Evliliğim hakkında bir yol gösterin

Maalesef öyle.

Bunun farkında çok geç vardım maalesef. Şu an artık canıma tak dedi ne yapsam diye kara kara düşünüyorum
Ben çalışmayan adamı yanımda tutmam. Zaten hayatı kendim sırtlıyorsam niye evli kalayım. Ama herkesin kendi tercihi siz nasıl bir hayat yaşamak istiyorsanız ona göre kararınızı vereceksiniz.

Düğünde takılan herşeyi verdim. Ama kimbilir ne kadar sürer dava. O nedenle elimde avucumda da bir şey yok . Mahkeme kavga gürültü durumları beni çok korkutuyor.

50 li yaşlarının sonunda çok uzaktan bir eş akrabası var. Adam ömrü boyunca çalışmayı sevmediği için asalak gibi yaşamış. Çalışmadiği içi karısı terketmiş buda kardeşinin evinde yaşamış. Şimdi babası vefat ettide o eve yerleşti ama hala ondan bundan geçinir.
Bunu niye anlattım, böyle insanlar değişmez. Zaten bilerek evlenmişsiniz adam kendini hiç farklı yansıtmamış ama bu değil ki böyle devam etsin.
Alın karşınıza konuşun, durumdan rahatsizliginizi anlatın. Baktınız hala çalışmıyor, üstüne size yardımda etmeyip arkadaşlarıyla vakit geçiriyor bosanin gitsin. Eviniz ortak olduğu için belki satıp bölüşürsünüz, 1+1 de olsa bir ev alıp çocuğunuzla yaşarsınız.

Son düzenleme:
Valla konu sahibi çok şaşkınım ailesinden bi tane aklı başında insan yok mu bunu kenara çekip bi yola getirecek? Hayır bu nasıl adam, siz karşısına geçip bu evden çık git deseniz gitmeyecek mi? İnsan karısı çocuğunu evinden etmez bence ceketini alır çıkar.
Annesine babasına gidip bu gidişle ben oğlunuzdan boşanacağım, torununuz da babasız kalacak, haberiniz olsun, sabrımın sonu deseniz bi ciddiye almazlar mı

Anlıyorum canım ama şöyle bir durum var şimdi bir ev tutacaksın ama bebeğe bakacak bir kişi olması gerekiyor ki sen çalışabilir yani maddi anlamda geçiminizi sağlamak ve bebeğin ihtiyaçlarını gidermek anlamında bunu yapman gerekiyor ve bu durumda da bebeğe bakalabilecek bir kişi olması gerekiyor bakıcı tutmanızı önersem bu yaş için çok küçük geldi yani bana bir şekilde bakılması gerekiyor ve sizin de çalışmanız gerekiyor mantıken bunu bir düşünmen gerekir

Gitmez. Daha evvel ailesine dedim bakın böyleyken böyle ben artık katlanamıyorum dedim. Biz size yardım ederiz dediler bir iki de oğullarına çalış vs dediler ama hiç öyle bastırarak değil usul yerini bulsun gibisinden. Bana da onun karakteri öyle evde durmayı sevmiyor dediler. Ben de gitsin çalışsın dedim. Haklısın diyorlar sadece bende görüşmeyi kestim.

Maalesef bu sebeplerden dolayı gemileri yakıp gidemiyorum. Ailem bana sahip çıkar bebeğe bakar ama orada erkek kardeşim kız kardeşim sık sık gelen aile büyükleri var. Ayrıcada sürekli bir biz demiştik diye başımın etini yerler. Burada çalışana kadar durup bebek 2 yaşına gelince kreşe mi versem diye düşünüyorum. O zamanda hem kira hem kreş altından nasıl kalkarım bilmiyorum.

Kesinlikle huy değişmez ama artık ben katlanamıyorum. Ben defalarca söyledim tamam iş bakıyorum diyor orada şöyle olduda çıktım diyor tekrar işe girene kadar baya zaman geçiyor tekrar oraya da bir kulp bulup tekrar çıkıyor işten. Keşke hiç zorlamadan verse evin yarı parasını ama asla vermez mahkeme de yıllar sürer böyle böyle

Canım burada da kaldığında eşine kendin bakıyorsun sonuçta yani burada da bir maddiyat durumu söz konusu ha ortak ev var ama baba ne kadar iyi bakar onu bilemiyorum yani vicdansız bir adam mı bu boşanma davası açsanız evi size vermez mi hiçbir şekilde yardımcı olmaz mı nafaka konusunda veya bakıcı konusunda veya kendi bakması konusunda sonuçta illa evli olmanıza gerek yok madem çalışmıyorsun ben senden ayrılıyorum sen çocuğa bak diyebilme şansınız var ama bunu dediğinizde de velayet hakkında eşiniz sıkıntı çıkarabilir yani biraz garip bir konu gerçekten inşallah bir çıkış yolu bulabilirsiniz

Şöyle vicdansız sen beni bırakıp çocuğumuda benden aldığından için diyip hiç bir şey vermez. Zaten hali hazırda çalışmadığı için nafaka vs de çıkmaz. Destek filanda olacağını sanmıyorum gitmeseydin der.

