• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evliliğim bitmelimi? Lütfen bir akıl verin..

rebelles

Atma..
Kayıtlı Üye
15 Temmuz 2011
90
0
36
İstanbul
Birgün buraya yazacağım hiç aklıma gelmezdi..

Birgün birilerinden akıl isteyeceğimde hiç aklıma gelmezdi..

İhanet,dayak vb durumlar yok benim evliliğimde.Kaynana kaynata vs durumuda yok.

Sabahtan beri kafam okadar karışıkki..deliricek gibi oluyorum.

Eşimi çok seviyorum gerçekten çok seviyorum.Onun için yaptığım fedakarlıklar öyle herkesin yapabiliceği cinsten değil..

Çokşeyden vazgeçtim ben onun için..ama gelin görünki mutsuzum...
Normalde yüzü hep gülen neşeli biriyimdir.Çevremdekiler seninle insan yaşlanmaz der.
Ama uzun zamandır bu böyle değil.Bebeğim olmadı büyük bir sorun yok ama olmadı.
Ailevi sorunlarım oldu (kendi ailemle ilgili) bütün bunları burada anlatmayacağım..

Akıl danışmak zorundayım..sizlere..
Eşinizi seviyorsunuz ama ''mutsuzsunuz'' örnek veriyorum ayın 30gününün 20sini en az mutsuz geçiriyorsunuz.
Eşiniz sorunlarınızı küçümsüyor.Sizin ağladığınız üzüldüğünüz bir duruma ya tepkisiz kalıyor yada bunumu takıyorsun tarzında konuşmalar yapıyor.Oda olmazsa herşey düzelecek..

Siz benim yerimde olsanız ne yapardınız..Sevmek herşeye halletmiyor değilmi?Eşim benim herşeyimdir..annem babam kardeşim arkadaşım..İnanın çokşey yaşadım-yaşadık..Hiçbirzaman ondan ayrılmayı düşünmedim bugüne kadar...Şimdi aklım bana bukadar mutsuzluğa değmez bütün bunlar diyor..Sağlığım sos veriyor resmen..

Derdimi anlayan anlamıştır umarım..Anlayan arkadaşlardan aklı başında samimi yorumlar bekliyorum..Ne yapmam konusunda akıl bekliyorum..

belki sorunların küçücüktür bir erkeğe göre ...
böle bi durumda evlilik bitirilmi bence bitirilmez...
sana şimdi başkaları bunu yaşıyo şunu yaşıyo ona rağmen yuvasına sahip çıkıyo gibi yorumlar yapmıcam ama eşini seviyorsan ,sadece senin soorunlarını küçümsediği için evlilik
bitirilmez....

eşin senın arkadaşın dostun dıyorsun senı anlamıyor dıyorsun

eşıne bunu paylaştıgında o ne dıyor

Eşinizin küçümsediği konular nelerdir? biraz açıklayıcı yazarsanız yardımcı olmaya çalışırız ....

gercekten sorun ne anlamadım bariz acık bi şey göremedimki

Olanları sorunumu karşılıklı diyaloglar halinde anlatmadığım için anlamamışsınız..

Sorun şu..dayak ihanet vb durumlar yok.Eşimide seviyorum.Fakat MUTSUZUM.

Sebebine gelince kabaca ''düşüncelerimi önemsememsi.''

Şöyle yapalım..Eşinizi seviyorsunuz ihanet dayak vb durumlar yok.Ama sizin için çok önemli olan birşeyi eşiniz önemsemiyor.Geçiştiriyor..Bazı zaman oluyor muhabet dahi edemiyorsunuz..Zamanla gülmeyi bile özlüyor hale geliyorsunuz.Kısacası mutsuzsunuz...ne yapardnız?

Olanları sorunumu karşılıklı diyaloglar halinde anlatmadığım için anlamamışsınız..

Sorun şu..dayak ihanet vb durumlar yok.Eşimide seviyorum.Fakat MUTSUZUM.

