evliliğim çok kötü gidiyor çok mutsuzum nolur yardım...

burtvinli

Üye
Kayıtlı Üye
18 Şubat 2013
19
0
nerden başlayayayım bilmiyorum açıkçası..ilk defa böle bi foruma derdimi anlatacağım çünkü artık kendi kendime aşamıyorum sıkıntılarımı...dipsiz kuyularda boğuluyorum sanki...belki sizlerden gelen yorumlarla bir nebze de olsa bir yol aralayabilirim kendime....öncelikle çalışan bi bayanım maddi olarak da maaşım iyi yani kimseye mecbur değilim...11 yıllık evliyim biri 8 aylık biri 10 yaşında iki kızım var Allah ömür versin...son bir aydır sanki gizli bir el boğazıma yapışmış mütemadiyen beni sıkıyor herşeye parlamaya herşeye kırılmaya başladım dokunsalar ağlayacak gibi dolaşıyorum sürekli...bunlara sebep olansa eşim...işyerinde güçlü durmaya çalışıyorum ama artık buna da gücüm yetmiyor anlayacaklar diye geriliyorum içim kan ağlasada anlamasınlar istiyorum....sorunlar eşimle anlaşamamamdan kaynaklanıyor...çalışan bir bayan olduğum için bütün günüm çok yorucu geçiyor..işe başka bir ilçeye gidiş geliş yaptığımız için sabah ezanlarında yola çıkıyoruz akşam ezanına anca eve dönebiliyoruz ki süt iznim bittiğinde ben daha geç dönücem eve...akşam gelir gelmez ev işleri yemek telaşı bebeğin bakımı yatırması doyurması derken takatim kalmıyor...diğer kzın dersleri falan...gece de kaç defa bebeğe uyanıp mama hazırlıyorum bu aralar diş çıkarma evresi olduğu için ayrıca bi yoruyor yavrum..kısacası hiç dinlenemiyorıum...buna karşılık eşime diyorum ki nolur azıcık bana destek ol evde biraz yükümü haifiletmeye çalış bak çok yoruluyorum...aldığım cevapsa çok abartıyormuşum ve ondan onun mizacına gitmeyen şeyler beklememeliymişim...onu değiştirmeye çalışmamalıymışım..ne zaman özel bi gün olsa doğum-evlilik-sevgililer hep arkadaşlara özenirim çünkü benim eşim hatırlama özürlüsüdür yada bana değer vermediğini düşünürüm...arada aldığıda oluyor ama almadığı zamanlar daha fazla..işine gelmiyor alıştırmak istemiyor sanırım...işyerinde arkadaşların eşleri arada arar hal hatır sorrarlar ne yedin bugün öğlen gibi ama benimkin de hiç ses yok...işi varsa arar...eltim üst katta oturuyor...çoluk çocuk yok 5 yıllık evliler daha yeni planlıyorlar çocuk işi buna rağmen kaynım eltimin o kadar nazını çeker ki yemeğine ev işlerine yardım eder ona şiirler yazar hatta besteler amatörce sırf eltim isitoyr diye eve almadığını bırakmaz hepsinden önemlisi ona ve yedi sülalesine o kadar değer veRİR Kİ aynı şekilde kv tarafıda o kadar değer veiriler...eşime derim ki bak kaynım böle böle yapıyor eşine böle davranıyor bak ben çocuk olduğu halde ne kadar yoruluyorum azcık da bana destek olsan...bu defa daha çok fıttırıyor başkalarıyla karşılaştırrılmaktan nefret ediyor ağzına geleni sayıyor gönlümü çok kırıcı laflar sarfediyor...tamam ben de seni başkalarıyla karşılaştırmak istemiyor kimseyi kıskandığımda yok ama nolur sende azcık üzerine düşeni yapsan da bana bu zemini hazırlamasan...karşılaştırma ortamı yapma diyorum sende o zaman ben çok mu memnunum...bi türlü kabul etmiyor...düğün aşamasında aileler arasında problermler yaşanmıştı halen onların etkileri var o zamandan beri kendimi hep değersiz hissediyorum eşim ve ailesi tarafından..ama eşim kabul etmiyor. keyfi yerindeyse der ki tamam ben de eksiklerim var kabul ediyorum tamam daha dikkatli olmaya çalışacam ama lafta kalıyor hep bi türlü uygulamaya geçemiyorz...mesela bu hafta sonu gene oturduk konuştuk bu sefer kavga etmeden güzel güel tamam dedi bu konularda daha dikkatli olmaya çalışıcam... evde temizlik yapılması gerekiyordu ben başladım bekledim yardım etsin diyo yok uzanmış öle...bende sinir sinir davranmaya başlayınca temizlik yaparken anladı kalktı internetle uğraşmaya başladı...dedim sen mahsus mu yapıyorsun az önce konuştuk anlaştık bana yardımcı olmaya çalışacaktın bana aynen şöle diyor...ben de boş durmuyorum internette bı sıkıntı var onu halletmeye çalışıyorum ki ödemeleri yapıcam ben seni benim işlerime karıştırıyormuyum...yaptığı iş te internetten ödemeleri takip etmek pazara çıkmak kırkyılda bi çocuğun dersleriyle ilgilenmek ki mesleği öğretmen ...dedim bu yaptıklarını ev hanımlarının eşleri de yapıyor....anlamıyor adam...benim hiç mi kıymetim yok nazarında ne biçim adamsın yaaaa hiç mi acıman yok..ben okadar çok söyleniyormuşum ki sonunda bu evliliğe bitişine sebep olacakmışım ha bi de arabanın kredisi bitince işi bırakacakmışımoturup evde evle çocuklarla ilgilenecekmişim tek bıkmış artık...kpsss ye onca çalışıp doğu görevimi de bitirip anca memlkete döndük kalkıp mesleğimi bırakıcaö pöfffff ayda 3000 tl maaşı bırakıcakmışım...niye sırf inadı inat evde bişeye yardım etmesin diye...ben bu adamdan çok korkuyorum artık..çok mutsuzum arkadaşlar allah aşkına nerde hata yapıyorum...

