evliliğim, kızım ve eşim.......

dr_patoloji

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Aralık 2012
452
284
arkadaşlar eski konularımı bilenler bilir. nasıl kısaca durumumu anlatırım bilmiyorum. ama deneyeceğim zira çok bunaldım.
ben doktorum eşim asker. evlendiğimiz zaman o yurt dışındaydı sonra evlendik yanıma tayin olmadı ayrıydık bir ay evvel tayini oldu ve bir evde yaşamaya başladık.
asistanlık yapıyorum yakında tezle uğraşacağım birde dokuz aylk bir kızım var. eşimle çok zor günler geçiriyorum. evlendiğimizden beridir. gürültü patırtı eksik olmuyor. artık kızım etkilenmeye başladı. neresinden tutsa elimde kalıyor bu evlilik ya neyse. madde madde anlatacağım.
-cinsel hayat kızıma hamile kalmam ile bitti çünkü öncesinde kendinde bulunan erken boşalma sorunu nedeni ile ben cinsellikten nefret eder hale geldim ki beni soğuk bir kadın olmakla suçladı zamanında. onu uyandıramıyor muşum......vs buda canımı sıktığı ve çok üzüldüğüm için bebeği bahane edip yasak koydum. zaten çok kötü horladığı için gece beraber yatağa girsekte ben odadan gitmek zorunda kalıyordum derken yataklarda ayrıldı. bu cephe perişan kısaca. doğumdan sonra bir kaç defa denememiz oldu ama başarılı olamadık. erken boşalma ve horlama içinde tedaviyi kabul etmiyor.
-ev işleri; evlendiğimizden beridir kanayan yaram. pis ve vurdumduymaz. bende biraz titiz biriyim evi azıcık derli toşlu görmek istemem suç.akşam işten geliyorum kızımı uyutmam falan dokuz oluyor sonra etrafı topla bulaşık çamaşır.....vb (kendi çamaşurını kendi yıkayıp ütüler yetişemiyorum kendim bile bazen ütüsüz işe gidiyorum o kadar yoğunum ama o kadar bunu da başıma kakar donumu bile yıkamıyorsun diye) eve her onbeş günde bir temizlikçi gelir bebeğin bakıcısıda bir kap yemek yapar. ama geri kalan herşey bana ait evde. ben hadi yemek yapsın bulaşık yıkasın demiyorum ama en azından yediği yemeği masadan kaldırıp makinaya koysun. yada makina yıkandığında yerine koysun. yokkkkk binbir defa laf işit. yada ne bileyim yetişemediğim zaman çamaşırı topla diyorum yapıyor ama burnumdan da lafları ile geliyor.
-mali durumlar apayrı bir başlık konusu
-sevgi ilgi alaka konusu zaten biteli yıllar oluyor. eskiden çiçek böcek eksik olmazdı şimdi ben söylemesem hayatta almaz.
- ailevi konular burada ben suçluyum itiraf ediyorum. çok sık arayıp sormam onları. bayramda seyranda. ama akrabalarıda bir garip iyi insanlar ama anlaşamadık ısınamadık bir türlü birazda eşim arayı yapmayı beni onlarla kaynaştırmayı ara bulmayı beceremedi. yoksa ben onların köyüne gidip herkesle insan ayırmadan yer sofrasına oturdum sohbetlerine katıldım......
-uyuşamama; birazda kültür farklılığı başgösteriyor. o iç anadolu da köy hayatından gelmiş altı kardeşin en küçüğü bense evin tek kızıyım. annem zamanında tusu kazanabilmem için herşeyimi ayağıma kadar getirdi. alışamadım evliliğede anneliğede ama eşimde aile hayatı nedir görmedi hep yatılı okullarda özgürce büyümüş. şimdide ev hayatına adapte olamıyor birşey istediğimde yada yardım et değiğimde bana dokunma benden birşey isteme bak ben senden istiyor muyum diyor. ama işlere yetişemiyorum. tez hazırlayacağım ve krtitk iki yılım var akşamları ders çalışmam lazım ama yorgunluktan sızıp kalıyorum. yılların emeğini çöpe atmak istemiyorum.
-küçük görülme; iişim çok zor tamam nöbet tutmuyor olabilirim ama hergün akşama kadar koşturup duruyorum,eve geldiğimde pesitlim çıkmış oluyor değil kızıma kendime hayrım kalmıyor. hergün boklu barsak temizlemekten alkol koklamaktan kafam bir milyon eve geliyorum. karşımda osurup geğiren, kapris yapıp ağız kokusunu çektiğim hocalar cabası. ama ne nişanlılıkta ne sevgilikte hiçbir zaman doktorluğum ile övünmedim yada onu küçümsemedim. ama daha demin sen okuyupta daha napacaksın zamanını doldur bitsin diyerek beni çok kırdı. benim her okumadan geçtiğim hasta bir insanın canına mal olabilecek bir duruma yol açabilir. canla uğraşıyorum ama eşim beni hep küçümsüyor. senin mesai saatlerin çok rahat. lafını işitmekten bana gına geldi artık.
şimdilik aklıma gelenler bunlar.......

