evliliği kurtarma çabaları

ELiFiiMM

Bir Yolcu
Kayıtlı Üye
5 Şubat 2013
233
68
123
merhaba arkadaşlar
5 yıllık evliliğim çatırdamakta kavgalarımız çoğaldı ilgisizlik hat safhada çocuk olmadan önce de çok iyi değildik ama sanki çocuktan sonra hepten eve karşı bize karşı ilgisini kaybetti birlikte hiçbir şey yapmaz olduk haftaiçi geç saatlere kadar çalıştı haftasonlarını da kendince birşeylerle doldurdu beraber bişeyler yapalım dediğimde hep erteledi sanki bekar gibi takılıyor evi otel gibi kullanıyor bu kadarı daha önce olsaydı boşanırdım ama artık çocuğum var onun için mücadele veriyorum ama kendimce çabalardan sonuç alamadım gittikçe kötüleşti önceden kavga etsekte küsmezdik ben küsmek istesem de ya birşey yokmuş gibi davranır ya da sırnaşırdı küsmeme izin vermezdi şimdi kavga edince yüzüme bakmıyor 3 gün birbirimizin yüzüne bakmadık sonra ilk adımı ben attım ona kalsa ne olacaktı bilmiyorum çok sabırsızım 3 gün bile zor bekledim ama bu seferde gurur diye bişey kalmıyo çok fena durumdayız
bir de şu anda işsiz iki hafta önce işten ayrıldı bunun bunalımında mı bahane mi ediyor bilmiyorum çalışmadığı halde hala eve çok geç geliyo arkadaşlarla oturduk nolmuş deyip geçiştiriyor kesinlikle aramıyor gecikeceği zaman araması konusunda nekadar hassas olduğumu bildiği halde. neden sürekli bunu yaptığını sorunca da çok üstüme geliyosun diyo hatta beni boğuyorsun cümlesini de duydum en sonunda :KK42:
konuşma çabalarım hep başarısızlıkla sonuçlanıyor konuşmak istemiyor ya da erteliyor ya da bir kaç söz verip konuşmayı bitiriyor ama asla o sözleri tutmuyor seviyorum diyor ama kesinlikle bir belirti yok :KK43:
bi kısır döngünün içindeyim benden kaçan adam, kavgalar, tutulmayan sözler, biten umutlar, boşanma düşüncesi, çocuk için boşanma düşüncesinden vazgeçme ya da erteleme ...
ama bitirmek çözüm değil 10 aylık bir kızım var daha şimdiden babasına bir başka bakıyor
benim de ayrılığı düşündükçe kızıma bunu yapmaya hakkım var mı diyorum çok içim yanıyor ama onu böyle huzursuz bir evde büyütmek de istemiyorum.
onu kendi yöntemlerimle hiçbir şekilde yönlendiremiyorum çok inatçı bir insan biraz başka taktikler deneyim dedim çünkü kurtarmak istiyorum yuvamı, terapiste gitmeyi düşündüm ama şuan için öyle bir imkanım yok sonuç olarak ...şöyle bir siteye rastadım kitabı özetle tanıtmış e- kitapmış ödeme yapıp bilgisayara indiriyoruz henüz almadım alıp okuyan uygulayan varmı
kitapla ilgili ya da durumumla ilgili yorumlarınızı bekliyorum biraz umuda ihtiyacım var başarılı yaşanmış örnekler varsa lütfen yazın

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu yetenekler sizi eşinizin gözünde 10 Numara bir kadın yapacaktır.

öncelikle sitedeki bu ifade hiç hoşuma gitmedi :KK12:

ayrıca ünlü bir sözlükte şöyle bir entry'e denk geldim

mutsuz insanlara hiç de cüzi olmayan fiyatlarla umut satmaya çalışıp, insanların para söğüşleme aracı.
cam önü mahalle teyzesi tavsiyelerinin kitaplaştırılmış hali.

kendi fikrime göre ; kendi şahsi sıkıntılarınızı bir takım genellemelere dayanılarak yazılan kitaplara göre çözmeye çalışmayın..ters de tepebilir..

biraz sabredin işsizlik eşinizi çok bunaltmış olabilir..ona biraz zaman tanıyın..

teşekkür ederim zaten oyüzden sordum okadar mucizevi birşey olmayacağını biliyorum ama gerçekten akılcı uygulanabilir geri dönüşü olacak tavsiyelere- taktiklere ihtiyacım var . şimdiye kadar ki tepkilerim karşı tarafta hiçbir iyileşme sağlamadı basmakalıp tavsiyeleri de biryere kadar uygulayabiliyorum ama bir yerde gene özüme dönüyorum.

