• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evliler Kervanı - Milat Mayıs 2015

İri tarafıyla uzunlamasına patatesi yatırıp denenebilir tabi kuzum baktın çok ince ya da ufak normal doğrarsın yaparsan bende öyle yapayım bari canımı çektirdin :KK49::KK76:
Ay sorma benim de ne zamandan beri canım istiyor. Bir de benim annem öyle yemekler bilmez. İlk defa çökertmeyi iş yerinin yemek hanesinde yedim. Onların da yemediği bir yemek güzel olur da beğenirler inşallah :)

Canım halletmenize çok sevindim ohh şükürler olsun:nazar::KK200:Canım ben patatesli böreği yaparken haşlarım hiç çiğden koymadım bence güzel olmaz herkesin bileceği iş tabide:kk77:gül böreği basit güzel bir tarif aşağıda tozpembeye bir tarif veriyorum zamanın varsa dene derim nefis çıtırlıkta oluyor ve sirke kokusu kesinlikle kalmıyor:KK68:

Patatesli Çıtır Börek

4 adet yufka
1 su bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı sirke
3 yemek kaşığı un
yarım çay kaşığı tuz

İç Harcı için:
4 adet orta boy patates
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet soğan
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Tuz

Üzeri için:
1 adet yumurta
Patatesleri haşlayın, kabuklarını soyarak ezin. Rendelediğiniz ya da küçük doğradığınız soğanı sıvı yağda kavurduktan sonra patatesleri ilave edin ve kimyon, karabiber,tuz, kırmızı toz biberi de ekleyerek kavurun. İç harcını soğumaya bırakın.
Sıvı yağ, sirke, un ve tuzu iyice çırparak boza kıvamında sos hazırlayın.
Yufkalardan bir tanesini serin ve üzerine hazırladığınız sostan 3-4 yemek kaşığı dökerek fırça ile yayın. 2. yufkayı da üzerine sererek aynı şekilde sosunuzu bu yufkanın üzerine de sürüyorsunuz. ( Yapım aşamasında sirke kokusu beni endişelendirmişti ama piştikten sonra çıtır çıtır nefis bir börek oldu. )
2 kat serdiğiniz yufkaları pizza dilimi şeklinde 12 parça kesiyordunuz ve üçgenlerin kaşın kısımlarına iç harcından koyarak sigara böreği sarar gibi sarıyorsunuz. Tüm malzemeleri aynı şekilde yaptıktan sonra üzerine yumurta sarısı sürerek 180 derece ısıttığınız fırında börekler kızarana kadar pişiriyorsunuz.

Ayy canım yaaa çok teşekkür ederim :KK19:
denicem bu böreği biraz önce pazara çıktım 6 tane yufka aldım 4 tanede evde var yarına börek yapcam 6 tanesini 4 taneyide bu börekten yapabilirim cidden :KK51: ıspanaklı yapsam nasıl olur ? ıspanak aldım akşama gözleme yapayım diye ama bu tarifte güzel geldi bana bunu yaparsam ıspanaklı yapcam yakışır mı acaba

Ayy canım yaaa çok teşekkür ederim :KK19:
denicem bu böreği biraz önce pazara çıktım 6 tane yufka aldım 4 tanede evde var yarına börek yapcam 6 tanesini 4 taneyide bu börekten yapabilirim cidden :KK51: ıspanaklı yapsam nasıl olur ? ıspanak aldım akşama gözleme yapayım diye ama bu tarifte güzel geldi bana bunu yaparsam ıspanaklı yapcam yakışır mı acaba
Ispanaklı olarakta yaptık öylede güzel oldu aynı çıtırlıkta sadece peynirli denemedim sirke olduğu için yakışmaz diye düşündüm eğer patatesli yapabiliyorsan patatesli yap derim benim favorim patatesli ama ıspanaklıda oluyor :21:Bir tanede favori poğaça tarifim var onuda paylaşabilirim bunlar kurtarıcım benim farklı birşey yapmak istemezsem hemen bunları yapıyorum en blip sevdiklerim :KK22:

