• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evliliğim bitmelimi? Lütfen bir akıl verin..

şuan çalışmıyormusunuz? belki tüm gün evde olmak asosyal yapmıştır sizi ve tek derdinizde budur.. çünkü anlattıklarınıza bakılırsa eşiniz aile kurumunuza zarar vericek hiçbirşey yapmış değil.. kendinize meşkaleler bulun.. yada eşinizle farklı şeyler yapmayı deneyin.. haftasonlarınızı daha aktif geçirmeye çalışın.. eğer hala problem varsa konuyu eşinizlede konuşup o şekilde karar verin...yorumlarınızı okumadım ama sanırım eşinize boşanmak istediğinizden bahsetmemişsiniz yani durumdan bi haber.. belkide haberi olsa herşey farklı olucak..

sizle aynı sıkıntıları yaşadım taa başından beri yaşıyorum iyi mi ediyorum bilmiyorum ama evliliğim devam ediyor ama artık önemsemiyorum başka bi erkek daha farklı mı olucak ilgili olucak belki ama sinirlendiğinde vuracak gözü dışarda olucak vs vs vs mutsuz bir evliliği yürütmek çok zor bunu çook iyi biliyorum ama mutluluk sadece bu da degil ki eşinizin ne kadar artısı var bence kimse mükemmel degil hiçbir evlilikte dört dörtlük degil

şuan çalışmıyormusunuz? belki tüm gün evde olmak asosyal yapmıştır sizi ve tek derdinizde budur.. çünkü anlattıklarınıza bakılırsa eşiniz aile kurumunuza zarar vericek hiçbirşey yapmış değil.. kendinize meşkaleler bulun.. yada eşinizle farklı şeyler yapmayı deneyin.. haftasonlarınızı daha aktif geçirmeye çalışın.. eğer hala problem varsa konuyu eşinizlede konuşup o şekilde karar verin...yorumlarınızı okumadım ama sanırım eşinize boşanmak istediğinizden bahsetmemişsiniz yani durumdan bi haber.. belkide haberi olsa herşey farklı olucak..

Yorumları ve yazıklarımı okursanız bunun cevabını vermiştim.

Şuanda çalışmıyorum fakat ne eşimle ne ailemle nede arkadaşlarımla vakit geçirememek gibi bir durumumyok.
Hergün gezen biri değilim ama kendi istediğimdışında kolay kolay yalnız kalmam.

Hattan bazen öyle ügnler oluyorki yalnız kalmak istiyorum ama kıramıyorum arkadaşlarımı..

ASOSYALLik yok yani..benim söylediğiniz gibi sorunlarımyok.Eşimle konuyuda konuştum bütün hepsi önceki sayfalarda yazıyor

Bence sen bıkmışsın artık...Eminim çok şey yaşadınız iyi kötü ama senin limit dolmuş..Eskiden çok önemsemediğin ya da belki de ertelediğin eşinin seni anlamaması durumuna artık hiç tahammül edemez hale gelmişsin.
Bazı arkadaşlar senin asosyal olabileceğini düşünmüş sanırım , ama ben tam tersini düşünüyorum.
Sen son derece sosyal (yani kendi istediğin zamanlarda) kendine özgüeveni tam, çok şeyle başa çıkmış,güçlü,hayattan müthiş keyif alan bir insansın.Bu yüzden genelde hep pozitif olmuşsun geçmişte ve hala ev dışındaki hayatında..Şimdi hal böyleyken ikilemde kalmışsın benim evlilik dşında çok mutlu bir hayatım var neden bu evlilikle kendimi mutsuz ediyorum? Ya geri kalan mutluluğumuda kaybedersem ? Tüm bunlara değer mi! Gerçekten seviyorum demişsin yani bu çok şey yaşadım kaderimizi paylaştık bunun vefası olan sevgimi bunu anlayamadım...
Ama tabiki evlilik çok ciddi bir kurum , tabiki yıkmamalıyız vs vs ....