Okumakla adam olunamayacağını bir kez daha kanıtlamış eşiniz.
Tutulur bi taraf var mı bu evlilikte?
Bence yok!yasasın o zaman özgürce...
Cinsellik yok, aşk yok... Ne anladım ben bu işten.
Takıldığım nokta köyüne gidip, yer Sofrasında oturmanız.
İç Anadolu'nun küçük bi ilçesinde büyüdüm, insanız biz de.
Bu arada kızınıza karsı tutumu nasıl?

yok yanlış anlaşılmak istemem kötü niyetle yada yermek maksatlı demedim hani ben onlara uymak istedim, onlar gibi davranmak istedim benim yanımda kötü hissetmersinler yada benimde onlar gibi biri olduğumu alçakgönüllü biri olduğumu belirtmek için öyle davrandığımı söyledim çünkü köylerine gittiğimde doktor gelin geldi diye herkesin eli ayağıa dolaştı bende çok utandım onlara zahmet verip üzmek istemedim. yanlış anlaşılmak istemem. kızına karşı ise çok iyi nazlı kızı onun bir tanesi.

Tam bi odun eşiniz.. Yani zaten evlilik diye bişeyde kalmamış kii.. Ne düşünüyorsunuz ayrılmayı mı??

şunuda anlatayım karşı tarafı bu kadar yerdim bende masum değilim. çok çabuk patlayan ve sinirlerine hakim olamayan biriyim. gürültünün büyük kısmını yukarıda anlattığm sebeplere istinaden çok üzüldüğüm için ben çıkarıyorum doğruya doğru. alıngan ve çabuk köpüren bir türlü törpüleyemediğim pis bir huyum var. adamı idare etmeyi bilmiyorum normalde çok babacan ve iyi kalplidir.şöyle bende kendi çevremde parmakla gösterilen biriyim eşimde aynı durumdadır sayılan sevilen komutan ama eve gelice.......

Değişmez mi? Ne bileyim bi umut işte..
eve tam gun yardımcı alsanız?
Hadi bu halloldu cinsellik, size karşı değeri, tutumu ne olacak?
Çocuk için sürdürülür mü bu evlilik bilemedim.
Ya değişecek ya da nazlı kızından ayrı kalacak.
Kızınız büyüdüğünde farkına varacak babasının gözünde değersiz olduğunuzu.
Nereden tutulsa elinde kalıyor insanın.
Bilemedim.

aynen mutlu aile tablosu ama çok kötü bir evliliğimiz var çok yoruldum. çok terk edip gitmek istedim ama kızım için kaldım. ama artık kızımda perişan oluyor ve ben bir defa dünyaya geldim bu fazla sürmeyecek böyle.

neymiş parayla herzaman saadet olmuyormuş demek ki

işte buda kanıtı

Değil mi?
Bi memur maaşına bakıyoruz, bi de kızımız var.
Dışarıdan ben de sizin gibi düşünürüm, içini bilmiyoruz evet.
Şükür.

siz nerden tutsanız elinizde kalıyor dedikçe ağlıyorum ben evliliğim bitsin istemiyırum ama böylede hayat geçsin istemiyorum. evlilik terapistine de gittik bazı konularda oda beni haklı buluyor. artık sevgimizde saygımızda kalmadı. bir ara küfreder olduk birbirimize bende masum değilim bende çok cadalozum ama kötü birisi değilim.