mesela umursama o seni arayıp haber vermiyorsa sende ona nerdeydin diye sorma diyorlar aynen yaptım bir hafta boyunca gece 1 buçuktan önce eve gelmedi sadece iki seferinde haber verdi sadece tamam dedim. nerede olacağını bile sormadım.diğerlerinde hiçbirşekilde haber vermedi geldiğinde de sormadım nerdeydin diye o da her şey normal olması gerektiği gibiymiş gibi davrandı ama ben gittikçe sinir olmaya başladım bir haftadan fazla dayanamadım en sonunda patladım sen ne yapmaya çalışıyorsun çocuğumla evde tek başımayım hiç mi merak etmiyorsun haber vermek için değilse bile bizi merak edip arar insan vs...... sonuç hiç bir değiişme yok tamam bundan sonra ararım dedi herzamanki hiçbir uygulanmışlığı olmayan sözler çok sıkıldım artık söz verip tutmamasından sıkıştığı yerde bağırıp işi gürültüye getirip konuyu kapatmasından
neyse sabretmeye devam ... :110:

Ya vedud esmasını hergün 400 kere düzenli olarak çekiniz....Allah yardımcınız olsun aile içi huzursuzluk kadar yüreği sıkan bişey yoktur heralde...

Ya vedud esmasını hergün 400 kere düzenli olarak çekiniz....Allah yardımcınız olsun aile içi huzursuzluk kadar yüreği sıkan bişey yoktur heralde...
Sizden Allah razı olsun bunu okumaya başladığım günden beri sanki daha iyi gibiyiz esimle
Ama birisi bana ya cami ya vedud demişti o sizce hangisi

Sizden Allah razı olsun bunu okumaya başladığım günden beri sanki daha iyi gibiyiz esimle
Ama birisi bana ya cami ya vedud demişti o sizce hangisi

Ya camii ismi şerifinin anlamı toplayan anlamındadır...Tabii öylede olur Allahın her sıfatı hayatımızı derinden etkiliyor..yeterki hangi ismi hangi derdimize deva onu bilmek lazım. Bana isimlerimde dua ediniz diye buyurur...Kesinlkle zikre devam ve göreceksin neler düzelecek...

Ya camii ismi şerifinin anlamı toplayan anlamındadır...Tabii öylede olur Allahın her sıfatı hayatımızı derinden etkiliyor..yeterki hangi ismi hangi derdimize deva onu bilmek lazım. Bana isimlerimde dua ediniz diye buyurur...Kesinlkle zikre devam ve göreceksin neler düzelecek...
Ya vedud için internette çok farklı şeyler yazıyor . Hatta bi sayfada asla salı günleri okumayın falan demiş
Bana nasıl dogru olduğunu anlatır mısınız bide de Besmele cekmeyi miyim

Ya vedud için internette çok farklı şeyler yazıyor . Hatta bi sayfada asla salı günleri okumayın falan demiş
Bana nasıl dogru olduğunu anlatır mısınız bide de Besmele cekmeyi miyim

Sen internetteki yazılanlara bakma günde 400 çek istersen 1000 çek ama düzenli olarak çek. Salı okunmamasının mantıklı hangi açıklaması olabilirki sonuçta Allahın C.C güzel isimlerinden. Besmele bir kere çek ondan sonra gerek yok. Duan eşinle aranızdaki muabbetin artması olsun.

İyi de sizin değil kocanızın kendisini düzeltmesi gerekiyor farkında mısınız?
Bence de öyle ama o yapmıyorsa bende uğraşamam biterse bitsin diyemem dediğim gibi çocuğum var bu düşünce şu aşamada bencillik olur
ki bu psikolojideyken ona bitsin desem hiç itirazı olmayacaktı eminim sonrada inadından sürdürecek durumu geri adım atmayacak olan yavruya olacak
bu yaşadıklarımı yaşamadan önce bende bu konuyu okuduğumda sizin gibi düşünürdüm belki de bir zavallı olduğunu düşünürdüm karşımdakinin acırdım sadece
ben yapabileceğim herşeyi yapmak yine de olmazsa en azından kızıma karşı vicdanımı rahatlatmak istiyorum
önce evlilik terapistine gitmeyi düşündüm ama ona kabul ettirmek zor olacaktı bir de maddi imkanlar elvermiyor şu an
ama bir terapiste de gitsek ona önerileri olacağı gibi bana da önerileri olacak ben kendimi mükemmel olarak görmüyorum bu noktaya gelmesinde hatalarım olmuştur onun üzerine gitmeden kendimce yapabileceklerini yapmak istiyorum kısacası
bi çıkmaza düşünce böyle oluyorsunuz işte herkesten herşeyden medet umuyorsunuz
sonra kitap araştırırken buraya da biraz içimi döktüm
konu başlığı böyle kaldı ama artık o kitapla da ilgilenmiyorum belirtmiş olayım
cevap yazan herkese teşekkürler