üzüldüm durumuna canım..yanlış anlaşılmasın ama çalışan kadınlar hep bu durumdan yakınıyo galiba...hem ewle uğraşmak hem işle uğraşmak inanılmaz zor bi durumdur...ben ew hanımıyım sadece ewle uğraştığım halde kocam akşamları bazen meyve tabağı hazırlar getirir bu bile yeter mutlu etmeye...çalışan kadınların durumu gerçekten daha zor bide çocuklarım var diyosun...

üzüldüm durumuna canım..yanlış anlaşılmasın ama çalışan kadınlar hep bu durumdan yakınıyo galiba...hem ewle uğraşmak hem işle uğraşmak inanılmaz zor bi durumdur...ben ew hanımıyım sadece ewle uğraştığım halde kocam akşamları bazen meyve tabağı hazırlar getirir bu bile yeter mutlu etmeye...çalışan kadınların durumu gerçekten daha zor bide çocuklarım var diyosun...

kalkıp ben ona yemek yap demiyorum diyorum ki ben sofrayı toplayıp çocukla ilgilenirken sen de en azında bi çay demle ben de işimi bitirince şöle bi beraber içelim bu bile makbule geçecek mutlu edecek yaniii yada hafta sonu temizlik yaparken ben süpürüyorsam sen de bi vileda geç yani eline mi yapışır hamileyken yapıyordu isterse hepsini yapabiliyor makineye tabak da dizebiliyor mutfağıda toplayabiliyor süpürme silme işi de ama işte doğum yapınca bitti...zaten genelde hep böleydi 11 yıldır mücadele veriyorum alışsın alışkanlıklarını değiştirsin biraz olsun rahatlığından taviz versin diye ama odun aynı odun esnemiyor bi de çevremde en yakınımda zıt örnekleri görünce bu sefer benim de gücüme gidiyor söyleniyorum o da inadına daha beterini yapıyor ta ki ben sinir krizlerine girene kadar devam ediyor...sonra bi ara melekleşiyor bana teselli veriyor güya beni seviyormuş deliliğine vercekmişim ben onun ama asabiliğini kabul etmiyor hemen sinirleniyor...onla yaşamak geçinmek çok zor...

dediklerimi eleştiri olarak kabul etmeyin ltfen illaki külfetiniz ağırdır ama kazandığınız parayla ev geçinemiceni düşündüğündenmi çalıştırıyor seni. kazandığın senin işine hiç yaramıyosa 3000 tl maaşın neyini seviyim. bakan biri vardır çocuğa illeki biriyle anlaş aylık 1000 de olsa hergün yemeğini temizliğini ütünü yapsın günde 5 saatte olsa. eve gelirsin mis gibi oturursun hafta sonunu çocuklarla geçirirsin... sen evin tamamiyle fedakar bölümünü üstlendiğin için rahat bence eşin. maaşını 2000 farzetsin seninde kafan rahat olur...