Sebebine gelince kabaca ''düşüncelerimi önemsememsi.''

Şöyle yapalım..Eşinizi seviyorsunuz ihanet dayak vb durumlar yok.Ama sizin için çok önemli olan birşeyi eşiniz önemsemiyor.Geçiştiriyor..Bazı zaman oluyor muhabet dahi edemiyorsunuz..Zamanla gülmeyi bile özlüyor hale geliyorsunuz.Kısacası mutsuzsunuz...ne yapardnız?

konuşmakta işe yaramıyorsa ayrılırım
ki öylede yaptım

seni çooook iyi anlıyorum
aynısı olmasa da benzer şeyleri yasadım
ilk aylar çok zor oldu benim ve eşim için
ilk defa ailemden arkadaşlarımdan büyüdüğüm yerden ayrılıp buraya geldim
somut bir problem yoktu ama mutsuzdum
eşimin beni anlamadıgını dusundum oturdum ağladım günlerce o işteyken
ona yuklendim hep beni anlamıyosun sen yalnızlıga alişkınsın ama ben değilim boguluyorum diye
sonra gordum ki o da çok üzülmeye yıpranmaya basladı
ne yapsa mutlu edemediği bi karısı vardı
zaman geçtikce o beni daha iyi tanidi ve tabii ben de onu
geçti gitti anlamsız mutsuzluk sendromum
evlilik yalnızca anlaşılmayı beklersen cekilmez olur bitanem
anlamaya da çalişmayi denediginde çözülüyor problemler
evliliğin falan da bitmez korkma :)
sen evvela mutsuzluguna care bulmayı dene
al eşini karşına samimi bir sekilde konus
hatta bi evlilik terapisti bile düşünebilirsin aşamayacaksan sorunları

eşin senın arkadaşın dostun dıyorsun senı anlamıyor dıyorsun

eşıne bunu paylaştıgında o ne dıyor

Evet ''genel olarak'' öyle..Çok tezat bir durum farkındayım ama malesef gerçek bir durum..Eşimle bunu paylaştığımda kendince haklı bana göre saçma sapan bahaneler buluyor.

Eşinizin küçümsediği konular nelerdir? biraz açıklayıcı yazarsanız yardımcı olmaya çalışırız ....

DERT-birşeyi kendime dert ediyorum mesela bir arkadaşımla tartışmışım üzülmüşüm bu duruma anlatıyorum dinlemiyor resmen...Hani farkına varırsın karşındakinin seni dinleyip dinlemediğini ya aynen o şekilde oluyor.Beni ANLAMIYOR..

ayrıldığın zman çok üzülebileceğini hissediyorum çünkü seviyorum diyorsunuz ,ayrıldınız diyelim onunla ilgili kötü bişey yok anılarınızda dövme,küfr ,kaynana derdi
ayrılırsın sonra yine mutsuzsun ...
ayrılmak çözüm olurmu buna siz karar vereceksiniz?çünkü içinizdeki sevginin boyutu önemli budurumda ....mutsuzum bitireyim ama sonra unutamazsan ya ozman yine mutsuzsun

Ne kadardır evlisiniz? Çiftler arasında mizaç farklılığı bu tip mutsuzlukların yaşanmasına neden olabiliyor. Sizin için çok önemli olan bir sorun, eşiniz için üstünde durulmaması gereken bir şey gibi gelebilir. Ama bence bu "ne yapalım, onun da yapısı bu" şeklinde geçiştirilmemeli. Eminim eşinizle konuşmayı denemişsinizdir ama boşanmayı düşünmeden önce bir kez daha enine boyuna konuşun eşinizle. Mutsuzluğunuzu anlatın ona. Çünkü eğer sizin de saydığınız gibi dayak, sözlü şiddet, aileden kaynaklı problem yoksa eğer, sevginin halledemeyeceği bir sorun yok gibi. Eşiniz sizi önemsiyorsa, mutlaka size kulak verecektir, vermelidir...

