evliliğim, kızım ve eşim.......

Arada çok fazla tartışma olduğu için bütün yorumları okumadım sadece sizin mesajınıza yorum yapacağım bu yüzden. Belki bir aile danışmanına gidip terapi almanız bazı sıkıntılarınızı çözer. Her ikinizin de mesleği çok zor. Muhtemelen çok yoruluyorsunuz çok yıpranıyorsunuz ve evliliğinizi yaşamak için mecaliniz kalmıyor bu yüzden aşılabilecek problemler büyüyüp dağ gibi oluyor. Aile danışmanına gitmek her sorunu çözmüyor maalesef ama hiçbir işe yaramasa da boşanma kararı üzerinde daha sağlıklı düşünmenize yardımcı olabilir.

ben bazı konu sahiplerini anlamıyorum. konu açıp eşlerini yerle bir ederler, eşini biz haksız bulduğumuzda da hemen savunma yok ''eşim özünde iyidir'' yok ''sevilir sayılır'' yok ''cocuga düskün''
bu nedir ya saka gibi.

Ya eşimin dedikleride yenilir yutulur cinsten değil dün akşam ki sözleri çok kırdı beni ce sabah annemin evine geldim çok yoruldum sonu nolur bilmiyorum ama gerçekten bittimntükendim.

Hakkında hayirlisi olsun şu an kafanı dinleyip çıkar yolu olup olamadığını bulabilirsin bugün şu yazıyı buldum
Saygı kısiler arası ilişkileri düzenleyen insanların birbirine sevmesini birbirlerine anlayışlı olmasına vesile olan güzel bir davranıştır.
Ve arkasını çevirin ayet buldum
Sevdiğiniz şeylerden allah yolunda harcamadikca iyiliğe asla erisemezsiniz her ne için harcasaniz allah onu bilir.
Sen Hatalı sin demiyorum ama biri hata yapar diğeri devam eder
Sevgi tamamen bitmeden bitti diyemezsin
Su an çok kırıldın incindin sogudun hatta ama su an kafanı dinleme için fırsat buldun aslında.

ben bazı konu sahiplerini anlamıyorum. konu açıp eşlerini yerle bir ederler, eşini biz haksız bulduğumuzda da hemen savunma yok ''eşim özünde iyidir'' yok ''sevilir sayılır'' yok ''cocuga düskün''
bu nedir ya saka gibi.
?eh ama insanların sadece eksi yönü yok ki...asıl insanların sadece eksi yönünden bahseden konu sahipleri bana ilginç geliyor...hele bahsettiği eş,arkadaş vs ise
?