Bu işler genelde nasıl başlarsa öyle gider
Yani en başında eşin yardım eden bi tip değilmiş bunca yıl sonra da değişeceği yok maalesef
Erkekler bizim kadar ince değiller, aman 2 çocuk oldu eşimin yükü arttı işlere bi el atayım diye düşünmezler

O yüzden en baştan nazlanmak lazım
Şu iş zor, bu çok ağır, ben yapamam gibisinden
Çocuk olmasa da iki kişi de çalışıyor yoruluyor, e o zaman ev işi de ortak yapılmalı

Ama yetiştirme tarzı da çok önemli
Sen ağasın paşasın oğlum diyerek herşey ayaklarına sunulduysa
Çooook daha zor

çok zor gerçekten anlayışsız bir erkekle evlilik sürdürmek
ama benden size tavsiye eşinizi başkalarıyla mukayese etmeyin
çünkü bu hem sizi daha fazla üzer hem de eşinizi daha fevri olmaya iter
3000liralık bir iş hiç bırakılırmıymış
kimse bulunduğu yere öyle kolayı kolayına gelmiyor
doğrusu böyle bir adamla yaşamak zor
Allah yardımcınız olsun

dediklerimi eleştiri olarak kabul etmeyin ltfen illaki külfetiniz ağırdır ama kazandığınız parayla ev geçinemiceni düşündüğündenmi çalıştırıyor seni. kazandığın senin işine hiç yaramıyosa 3000 tl maaşın neyini seviyim. bakan biri vardır çocuğa illeki biriyle anlaş aylık 1000 de olsa hergün yemeğini temizliğini ütünü yapsın günde 5 saatte olsa. eve gelirsin mis gibi oturursun hafta sonunu çocuklarla geçirirsin... sen evin tamamiyle fedakar bölümünü üstlendiğin için rahat bence eşin. maaşını 2000 farzetsin seninde kafan rahat olur...

bunu da teklif ettim . biz kv nin üst katında oturuyoruz onların bişe demesinden çekindiğinden heralde pek sıcak bakmadı.Çünkü kv de de yaşlı ve oda bekliyor ki gelinleri gelsin ona yardım etsin..ee bu şartlar altında inemiyorum tabii kelin ilacı olsa....eltim desen keyfine düşkün kocası zaten her işe koşuyor ama ona kimse bişe diyemiyor eşi herşeye koştuğu için benimkinin kendi ailesine de faydası yok..çocuk yokken hep ben iner yardımcı olmaya çalışırdım...eltimin ise daha bi, kere kv evini süpürdüğü görülmemiştir gene de ondan kıymetlisi yok yanlış anlaşılmasın bu kıskançlık değil sadece adaletsiz olunca bazı şeyler insanın gücüne gidiyor....neyse kadın almayı teklif edince arabanın kredisi bitince evde otur çalışma dedi..sen de rahat et ben de dedi...arada ablam geliyor yardıma ama mecbur değil ki kadıncağız...

Bu işler genelde nasıl başlarsa öyle gider
Yani en başında eşin yardım eden bi tip değilmiş bunca yıl sonra da değişeceği yok maalesef
Erkekler bizim kadar ince değiller, aman 2 çocuk oldu eşimin yükü arttı işlere bi el atayım diye düşünmezler

O yüzden en baştan nazlanmak lazım
Şu iş zor, bu çok ağır, ben yapamam gibisinden
Çocuk olmasa da iki kişi de çalışıyor yoruluyor, e o zaman ev işi de ortak yapılmalı

