- 19 Ekim 2012
- 47.477
- 78.587
- 798
- Konu Sahibi okeanoss00
-
- #9.261
canım gelen giden yok son günlerde ıssız buralarGünaydın hayırlı haftalar güzellikler
Evet çok sessiz yacanım gelen giden yok son günlerde ıssız buralar
günaydınn :)Günaydın canlar :)
bugün misafirlerim gelicek dün gene eve gittim pasta börek yaptım yoruldum bugünde eve gider gitmez evi toplamam gerekiyo haftaiçi de misafir gelmesi çok kötü oluyo canım ya işten çık eve git önce eşine yemek yap sonra misafirlere hazırlık yap falan off ne zor işlerEvet çok sessiz yaokeanoss00 kuzumun az işleri var yarın burada olacak sahibi olmayınca ıssız kalıyor demek ki Sen nasılsın canımcım
Kuzum dönmüş kiGünaydın canlar :)
bugün misafirlerim gelicek dün gene eve gittim pasta börek yaptım yoruldum bugünde eve gider gitmez evi toplamam gerekiyo haftaiçi de misafir gelmesi çok kötü oluyo canım ya işten çık eve git önce eşine yemek yap sonra misafirlere hazırlık yap falan off ne zor işler
patatesli milföy böreğiKuzum dönmüş kiGünaydın canımcım
Allah kolaylık versin canım bende bugün düşünüyordum misafir ama dün akşam eve gittim sıcaktan galiba başımı kaldıramadım çok döndü hafif şeyler atıştırdık eşimle uzandım genel olarak ütülerim kaldı bir yığınBu akşam anca toparlarım bu hafta içi yakın arkadaşımı eşiyle davet etmek istiyorum bakalım Senin menün nedir bana da fikir olur sıcaktan aklım durdu sanki
patatesli milföy böreği Eki Görüntüle 1608692
bide evde kedi dili bisküvi vardı tiramisu yapacaktım labnenin son kullanma tarihi geçmiş bugüne bırakamazdım yetişmezdi marketede gidemedim o saatte napsam diye düşünürken evde muzlu puding buldum bi kat kedi dili bi kat puding döktüm kat kat dizdim borcama bilmiyorum nasıl bişey oldu öyle uydurmasyon bişey yaptım yanibide kurabiye yeter bu kadar ya 3 çeşit var daha ne olsun
benimde ütülenceklerim var akşam sermiştim sabah topladım çamaşırları akşam eşim sürahiyi kırdı heryer cam oldu süpürdüm ama akşam akşam çok ayrıntılı temizleyemedim eve gidince temizlemem lazım anlayacağın baya işim var ama ütüyü bugün yapmicam yaa ütülenecekleri dolabımın içine bi yere saklamam lazım gelenler mutlaka evi gezmek isticekler ortada durmasın
bu arada börek çok güzel oldu denemeni tavsiye ederim milföy gibi değil sanki yumuşacık oldu hemde çok basit
inşallah güzel olmuştur ya gelecek olan misafirler özellikle tembihledi sağolsunlar .. sen çalışıyosun sakın bişey yapma bi kahve içicez biz dediler ama genede yaptım işte bişeyler maksat boş boş çay kahve içmesinlerGüzel olmuştur canım pudingle de sonuçta tatlıbenimde pudingim var muzlu hindistan cevizimde irmik alsam saray lokumu yapıcam hepsini kullanmış olayım diye de bir zaman bulamadım börekte nefis görünüyor bende patatesli börek düşünüyordum milföyle farklılık yaparım bunu denerim olmadı dondurmalı irmik helvası yapayım diyorum onlara gittiğimizde eşi kızarmış dondurma yapmıştı nefisti eşi otellerde çalıştığından biliyordu canım arkadaşım çok güzel ağırlamıştı bizi bir de yalancı çerkez tavuğu yapacağım okeanoss00 kuzumun yardımıyla
Nazar çıkmış kuzum olsun bende ilk başlarda iş yerinde çok kırdım göz var göz dedim geçtimEvde duramıyoruz ki iş yapayım bugün diğer yakın arkadaşımızın ufak operasyonu var eve geçerse akşama kesin oraya gideriz kaldı genel çamaşırlar kuzenim memlekete dönmeden onuda bu hafta içi gidip göreceğiz çıldırmamıza az kaldı
inşallah güzel olmuştur ya gelecek olan misafirler özellikle tembihledi sağolsunlar .. sen çalışıyosun sakın bişey yapma bi kahve içicez biz dediler ama genede yaptım işte bişeyler maksat boş boş çay kahve içmesinlerbu saray lokumunu biliyorum yaptım ben ama muzlu pudingle nasıl yapılıyo onu hiç denememiştim
kızz yalancı çerkez tavuğu nasıl yapılıyormuş banada öğretinn haaa