bu arada konuyu açalı 12 gün oldu durumumuz o günkü gibi değil gitgide normalleşiyor hayatımız
bol bol dua ettim sadece
biraz farketmeye başladı
bir seneyi aşkın süredir geçirdiğimiz en normal haftasonuydu
iki günü birlikte geçirdik
pazar akşamı çocuk uyuduktan sonra beraber tv izledik
çay içtik ....

o günkü kadar umutsuz değilim ama tam olarak içim huzur dolu diyemiyorum
inşallah bir gün bu cümleyi kurarım
dualarınızı eksik etmeyin

Allah razı olsun aynen dediğiniz gibi o yürek sıkışmasını Rabbim kimseye yaşatmasın yaşayanlara da tez zamanda ferahlık versin

Allah razı olsun aynen dediğiniz gibi o yürek sıkışmasını Rabbim kimseye yaşatmasın yaşayanlara da tez zamanda ferahlık versin

Amin canım. Aile içi huzur insanın birazda kendi elinde olan bişey. Fedakarlık gerek, karşılıklı anlayız, hoşgörü gerek, Birbirinizi olduğu gibi kabullanip değiştirmeye çalışmamak gerek...Kadına çok iş düşüyor çünkü erkekler çocuk gibidir elinden oyuncağını almadan idare etmek gerek. Onun ilgi duyduğu şeyler hakkında süprizler yapcan. Ben kendimzden örnek vereyim. eşim tır kolleksiyonu yapar minyatür olanlarından ve ben ona özel getirttim internetten, Akvaryumu vardır çok sever balıkları ve ben hiç ummadığı anda balık alır gelirim, belgesel kanallarını çok seyreder özellikle buz kamyoncuları var ve ben oturur izlerim onunla, arkadaşlarıyla çıktığında asla aramam, ona hep güvendiğimi hissettirir ama yinede tedbiri elden bırakmayacağımı gösteririm, benimle keyifli vakit geçireceğini bilir ve genelde hep evdedir, dertleşirim onunla, paramız yoksa, işimiz yoksa yinede hep pozitifimdir onada geçiririm bu duygumu, omzumda ağlamasına izin veririm, birbirimize söyleyemediğimizi mektup yazarız, cinsel hayatımız hız kesmeden devam ederz, yeni doğum yaptım ve son aya kadar hiç ilişkimizi kesmedim. Bunun gibi şeyler...kısaca olumlu olmak, olumlu bakmak ve en önemliside gülümseyebilmektir....

Amin canım. Aile içi huzur insanın birazda kendi elinde olan bişey. Fedakarlık gerek, karşılıklı anlayız, hoşgörü gerek, Birbirinizi olduğu gibi kabullanip değiştirmeye çalışmamak gerek...Kadına çok iş düşüyor çünkü erkekler çocuk gibidir elinden oyuncağını almadan idare etmek gerek. Onun ilgi duyduğu şeyler hakkında süprizler yapcan. Ben kendimzden örnek vereyim. eşim tır kolleksiyonu yapar minyatür olanlarından ve ben ona özel getirttim internetten, Akvaryumu vardır çok sever balıkları ve ben hiç ummadığı anda balık alır gelirim, belgesel kanallarını çok seyreder özellikle buz kamyoncuları var ve ben oturur izlerim onunla, arkadaşlarıyla çıktığında asla aramam, ona hep güvendiğimi hissettirir ama yinede tedbiri elden bırakmayacağımı gösteririm, benimle keyifli vakit geçireceğini bilir ve genelde hep evdedir, dertleşirim onunla, paramız yoksa, işimiz yoksa yinede hep pozitifimdir onada geçiririm bu duygumu, omzumda ağlamasına izin veririm, birbirimize söyleyemediğimizi mektup yazarız, cinsel hayatımız hız kesmeden devam ederz, yeni doğum yaptım ve son aya kadar hiç ilişkimizi kesmedim. Bunun gibi şeyler...kısaca olumlu olmak, olumlu bakmak ve en önemliside gülümseyebilmektir....
söylediklerinize sonuna kadar katılıyorum
ben öyle eşi eve gelince sorunlar sıralayan sızlayan bir eş hiç olmadım normalde de çok konuşan biri değilim
eşim en ufak bir sorunda dağılır onu hep ben toparlarım bişeyleri kafasına taktığını anlarım konuşmak istemese de bir şekilde olumlu telkinler veririm yalnız olmadığını herşeyi düzeltebileceğimizi her fırsatta hissettiririm
ben çalışıyorum kazandığım para için benim param demem paramız diye konuşurum
çocuk gibi şımarttığım pofpofladığım çok olmuştur
demek istediğim normal şartlarda zaten kendiliğinden olumlu davranıyorum
ama benden birşey sakladığında, yalan söylediğinde söz verip tutmadığında çileden çıkıyorum
beni aptal yerine koymasına tahammül edemiyorum işte o zaman bende ipler kopuyo dağılıyorum
ama artık daha az kafama takıp başbaşa kaldığımız anları bunları konuşarak değil güzel vakit geçirecek şeyler yaparak doldurmaya çalışıyorum
böylesi de bazen kanıma dokunmuyo değil mış gibi yapmak
ama deniyorum işte her şeyi deniyorum
teşekkür ederim tavsiyeleriniz çok yapıcı
bir de anlaşıldığını hissetmek güzel

