Evliliğim bitiyor mu 😔

Düzeltme yapıyorum. Adamı kendi evinde başka kadınla yakalamışsın, 2021 de çocuğun yokken şimdi 4 yaşında kızın var, annenin evine gidip geri dönmüşsün. Adam seni istemiyor. Akşam yemeği sabah kahvaltısı sorun ve sen bir şans vereceksin.
Yorum yapmıyorum. Yazdıklarını oku ve psikiyatriste git.
Eşini kendi evinde başka kadınla yakaladığı nerede yazıyor?

Eşini kendi evinde başka kadınla yakaladığı neredesin
Eşini kendi evinde başka kadınla yakaladığı nerede yazıyor?
Özür dilerim hata bende başkasının konusu ile karıştırmışım. İlk yorumum da gereke söyleşin bir dağa yoruma gerek yok. Konu sahibi zaten dinlemeyecek kimseyi. Dinleyecek olsa olaylar bu kadar aleni iken hala şans vereyim mi demez.

Şans istemeyen adama zorla şans vermeye çalışacağınıza kendinize bir şans verin ve sizi sevmeyen adamın yanında zorla durmaya çalışmayın. Eski konularınızı da göz önünde bulundurursak aldatılmışsınız muhtemelen. Hala yapışıyorsunuz adama. Hiç mi gururunuz yok?

Sabahin köründe ne kahvaltisi istiyormuş ya devamli? Ben de kahvalti hazirlamam eşim yemez zaten sadece haftasonlari birlikte kahvalti ederiz 8 senedir.
Yemekleri de eşime göre yapmam akşam ne piştiyse onu yer.
Bunun için mi boşanilirmiş bahane aramiş bulmuş. Ne saçma şey.
Asıl kendisinin eve geç gelmesi sorun.

Adam evli kalmak istemiyormus ki zaten. Uzun zamandir da bekar gibi yasiyormus. Anlasmali bosanmak yarariniza olur bu durumda. Cunku uzattikca sahis, bosanmak istedigi icin ve siz de bunu yokusa surdugunuzden daha farkli yaklasimda bulunabilir. Sonucta nafakayi dusunmeniz de lazim. Mantikli hareket ederseniz cocugunuz icin daha guzel olur nacizane fikrim.

Bence eşinizin bir ilişkisi var.Bunu araştırın ve kanıt olsun sonra da donuna kadar alıp siz bırakın ..Boşanmak nasıl oluyormuş görür o zaman…Siz de yolunuza bakın artık ..Kendine acımayana kimse acımaz…

Eve gelmek istemiyor, kahvaltıyı yemeği bahane edip kavga çıkarıyor. Yani sevgisi biten insan hareketleri bunlar maalesef.

İyi de oturup konuşmuyorsunuz ki.
Eşiniz eve gec geliyor siz yemek hazırlayıp yemiyormusunuz çocuğunuzla. Bir mesaj,arama ile gelip gelmeyeceğini öğrenebilirsiniz.
Yada işe giden bir eş,okula giden bir çocuk varsa evde erken kalkılır bir kahvalti hazirlanır. Bazen ben hasta uykusuz olurum eşimle kızım birşeyler hazırlar.Ben mi yanlış düşünüyorum bilmiyorum ama beni zorlamaz bu. Ha çocuklar bebekken,gece uykusuz kalmışsam vs eşimde istemez kalkıp kahvaltı hazırlamamı ama şu an ben ,hazırlarım oturur beraber yeriz,işe giden işe,okula giden okula yola koyulur. Bir peynir, zeytin koymak değil mevzu burada,oturup birlikte yenmesi. Bu ortak bir paylaşım,sohbette edilir masada aile üyeleriyle kahvaltıda yemekte. Sadece peynir zeytine indirgemeniz tuhaf.
Akşam yemeğine kimse tek oturamaz benim evimde. Kızim 4'de geliyor okuldan ona acsa meyve,kuruyemiş vb birseyler hazırlarim,bazen minik sandviç vs ama yemek saatinde oturur oda masaya bizimle yer.Ha eşim geç gelecektir cocuklara hazırlar yediririm,açsan sende ye bekleme kafasındadır eşim ama ben beklerim eşimle oturup yemek isterim. Dışarda yiyecekse haber verir,çocuklarımla yerim.
Ben aile içinde birlikte oturulan masaların önemine inanıyorum,evlenmeden önce de bu böyleydi. Şu anda sürdürüyorum.
Bence hatanız bu gibi konuları hafife almanız. Eşiniz icinde gecerli bu geç gelecekse haber verebilir. İletişiminiz bu kadar mi kopuk?
Bilemiyorum eşiniz kararlı gibi ama olurda barışırsanız siz ona sorunları söyleyin(geç geliyorsun,haber vermiyorsun vs)o size soylesin,birbirinizin isteklerini dikkate alarak deneyin tekrar. Bu şekilde oda arkadaşı gibi yasamak evlilik degil.

