evliliğe soğuk bakmak

sakin evlenme...sakin.. kadinlardan basta annesi sayesinde sogumus.anlasilan annesinin ve babasinin kotu ornek olan bi evliligi var..kendi evliliginde de aynisini yasatacaktir..sizede hep olumsuz yansiyacaktir.siz kadinlar soylesiniz boylesiniz annemde boyle derdi soyle derdi..diye sizin ustunuze gelecektir.zaten evlilige sicak bakmiyan insanla ne isiniz olur..
bunları bende düşündüm. çok haklısınız.annesini sevmeyen biri karısını nasıl sevsin ki demi..

ya onu sevdiğimiz için ya da zoru sevdiğimiz için vazgeçemiyoruz galiba.
İnan seni çok iyi anlıyorum.
Kimse mükemmel değil, tabi ki seven insan kusurları görmezden gelir. Ama senin yaşadığın durum bu değil. Çocuk sana açıkça her şeyi anlatmış. Aklına kulak vermelisin.

merhaba kızlar. ben 24 yaşındaym erkek arkadaşım 32 yaşında. hali vakti işi gücü gayet yerinde. 6 ay olacak tanışalı. her şey iyi gibiydi. ta ki ben evlilik konusunu açana kadar. kendisi evililiğe sıcak bakmadığını böyle bir şeyi hiç bir zaman kimseyle düşünmediğini söyledi.bunun üzerine benim tarafımdan araya soğukluk girdi.çalışma arkadaşları,ortamı hep kadın ve artık bıkmış. çoğunun gereksiz boş,insanlar olduğunu düşünüyor. ben nasıl ona bir kadının kalbini sevebilmeyi,evliliğin güzel bir şey olduğunu vs göserebilirim.
Sen gosteremessin canım algı meselesi .o kadınlardan bikmis gibi görünen adam neden onları bırakıp senle(sevdigiyle insanla) evlilik düşünmüyor?çünkü doyumsuz ve sorumluluk almak istemiyor

Yani bana garip geliyor, evlenmeyip ne yapcakmış hayatboyu takılcak mıymış?

Tanıdığım benzer bir zırto vardı, master 2. danışmanım yardımcı doçent ama 1 mg duygusal olgunluk yok, kendini beğenmiş.....

Neyse 1 gün ben, bu zırto, master danışmanım oturuyoruz, bu herif de bir şeyler anlatıyor. Sonra bir kadın ismi söyleyip o da böyle dedi cinsinden bir şey dedi. Danışmanım da ..... kim diyince, zırtodan cevap: kız arkadaşım. Gerçekten çok garip 35 yaşında birinin ağzından kız arkadaşım kelimesini duymak, ergen gibi. Artı, zaten bir saatten sonra bir yere gittiğinizde insanlara tanıştırırken ne diyecek ki? Ben şahsen 30 yaşımda mesela , yanımdaki adamın bu da sevgilim şeklinde beni tanıştırmasını istemem kulağa çok olgunluktan uzak, ergence geliyor anlatabilmişimdir umarım.

Yani bana garip geliyor, evlenmeyip ne yapcakmış hayatboyu takılcak mıymış?

Tanıdığım benzer bir zırto vardı, master 2. danışmanım yardımcı doçent ama 1 mg duygusal olgunluk yok, kendini beğenmiş.....

Neyse 1 gün ben, bu zırto, master danışmanım oturuyoruz, bu herif de bir şeyler anlatıyor. Sonra bir kadın ismi söyleyip o da böyle dedi cinsinden bir şey dedi. Danışmanım da ..... kim diyince, zırtodan cevap: kız arkadaşım. Gerçekten çok garip 35 yaşında birinin ağzından kız arkadaşım kelimesini duymak, ergen gibi. Artı, zaten bir saatten sonra bir yere gittiğinizde insanlara tanıştırırken ne diyecek ki? Ben şahsen 30 yaşımda mesela , yanımdaki adamın bu da sevgilim şeklinde beni tanıştırmasını istemem kulağa çok olgunluktan uzak, ergence geliyor anlatabilmişimdir umarım.
evet anladım. kensine sordum. evliliğe kendimi yakın hissetmiyorum.olmuyor işte dedi.