ilk mesajını değiştirmek de nedir?

alıntı yapmadığıma pişman oluyorum :KK59:

cevap yazmışım konuya, Allah Allah neden hatırlamıyorum diyorum ama bir bakıyorum ki ilk mesaja, benim cevap yazdığım içerik başka, dolayısıyla cevaplarımız da saçma..:KK14:

ilk mesajını değiştirmek de nedir?

alıntı yapmadığıma pişman oluyorum :KK59:

cevap yazmışım konuya, Allah Allah neden hatırlamıyorum diyorum ama bir bakıyorum ki ilk mesaja, benim cevap yazdığım içerik başka, dolayısıyla cevaplarımız da saçma..:KK14:
ben başlığı değiştirdim çünkü konu farklı yönde ilerledi başlık tuhaf kaldı oyüzden msjı da düzenledim ilk defa okuyanlar o yönde yorum yapsınlar diye ama saçma mı oldu yani kusura bakmayın
tekrar bir konu açmak istemedim sizin yorumunuzu da dikkate almıştım zaten teşekkür ederim

söylediklerinize sonuna kadar katılıyorum
ben öyle eşi eve gelince sorunlar sıralayan sızlayan bir eş hiç olmadım normalde de çok konuşan biri değilim
eşim en ufak bir sorunda dağılır onu hep ben toparlarım bişeyleri kafasına taktığını anlarım konuşmak istemese de bir şekilde olumlu telkinler veririm yalnız olmadığını herşeyi düzeltebileceğimizi her fırsatta hissettiririm
ben çalışıyorum kazandığım para için benim param demem paramız diye konuşurum
çocuk gibi şımarttığım pofpofladığım çok olmuştur
demek istediğim normal şartlarda zaten kendiliğinden olumlu davranıyorum
ama benden birşey sakladığında, yalan söylediğinde söz verip tutmadığında çileden çıkıyorum
beni aptal yerine koymasına tahammül edemiyorum işte o zaman bende ipler kopuyo dağılıyorum
ama artık daha az kafama takıp başbaşa kaldığımız anları bunları konuşarak değil güzel vakit geçirecek şeyler yaparak doldurmaya çalışıyorum
böylesi de bazen kanıma dokunmuyo değil mış gibi yapmak
ama deniyorum işte her şeyi deniyorum
teşekkür ederim tavsiyeleriniz çok yapıcı
bir de anlaşıldığını hissetmek güzel

Bir yerde eksiklik var demek ki. Evde nasıl dolaşıyorsun bilmiyorum ama erkekler gördüğüne kadınlar duyduğuna aşık olurlar. Onu cezbedici şeyler yapabilirsin, ona küçük süprizler, kendini değerli hissettirecek minik jestler, ben kapalı bir bayanım ama evde tam tersi :))) erkekler süslü püslü kadını sever ama sözde de süs arar...çocuğunuzu bırakacağınız bir yer varsa kendinize zaman ayırın...film seyredip çay içmek yerine güzel bir sofrada mum ışıgında yemek yemeyi ve dans etmeyi tercih ederim....şıkır şıkır ol...öğlen mesajlar gönder iltifat et eşine.. Ne bilem işte arzulandığnı hissederse inan arkadaşlaından ziyade seni tercih edecektir. Ayrılığı sakın düşünme bir evladın var...herşey düzelir merak etme zamanla...

Back
X