Siz "neden mutsuz" olduğunuzu yazmamışsınız, sorunlarınızı (hangi sorunlar?) eşinizin küçümsediğini yazmışsınız. Sorunların ne olduğu bir tarafa, yazdıklarınızdan eşinizle alakalı bir sorun olmadığını görüyorum.

Bence kendinize şu soruları sorun önce:

1. Ben neden mutsuzum?
Cevap: şu şu şu konulardan...

2. Bu sorunlar ortadan kalkarsa mutlu olur muyum? Mutlu olmamdaki tek engel bu sorunlarım mı?
Cevap: Evet, bunlar o kadar önemli konular. Hayır, aslında o kadar büyük sorunlar değil.

3. Bütün bunlardan ayrı, sadece eşimden kaynaklanan bir mutsuzluğum var mı?
Cevap: Evet, çünkü o .... Hayır, çünkü o ....

4. Tam olarak ne istiyorum?
Cevap:

a. sorunlarımı çözmek
b. eşimin benimle ve sorunlarımla ilgilenmesi

ben okuduklarımdan bu kadarını yazdım, kendi içinizde biraz çelişkide olduğunuzu zannediyorum. Bu şekilde bize yazmasanız da zihninizi berraklaştıracak bu tür sorularla sorununuzu tam olarak tesbit edip çözümüne bakabilirsiniz.

Çözemezseniz ayrılığı düşünmeden önce psikolojik destek almayı deneyin. Eldeki verilerle eşinizin pek bi suçu yok gibi. Sadece sorunlarınız ona büyük görünmeyebilir, bu konuda da belki iletişim eksikliğinden söz edilebilir...

Acizane fikrim budur,
Allah kolaylık versin..

seni çooook iyi anlıyorum
aynısı olmasa da benzer şeyleri yasadım
ilk aylar çok zor oldu benim ve eşim için
ilk defa ailemden arkadaşlarımdan büyüdüğüm yerden ayrılıp buraya geldim
somut bir problem yoktu ama mutsuzdum
eşimin beni anlamadıgını dusundum oturdum ağladım günlerce o işteyken
ona yuklendim hep beni anlamıyosun sen yalnızlıga alişkınsın ama ben değilim boguluyorum diye
sonra gordum ki o da çok üzülmeye yıpranmaya basladı
ne yapsa mutlu edemediği bi karısı vardı
zaman geçtikce o beni daha iyi tanidi ve tabii ben de onu
geçti gitti anlamsız mutsuzluk sendromum
evlilik yalnızca anlaşılmayı beklersen cekilmez olur bitanem
anlamaya da çalişmayi denediginde çözülüyor problemler
evliliğin falan da bitmez korkma :)
sen evvela mutsuzluguna care bulmayı dene
al eşini karşına samimi bir sekilde konus
hatta bi evlilik terapisti bile düşünebilirsin aşamayacaksan sorunları

Teşekkür ederim hem yapıcı hem gerçekçi bir yorum yapmışsınız..

Ama biz cok uzun zamandır beraberiz neredeyse özümüzü açtığımız günden beri birbirimizi tanıyoruz..
Evliliğimizde kısa süre değil..Yani beni ÇOK İYİ TANIYOR..Ama sorun şuki ya anlamıyor yada anlamak istemiyor.Bu beni çok yapratmış düşündüğümden daha çok..Bugün farkına vardım..Bardak ştı sanırım.

Bu arada ben genel anlamda mutsuz biri değilim.Arkadaşlarımla vs iyi herşey.Tabiki bu durumlar arkadas ilişkilerimede yansıyor ister istemez ama çok etkilediği söylenemez.Ben HAYATIIMDA DEĞİL EVLİLİĞİMDE MUTSUZUM.özetle.