dün eşimin üstünde bi şey vardı zaten üstümde bi ağırlık bi stres var diyodu koca sürahi nasıl kırıldı anlamadık tuzla buz oldu bende öyle dedim nazar çıktı kesin .. aynen canım yaa evde duramıyoruz bizde pek dünde eltim çağırdı doğumgünüydü gitmedim bugün misafirim gelcek nasıl gideyim ya misafir geliyo ya biz misafirliğe gidiyoruz çıldırmaya az kaldı cidden
Hoşgeldin canım gel gel sessiz kaldı bak böyle gidiyorsunuz tek tekgünaydın kızlarrr, tatil bitti işe döndüm
ben sizler kadar misafir çağırsam kafayı yerdim sanırım, azcık ara verin
yaa bişey diyim mi benim vaktim kalırsa akşam bundan yapayım çilekli puding var evde ölçüleri yarım kullanırım az olur yeter herkese birer parça koyarım tadımlık maksat tabak kalabalık gözüksünGüzel olmuştur canım çalışan insansın sen boşver olduğu kadar zaten yapa yapa yorgun düştük artık basit işlere kaçıyor gibiyim yoruldumBen genelde muzlu ya da çilekli pudingle yapıyorum canım sana tarifini vereyim istersen üzerine çikolata sosu da gezdiriyorum of ki ne off yaz aylarında güzel oluyor bu akşam yapayım olmadı irmik alıp Nazar varmış işte çıkmış kuzum dediğin gibi sürekli hareket halindeyiz gözler üzerimizde
SULTAN LOKUMU
MALZEMELER;
1 kg süt
10 yemek kaşığı irmik
10 yemek kaşığı şeker
1-2 yemek kaşığı margarin ya da tereyağ(ben margarin kullanıyorum)
2 paket muzlu puding
100 gr hindistan cevizi
YAPILIŞI;
Süt,2 paket puding,irmik ve şeker tencereye alınır ve sürkli karıştırarak yaklaşık 15-20 dk pişirilir...ocağın altı kapanır ve 2 yemek kaşığı tereyağ eklenir iyice yedirilir.
daha sonra bu karışım soğumaya alınır,arzu eden dipfrizindede hızlıca dondurabilir ama benimkinde yer yok diye ben buzdolabımda soğuttum..
iyice soğuduğuna emin olduğumuz zaman 2 paket hindistan cevizini geniş düz bir tabağa döküyoruz,bir kaseye ellerimizi ıslatmak için su koyuyoruz...
avuçlarımızı ıslatarak hazırlamış olduğumuz harcdan ceviz büyüklüğünde alıp yuvarlayıp hindistan cevizli tabağa koyuyor yuvarlayarak heryerine bulanmasını sağlıyoruz ve bu işlem malzeme bitene kadar devam ediyor..
ardından isterseniz eğer kürdanda batırabilirsiniz her lokuma...ama benimkiler kürdan tutmazdı sanırım biraz irice yaptım çünkü ceviz büyüklüğü kadar..ama daha küçük fındık gibi yaptığımda kürdan batırıyorum her birine ve o şekildede şık bir sunum oluyor.
Hoşgeldin canım gel gel sessiz kaldı bak böyle gidiyorsunuz tek tekBende geçen hafta sonu ara verdim çağırmadım bu hafta içi çağırırım diye insan sıcakta çekemiyor ya ama gelmeleri de gerek herkes davet bekliyor
hoşgeldin canım ohh neler yaptın tatildegünaydın kızlarrr, tatil bitti işe döndüm
ben sizler kadar misafir çağırsam kafayı yerdim sanırım, azcık ara verin
Olur neden olmasın canım ben nişanım için çilekli yapmıştım özelden gönderirim resmini o kadar şeker oluyor ki herkes çok beğenmişti çikolatalı sos dökmek zorunda da değilsin sade de çok güzel yarısını kullanyaa bişey diyim mi benim vaktim kalırsa akşam bundan yapayım çilekli puding var evde ölçüleri yarım kullanırım az olur yeter herkese birer parça koyarım tadımlık maksat tabak kalabalık gözüksünçilekliylede olur dimi ? 1 paket pudingle yapsam yeter heralde
evet ya ben artık instagramda facebook ta falan fazla resim paylaşmicam nazar değiyo gerçekten
bence boşuna kasıyorsunuz ya, ben sadece çekirdek aileyi çağırdım, başka kimseyi çağırmayı da düşünmüyorum valla. dün 3 ay bitti görümcemler 1 kere, kv+kp 1 kere, benim ailem birkaç kere geldiler :)) bi de eşimin kuzeni ve şimdiki nişanlısı geldi o kadar. daha bi süre de kimseyi çağırmam valla
Hayırlı olsun canım sen bu topları yap yarına da kalır bakşimdi de kuzenimle konuştum yarına da misafirim var kızlar hayırlı olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?