Ama yetiştirme tarzı da çok önemli
Sen ağasın paşasın oğlum diyerek herşey ayaklarına sunulduysa
Çooook daha zor

keyfi yerindeyse nadir olarak yaptığı şeyler olur ama yapmadığı şeyleri inadından yapmıyor...sırf ben mukayese ediyorum söyleniyorum diye yapmadığını sinir olduğunu söylüyor ama şunu anlamıyor ki beni bu duruma kendisi düşürüyor...etki-tepki meselsi..bölece sürüp gidiyor üzülen yıpranan ağlayan hep ben oluyorum...dediğin gibi en başından bazı şeyleri başaramadım çünkü o zaman düğünden kalma meselerle uğraşıyorduk başka şeylerin kavgasını veriyorduk onları aştık şükür bu sefer de bunlar başladı...evlendiğimden beri şöyle hücrelerime kadar mutlu olduğum bi an sadece evlatlarımı kucağıma aldığım zamanlar sanırım.onun dışında hep içimde bişeylerin kırgınlığını yaşadım hep yapmacık mutluluklar yaşadım...ama artık gücüm kalmadı...bu aralar çok kötüyüm..

bunu da teklif ettim . biz kv nin üst katında oturuyoruz onların bişe demesinden çekindiğinden heralde pek sıcak bakmadı.Çünkü kv de de yaşlı ve oda bekliyor ki gelinleri gelsin ona yardım etsin..ee bu şartlar altında inemiyorum tabii kelin ilacı olsa....eltim desen keyfine düşkün kocası zaten her işe koşuyor ama ona kimse bişe diyemiyor eşi herşeye koştuğu için benimkinin kendi ailesine de faydası yok..çocuk yokken hep ben iner yardımcı olmaya çalışırdım...eltimin ise daha bi, kere kv evini süpürdüğü görülmemiştir gene de ondan kıymetlisi yok yanlış anlaşılmasın bu kıskançlık değil sadece adaletsiz olunca bazı şeyler insanın gücüne gidiyor....neyse kadın almayı teklif edince arabanın kredisi bitince evde otur çalışma dedi..sen de rahat et ben de dedi...arada ablam geliyor yardıma ama mecbur değil ki kadıncağız...

ondan beklediğin bişey olmadığı halde paranı napacağını söylüyo sana. ipleri almış eline ohh diyo walla. madem hiç bi işin ucundan tutmuyo bi arabayıda o ödesin sen çalışmayabilirdinde nasıl olacaktı o zaman. ne zaman çalışıp ne zaman çalışmıcana o mu karar vericek. ihtiyaç oldu burtvinli çalış sonra gene bırakırsın!!! ya şimdi bırak krediyle dımdızlak kalsın yada kariyerimden senin kararınla vazgeçip senin kararınla dewam edemem diyip yükünü hafifletmeye çalış...bende aynı şekilde oturuyorum kv ile ve çalışmaya başlayabilirim bu sıralar çok zor zamanlar geçircem biliyorum ama Allaha şükürler olsun eşim şu anda bile iki bebekten yetişemediğimde koltukları bile çekip süpürür. hala lohusa sayılırsın vucuduna ruhuna bedenine hayatına bu kadar yüklenme imkanın varken. en azındn kendi alnının terine karıştırtma sana eziyet olan konularda..

sizi bu kadar kullanmasına müsade etmeyin..ohhh hem çocuk bak,hem evi derle topla,,bir de çalış kredi için..kredi bitince de kariyerine noktayı koyup ev hanımı ol..böyle bir mantık olamaz..ezdirmeyin kendinizi..türkiye şartlarında iyi bir maaşınız var..hiç ekonomik gücü olmayıp ta evde kocası yan gelip yatan kadınlar bile kendine bu kadar eziyet ettirmiyor..kararlılığınızı hissettirin eşinize..haftada bir yardımcı kadın tutun..yemekler için zaten çalışan kadın olduğunuzdan eminin pratik çözümleriniz vardır.

bir de erkekler öyle dolambaçlı yada kinayeli laflardan anlamıyorlar çok fazla..daha açık konuşun..örneğin çöpü atmak , çocuğun ödevine yardım etmek.. gibi bazı işleri onun yapması gerektiğini söyleyin..yani erkekler biraz daha somut durumlardan anlıyor..o açıdan..

siz sadece kendinize,ekonomik özgürlüğünüze güvenin ve bunu eşinize hissettirin..yakınmalarınızın dırdırdan ibaret olmadığını anlaması lazım..