Ama mutluluk , huzur bence herşeyden daha önemli...
Tüm yazılanları okumadım.Bunlar sadece nacizane fikirlerim.
Umarım senin için en güzelli ne ise , gelecekte onu yaşarsın...

Kesinlikle katılıyorum..

Kimisi dayak yer..
Kimisinin maddi sıkıntısı vardır..

Kimisinin görümce kaynana sıkıntısı..

Kimisinin kumar sıkıntısı ihanet sıkıntısı
vs vs..
Kimisininde benim gibi sıkıntıları..

Evlilik muhteşem birşey..ama ben fazla mükemmeliyetçiyim sanırım..
Sevgimi ''tam yaşarım'2 araya fesatlık sokmam gereksiz tripler atmam..
İnanın şimdye kadar hemen hiç küsme kalmadık eşimle..
Kavga ederiz barışmak ço kısa sürer..

Benim için ayrılık sebebi olan birkonuyu eşim önemsemiyor.Bu durum benim için çokzor.

Şuan o eve norma gelecek..ama ben ona gerçekten çok dargın olacağım..
O bunu anlamayacak eminim..

hayatım bir de şu pencereden bak;
ya eşin fazla mükemmeliyetçi olsa idi?
ya senin için incir cekirdeğini doldurmayacak şey eşin için ayrılık nedeni olsa idi?
daha mı mutlu olurdun?
ha biliyorum herşeyin ortasını istediğini, aynı paydada buluşma peşinde oldugunu fakat Allah herşeyi bi arada sunmuyor işte insana:44:

bi arkadaşım eşinden fazlaca şikayetçiydi ve bir gün arkadaş ortamında " bu adamı pencereden aşağı atacağım " demesi üzerine
diğer bi ablamız " senin kocan daha yere düşmeden kaparlar" dedi
yani demem o ki senin için eşinin çekilmez olan davranışları başkaları için "ahh keşke bi derdim bu olsaydı" serzenişini yaptırabilir kadınlara
emin ol o kadar çok erkek var ki karısının peşinde pervane olup da saman altından goturmediği hatun kalmayan
yada etrafında beyefendi, ebu muslim tingil toslum toslum takılıp da karısına etmediği psikolojik ve fiziki siddet bırakmayan...
dönemsel bir buhran bence seninkisi
beklentilerini biraz normale yakın tut, umuyorum ki herşey düzelir
birbirini samimiyetle seven o kadar az insan var ki, bunu yakalamışken ayrılık fikrini sil aklından, sarıl sımsıkı eşine, evliliğine
onca firtinaya karşi dimdik durmusken hafif bir meltem alabora etmesin sizi :6:

Son düzenleme:
anlıyorum canım ama inan sana akıl verecek akıl bende yok
aynı şeyleri bende yaşıyorum
sözlüyüm
gelecekten umutsuzum
korkuyorum
bende bi gün senin gibi mi yazacağım buraya

mutlu görünmeye çalışıyorum aileme
ama az önce ilk kez onun annesini arayıp söylendim
kadıncağız da şaşırdı ama napıyım
biliyorsun dayanılmıyor bazen

güzelce konuş dicem ki anladığım kadarıyla eşin biraz geniş takılıyor
üzülme dicem üzülücen biliyorum

Allah yardımcın olsun canım ne diyim

sana öyle süslü püslü kelimeler yazamıcam aklımın erdi kadar sadece seni yazdıgın şeylerden şunu cıkardımben gecenlerde eişmle cok büyük kavga ettik adam beni merdivenlerden attı bide hic bişey olmamış gibi cekti gitti beni eşim cok sinirli bi adam sinirli olunca gözü bi şey görmüyo şimdi bunları niye anlatıyorum ben anda cekip gitmek istedim cok istedim ama gidemedim niye biliyomusun cok seviyorum cünkü ondan ayrılırsam onsuz olamam eişm olmadan hayat anlamsız işte sende onu göremedim diyosunki beni anlamıyo kocandan ayrılmak icin bu yeterlimi sen gercekten ve canı gönülden eşini sevsen bu kadar önemsiz bi şey icin evliligini yıkmassın sevgi varsa eger ayrılıktan bahsetmek mümkün olmaz