Bosanmak dunyanjn sonu degil düzenin bozulacak diye korkuyorsan bozulmuyor daha iyi düzenin oluyor

Daha fazla aranızdaki saygıyı üslubu bozmadan bitirmelisiniz.
Kabul etmek zor ama kabul etmek zorundasınız sevgi bitmiş, ortada evliliğe dair kalan tek şey çocuğunuz. Eşinizi size mecbur bırakmak yerine güçlü bir duruş sergileyip sizin içinde bitmiş olduğunu, daha fazla sürdürmenin manasız olduğunu, bir an önce boşanmanız gerektiğini söylemeniz gerekiyor.
Sevgi bittiyse bitmeli iki tarafında birbirine eziyet etmesine gerek yok, çocuğa da yazık. Siz de daha fazla diretmeyin bence.

1 sene sonra gene ben :KK43: önceki gönderilerimi okursanız nedemek istediğimi anlarsınız.1 ay öncesi kadar çocuktan dolayı tartıştık bahane oldu ve bu adam bana 1 hafta boyunca kapılarını tekrar kapattı küstü nekadar yanaşsamda soğuk davrandı neyse 1 haftanın sonunda dayanamayıp sorunumuzun ne olduğumu çözmek istediğimi söyledim bağırarak bana bizim sorunumızın geçen seneden beri var olduğunu söyledi çözememişiz yani çöznek çinde çabalamadık açıkcası bende eşyalarımı toplayıp bittiğini annemin evşne gideceğimi söyledim geçen sene 2 ay bana el gibi davranmıştı yatakları ayırıp hiç konuşmamaıştı aynı şeyleri yaşamamak için gidiyorum dedim. Sorun onun eve geç gelmesi beni kaleye almamasıydı benim istediğim akşamları beraber sofraya oturup beraber vakit geçirmekti benimde hatalarım ise ona göre yemek yapmamak sabahları kahvaltı hazırlamamak komşulara bi eksik istemeye geldiklerinde vermemmiş... Ben kabul ediyorum ama akşama vaktinde gelmeyen nezaman birlikte yemek yiyeceğimiz belli olmayan birine nasıl sürekli yemek hazırlayayım kahvaltıyada kalkmadım açıkcası bi peynir zeytin koyamıyor mu belkide kalkmalıydım en azından aramızda sohbet muahabbet bağları artardı ihmal ettim eşimi hatamı kabul ediyorum ama onunda hatası eve vaktinde gelememek birlikte vakit geçirmeyişimizde 1 senedir alt aldım ses etmedim ama olmadı kızlar sorun böyle çözülmüyormuş ve şuan boşanıyoruz bana anlaşmalı boşanma dilekçesi hazırlamış bikasıyla konuşurken duydum benden soğuduğunu boşanmakta kararlı olduğunu herşeyi araştırdığını şuana kadar evliliği sadece bi çocuk sahibi olmak olarak gördüğünü söyledi içim acıdı ben bu insana 10 sene boyunca hiçbirşey verememişsim demekki🙁1 de kızımız var 4 yaşında onun psiklojisini düşünüyorum. nasıl hareket etmeliyim hemen boşanma taraftarı değilim ama bu sözlerden sonra bende soğudum 😔ama bi şansı dha hak ediyormu diye anlaşmayı kabul etmeyeceğim nasıl bi yol izlemeliyim yardım edin 1 2 ay uzak kalıp kendi halimizde kalsak iyi gelir mi acaba bu evliliğe verdiğim 10 yılımı emeğimi bir anda silip atmak istemiyorum ortada çok büyük birşey yok çünkü .
Kadinlar için de erkekler içinde geçerli bir kural vardir. Evde mutlu olmuyorlarsa mutlu olmak için başka nedenler ararlar. Mesela kadinlarimiz dizilere bağlanir, erkeklerimiz de eve geç gelir. Ama evde duzen hoşgoru varsa o zaman insan için en huzurlu yer yuvasidir. Siz ikiniz de evinizde huzur yaratmamişsiniz. Beraber yemek yemek çok onemli. Ben hasta oldugumda bile onunla beraber sofrada otururum, tok olsam da. Telefonlari koyariz yemek yeriz ya da o yer ben otururum yaninda. Yeni evlendigimizde yemek yerken de telefonla oynardi ama o huyunu tamamen birakti artik evimizin kurali oldu birbirimize zaman ayirmak. Ben bunun için gerçekten mucadele ettim. Eşim ailesinden uzakta kendi başina yaşadi 18 yasindan beri. Asla duzem tertip adami olmadi, asla birinin yonlendirmesine izin vermedi. Ne istediyse yapti karişan yok, birsey yok. Ben tüm bunlari bilerek ve nelerle karşilaşacagimi ongorerek evlendim. O yuzden çok çaba sarfettim. Eşim çok iyi bir insan ve gerçekten de benim çabalarima çok iyi cevap verdi şimdi duzenli bir ailemiz var. Yani o eve geç geliyorsa o onun ayibi ama siz de uzerinize duseni yapin ki sonra ben elimden geleni yaptim diye bilesiniz. Şimdi ikinizde de hata var. Bu hatayi ayri kalarak degil ikiniz de değişerek yapa bilirsiniz. Eyer evliliginize ikinci bir şans verilecekse o zaman çeki duzen verin kendinize. Sorunlarinizi konuşarak çozun. Yipranmişsiniz ama bir yerlerinden tutup da toplamak mumkun bence bu evliliği. Bunun için de ikiniz de konuşmalisiniz. Oyle tv karşisinda degil. Sakinlikle. Bagirmadan. Bir konuya başlayacaksaniz senin hatan bu diyerek degil, benim hatam bu farkindayim diyerek başlamak gerek. Çunki suçlayarak başlanan her cumle karşi tarafin da sizi suçlamasiyla biter ve hiçbir şey çozulmez. Siz itiraf ederseniz, degişmek için çabayacaginiza soz verirseni o da kendindeki hatalari gorur ve evet ben de bunlari yaptim der. Evi terketmeler, yatak ayirmalar bunlar çocukca. Evcilik oynamiyorsunuz. Insaniz konuşma dinleme ve anlama ozelliklerimiz var. Bunlari ne zaman kullanmayi duşunuyorsunuz peki? Kinle, gururla, kavgayla, uzerinize duşen vazifelerden boyun kaçirarak yaşam surdurulemez.