Arkadaşım karşındakine ister kocan olsun ister ailen ne kadar çok kendinden verirsen yaranamadığın gibi birde
yetemezsin .
Sen baştan çok verici davranıp tüm yükü yüklenmişsin, şimdi isyan edince, yoruluyorum deyince suçlu oluyorsun .
Benim eşim çalışırken de yardım ederdi, birkaç senedir çalışmıyorum yine yardımcı olmaya çalışıyor.
Ama baştan alıştırmak lazım. en baştan hemde.
Ben babamdan bilirim neredeyse çorabını bile annem giydirecek o kadar yani.
O yüzden baştan doğal akış içerisinde istedim yardı ve zamanla doğal gelmeye başladı.
Sanırım bunu zamanında yapmak lazım ve eştede biraz vicdan olması lazım ki nasıl yoruduğunuzu yıprandığınızı görüp el versin.

Son düzenleme:
sizi bu kadar kullanmasına müsade etmeyin..ohhh hem çocuk bak,hem evi derle topla,,bir de çalış kredi için..kredi bitince de kariyerine noktayı koyup ev hanımı ol..böyle bir mantık olamaz..ezdirmeyin kendinizi..türkiye şartlarında iyi bir maaşınız var..hiç ekonomik gücü olmayıp ta evde kocası yan gelip yatan kadınlar bile kendine bu kadar eziyet ettirmiyor..kararlılığınızı hissettirin eşinize..haftada bir yardımcı kadın tutun..yemekler için zaten çalışan kadın olduğunuzdan eminin pratik çözümleriniz vardır.

bir de erkekler öyle dolambaçlı yada kinayeli laflardan anlamıyorlar çok fazla..daha açık konuşun..örneğin çöpü atmak , çocuğun ödevine yardım etmek.. gibi bazı işleri onun yapması gerektiğini söyleyin..yani erkekler biraz daha somut durumlardan anlıyor..o açıdan..

siz sadece kendinize,ekonomik özgürlüğünüze güvenin ve bunu eşinize hissettirin..yakınmalarınızın dırdırdan ibaret olmadığını anlaması lazım..

ya konuşuyoruz ikimizinde siniri geçince güzel güzel konuşuyoruz...bana hak veriyor hakketen sırtımda fazla yük olduğunu kabul ediyor yorma kendini bu kadar diyor falan filan ama hep lafta iş uygulamaya geçmiyor bi türlü gururundan keyfinden taviz veremiyor yoksa benim haklılığımın farkında o da....yada 1-2 gün bişeler yapıyor kendi çapında hah tamam oluyor galiba diyorum gene eskiye dönüyor beni illa sinir ediyor gene

Merak ettim araba kredisine nekadar ödüyorsunuz? Maaşınızın tamamı krediye gitmiyor sanırım. Eşinizi alın karşınıza madem kredi bitince evde oturmamı istiyorsun gel o zaman deneme yapalım sadece araba kredisi kadar katkıda bulunayım maaşımın gerisine karışma deyin. Birkaç ay o şekilde deneyin. Çocuklarınıza bakıcı mı bakıyor? Bakıcı +kredi ne kadar yapıyor? Eğer maaşınızın daha altındaysa sadece bu katkıları devam ettirin eşiniz evi geçindirsin bakalım yine rahatça çalışmanıza karışacak mı? Araba kredisi bitincede işten falan ayrılmayın. Eşiniz karşıda çıksa tutun bir yardımcı maaşınızı 1.000 TL eksik varsayın . Yardımcınız haftada birgünde kayınvalidenize yardım etsin bak o zaman sizden iyi gelinde olmaz

Arkadaşım karşındakine ister kocan olsun ister ailen ne kadar çok kendinden verirsen yaranamadığın gibi birde
yetemezsin .
Sen baştan çok verici davranıp tüm yükü yüklenmişsin, şimdi isyan edince, yoruluyorum deyince suçlu oluyorsun .
Benim eşim çalışırken de yardım ederdi, birkaç senedir çalışmıyorum yine yardımcı olmaya çalışıyor.
Ama baştan alıştırmak lazım. en baştan hemde.
Ben babamdan bilirim neredeyse çorabını bile annem giydirecek o kadar yani.
O yüzden baştan doğal akış içerisinde istedim yardı ve zamanla doğal gelmeye başladı.
Sanırım bunu zamanında yapmak lazım ve eştede biraz vicdan olması lazım ki nasıl yoruduğunuzu yıprandığınızı görüp el versin.