Sen gosteremessin canım algı meselesi .o kadınlardan bikmis gibi görünen adam neden onları bırakıp senle(sevdigiyle insanla) evlilik düşünmüyor?çünkü doyumsuz ve sorumluluk almak istemiyor
doyumsuzluk olayı için birş ey diyemem ama sorumluluk çok var üzerinde. maddi manevi evin bütün her şeyi onun üzerinde zaten

adamı evlenmeye ikna edecek olan sen değilsin. bırak böylesinden ne koca olur ne baba. 32 yaşına gelmiş işi gücü yerinde her sağlıklı erkek bir ailenin özlemini duyar ve sevdiği kadınla bir hayat düşler. bu adamın böyle dertleri yok demek ki. o sorumluluğun olmadığı tabiri caizse takılmalık bir hayat istiyor. razıysan devam et, değilsen bence fazla uzatma. çünkü sana üzüntüden başka bişey vermez bu adam.

Emin ol öyle.bunu baştan soyleyerek de vicdanini rahatlatiyor ve ben sana soylemistim dice. Sen ne kadar iyi olursan ol bu zihniyetteki insanlar değer bilip sana bağlı kalamıyor bir ömür ve yıpranan sen olursun canım dikkatli ol
evet o yüzden kararımdan dönmemem gerekiyor artık net olmalıyım.

Sal ipini gitsin ne ugrascan degistirmekle kendine yazik

Ona da de ki ben de soguk bakiyorum zaten gina geldi erkeklerden senle takilmamin amaci da muhabbet eglence olsun

bunları bende düşündüm. çok haklısınız.annesini sevmeyen biri karısını nasıl sevsin ki demi..
karisini elbet sever sevmez degil ama gel gitleri de olur.cunku su hayatta en onemli kavramlardan biri sevgidir ve bize ilk sevgi gosteren annemizdir..anneden erkek cocugun aldigi sevgi yetersiz ise sevgi acligi da duyuyorsa bu kendi evlilik hayatinda olumsuz durumlar yasatir.
soylediginiz gibi annesinin huysuz dirdirci bi kisiligini gordugu icin esinin azicik dirdirina sitemine bile tahammulu olmuyacak.cunku dolmustur tukenmistir artik..bilincalti hemen hooopp annemde boyle yapiyordu diye hem annesine olan kizginligini sizden iki kat daha fazla cikaracak..ne olur sizde kendinizi gercekten mutlu edeceginiz adamlarla evlilik dusunun..

doyumsuzluk olayı için birş ey diyemem ama sorumluluk çok var üzerinde. maddi manevi evin bütün her şeyi onun üzerinde zaten
Canim sorumluluk derken senin sorumluluğunu almak istemiyor ve baştan soyluyorki içi rahat olsun sen birsey bekleme diye.soyle düşün daha iliskiniz yeni olduğu için şuan icin dusunmese daha erken derdi. Ama düşüncesinde zaten evlilik diye birşey yok adamın. Hadi diyelim sana çok aşık ve evliliği düşüncek olsaydı 6ay içinde hayatinin kalanını seninle geçirmek istediğine karar vermiş olurdu

Canim sorumluluk derken senin sorumluluğunu almak istemiyor ve baştan soyluyorki içi rahat olsun sen birsey bekleme diye.soyle düşün daha iliskiniz yeni olduğu için şuan icin dusunmese daha erken derdi. Ama düşüncesinde zaten evlilik diye birşey yok adamın. Hadi diyelim sana çok aşık ve evliliği düşüncek olsaydı 6ay içinde hayatinin kalanını seninle geçirmek istediğine karar vermiş olurdu

Soylediginiz her seye katiliyorum.

evet anladım. kensine sordum. evliliğe kendimi yakın hissetmiyorum.olmuyor işte dedi.
cunku adam kendini taniyor kadinlari da taniyor ve kadinlarla yapamayacagini da biliyor.evlilik zaten kolay degil erkek icinde kadin icinde biz yapariz diyenler bile isin icinden cikamiyor.adam en azindan durust davranmis.niyetini aciklamis.sizde bi evlilik yapip yuva kurma evlat sahibi olma ozlemi icinde iseniz bu adamla olmuyacagini soylememize gerek var mi.?

