Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
ayrılmak bu kadar ucuz olmamalı...
zaman zaman yakın arkadaslarımızın sorunlarını dinlerken aman yaaa bu da dert mi, amma da abartiyorsun demiyor muyuz??
eee noluyo pireyi deve yapiyo diye arkadasliğimizi mi bitiriyoruz
pehhhhh
Denedim yazdım yani..Ama attım sonra vermedim eşime..
Sebebini bilmiyoum yazınca rahatladım herhalde kendi kendime terapi yaptım sanırım bilmiyorum.
DERT-birşeyi kendime dert ediyorum mesela bir arkadaşımla tartışmışım üzülmüşüm bu duruma anlatıyorum dinlemiyor resmen...Hani farkına varırsın karşındakinin seni dinleyip dinlemediğini ya aynen o şekilde oluyor.Beni ANLAMIYOR..
Şimdi biz tanışmıyoruz sizinle tanımıyoruz birbirimizi..
Fakat ben..bunu söyleyebiliceğiniz en son insanlardan biriyim buna emin olun..Samimiyetimle söylüyorumki ben UFAK şeyleri dert edecek kadar YAŞAMAMIŞ değilim hayatı..
Eşimlede ailemlede tek başımada gerçekten çok ciddi durumlar zorluklar yaşadım.Hep aştım tıkanmadım hiç..
Amaa burada tıkandım..
Ne kadardır evlisiniz? Çiftler arasında mizaç farklılığı bu tip mutsuzlukların yaşanmasına neden olabiliyor. Sizin için çok önemli olan bir sorun, eşiniz için üstünde durulmaması gereken bir şey gibi gelebilir. Ama bence bu "ne yapalım, onun da yapısı bu" şeklinde geçiştirilmemeli. Eminim eşinizle konuşmayı denemişsinizdir ama boşanmayı düşünmeden önce bir kez daha enine boyuna konuşun eşinizle. Mutsuzluğunuzu anlatın ona. Çünkü eğer sizin de saydığınız gibi dayak, sözlü şiddet, aileden kaynaklı problem yoksa eğer, sevginin halledemeyeceği bir sorun yok gibi. Eşiniz sizi önemsiyorsa, mutlaka size kulak verecektir, vermelidir...
bu mesajım sana değildi canım
ben konustum ayrıldım diyen arkadasaydı
senin o kafada bir insan oldugunu düşünsem zaten yazmazdım konuna :)
bu mesajım sana değildi canım
ben konustum ayrıldım diyen arkadasaydı
senin o kafada bir insan oldugunu düşünsem zaten yazmazdım konuna :)
keramet yazmada değil eşte
ben neler yazdım 1000 sayfalık ansiklopedi olur
denesin denesinde
insanlar farklı farklıdır.kimisi çok yüzeysel yaşar kimisi yürüdüğü yolda gördüğü ufak bir karınca yuvasına dahi dikkat eder gördüğü yaşadığı anları sevdiğiyle paylaşmak yüreğini açmak ister
erkekler evet genel olarak düzdür ama bir anlamak dahi istemeyeni vardır birde anlamaya çalışanı vardır.
anlamaya çalışmak gibi çabası olsaydı eminim konu sahibi eşinin iyiniyetini görür bu konuyu açmazdı
çok işe yarıyor canım...
benden tavsiye
bize yada hiç taniadıgın bi yabancıya içini dökermiş gibi yaz ve bunu eşinin cebine koy işe giderken
yazmak konusmaktan cok daha etkili bir yontem
yangına körükle gitmeseniz....
sizin eşiniz anlamamıştır olabilir
ama arkadaş için aynı şey geçerli değil pekala
yani siz ayrıldınız diye o da ayrılacak değil ya
Siz "neden mutsuz" olduğunuzu yazmamışsınız, sorunlarınızı (hangi sorunlar?) eşinizin küçümsediğini yazmışsınız. Sorunların ne olduğu bir tarafa, yazdıklarınızdan eşinizle alakalı bir sorun olmadığını görüyorum.
Bence kendinize şu soruları sorun önce:
1. Ben neden mutsuzum?
Cevap: şu şu şu konulardan...
2. Bu sorunlar ortadan kalkarsa mutlu olur muyum? Mutlu olmamdaki tek engel bu sorunlarım mı?
Cevap: Evet, bunlar o kadar önemli konular. Hayır, aslında o kadar büyük sorunlar değil.
3. Bütün bunlardan ayrı, sadece eşimden kaynaklanan bir mutsuzluğum var mı?
Cevap: Evet, çünkü o .... Hayır, çünkü o ....
4. Tam olarak ne istiyorum?
Cevap:
a. sorunlarımı çözmek
b. eşimin benimle ve sorunlarımla ilgilenmesi
ben okuduklarımdan bu kadarını yazdım, kendi içinizde biraz çelişkide olduğunuzu zannediyorum. Bu şekilde bize yazmasanız da zihninizi berraklaştıracak bu tür sorularla sorununuzu tam olarak tesbit edip çözümüne bakabilirsiniz.
Çözemezseniz ayrılığı düşünmeden önce psikolojik destek almayı deneyin. Eldeki verilerle eşinizin pek bi suçu yok gibi. Sadece sorunlarınız ona büyük görünmeyebilir, bu konuda da belki iletişim eksikliğinden söz edilebilir...
Acizane fikrim budur,
Allah kolaylık versin..
sanki sen bunalıma girmiş gibisin bazı dönemler hepmize oluyor bir mutsuzluk çöküyorki insana öyle böyle değil.geçigetir tabi seninde çabalarınla.boşanma konusunda ise eğer olay anlattığın kadarıylaysa bu nedenle boşanılmaz!ve sanmıyorum çoğu erkek karısının her derdinde aynı hassasiyeti duysun.birçok erkek böyle emin ol bu dönem geçicek
anlattıklarınızı okuyunca ne kadar benzer şeyler yaşadığımızı gördüm. aslında ben size göre çok daha başındayım bu olayın sizin eşiniz ama benim sevgilim. bizimde aynı sorunlarımız var hatta buna sorun demek ne kadar doğru onu da bilemiyorum ama insanın canını sıkan şeyler olduğu çok açık. öncelikle eşiniz önceden de böylemiydi yoksa bir yerden sonra mı aranızdaki iletişim koptu? belki şu sıralar hayat şartları yoğunluğu sebebiyle sizinle ilgilenemiyordur ve siz buna alışkın olmadığınız için huzursuz oluyorsunuzdur.size tavsiyem ayrılmayı denemek yerine terapi almanız bu ikiniz içinde çok faydalı olacaktır ayrıca her konuda iki ihtimalinde sonuçlarını düşünün ayrılınca mı daha mutlu olacaksınız yoksa o yanınızdayken mi?
günümüzde evlilikleri sürdürmek cok zor
,beklentıler fekarlıklar ıstekler farklı farklı oluyor
sızın ıcın det olan baska bır evlılıkte dert degıldır
baska evlılıkte madı sorunlar buyuk derttır
sız eşınızın sızı onemsemesını sızınle ılgılı alakalı olmasını ıstıyorsunuz buda en dogal hakkınız
eşınızın sevgısınden ssüpheniz var mı son ıkı ayda eşınız sızı mutlu etmek ıcın neler yaptı yada ısteklerını yerıne getırdı mı