arkadaşlar eski konularımı bilenler bilir. nasıl kısaca durumumu anlatırım bilmiyorum. ama deneyeceğim zira çok bunaldım.
ben doktorum eşim asker. evlendiğimiz zaman o yurt dışındaydı sonra evlendik yanıma tayin olmadı ayrıydık bir ay evvel tayini oldu ve bir evde yaşamaya başladık.
asistanlık yapıyorum yakında tezle uğraşacağım birde dokuz aylk bir kızım var. eşimle çok zor günler geçiriyorum. evlendiğimizden beridir. gürültü patırtı eksik olmuyor. artık kızım etkilenmeye başladı. neresinden tutsa elimde kalıyor bu evlilik ya neyse. madde madde anlatacağım.
-cinsel hayat kızıma hamile kalmam ile bitti çünkü öncesinde kendinde bulunan erken boşalma sorunu nedeni ile ben cinsellikten nefret eder hale geldim ki beni soğuk bir kadın olmakla suçladı zamanında. onu uyandıramıyor muşum......vs buda canımı sıktığı ve çok üzüldüğüm için bebeği bahane edip yasak koydum. zaten çok kötü horladığı için gece beraber yatağa girsekte ben odadan gitmek zorunda kalıyordum derken yataklarda ayrıldı. bu cephe perişan kısaca. doğumdan sonra bir kaç defa denememiz oldu ama başarılı olamadık. erken boşalma ve horlama içinde tedaviyi kabul etmiyor.
-ev işleri; evlendiğimizden beridir kanayan yaram. pis ve vurdumduymaz. bende biraz titiz biriyim evi azıcık derli toşlu görmek istemem suç.akşam işten geliyorum kızımı uyutmam falan dokuz oluyor sonra etrafı topla bulaşık çamaşır.....vb (kendi çamaşurını kendi yıkayıp ütüler yetişemiyorum kendim bile bazen ütüsüz işe gidiyorum o kadar yoğunum ama o kadar bunu da başıma kakar donumu bile yıkamıyorsun diye) eve her onbeş günde bir temizlikçi gelir bebeğin bakıcısıda bir kap yemek yapar. ama geri kalan herşey bana ait evde. ben hadi yemek yapsın bulaşık yıkasın demiyorum ama en azından yediği yemeği masadan kaldırıp makinaya koysun. yada makina yıkandığında yerine koysun. yokkkkk binbir defa laf işit. yada ne bileyim yetişemediğim zaman çamaşırı topla diyorum yapıyor ama burnumdan da lafları ile geliyor.
-mali durumlar apayrı bir başlık konusu
-sevgi ilgi alaka konusu zaten biteli yıllar oluyor. eskiden çiçek böcek eksik olmazdı şimdi ben söylemesem hayatta almaz.
- ailevi konular burada ben suçluyum itiraf ediyorum. çok sık arayıp sormam onları. bayramda seyranda. ama akrabalarıda bir garip iyi insanlar ama anlaşamadık ısınamadık bir türlü birazda eşim arayı yapmayı beni onlarla kaynaştırmayı ara bulmayı beceremedi. yoksa ben onların köyüne gidip herkesle insan ayırmadan yer sofrasına oturdum sohbetlerine katıldım......
-uyuşamama; birazda kültür farklılığı başgösteriyor. o iç anadolu da köy hayatından gelmiş altı kardeşin en küçüğü bense evin tek kızıyım. annem zamanında tusu kazanabilmem için herşeyimi ayağıma kadar getirdi. alışamadım evliliğede anneliğede ama eşimde aile hayatı nedir görmedi hep yatılı okullarda özgürce büyümüş. şimdide ev hayatına adapte olamıyor birşey istediğimde yada yardım et değiğimde bana dokunma benden birşey isteme bak ben senden istiyor muyum diyor. ama işlere yetişemiyorum. tez hazırlayacağım ve krtitk iki yılım var akşamları ders çalışmam lazım ama yorgunluktan sızıp kalıyorum. yılların emeğini çöpe atmak istemiyorum.
-küçük görülme; iişim çok zor tamam nöbet tutmuyor olabilirim ama hergün akşama kadar koşturup duruyorum,eve geldiğimde pesitlim çıkmış oluyor değil kızıma kendime hayrım kalmıyor. hergün boklu barsak temizlemekten alkol koklamaktan kafam bir milyon eve geliyorum. karşımda osurup geğiren, kapris yapıp ağız kokusunu çektiğim hocalar cabası. ama ne nişanlılıkta ne sevgilikte hiçbir zaman doktorluğum ile övünmedim yada onu küçümsemedim. ama daha demin sen okuyupta daha napacaksın zamanını doldur bitsin diyerek beni çok kırdı. benim her okumadan geçtiğim hasta bir insanın canına mal olabilecek bir duruma yol açabilir. canla uğraşıyorum ama eşim beni hep küçümsüyor. senin mesai saatlerin çok rahat. lafını işitmekten bana gına geldi artık.
şimdilik aklıma gelenler bunlar.......
benimde eşim asker ve mükemmel bir insan ayrıca gurur duyuyorum burada mesleklerinizin bir önemi yok belirtmeniz yersiz herşeyi kendinizce yorumlamışsınız askeriyede serbest özgür yetişmiş felan karekter meslekle edinilseydi dışarda üniversite mezunu o kadar sapık zihniyetler var ki her gün haberlere konu oluyor bunun eğitimi olmuyor maalesef insanın içinde olacak eşiniz anlaşılan anlayışsız biri ayrıca sizin anlattığınız kadarıyla sorunlu evlisiniz çocuğunuz adına çok üzüldüm problemli ebeveynler çocuk için 0 yaş bile olsa kötü bir durum.
gelelim sizin durumunuza madem bu kadar acımasızca eleştiriyorsunuz memnun değilsiniz eşinizden ayrıca işimle meşgul olamıyorum yıpranıyorum sınavlarım var diyorsunuz o zaman bu eziyeti niye çekiyorsunuz karşı tarafında mutlaka sizden yana sıkıntısı var ki ilgisizliğinden belli (eşinizin de fikrini sormak lazım) bence uzatmayın her iki tarafa da en çok da bebeğinize yazık...