Sokak apaçi dolu, onlar neyde kariyer yapıyormuş sormak gerek :KK66: halkımızın büyük yüzdesi kadın erkek ayırmaksızın çok eğitimli değil zaten. Öte yandan burda da yazdım ben de, kadınlar yeteri kadar çabalamıyor. Sinirlendiğim nokta, bizim toplum entellektüel olarak boş beleşken bunun sadece kadınlara yüklenmesi.
Adam demiş ya çoğu kadın evlenip çocuk yapayım kafasında diye, maalesef öyle. Ben de çok fazla görüyorum bunu çevremde. Ve kadın-erkek meselesindeki bu konuyu, kariyer yapabilme imkanı olan insanları kastederek söylüyorum. Sokaktaki apaçi ya da evde okumayıp örgü örmeyi tercih eden kızları şu an bu konuya dahil etmiyorum. Onları dahil etmiyorum çünkü onları da savunanlar çıkıyor sonra polemik yaratıyorlar. Kadınlar yani kariyer yapma imkanı olan kadınlar çabalamıyor, kariyer yapma imkanı olan erkeklere kıyasla. Çoğu kadın baştan pes ediyor, özel sektör çok zor deyip geri çekileninden tut başka düşünceler içinde olanına kadar. Sonra zaten birçoğu 30 olmadan evleniyor. Evlenip çocuk yaptıktan sonra işlerine geri dönmüyorlar. Daha geçen gün bir ekonomi dergisinde bununla alakalı bir yazı vardı, kadınları teşvik etme projelerini falan sıralamışlar. Kadınlarımızın evlilik ve kariyer meselelerini daha iyi optimize edebilmesi lazım bence. Kadının çalışmadığı durumları görüyoruz, kocaya bağlı bir hayat vs. Zor.

Bence evliliğe sıcak bakan birini bulun ve bu düşüncesini kişisel algılamayın. Herkes hayattan aynı şeyleri isteyecek diye bir kural yok, demek ki hayata bakış açınız ve istedikleriniz farklı. Siz de mesela bana göre evlilik düşünmek için biraz gençsiniz tabi ki bazıları da evlen artık geç oluyor diyecektir. Bence biraz hayatı, insanları ve en önemlisi kendinizi tanıyın. Ortak fikirde olmadığınız insanları da istemedikleri şeylere zorlamayın, taşıma suyla değirmen dönmez.
Ki başından fikrini soylemeside şans bence senin açından. Kandırabilir farklı beklentilere sokabilirdi seni.Hadi diyelim evlendiniz evlilik içinde mutlu olmayan bir adam sizde mutlu etmeyecektir. Kurtulus olarak gordum demissiniz konu sahibi. Bence sizde beklentilerinizi düsürün ve mutlu olun suan ayrılmak istemiyorsanız .Ama gittikçe daha çok baglanirim derseniz karar sizin.

Bunu söylemek 6 ay sonra mı aklına gelmiş?
Böyle şeyler ilk etapta paylaşılır ki vakit kaybı olmasın insanlar birbirine bağlanmasın.

Her insan farklıdır yahu. Her kadının gelinlik giymek, anne olmak falan gibi hayalleri olmadığı gibi her erkeğin de baba olmak, eş olmak gibi hayalleri olmak zorunda değil. Bazı insanlar daha özgür ruhludur. Evlilik sadece "sevilen kişiyle bir hayat kurmak, aile olmak" demek değil. Bir yığın sorumluluk almak aynı zamanda. Ben kendi adıma konuşayım, 4 yıldır bir sürü kızın içindeyim (yurttayım) ve 5 tanesinden 3'ünün evlilik hayali var, hayatında biri olsun ya da olmasın. Benim hayatımda sevdiğim biri var, zaten bir daha onun gibi birini bulabileceğimi de düşünmüyorum ama zerre evlilik yok aklımda. İnsanların çok farklı öncelikleri varsa evliliğin e'si aklına gelmeyebiliyor. Ben şimdi 23 yaşındayım, 25-26 yaşıma kadar mesleğimi az çok elime almış olsam zaten daha iyi yerlere gelebilmek için uğraşacağım bu çok net bişey. O yaşımdan sonra zaten muhtemelen kendi evimi, hayatımı oluşturup birey olmanın tadını çıkarmakla meşgul olacağım. Kazandığımın bir kısmını birikim yapıp bir kısmını kendim yerim. 30-32'den önce zaten evliliği hayatıma neden sokayım şu durumda? Hayatın tadını çıkarıp bişeylere doyacağım ve bekarlıktan bunalacağım, anca öyle evlenirim ben. O zamana kadar sevgilim hayatımda olursa onunla evlenirim. Olmazsa yeniden aşık olursam anca öyle evlenirim. Tüm bunların ardından kendimi anne olmaya hazır hissettiğim zaman da anne olurum. Belki hiçbir zaman hazır hissetmeyeceğim, öyle değil mi? Toplumsal dayatmalara göre hayat şekillenmez. İki sevgilinin birbirinden beklentisi farklıysa o ilişki zaman kaybıdır, bu da böyledir.

Kosarak uzaklas.1 senelik eski iliskimi bu soz uzerine bitirmistik sonradan sukrettim.
Daha kari kiz pesinde kosayim..tiplerinde olanlar bunlar nitekim benden sonra da oyle yapti :))) ne isin var boyle bir insanla

Back
X