Ispanaklı olarakta yaptık öylede güzel oldu aynı çıtırlıkta sadece peynirli denemedim sirke olduğu için yakışmaz diye düşündüm eğer patatesli yapabiliyorsan patatesli yap derim benim favorim patatesli ama ıspanaklıda oluyor :21:Bir tanede favori poğaça tarifim var onuda paylaşabilirim bunlar kurtarıcım benim farklı birşey yapmak istemezsem hemen bunları yapıyorum en blip sevdiklerim :KK22:
mutlaka herkesin kurtarıcı tarifleri olması lazım canım artık misafirlerimiz gelir onlara garanti gördüğümüz tarifleri yapmamız gerekiyo ilk defa yapılacak bişey olunca insan tereddüte düşüyo acaba güzel olur mu rezil olur muyum misafirlere diye :KK48: ozaman ben bu tarifi başka zaman patatesli olarak deneyeyim :KK51: çünkü iftara yapcam boşa gitmesin garanti olsun bu sefer gözleme yapayım zaten canım isteyip duruyodu :KK72: senin böreğinde internetten yorumları okudum süper iyice merak ettim yapcam en kısa zamanda :KK19:

mutlaka herkesin kurtarıcı tarifleri olması lazım canım artık misafirlerimiz gelir onlara garanti gördüğümüz tarifleri yapmamız gerekiyo ilk defa yapılacak bişey olunca insan tereddüte düşüyo acaba güzel olur mu rezil olur muyum misafirlere diye :KK48: ozaman ben bu tarifi başka zaman patatesli olarak deneyeyim :KK51: çünkü iftara yapcam boşa gitmesin garanti olsun bu sefer gözleme yapayım zaten canım isteyip duruyodu :KK72: senin böreğinde internetten yorumları okudum süper iyice merak ettim yapcam en kısa zamanda :KK19:
Evet canım gerçekten nefis oluyor poğaçamda aynı şekildepuf puf çok leziz oluyor insana böyle bir kaç tatlı tuzlu yemek falan bilmesi gerek :KK53:

dünkü bunalımım eşime de yansıdı nerdeyse sahura kadar oturduk konuştuk, benim bu halimi gözden kaçırdığı için üzgün olduğunu söyledi şu an çok iyiyiz :nazar: yardımcı olmaya çalışan herkese teşekkürler :KK36: akşam biz de iftardan sonra sahile gideceğiz sahur için. patatesli gül böreği yapayım diyorum ben de. aranızda daha önce yapan var mı? tariflere baktım internetten bazıları patatesi haşlayıp bazıları çiğ koyun diyor. sizce hangisi?
ayy kuzum benım cok sukur cok sevındım darısıda benım basıma ınsaaallh

aynen canım :) cidden mi ya poğaçanında tarifini isteriz ozaman :KK19:
Tabi ki hemen canım :KK52:

Şerit Poğaça
1 su bardağı süt
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 adet yaş maya
1 yumurta(beyazı içine sarısı dışına sürülecek)
Aldığı kadar un

Üzeri için:
Susam, çörekotu

İçine:
Peynir

Maya ılık suda eritilir. Hamur için mayalı su, süt, yağ, şeker, tuz, yumurta beyazı karıştırılır. Kulak memesi kıvamında hamur elde edene kadar un ilave edilir. Yoğurma işlemi bittikten sonra yarım saat dinlendirilir.
Hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler kopartılır. kahve fincanı tabağı kadar açılır. Bir tarafına peynirli harç koyulur. Diğer ucuna bıçakla resimdeki gibi yarım cm genişliğinde uzun çintikler atılıp sarılır.Uçları hafif ortaya doğru kıvrılır. Üstüne yumurta sarısı sürülüp isteğe göre susam vs serpilir. 170 derecelik fırında pişirilir.

$şeritpoğaça.jpg

Tabi ki hemen canım :KK52:

Şerit Poğaça
1 su bardağı süt
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 adet yaş maya
1 yumurta(beyazı içine sarısı dışına sürülecek)
Aldığı kadar un

Üzeri için:
Susam, çörekotu

İçine:
Peynir

Maya ılık suda eritilir. Hamur için mayalı su, süt, yağ, şeker, tuz, yumurta beyazı karıştırılır. Kulak memesi kıvamında hamur elde edene kadar un ilave edilir. Yoğurma işlemi bittikten sonra yarım saat dinlendirilir.
Hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler kopartılır. kahve fincanı tabağı kadar açılır. Bir tarafına peynirli harç koyulur. Diğer ucuna bıçakla resimdeki gibi yarım cm genişliğinde uzun çintikler atılıp sarılır.Uçları hafif ortaya doğru kıvrılır. Üstüne yumurta sarısı sürülüp isteğe göre susam vs serpilir. 170 derecelik fırında pişirilir.
Eki Görüntüle 1579379
aa görüntüsüde ne kadar hoşmuş tam misafire yapmalık valla çok şık duruyo eminim çokte lezzetlidir :KK68:
teşekkür ederim canım :KK200:

Denediğinde yorumunu beklerim canım bende böyle vazgeçilmezim olan tarifler var :KK76:
tabi canım yorum yaparım mutlaka :)
bu arada dün akşam cheesecake i yaptım vişneli yaptım tadına bakmadım bu akşam bakıcam inşallah :KK72:
kıvamı tam yerinde oldu çatlama falanda olmadı üstüde ne sert ne yumuşak tam kıvamında tadını çok merak ediyorum valla baya zamanımı aldı ama inşallah güzel olmuştur:KK51:

Canım halletmenize çok sevindim ohh şükürler olsun:nazar::KK200:Canım ben patatesli böreği yaparken haşlarım hiç çiğden koymadım bence güzel olmaz herkesin bileceği iş tabide:kk77:gül böreği basit güzel bir tarif aşağıda tozpembeye bir tarif veriyorum zamanın varsa dene derim nefis çıtırlıkta oluyor ve sirke kokusu kesinlikle kalmıyor:KK68:

Patatesli Çıtır Börek

4 adet yufka
1 su bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı sirke
3 yemek kaşığı un
yarım çay kaşığı tuz

İç Harcı için:
4 adet orta boy patates
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet soğan
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Tuz

Üzeri için:
1 adet yumurta
Patatesleri haşlayın, kabuklarını soyarak ezin. Rendelediğiniz ya da küçük doğradığınız soğanı sıvı yağda kavurduktan sonra patatesleri ilave edin ve kimyon, karabiber,tuz, kırmızı toz biberi de ekleyerek kavurun. İç harcını soğumaya bırakın.
Sıvı yağ, sirke, un ve tuzu iyice çırparak boza kıvamında sos hazırlayın.
Yufkalardan bir tanesini serin ve üzerine hazırladığınız sostan 3-4 yemek kaşığı dökerek fırça ile yayın. 2. yufkayı da üzerine sererek aynı şekilde sosunuzu bu yufkanın üzerine de sürüyorsunuz. ( Yapım aşamasında sirke kokusu beni endişelendirmişti ama piştikten sonra çıtır çıtır nefis bir börek oldu. )
2 kat serdiğiniz yufkaları pizza dilimi şeklinde 12 parça kesiyordunuz ve üçgenlerin kaşın kısımlarına iç harcından koyarak sigara böreği sarar gibi sarıyorsunuz. Tüm malzemeleri aynı şekilde yaptıktan sonra üzerine yumurta sarısı sürerek 180 derece ısıttığınız fırında börekler kızarana kadar pişiriyorsunuz.
İç harcını yaptım soğumasını bekliyorum bakalım becerebilecek miyim :)

tabi canım yorum yaparım mutlaka :)
bu arada dün akşam cheesecake i yaptım vişneli yaptım tadına bakmadım bu akşam bakıcam inşallah :KK72:
kıvamı tam yerinde oldu çatlama falanda olmadı üstüde ne sert ne yumuşak tam kıvamında tadını çok merak ediyorum valla baya zamanımı aldı ama inşallah güzel olmuştur:KK51:
Bende de folyo koymadığım halde çatlama olmamıştı inşallah güzel olmuştur seninki de canım:KK68:
İç harcını yaptım soğumasını bekliyorum bakalım becerebilecek miyim :)
Güzel oldu dimi kuzum:KK73:

selam kızlar moralım cok bozuk dun eşimle kavga ettık ve benımle evlendıgı ıcın pısman oldugunu soyledı acaip moralım bozuk guvenım sarsıldı ne yapmam gerek bılmıyorum :(

selam kızlar moralım cok bozuk dun eşimle kavga ettık ve benımle evlendıgı ıcın pısman oldugunu soyledı acaip moralım bozuk guvenım sarsıldı ne yapmam gerek bılmıyorum :KK43:

Hayırdır canım ya sizin sorunlarınız oluyor ara ara; temel problemler mi maddi kaynaklı mı yoksa evliliğe mi alışamadınız? :-/

Back