlaniyorum yardim etmiyor ev islerine cocuk bakimina. Bir kere bez degistirmisligi yoktur neymis yapamiyormus. Bana bir defa aşkım demisligi yoktur oyle seyler diyemezmis. Ama kufur hakaret edebiliyor.
Meslegim var zaten kendi parami kazaniyorum bekarlik esyalarimi kullaniyorum hala. Dugun bile istemedim balayina gitmedik. Ondan bekledigim seyler maddi degildi maneviydi. Sevgi saygi ilgi. Bunlari da veremiyor.
Kendinde hic hata gormuyor. Beni aldatmiyormus dovmuyormus parasini eve harciyormus ya kendini mukemmel es baba olarak goruyor.
Evlendigim icin cok pismanim. Denk degiliz. Aile olarak da yetisme tarzi olarak da.
Simdi diyeceksiniz ki hakli olarak niye iki cocuk yaptin ne mal oldugunu biliyordun.
Salak kafam iste.
İkinci cocugumuz plansiz oldu. Onlara baktikca ozurler diliyorum icimden boyle bir babalari oldugu icin.
Simdi neden hala tamam bosanalim diyemiyorum cesaret edemiyorum. Evlenirken yanlis karar aldim simdi de yanlis karar almaktan korkuyorum
Bu adam beni sevmiyor dimi. Camasiri yikansin yemegi yapilsin iki de cocuk yapariz hizmetim gorulur diye evlenmis dimi.
Gerçekleri sende biliyorsun .neden tekrar tekrar duymak istiyorsun anlamadım

Dogru diyorsunuz. Kabullenemiyorum. Benim baskasiyla mutlu olma ihtimalimi caldi. Cocuklarimin mutlu bir ailede buyume sanslarini ellerinden aldi. Cok mu zordu beni sevmek diye kendimi sucluyorum. Ofkeliyim.
Sorun sen degilsinki karşındaki kişi sorunlu.seven her türlü seviyor sevmeyen de pırlanta olsan yine sevmiyor

Merhana hanimlar
Salak kafam iste.
Saygı yoksa sevgi yoksa çocuklar huzursuzsa duzelmeyecekse bu durum.Ayrilmak mantıklı gibi ama iyi düşünmek lazım.

X