Son düzenleme:
ayrılmak bu kadar ucuz olmamalı...
zaman zaman yakın arkadaslarımızın sorunlarını dinlerken aman yaaa bu da dert mi, amma da abartiyorsun demiyor muyuz??
eee noluyo pireyi deve yapiyo diye arkadasliğimizi mi bitiriyoruz
pehhhhh

Önemsemediği düşünceleriniz, evlilik birliğini ilgilendiren konularda ise haklı olabilirsiniz. Ama size önemli gelen herşey evliliğinizin sağlığı için gerçekten önemli midir bunu bilemem tabi. Ha, bir de şu var, sizin düşünceleriniz eşinize ne kadar önemsiz gözükürse gözüksün, eğer sizin için çok önemli olduklarını bile, bile bunları umursamıyorsa bu tabi ki sorun olur.

İş boşanmaya gider mi, gitmez mi, o tabi ki ayın 20 günü mutsuz olan bir insanın doğal olarak aklından geçebilecek bir şey. Ancak, belki de mutsuzluk sizin içinizde olabilir, eşinizle alakalı olmayabilir. O zaman boşansanız da mutsuzluğunuz sizi takip edecektir.

Teşekkür ederim hem yapıcı hem gerçekçi bir yorum yapmışsınız..

Ama biz cok uzun zamandır beraberiz neredeyse özümüzü açtığımız günden beri birbirimizi tanıyoruz..
Evliliğimizde kısa süre değil..Yani beni ÇOK İYİ TANIYOR..Ama sorun şuki ya anlamıyor yada anlamak istemiyor.Bu beni çok yapratmış düşündüğümden daha çok..Bugün farkına vardım..Bardak ştı sanırım.

Bu arada ben genel anlamda mutsuz biri değilim.Arkadaşlarımla vs iyi herşey.Tabiki bu durumlar arkadas ilişkilerimede yansıyor ister istemez ama çok etkilediği söylenemez.Ben HAYATIIMDA DEĞİL EVLİLİĞİMDE MUTSUZUM.özetle.

eşine bir mektup yazsan, anlatsan içindeki buhrani...
gördüğüm kadarı ile kendini yazarken cok iyi ifade ediyorsun
seni seviyor ve onemsiyorsa zaten kayitsiz kalmayacaktır

ayrıldığın zman çok üzülebileceğini hissediyorum çünkü seviyorum diyorsunuz ,ayrıldınız diyelim onunla ilgili kötü bişey yok anılarınızda dövme,küfr ,kaynana derdi
ayrılırsın sonra yine mutsuzsun ...
ayrılmak çözüm olurmu buna siz karar vereceksiniz?çünkü içinizdeki sevginin boyutu önemli budurumda ....mutsuzum bitireyim ama sonra unutamazsan ya ozman yine mutsuzsun

Ben çok seviyorum eşimi.İnanın onun için olması gerekenden çok fedakarlık yaptım.Çokçok ciddi sorunlar aştık...Hep yanyanaydık..Gel görki bu konuda tıkandık..

Ayrılırsak üzülürüm evet.Ama sonrasında dahaçok üzüleceğim bir ilişkiyi sürdükmek istemem.
Karşınızda sizi birçok konuda anlamayan bir eş varken sevgi yürütürmü evliliği..
Bunu önemsemiyordum başlarda çünkü çok daha önemli sornlar vardı.Bizim aramızda değil genel olarak..
Ama dediğim gibi artık s.o.s veriyor beynim..

İlişki seni yıpratıyor diyor..Bütün ömrün belkide 4te 3ünü mutsuz geçirmeye değmez diyor..

Beynim böyle diyor..Yürğim bosver diyor o senin canın..varsın anlamasın..

eşine bir mektup yazsan, anlatsan içindeki buhrani...
gördüğüm kadarı ile kendini yazarken cok iyi ifade ediyorsun
seni seviyor ve onemsiyorsa zaten kayitsiz kalmayacaktır

Denedim yazdım yani..Ama attım sonra vermedim eşime..

Sebebini bilmiyoum yazınca rahatladım herhalde kendi kendime terapi yaptım sanırım bilmiyorum.

Back