• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evliliğim bitmelimi? Lütfen bir akıl verin..

DERT-birşeyi kendime dert ediyorum mesela bir arkadaşımla tartışmışım üzülmüşüm bu duruma anlatıyorum dinlemiyor resmen...Hani farkına varırsın karşındakinin seni dinleyip dinlemediğini ya aynen o şekilde oluyor.Beni ANLAMIYOR.. [/QUOTE]

Ben yazıncaya kadar mesajlarınız gelmiş kusura bakmayın, ev hanımı iseniz dışarıda ufak tefek işler ya da hobiler bulsanız işe yaramaz mı acaba? Çünkü aktif bir sosyal hayatınız olursa eşinizin sorunlarınızla ilgilenmesini bu kadar dert etmezsiniz gibi geldi bana...

Gerçi o kadar büyük bir kopukluk olur ki bazen, aynı evin içinde birlikte yaşadığınız adama sesinizi duyuramazsınız, o zaman işler değişir tabi..

ayrılmak bu kadar ucuz olmamalı...
zaman zaman yakın arkadaslarımızın sorunlarını dinlerken aman yaaa bu da dert mi, amma da abartiyorsun demiyor muyuz??
eee noluyo pireyi deve yapiyo diye arkadasliğimizi mi bitiriyoruz
pehhhhh

Şimdi biz tanışmıyoruz sizinle tanımıyoruz birbirimizi..

Fakat ben..bunu söyleyebiliceğiniz en son insanlardan biriyim buna emin olun..Samimiyetimle söylüyorumki ben UFAK şeyleri dert edecek kadar YAŞAMAMIŞ değilim hayatı..

Eşimlede ailemlede tek başımada gerçekten çok ciddi durumlar zorluklar yaşadım.Hep aştım tıkanmadım hiç..

Amaa burada tıkandım..

Denedim yazdım yani..Ama attım sonra vermedim eşime..

Sebebini bilmiyoum yazınca rahatladım herhalde kendi kendime terapi yaptım sanırım bilmiyorum.

çok işe yarıyor canım...
benden tavsiye
bize yada hiç taniadıgın bi yabancıya içini dökermiş gibi yaz ve bunu eşinin cebine koy işe giderken
yazmak konusmaktan cok daha etkili bir yontem

DERT-birşeyi kendime dert ediyorum mesela bir arkadaşımla tartışmışım üzülmüşüm bu duruma anlatıyorum dinlemiyor resmen...Hani farkına varırsın karşındakinin seni dinleyip dinlemediğini ya aynen o şekilde oluyor.Beni ANLAMIYOR..

Ben yazıncaya kadar mesajlarınız gelmiş kusura bakmayın, ev hanımı iseniz dışarıda ufak tefek işler ya da hobiler bulsanız işe yaramaz mı acaba? Çünkü aktif bir sosyal hayatınız olursa eşinizin sorunlarınızla ilgilenmesini bu kadar dert etmezsiniz gibi geldi bana...

Gerçi o kadar büyük bir kopukluk olur ki bazen, aynı evin içinde birlikte yaşadığınız adama sesinizi duyuramazsınız, o zaman işler değişir tabi..[/QUOTE]

Birkaç aydır çalışmıyorum.Haklısınız ozaman önemsemiyordum..

Arkadaş çevrem hem geniştir hemde hemen hepsi yıllardır tanıdıgım insanlardır.Kolay kolay yalnız kalmam uğraşım çok.Böyle bunalım durumu değil yani bu.Eşimin bunları önemsememesi zoruma gidiyor.Hem dert etmem etmemem sorun değilki..Onun bu tavrı sorun

Şimdi biz tanışmıyoruz sizinle tanımıyoruz birbirimizi..

Fakat ben..bunu söyleyebiliceğiniz en son insanlardan biriyim buna emin olun..Samimiyetimle söylüyorumki ben UFAK şeyleri dert edecek kadar YAŞAMAMIŞ değilim hayatı..

Eşimlede ailemlede tek başımada gerçekten çok ciddi durumlar zorluklar yaşadım.Hep aştım tıkanmadım hiç..