ona sorarsan o da kendi vazifelerini yerine getiriyormuş dışardaki işleri de o hallediyormuş..o bana diyor muymuş bana şu konularda yardım et diye o bana diyormuymuş şunun eşi şu yemekleri yapıyor sen niye yapmıyorsun diye ben de diyorum sen bana acık el versen en alasını yaparım diyorum senden isteyen yok diyor bu sefer. yeter ki o elini vermesin 2 yumurtaya razı...ya aslında biz doğudaydık bi ara görev için etrafımızda aileden kimseler yok tu o zaman bana yardım ediyordu süpürüyordu siliyordu hamileydim.bulaşıkları makineye koyuyordu..diyorum ki o zaman yapıyordun buraya taşındık hiçbişe yapmaz oldun..o da diyor ki o zaman kimseylle mukayese edilmiyordum..yani diyorum sırf bunun için mi yapmıyorsun ama sen yapmadığın için mukayese etmek zorunda kalıyorum buna beni sen itiyorsun ben de artık dayanamıyorum diyorum adam anlamıyor...ne işi bırakabiliyorum ne bu kadar haksızlığa tahammül edebiliyorum artık sıkıştım kaldım....en yakınımda tam zıt örnekleri gördükçe de fıttırıyorum...eşime sinirim bin kat artıyor...

ya konuşuyoruz ikimizinde siniri geçince güzel güzel konuşuyoruz...bana hak veriyor hakketen sırtımda fazla yük olduğunu kabul ediyor yorma kendini bu kadar diyor falan filan ama hep lafta iş uygulamaya geçmiyor bi türlü gururundan keyfinden taviz veremiyor yoksa benim haklılığımın farkında o da....yada 1-2 gün bişeler yapıyor kendi çapında hah tamam oluyor galiba diyorum gene eskiye dönüyor beni illa sinir ediyor gene

demekki güzel güzel konuşunca anlamıyor..sizde işi icraata dökün..güzelce söyleyin..ben defalarca dile getirdim ama değişen birşey yok..karar verdim haftada bir gün yardımcı kadın alıcam deyin..bitti nokta...bu kadar ezdirmeyin kendinizi..siz kendinizdeb bu kadar taviz verirseniz ancak böyle yakındığınızla kalırsınız,inanın eşinizin umrunda olmaz..nasıl olsa iki söylenip sonra devam ediyor diye..

kalkıp ben ona yemek yap demiyorum diyorum ki ben sofrayı toplayıp çocukla ilgilenirken sen de en azında bi çay demle ben de işimi bitirince şöle bi beraber içelim bu bile makbule geçecek mutlu edecek yaniii yada hafta sonu temizlik yaparken ben süpürüyorsam sen de bi vileda geç yani eline mi yapışır hamileyken yapıyordu isterse hepsini yapabiliyor makineye tabak da dizebiliyor mutfağıda toplayabiliyor süpürme silme işi de ama işte doğum yapınca bitti...zaten genelde hep böleydi 11 yıldır mücadele veriyorum alışsın alışkanlıklarını değiştirsin biraz olsun rahatlığından taviz versin diye ama odun aynı odun esnemiyor bi de çevremde en yakınımda zıt örnekleri görünce bu sefer benim de gücüme gidiyor söyleniyorum o da inadına daha beterini yapıyor ta ki ben sinir krizlerine girene kadar devam ediyor...sonra bi ara melekleşiyor bana teselli veriyor güya beni seviyormuş deliliğine vercekmişim ben onun ama asabiliğini kabul etmiyor hemen sinirleniyor...onla yaşamak geçinmek çok zor...

