- 10 Temmuz 2018
- 2.878
- 2.450
- 63
- 29
- Konu Sahibi portakalsuyuu
-
Aynen öyle ya parası olmayan oğlunu evlendirmesin ! Bende çok çektiğim için nişanlımdan biliyorum. Parası olmayan erkek cimri erkek de bi zahmet evkenmesin.Birincisi altınlarınızı vermeyin
İkincisi altınlarınızı vermeyin
Üçüncüsü altınlarınızı vermeyin
Onlar sizin hakkınız
Parası olmayan oğlunu evlendirmesin
Eşyaya gelince yapılır zamanla dert etmeyin
Ama akıllı olun, sözlerinden döndüklerini hiç bir zaman unutmayın
Bat alınır da bunu soracak yer bu konu mu o kadar hamilelik konusu varkenKızlar ya benimde aklıma bişey takıldı size sorayım. Şimdi ben sat’a göre 18+6’yım ama bebek 19+6 şimdi detaylı ultason için 20. haftadan sonra yapılmasının en uygun zaman olduğunu okudum. Bu durumda hangi haftayı baz alıyoruz kafam karıştı?
portakalsuyuu , en az 1 yıl evlenmeyin önerime ek olarak konuyu nişanlınıza şöyle açabilirsiniz. Ne aldık ne almamız gerekiyor, borcumuz ne, kazancımız ne görelim diyin. Öncesinde siz bir ihtiyaç listesi yapın. Aciller, daha sonra alınabilecekler şeklinde ama iki grubunda yaklaşık tutarını bilin.
Nisanliniz neler aldi, ne kadar kredi ödüyor, ne zamana kadar ödeyecek listeleyin. Bu durumda ailesi ne kadar harcama yapmis o da ortaya çıkar.
(Düğün zamanı akla gelmeyen o kadar fazla ani masraf çıkıyor ki, su an sepetin, kurutucunun hesabını yapıyorsanız, o dönem çok sıkıntı ve stres yaşarsınız, her sey icinizde kalır nisanlinizla da mutlaka bu harcamalar yüzünden tartisma yasarsiniz)
Liste yaptiktan sonra, ben ihtiyaclarimizi kendimiz alalim ailelere yük olmak istemiyorum, düğün de bizi çok zor duruma düsürecek neden 1 gün için borç yüklenelim, ailen istiyorsa sadece onu yapsin deyin. Altınlar da bizim güvencemiz, ilerde ev icin, araba icin pesinat yapariz, ailenin düğünü yapacak imkani yoksa düğün yapmayalim ama güvencemizi böyle kullanmayalım deyin. Eğer bu öneriye karsi çıkarsa böyle biriyle evliliği bir daha düşünün.
Afedersin de aile büyükleri bir gram yardımları dokunmuyorken neye karısıp seneye olmasına musade etmiyorlar? Evlenecek yastasin ellerini surmuyorlarsa ağızlarını kapasinlar bir zahmetSizde aile büyükleri sizin destekciniz anladığım kadarıyla ama maalesef bende öyle değil umarım bu durumu yaşamazsınız
Aralık anneleri konusuna yazacağıma yanlışlıkla buraya yazmışım, tabiki yeri burası değil kusura bakmayın geç farkettiğim içinde silemedimBat alınır da bunu soracak yer bu konu mu o kadar hamilelik konusu varken
Parasını olmayan ailede kızını evlendirmesin, parası olmayan bir mutfak eşyası dahi alamayacak kızlar da evlenmesin.Aynen öyle ya parası olmayan oğlunu evlendirmesin ! Bende çok çektiğim için nişanlımdan biliyorum. Parası olmayan erkek cimri erkek de bi zahmet evkenmesin.
Altınlarınızı vermeyin ne demek altınları almak ? Ziynet takıldığı andan itibaren kadının kişisel malıdır . Ayrılık halinde mal ayrılığına bile konu olamayan bi mal. Sakın sakın. Hem onlar demişler sana yapıcaz diye sonra da altınlara konmak istiyorlar. Acaba onlar da altınlara konmak amaçlı mı yaparız deyip yapmadılar ? Benim nişanlımın takı parasına konmak amaçlı düğün yaptığı gibi
Hay agzina saglik yaParasını olmayan ailede kızını evlendirmesin, parası olmayan bir mutfak eşyası dahi alamayacak kızlar da evlenmesin.
Bu para mevzusunun kadını erkeği yok. Bir tarafa bilinçli olarak yüklenmek de doğru değil.
Katılıyorum, baştan öyle olsaydı çeyiz parası verelim kızın eksiklerini alın demezlerdi. Ya bir akıl veren oldu ya da birşey görüp vazgeçtilerHay agzina saglik ya
Her konuda kadin erkek esit mevzu dugun oldumu herkesin icinden canavar cikiyor.Erkek bunu yapar adetlere gore erkek sunu yapar,erkek tarafi alir ,erkek tarafi dizer.Kaynana birseyi daha dusuk kalitede alsa kiyamet kopuyor gecen pike muhabbeti vardi misal.
Herkesin cocugu kiymetli kizlar prenses erkekler patates cuvali degilki onlarda kendi ailesine kiymetli
Burada bile konu sahibi araya annesine para veriyoru sikistirmis yahu sen amcanin borcunu temizliosun,oglan sorun cikarsaydi tanismaya gelmezdi dimi?
Mesela bu konuyu nisanlim babasinin kredi borcunu oduyor eksiklerimiz olacak diye acsaydi aileye duskun evlendikten sonrada yardimlar bitmez,aileci erkek iyi dusun derdik
Bence aile kotu aile degilmis taniyip ice girdikce kizmislar bazi seylere, belki babanin bazi tavirlarindan durusundan hoslanmamis olabilirler,o is oyle olmaz boyle olura dokmuslerdir.
Konu sahibide hakli ama illa evlen ne derlerse he de huzursuzluk cikartma diyende kendi ailesi oradanda karsi tarafa bise denmiyor bir yerde.
Erkek soy adını veriyorsa onu hanesine alıyor demektir. Kadın soy adını verebiliyor mu erkeğe yoo. O zaman düğünü yapmak erkeğin omuzlarında erkeğin görevidir.Parasını olmayan ailede kızını evlendirmesin, parası olmayan bir mutfak eşyası dahi alamayacak kızlar da evlenmesin.
Bu para mevzusunun kadını erkeği yok. Bir tarafa bilinçli olarak yüklenmek de doğru değil.
Kafalar güzel sanırım.Kızlar ya benimde aklıma bişey takıldı size sorayım. Şimdi ben sat’a göre 18+6’yım ama bebek 19+6 şimdi detaylı ultason için 20. haftadan sonra yapılmasının en uygun zaman olduğunu okudum. Bu durumda hangi haftayı baz alıyoruz kafam karıştı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?