Amaa burada tıkandım..

bu mesajım sana değildi canım
ben konustum ayrıldım diyen arkadasaydı
senin o kafada bir insan oldugunu düşünsem zaten yazmazdım konuna :)

Ne kadardır evlisiniz? Çiftler arasında mizaç farklılığı bu tip mutsuzlukların yaşanmasına neden olabiliyor. Sizin için çok önemli olan bir sorun, eşiniz için üstünde durulmaması gereken bir şey gibi gelebilir. Ama bence bu "ne yapalım, onun da yapısı bu" şeklinde geçiştirilmemeli. Eminim eşinizle konuşmayı denemişsinizdir ama boşanmayı düşünmeden önce bir kez daha enine boyuna konuşun eşinizle. Mutsuzluğunuzu anlatın ona. Çünkü eğer sizin de saydığınız gibi dayak, sözlü şiddet, aileden kaynaklı problem yoksa eğer, sevginin halledemeyeceği bir sorun yok gibi. Eşiniz sizi önemsiyorsa, mutlaka size kulak verecektir, vermelidir...

Anlattım..birkaç defa konuştum..Ama değişen hiçbirşey olmadı.

Geçiştirdim başlarda ama devam ettikçe beni yormaya başladı bu durum..

keramet yazmada değil eşte

ben neler yazdım 1000 sayfalık ansiklopedi olur

denesin denesinde

insanlar farklı farklıdır.kimisi çok yüzeysel yaşar kimisi yürüdüğü yolda gördüğü ufak bir karınca yuvasına dahi dikkat eder gördüğü yaşadığı anları sevdiğiyle paylaşmak yüreğini açmak ister
erkekler evet genel olarak düzdür ama bir anlamak dahi istemeyeni vardır birde anlamaya çalışanı vardır.
anlamaya çalışmak gibi çabası olsaydı eminim konu sahibi eşinin iyiniyetini görür bu konuyu açmazdı

yangına körükle gitmeseniz....
sizin eşiniz anlamamıştır olabilir
ama arkadaş için aynı şey geçerli değil pekala
yani siz ayrıldınız diye o da ayrılacak değil ya:6:

çok işe yarıyor canım...
benden tavsiye
bize yada hiç taniadıgın bi yabancıya içini dökermiş gibi yaz ve bunu eşinin cebine koy işe giderken
yazmak konusmaktan cok daha etkili bir yontem

İçimden gelmiyor inan..Yoruldum sürekli ona kendimi anlatmaktan..
Eş olmak bu değilmidir zaten..Birşeyleri söylemesine gerek kalmadan anlayabilmek..

yangına körükle gitmeseniz....
sizin eşiniz anlamamıştır olabilir
ama arkadaş için aynı şey geçerli değil pekala
yani siz ayrıldınız diye o da ayrılacak değil ya:6:

birincisi konu sahibi sordu bende cevapladım
ikincisi benim kafa yapımla ilgili bir sorununuz var galiba çok kahroldum bu gece nasıl uyurum bilmem
üçüncüsü ben zaten lafımın sonuna umarım olmaz diye özellikle belirttim

bu ne önyargıdır anlamadım.
tanımam bilmem
tanımayıda düşünmem beni hedef alarak bişey yazmayın eğer bu kafada olduğumu düşünüyorsanız

Siz "neden mutsuz" olduğunuzu yazmamışsınız, sorunlarınızı (hangi sorunlar?) eşinizin küçümsediğini yazmışsınız. Sorunların ne olduğu bir tarafa, yazdıklarınızdan eşinizle alakalı bir sorun olmadığını görüyorum.

Bence kendinize şu soruları sorun önce:

1. Ben neden mutsuzum?
Cevap: şu şu şu konulardan...

2. Bu sorunlar ortadan kalkarsa mutlu olur muyum? Mutlu olmamdaki tek engel bu sorunlarım mı?
Cevap: Evet, bunlar o kadar önemli konular. Hayır, aslında o kadar büyük sorunlar değil.