malesef canım ya odundan cam elde edılmıyor degısmıyor ınsanlar helekı erkekler o sevgılı donemındekı meleklıklerı yok asla olmuyor degısmıyorlar.. bende esımle kavga edınce barısmak ıcın melek ama sonra aynı odun:) bazen okadar cırkınlesıyoruzkı kavgalarımızda sonra aynı yataga nasıl gırer ınsan aklım almıyor hıcbırsey olmamıs gıbı davranıyor.. dogrusu yapman gereken ne keske bılebılsemde sana yardımım dokunsa ama neolursa olsun işini, meslegını bırakma derım ablacım nacızana tavsıyem yasın benden buyuktur tecrubende oyle..24 yasındayım 4 aylık evlıyım ben daha ama sunu gordumkı kavga edınce bambaska bırı oluyor barısmak,kaybetmemek ıcın ama normalde okadar kaba ki... dun jennıfer lopez ıcın ya bu nasıl bır kadın ızlemeye doyamıyor ınsan dedı cok zoruma gıttı melezler cok guzel olurmus cok kıskandım kotu oldum:KK43:kı bende cevresınde begenılen bırıyım ama benım yanımda oyle demesı emınım dusunemedı kaba cunku ıcıne ayı kacmıs:KK43:

Merak ettim araba kredisine nekadar ödüyorsunuz? Maaşınızın tamamı krediye gitmiyor sanırım. Eşinizi alın karşınıza madem kredi bitince evde oturmamı istiyorsun gel o zaman deneme yapalım sadece araba kredisi kadar katkıda bulunayım maaşımın gerisine karışma deyin. Birkaç ay o şekilde deneyin. Çocuklarınıza bakıcı mı bakıyor? Bakıcı +kredi ne kadar yapıyor? Eğer maaşınızın daha altındaysa sadece bu katkıları devam ettirin eşiniz evi geçindirsin bakalım yine rahatça çalışmanıza karışacak mı? Araba kredisi bitincede işten falan ayrılmayın. Eşiniz karşıda çıksa tutun bir yardımcı maaşınızı 1.000 TL eksik varsayın . Yardımcınız haftada birgünde kayınvalidenize yardım etsin bak o zaman sizden iyi gelinde olmaz

öyle para pul hesabı yapınca bütün paraları ben mi yiyorum diyor nereye ne ödendiğini zaten biliyorsun diyor öle şeylere çok kızıyor...çocuklara annem bakıyor kredi dışında başka ödemeler de var anca yetiriyoruz zaten başka ilçede çalıştığımız için yol yemek enz 1000 tl sırf buna gidiyor zaten yani çalışmak zorundayım.. ücretsiz izne ayrıldım anyayı konyayı gördü biraz o da biliyor ben çalışmazsam bu teker dönmez diye laf olsun diye konuşuyor işte 2 ay zor dayandı başladı işe başla demeye hatta haberim olmadan bi kredi çekmiş hesaplara yetişemediği için...vicdansız odun işte....

ben senin yerinde olsam temizlik konusunda fazla titiz olmazdım.eltin gibi olmaya çalışma,herkesi ayrı değerlendir.
kıyaslama yaparak aile huzurunu da bozma boşu boşuna.

ben senin yerinde olsam temizlik konusunda fazla titiz olmazdım.eltin gibi olmaya çalışma,herkesi ayrı değerlendir.
kıyaslama yaparak aile huzurunu da bozma boşu boşuna.

canım arkadaşım; eltim gibi olmaya çalışmıyorum sadece eşime örnek gösteriyorum bak kardeşinde çocuk bile yokken ne kadar eşine destek ve yardıma açık sen de bana destek olmaya çalış demeye getiriyorum ama yanlış anlaşılıyorum aslında böle karşılaştırmalardan ben de rahatsızım ..herşey doğal gelişsin ben hiçbişe demeden bana değer versin bunu göstersin isityorum ama görmeyince örnek göstermek zorunda kalıyorum hep aynı dairede dolanmaktan da bıktım artık olmuor olmuyor kendimde şüpe etmeye başladım artık psikoljim iyi değil..bi insan bu kadar suçlanamaz eşim sürekli bu olumsuzluklardan dolayı beni suçluor ben kıymetini bilmiyormuşum içinde bulunduğumuz şartların iyide neden bütün zor işler bana kalıyor ve şükretmesini bilmemekle gene ben suçlanıyorum...

X