konuşup dertleşeceğiniz arkadaşınız yok mu
eşinizin hayatta daha büyük sorunları olduysa küçük gelebilir bunlar ona ama eminim anlayacaktır
erkekler biraz böyle fazla ayrıntılara takılmazlar

Olanları sorunumu karşılıklı diyaloglar halinde anlatmadığım için anlamamışsınız..

Sorun şu..dayak ihanet vb durumlar yok.Eşimide seviyorum.Fakat MUTSUZUM.

Sebebine gelince kabaca ''düşüncelerimi önemsememsi.''

Şöyle yapalım..Eşinizi seviyorsunuz ihanet dayak vb durumlar yok.Ama sizin için çok önemli olan birşeyi eşiniz önemsemiyor.Geçiştiriyor..Bazı zaman oluyor muhabet dahi edemiyorsunuz..Zamanla gülmeyi bile özlüyor hale geliyorsunuz.Kısacası mutsuzsunuz...ne yapardnız?

durumunuza benzer durumu ben de nişanlımla hem de yakın zamanda yaşadım. ona anlattığım şeyleri önemsemiyordu. bunları günlük hayattaki sıradan şeyler olarak görüyor ve anlamsız buluyordu. bu da beni kırıyordu çünkü düşüncelerimi önemsemediğini düşünüyordum.

zamanla ben daha fazla üzülmeye ve ona da öfkelenmeye başlayıp, ilişkide kendimi değersiz hissetmeye başlayınca oturup konu üzerinde düşünmem gerektiğini anladım.

sonra da durumu onun gözüyle görmeye çalıştım. kendince haklıydı... yoğun çalışıyordu ve benim anlattığım günlük olaylar da sıkıyordu. yani beni önemsemiyor değildi anlattıklarım ilgisini çekmiyordu sadece. bana göre anlattığım şeyler günlük değildi, önemli şeylerdi ama ona göre öyle değildi. ya da duygularımı anlatmam da öyle... bunlar rahatsız ediyordu onu. bu durumu değiştiremeyeceği anladığımda konuya olan bakışımı değiştirdim.

bu tarz şeyleri daha az anlatmaya, onun ilgisini çeken şeyler üzerinde daha fazla konuşmaya başladım. ben onun anlattıklarına böyle ilgili olunca o da benim anlattıklarıma olan ilgisini değiştirdi. artık daha az eleştirir oldu. ya da arada anlatmama da pek karışmamaya dinlemeye başladı.

yani olay olan bakışınızı değiştirmelisiniz önce. eşiniz sizin düşüncelerinizi önemsemiyor değil sadece bazen anlattıklarınız kendi çıkarınıza hizmet eden şeyler olarak görülüyor ve onun da ilgisi kopuyor bu yüzden. bu yönden yargılamayın, sadece anlamaya çalışın ve eşinizin niyetini de buna göre görmeye çalışın.

İçimden gelmiyor inan..Yoruldum sürekli ona kendimi anlatmaktan..
Eş olmak bu değilmidir zaten..Birşeyleri söylemesine gerek kalmadan anlayabilmek..

bir de burdaki gibi bir beklentiye girerseniz çok büyük hayal kırıklıklarına uğrarsınız. hayır, eş olmak bu değildir. hiç kimse sizin aklınızı okuyamaz, bunu beklemeyin lütfen. rahatsız olduğunuz şeylerin üzerinde düşünün önce kendi etkinizi görün. buna göre etkinizi değiştirin ve eşinizle de buna göre sonra konuşun. durumu nasıl gördüğünüzü, nasıl hissettiğinizi ve ne istediğinizi söyleyin. bu şekilde yaparsanız sorunları daha rahat çözersiniz... ayrıca geçiş durumları, sorunlar, iletişimde sıkıntılar normaldir. bunlar üzerinde düşünün sadece. ilişkinin tamamanı yargılayıp, bitirmeyi düşünmeyin. bir sorun ne kadar büyük olsa da ( zehirli bir ilişkiye yol açmadığı sürece) ilişkiyi bitirmeyi gerektirmez... soruna ve çözüme odaklanın sadece...