3. Bütün bunlardan ayrı, sadece eşimden kaynaklanan bir mutsuzluğum var mı?
Cevap: Evet, çünkü o .... Hayır, çünkü o ....

4. Tam olarak ne istiyorum?
Cevap:

a. sorunlarımı çözmek
b. eşimin benimle ve sorunlarımla ilgilenmesi

ben okuduklarımdan bu kadarını yazdım, kendi içinizde biraz çelişkide olduğunuzu zannediyorum. Bu şekilde bize yazmasanız da zihninizi berraklaştıracak bu tür sorularla sorununuzu tam olarak tesbit edip çözümüne bakabilirsiniz.

Çözemezseniz ayrılığı düşünmeden önce psikolojik destek almayı deneyin. Eldeki verilerle eşinizin pek bi suçu yok gibi. Sadece sorunlarınız ona büyük görünmeyebilir, bu konuda da belki iletişim eksikliğinden söz edilebilir...

Acizane fikrim budur,
Allah kolaylık versin..

Sorunlar eşimle alakalı değil fakat en büyük sorunu kendisi yarattmış oldu bu şekilde davranarak..

Önemsemedim,sustum,kendi anlasın dedim,kafa yordum,anlattım birdaha anlattım birdaha anlattım olmadı.Sonunda kocabir sorun olarak karşımda duruyor bana canından ayrıl diyor.

Yorum için teşekkürler farklı olmuş düşünmediğim şeyler getirdi aklıma..

sanki sen bunalıma girmiş gibisin bazı dönemler hepmize oluyor bir mutsuzluk çöküyorki insana öyle böyle değil.geçigetir tabi seninde çabalarınla.boşanma konusunda ise eğer olay anlattığın kadarıylaysa bu nedenle boşanılmaz!ve sanmıyorum çoğu erkek karısının her derdinde aynı hassasiyeti duysun.birçok erkek böyle emin ol bu dönem geçicek

anlattıklarınızı okuyunca ne kadar benzer şeyler yaşadığımızı gördüm. aslında ben size göre çok daha başındayım bu olayın sizin eşiniz ama benim sevgilim. bizimde aynı sorunlarımız var hatta buna sorun demek ne kadar doğru onu da bilemiyorum ama insanın canını sıkan şeyler olduğu çok açık. öncelikle eşiniz önceden de böylemiydi yoksa bir yerden sonra mı aranızdaki iletişim koptu? belki şu sıralar hayat şartları yoğunluğu sebebiyle sizinle ilgilenemiyordur ve siz buna alışkın olmadığınız için huzursuz oluyorsunuzdur.size tavsiyem ayrılmayı denemek yerine terapi almanız bu ikiniz içinde çok faydalı olacaktır ayrıca her konuda iki ihtimalinde sonuçlarını düşünün ayrılınca mı daha mutlu olacaksınız yoksa o yanınızdayken mi?

sanki sen bunalıma girmiş gibisin bazı dönemler hepmize oluyor bir mutsuzluk çöküyorki insana öyle böyle değil.geçigetir tabi seninde çabalarınla.boşanma konusunda ise eğer olay anlattığın kadarıylaysa bu nedenle boşanılmaz!ve sanmıyorum çoğu erkek karısının her derdinde aynı hassasiyeti duysun.birçok erkek böyle emin ol bu dönem geçicek

Umarım öyle olr.Dediğiniz gibi olur umarım..Umarım benim için geçici bir durumdur yada onun için..Bu duruma daha fazla katlanabileceğimi zannetmiyorum çünkü..

Ben mantıklı biriyimdir.Fakat duygularımda herzaman baskındır.Tek başına kullananlardan değilim mantığım ve yüreğimi..
Ve az öncede söylediğim gibi ufak şeyleri dert edecek kadar YAŞAMAMIŞ BİRİde değilim..

Fakat bu duruma çok içerledim..Çok rahatsız oldum..Çok kafaya taktım..Çünkü sorun bitmedi büyüdü bugüne kadar geldi..

Ben sevdiğim içn evlendim..Başka herhangi bir sebeple değil..Buyüzdende bizi birarada tutan herşeyden çok SEVGİDİR.
Çıkar ilişkisi değil bizimkisi..Hiçbirzamanda olmadı..