Ya askeri ortamda yetişmesi aslında bence onları daha düzenli sorumluluk sahibi yapıyor yani nişanlım asker ama yemek temizlik bulaşık her şeyi yapar ya baya da anlayışlıdır.meslekle yetişmeyle çok alakalı değil saygısız biri olduğu çok açık ortada.böyle adamla hayat hala niye geçiyor sizce acaba hizmet etmek çok mu hoşunuza gidiyor.? maddi durumunuz yerindedir ya da aileniz var,ve üzerinizde onca emek varken bunca emeği saygısız bir adam için bu gidişle çöpe atmış olacaksınız ayrıca ileride bu zihniyetle bu kıza okuyupta ne olacaksın derse şaşmam :KK12:

Kardeşim var aynı şeyleri yaşadı neden böyle adamlara çocuk yaptığı için akıllı olup çocuğu ertrleyecektiniz kocası s. Senin derslerine felan diyordu ki onun nöbetleri çok agirdi

Cinsellik işini çözmeden diğer sorunlar çözülmez bence.
Yatakları ayırmanız kötü olmuş. Ben eşimle çıkıyoken ilk sorduğum sorulardan biri idi horluyor musun diye. Horlamıyor ama derin nefes sesinde bile benim uyumam imkansız misofonia diye bir hastalıkmış kk dan öğrendiğim kadarıyla. Neyse işte kulağıma silikon kulak tıkaçı aldım. Yatarken iyi geceler dedikten sonra tıkayıveriyorum kulaklarımı. Böyle bişey deneyebilirsin. Yatakları birleştirin bir An önce.
Kariyer ile evliliğin birlikte yürümesi işte kadın için burda zor ama tezden sonra rahatlayacaksınız sanırım iki senelik geçici bir çözüm olarak kadının gelme sıklığını artırabilirsiniz. Haftada yarım günlük iki kere gelebilir maddi olarak da çok aşırı olmaz böylece.

Evliliği ayakta tutan en önemli kısım yok.
Şahsen eşimle 2 ay birlikte olmasak gozume domuz gibi görünmeye başlar sanırım. Ne yapsa batar falan. Cinsellik bir yerde insanın içindeki aşkı alevlendiriyor.

Bu olmayınca birbirinize tahammülunuz de azalmış sizin. Bence çözmeniz gereken ilk sorun bu.

Karşılıklı olarak bencilliği bırakmalısınız.

Birbirinize en son ne zaman sevgi sözcüğü kullandınız?

Bu ilişkide her şey çok güzel dediğiniz, cok mutlu oldugunuz bir dönem hiç mi yok?

Evlenmeden önce de olsa.
Oturun düşünün.. o zamanki şartlar neydi? Eksilen ne? Neden diye..

Yaa bende askerleri çok tertipli düzenli otorite falan diye düşünüyordum. Allah sabır versin.

Kk kadinlari yine kariyer sahibi basarili kadini cekememis bakiyorum da ... doktor oldugun icin kiskanilmissin konu sahibesi o tip yorumlari hic sallama bence. Insanlarin egitimsizlik kompleksinden kaynakli alinganliklari...

.

Her zamanki gibi kadinlarimizin yorumlari kadin erkekten egitimce ustun olmamali, eger ustun olmak gibi bir kusurun varsa herifin ezikliklerini kapatmak icin sen de bir koseye sin, ses etme tadinda.

Yani genel tavsiye eahhh erkek degil mi, sen daha anlayisli ol seklinde, eyvallah da adam hicbir caba gostermiyor ki. Burdakilere kalsa sorunlarin kaynagi hatunun meslegi, calismayi birakip evde cocuk baksa butun problemleri bitecek.

Bu kadina suc bulan kafayi anlamiyorum. Neden cocuk yaptin demisler, eee meryem ana degil ya bu kadin cocugu tek basina mi yapti? Psikologa git yardim al demisler, psikolog ne yapsin, bu adamin kirici, yakici yikici tepkilerini psikolog mu yok edecek? Psikologa gitmesi gereken bu adam net, bu kadinin gitmesi ancak gecici cozum olur, bu adama tahamml etmesini kolaylastirir , o kadar.

Bu evliligin kurtulmasinin tek yolu adamin normal ve duzgun davranmasi, hoyratligi birakmasi. Adam cok dusuncesiz, saygisiz ve kaba.

Kirmizi gecelik giy diyenler nerde daha gelmemisler.

Son düzenleme:
Her zamanki gibi kadinlarimizin yorumlari kadin erkekten egitimce ustun olmamali, eger ustun olmak gibi bir kusurun varsa herifin ezikliklerini kapatmak icin sen de bir koseye sin, ses etme tadinda.

Yani genel tavsiye eahhh erkek degil mi, sen daha anlayisli ol seklinde, eyvallah da adam hicbir caba gostermiyor ki. Burdakilere kalsa sorunlarin kaynagi hatunun meslegi, calismayi birakip evde cocuk baksa butun problemleri bitecek.