ınsanlar zman zman ıc dunyasında bır savas verıyor,ve bunun farkında olamıyorz ,zamnla bunu mutsusuzm sekılınde yorumluyoruz .aslında olay tamamem pıskolojık bı durum .sadece depresyon gecrdıgınde degıl her saglıklı ınsanın aslında sartlarıda elverıslıyse bır pıskologa sahıp olmalı .oyle zmanlar oluyor kı pıskolojımızn bıle bozuldugunu anlayamıyorz .sende cnm mutsuzluk sendromuna gırmssn . bır pıkologa gıtmenı tavsıye edebılrım konustugunda rahatlarsn cnm .

Bence sen bıkmışsın artık...Eminim çok şey yaşadınız iyi kötü ama senin limit dolmuş..Eskiden çok önemsemediğin ya da belki de ertelediğin eşinin seni anlamaması durumuna artık hiç tahammül edemez hale gelmişsin.
Bazı arkadaşlar senin asosyal olabileceğini düşünmüş sanırım , ama ben tam tersini düşünüyorum.
Sen son derece sosyal (yani kendi istediğin zamanlarda) kendine özgüeveni tam, çok şeyle başa çıkmış,güçlü,hayattan müthiş keyif alan bir insansın.Bu yüzden genelde hep pozitif olmuşsun geçmişte ve hala ev dışındaki hayatında..Şimdi hal böyleyken ikilemde kalmışsın benim evlilik dşında çok mutlu bir hayatım var neden bu evlilikle kendimi mutsuz ediyorum? Ya geri kalan mutluluğumuda kaybedersem ? Tüm bunlara değer mi! Gerçekten seviyorum demişsin yani bu çok şey yaşadım kaderimizi paylaştık bunun vefası olan sevgimi bunu anlayamadım...
Ama tabiki evlilik çok ciddi bir kurum , tabiki yıkmamalıyız vs vs ....

Ama mutluluk , huzur bence herşeyden daha önemli...
Tüm yazılanları okumadım.Bunlar sadece nacizane fikirlerim.
Umarım senin için en güzelli ne ise , gelecekte onu yaşarsın...

Doğru analiz yapmışsınız evet.Kesinlikle bu konuda tahammülsüzlük var bende..Diğer söylediklerinizdede haklısınız tamamen..Beni gerçekten doğru anlamışsınız teeşekkür ederim.

:1::1::1:

Biz çok iyiyiz..sorun yok..Aşırı hassas davrandığımı geç anladım..Eşimde bende ufakta olsa önemsizde görünse br sorunu halletmediğimizde bir süre sonra karşımıza kocamannn bir mesele olarak çıkacağını gördük..

11yıldır olduğu gibi..yine çok seviyorum eşimi..sevildiğimi hissediyorum..

Bunun kısasürelik bir buhran olduğunu anlayıp buna göre yorum yapan arkadaşlara teşekküer ediyorum

Eşim beni merdivenlerden yuvarladı demiş biri..ben ayrılmadım demiş..SEVGİ karşılıkldıır..Birtakım şeyleri ''seviyorumun'' altına saklamayın..Hiç inandırıcı değil çünkü..

Herkes bazen ufak şeyleri sorun eder..benimkiside buydu..Ben sadece sesli söyledim..
Herneyse..keşke herkes benim kadar sevse ve sevilse..Herkese iyi günler..:54:

Back