Buyüzdende beni ANLAMIYOR..ama olsun diyip devam edebilecek biri değilim..
Sevdiğim için çok zorluğa göğüs gerdim..Herzamanda gererim hiçdüşünmedne hemde..

Ama gereken önemi göremezsem ki bu bana sevilmediğimi hissettiriyor..Buna dayanamam..

anlattıklarınızı okuyunca ne kadar benzer şeyler yaşadığımızı gördüm. aslında ben size göre çok daha başındayım bu olayın sizin eşiniz ama benim sevgilim. bizimde aynı sorunlarımız var hatta buna sorun demek ne kadar doğru onu da bilemiyorum ama insanın canını sıkan şeyler olduğu çok açık. öncelikle eşiniz önceden de böylemiydi yoksa bir yerden sonra mı aranızdaki iletişim koptu? belki şu sıralar hayat şartları yoğunluğu sebebiyle sizinle ilgilenemiyordur ve siz buna alışkın olmadığınız için huzursuz oluyorsunuzdur.size tavsiyem ayrılmayı denemek yerine terapi almanız bu ikiniz içinde çok faydalı olacaktır ayrıca her konuda iki ihtimalinde sonuçlarını düşünün ayrılınca mı daha mutlu olacaksınız yoksa o yanınızdayken mi?

Önceden böyle değildi ama uzun zamandır böyle.
Fakat biz ciddi sorunlar yaşadık (ilişkimizle alakalı değil) buyüzden bu konuyu basite dirgedim hep.

Bakın benim eşim ciddi biridir çevresinde saygı gören biridir..Eşi dostu çoktur..sayılır sevilir..
Birçok konuda esnektir..Fakat bazı konularda bütün dünya bir araya gelse BİLDİĞİNDEN ŞAŞMAZ.
Beni dinlemiyrsa kimseyi dinlemez buna okadar eminimki..

Budurumda terapist bize fayda sağlayamaz..

günümüzde evlilikleri sürdürmek cok zor
,beklentıler fekarlıklar ıstekler farklı farklı oluyor

sızın ıcın det olan baska bır evlılıkte dert degıldır
baska evlılıkte madı sorunlar buyuk derttır

sız eşınızın sızı onemsemesını sızınle ılgılı alakalı olmasını ıstıyorsunuz buda en dogal hakkınız

eşınızın sevgısınden ssüpheniz var mı son ıkı ayda eşınız sızı mutlu etmek ıcın neler yaptı yada ısteklerını yerıne getırdı mı

günümüzde evlilikleri sürdürmek cok zor
,beklentıler fekarlıklar ıstekler farklı farklı oluyor

sızın ıcın det olan baska bır evlılıkte dert degıldır
baska evlılıkte madı sorunlar buyuk derttır

sız eşınızın sızı onemsemesını sızınle ılgılı alakalı olmasını ıstıyorsunuz buda en dogal hakkınız

eşınızın sevgısınden ssüpheniz var mı son ıkı ayda eşınız sızı mutlu etmek ıcın neler yaptı yada ısteklerını yerıne getırdı mı

Kesinlikle katılıyorum..

Kimisi dayak yer..
Kimisinin maddi sıkıntısı vardır..

Kimisinin görümce kaynana sıkıntısı..

Kimisinin kumar sıkıntısı ihanet sıkıntısı
vs vs..
Kimisininde benim gibi sıkıntıları..

Evlilik muhteşem birşey..ama ben fazla mükemmeliyetçiyim sanırım..
Sevgimi ''tam yaşarım'2 araya fesatlık sokmam gereksiz tripler atmam..
İnanın şimdye kadar hemen hiç küsme kalmadık eşimle..
Kavga ederiz barışmak ço kısa sürer..

Benim için ayrılık sebebi olan birkonuyu eşim önemsemiyor.Bu durum benim için çokzor.

Şuan o eve norma gelecek..ama ben ona gerçekten çok dargın olacağım..
O bunu anlamayacak eminim..

Son düzenleme:
Back