Sizden soğuduğunu söylemiş yatakları ayırmış siz evden gidince oralı olmamış eve gelme saati belli değil geldiğinde ilgi sevgi saygı yok ve boşanmak istiyor neden hak verip şans veriyim mi diyorsunuz ki şans isteyen de yok kafasında bitirmiş zaten o 10 yılını takmıyorsa sizde başınızı dik tutup takmayın 10 yılınızı 40-50 yıl harcamanızdan iyidir. Çocuğunuzu alıp güzel temiz bir sayfa açın bence. Allah yardımcınız olsun…

B bafri gelip birde konunuzla ilgilenseniz keşke

en merak ettiğim komşu muhabbetiniz bişeyler verilmeyince kızıyor mu eşiniz?
inşallah gelirsiniz konuya

1 sene sonra gene ben :KK43: önceki gönderilerimi okursanız nedemek istediğimi anlarsınız.1 ay öncesi kadar çocuktan dolayı tartıştık bahane oldu ve bu adam bana 1 hafta boyunca kapılarını tekrar kapattı küstü nekadar yanaşsamda soğuk davrandı neyse 1 haftanın sonunda dayanamayıp sorunumuzun ne olduğumu çözmek istediğimi söyledim bağırarak bana bizim sorunumızın geçen seneden beri var olduğunu söyledi çözememişiz yani çöznek çinde çabalamadık açıkcası bende eşyalarımı toplayıp bittiğini annemin evşne gideceğimi söyledim geçen sene 2 ay bana el gibi davranmıştı yatakları ayırıp hiç konuşmamaıştı aynı şeyleri yaşamamak için gidiyorum dedim. Sorun onun eve geç gelmesi beni kaleye almamasıydı benim istediğim akşamları beraber sofraya oturup beraber vakit geçirmekti benimde hatalarım ise ona göre yemek yapmamak sabahları kahvaltı hazırlamamak komşulara bi eksik istemeye geldiklerinde vermemmiş... Ben kabul ediyorum ama akşama vaktinde gelmeyen nezaman birlikte yemek yiyeceğimiz belli olmayan birine nasıl sürekli yemek hazırlayayım kahvaltıyada kalkmadım açıkcası bi peynir zeytin koyamıyor mu belkide kalkmalıydım en azından aramızda sohbet muahabbet bağları artardı ihmal ettim eşimi hatamı kabul ediyorum ama onunda hatası eve vaktinde gelememek birlikte vakit geçirmeyişimizde 1 senedir alt aldım ses etmedim ama olmadı kızlar sorun böyle çözülmüyormuş ve şuan boşanıyoruz bana anlaşmalı boşanma dilekçesi hazırlamış bikasıyla konuşurken duydum benden soğuduğunu boşanmakta kararlı olduğunu herşeyi araştırdığını şuana kadar evliliği sadece bi çocuk sahibi olmak olarak gördüğünü söyledi içim acıdı ben bu insana 10 sene boyunca hiçbirşey verememişsim demekki🙁1 de kızımız var 4 yaşında onun psiklojisini düşünüyorum. nasıl hareket etmeliyim hemen boşanma taraftarı değilim ama bu sözlerden sonra bende soğudum 😔ama bi şansı dha hak ediyormu diye anlaşmayı kabul etmeyeceğim nasıl bi yol izlemeliyim yardım edin 1 2 ay uzak kalıp kendi halimizde kalsak iyi gelir mi acaba bu evliliğe verdiğim 10 yılımı emeğimi bir anda silip atmak istemiyorum ortada çok büyük birşey yok çünkü .
Adam sizden şans istemiyor ki, bi şansı daha hak ediyor mu diyorsunuz. Böyle ezik davrandığınız iÇin boşuyordur belki . Kusura bakmayın ama masaya yumrugunuzu hiç vurmamışsınız ne kahvaltısı ya benim eşim işe giderken bana kahvaltı hazırlıyor . Bunun evlilikle ne Alakası var hayatına yazık boşan adamı da süründürme

X