Gezmeye geldi mi ohh gezsin ..calismaya geldi mi sen çalış bak onada bebegine de..ne güzel dünya valla..çok yüz vermişsiniz artık kendine getirin bence..evde oturan erkek mi olur ya hemde onca sorumluluğu varken..

Gezmeye geldi mi ohh gezsin ..calismaya geldi mi sen çalış bak onada bebegine de..ne güzel dünya valla..çok yüz vermişsiniz artık kendine getirin bence..evde oturan erkek mi olur ya hemde onca sorumluluğu varken..
Gelmiyor kendine. Ne kavgalar ettim bıraktım gittim her şeyi söyledim ama yok aynı tas aynı hamam. Şu an bir senedir ben çalışmıyorum. Ben size bakıyorum ne eksiğin var diyor ama hep kredi kartlarından yani. Ben işe başladığım an bütün yük omuzlarıma binecek. O da bebeği alıp annesine gidip yan gelip yatacak ben de bebeğe bakıyorum dicek. Ne yapsam nasıl tepki versem kavga mı çıkarsam artık bıktım kavgadan ciğerim soldu

Çalışmaya bir sürede olsa ara verecek çocuğumu kendim büyütmek istiyorum böyle bir karar aldım diyeceksin..o sorumluğunu öğrenip birseyleri yüklenirse seninde canin isterse çalışırsın yeniden..ama önce bir erkek ve baba olarak sorumluluk vermelisin..eğer böyle devam edersen o asla çalışmaz çünkü..

Zor durum.

Ücretsiz iznim seneye Şubat'ta bitiyor o zamana kadar dönmeyi düşünmüyorum. Ama iznim bitince mecbur döneceğim çok zor atandım işime ara vermem mümkün değil maalesef. Öyle olsa ara verir bebeğime bakarım ama maalesef dönmek zorundayım.

Evin yarisini almak için onun gönlünün olmasına gerek yok ki onu zaten hakim verecek size
Nafaka alamazsınız belki hani çalışmadığı için
Siz kararsız bir haldesiniz olay evin yarısı değil bence
Ama hak veriyorum size hayatınız bastan aşağı değişecek alt üst olacak
Peki ya altı üstünden güzelse kuzum

Hakim verir muhtemelen ama ne kadar sürer bu bilmiyorum. Hayatımın değişmesi de beni korkutmuyor ama tek başıma ev tut bebek için çözüm bul bu süreçteki kaosu yaşa beni çok korkutuyor. İstemiyorum seni boşanalım desem bana babanın evine git der. Hayatta gitmez evden. Bu süreç illa yaşanacak ha yarın ha seneye ama nasıl altından kalkarım bilmiyorum

Ailenizin yanına gitmeyi istemiyorsunuz ve orası ayrı kaos demişsiniz bunu sakın eşiniz bilmesin gerekirse yani size bunları yapmaya devam ederse eşinize dava açıp bebeğinizi alıp ailenizin yanına gideceğinizi ona söyleyin açıkça. Her türlü mahkemede de siz haklısınız erkek kişi eve bakmakla yükümlü olduğundan bu onun aklını başına getirebilir bir nebze. Bir yaşında bebeğini eve düzenli para getiren karısını kaybetmek isteyeceğini sanmıyorum kurulu düzeninden vazgeçemez. Dan dan söyleyin herşeyij farkına varsın ayağını denk alsın

Ailesi ne diyor bu duruma.Onlar konuşun oğlunuz çalışmıyor bu iş nasıl olacak diye.Sizin gibi memur olmuş gelini kaçırmak istemezler.Şayet baktınız ilgisiz kaldılar onlara daha sonra konuşmanızda bu evliliğin böyle gitmeyeceğini memur olduğunuz için hayatınızı tek başınıza götürebileceğini iyice anlatın.O ailede bu çalışmayan oğlunun başlarına kalmasını istemezler diye düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…