Eşinizin elle tutulur yanı yokmuş.sevgi yok, cinsellik yok, saygı yok.horluyor,aksırıyor, tıksırıyor bir de pismiş.size yardımcı değil bilakis zorlaştırıcı hareketleri var.size ve eğitiminize saygısı yok bir de sanırım zamanla eğitiminizi kompleks hale getirmiş.okuyup da ne olacaksın demesi ondan.
Tek iyi şey kızı ile ilişkisiymiş. Duygusal,fikirsel,cinsel ve sosyal bir paylaşımınız yok.evlilik dediğiniz şey bunların toplamıyken ne yapmanız gerektiğinizi biliyorsunuz da sanırım cesaretiniz yok.

ne saygı ne sevgi kalmamış neden ısrarla bitsin istemiyorsun ki

çocuğun için daha kötü böylesi

birbirine küfreden ana baba modeli

mutsuz bir ortam yazık çocuğa

Hic karsina alip konustunmu bu konulari?
konuştum hemde defalarca ama bir sonuca varamıyoruz.hep o kendi haklılıklarını sayp duruyor bende aynı şekilde isteklerimi sıralıyorum. çok defa boşanalım deyip tamam herşey daha iyi olacak değişecem ben senin istediklerine dikkat edecem sende yap dedim tamam dedi ama yok en basiti horlamak için kbb ye gidelim dedim aylardır ben gitmem, gideceksede öteleyip duruyor. erken boşalmanın tedavisi bendeymiş ben bilecekmişim o işi cinselliği kadın bilirmiş ateşi ben yakarmışım.....vs

Sanki erken boşalma konusunda öncelikli bir adım atılsa, belki horlama konusuna siz çözüm bulursunuz, şahsen ben eşimden erken yatıyorum bu konu yüzünden ve zamanla inanın alıştım.. Siz elbette alışmak zorunda değilsiniz ama başka bir şeyler sevginizi perçinlerse, atılan adımlar, bazı büyük sorunlar gittikçe çözülür gibi.. Kültürel farklar, eşinizin size en azından özel günlerde minik jestleriyle, sizin için aşılabilir hale de gelebilir zamanla.. Ben belki bakış açımdan dolayı çok da aşılamayacak bir problem göremedim.. Elbette öncelikli adım cinsel hayatı düzeltmek olmalı, eşiniz çok hatalı bu konuda.. Erkeklerin çoğunluğu bu iş konusunda üzücü şekilde yara alabiliyor gururlarından, tabi eğer kadın daha iyi bir pozisyondaysa.. Bunu da içlerinde ki çocukluğa veriyorum ben.. Belki de aslında gurur yapıyorlar, gerçek nedeni kim bilebilir..

Kötülük sizin hamurunuzda mı var?
Elbet değil.
Alsa o tabağı koysa inanın bu bile yetecek size.
Hersey cinsellik değildir fakat bi yerde de herşeydir.
Bakınız ben lise mezunuyum, sizin durumunuzda olsam katlanırmıyım bilemiyorum.Böyle de deli cesareti var bende.
Kimse sizi hor görmemeli, bu bi hak değil.
Hayır bi şeyleri telafi etmeye çalışsa tamam diyeceğim lakin o da yok.

ya belki kötü niyetle demiyordur bilmiyorum evet doğrusunu siz söylediniz cesaretim yok. babasız büyüdüm çok zor bir hayatımız oldu annemle şimdi aynısını kızıma yaşatmak istemiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…