Bu kadina suc bulan kafayi anlamiyorum. Neden cocuk yaptin demisler, eee meryem ana degil ya bu kadin cocugu tek basina mi yapti? Psikologa git yardim al demisler, psikolog ne yapsin, bu adamin kirici, yakici yikici tepkilerini psikolog mu yok edecek? Psikologa gitmesi gereken bu adam net, bu kadinin gitmesi ancak gecici cozum olur, bu adama tahamml etmesini kolaylastirir , o kadar.

Bu evliligin kurtulmasinin tek yolu adamin normal ve duzgun davranmasi, hoyratligi birakmasi. Adam cok dusuncesiz, saygisiz ve kaba.

Kirmizi gecelik giy diyenler nerde daha gelmemisler.

Yani bak dusun ki kadin kadina deger vermiyor bi de erkegin kadina deger vermesini bekliyoruz boyle bi ulkede...

Eşiniz bunları bilmiyor muydu? Ya da bu şekilde bir bakış açısını olduğunu bekarken hiç mi yansıtmadı?
Araştırma görevlisym tez yazıyorum hep ders çalışmam okumam araştırmam gerekiyor. Sınavlarım oluyor. Ve bu süreç uzunca bir süre daha da zorlaşarak devam edecek...Evde bazen survivor hayatı yaşanıyor yemek yapmayı geçtim ne bulursak onu yiyoruz, elime geçeni giyiyorum Günlerce süpürge dahi açamadığım mutfağa adım atmadığım oluyor. Eşim bunları bilerek evlendi, asla bir kelime etmez bir kez bir şey dediğini sitem ettiğini dahi duymadım. Her işini kendisi yapar çoğu zaman ev işlerini de benden daha çok üstlenip vicdan yapıyor sağolsun...diğer türlü olmaz yürütemezdim hele ki ev hanımlığı beklentisi olsa yapamazdım. Evlenmeden önce oturup konuşulması gerek konular diye düşünüyorum.

Son durum dün evden ayrıldım konuyu açtığım geceki kavgamızda onbeşgün ayrı takılalım eğer işe yarar mutlu olursak bittitririz dedim. Ama gönlüm isterdi ki yine de bana gitme deseydi böyle olmasaydık evimi özlüyorum canım çok yanıyor ama mutsuzluğunda kaybolduğum bir evde de ne kadar kalmalıyım bilmiyorum.

Eşim balık tutkusu var bugün gene balığa diyerek çıktı.onun izninin son gunu.evde yanlışım.dünde cebinde 700 lira kadar para vardı 5 günde naptın dedim .eve bisey almiyosun nereye harcadın dedim.dalga geçti hesabını veremedi.evin ekonomisine kadın karışırsa böyle olur bunlar iyi günlerimiz söylenmeye başladı ..inanki eve ekmek dışında bisey almıyor annesigilden 2 yumurta 1 tabak zeytin vs öyle getiriyor .bende dün pazara gidelim dedim para yok dedi ..cebindekileri naptın dedim hesap vermedi ..hergun 50 lira gidiyor diyor ama sigarası na balıkta kendi yemesi içmesine gidiyor.bana ve eve bisey yok akşama kadar evde yanlizim gelecekte annesinden 1 tabak yemek getirecek.bekliyorum.. Ağırıma gidiyor bu durum .insan evinin ihtiyaçlarını görmez mi.

Ben de doktorum,sizi cok iyi anliyorum,zor bir okul okuyoruz bitirmesi ayri kazanmasi ayri dert..sunu basta soyleyeyim toplanmaz bir durum yok,hemen tam gunlu bir yardimci alin,makinayla camasirla ugrassin,adamin yakasini birakin,siz de yapmayin yorgun geliyorsunuz,biraz kendinizle ilgilenin sauna,kuafor,bakim gibi kendinizi iyi dinlenmis guzel hissedersiniz,bikac guzel soz sarfedin,hersey yeniden baslar goreceksiniz,hic zor degil...lutfen beni dikkate alin,babasiz bir kiz buyuten bir meslektasinizim..

Son durum dün evden ayrıldım konuyu açtığım geceki kavgamızda onbeşgün ayrı takılalım eğer işe yarar mutlu olursak bittitririz dedim. Ama gönlüm isterdi ki yine de bana gitme deseydi böyle olmasaydık evimi özlüyorum canım çok yanıyor ama mutsuzluğunda kaybolduğum bir evde de ne kadar kalmalıyım bilmiyorum.

Hele bir durun, adam ne dedi bu ise? Konustunuz mu?

Zaten evliliginiz boyleyse, 15 gun ayri kalirsiniz, sonra herkes kendi yoluna gider bunu istediginizden emin misiniz? Herifi arayip tekrar bir konussaniz, problemlerinizi cozmek istediginizi soyleseniz?

Biraz kafa dinleyin, sonra herifi yola getirme yoluna gidin bence.

X