- 24 Ekim 2012
- 8.286
- 9.878
- 248
- Konu Sahibi okeanoss00
- #8.741
Hoş buldum canımcım :)Oy kuzum gelmiş hoşgelmiş
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Hoş buldum canımcım :)Oy kuzum gelmiş hoşgelmiş
Evet insan bilemiyor işte bende az yapacağım çok artmasın diye kaynımlar oruç tutmuyor gerçi onlar yer oruçlu insan yiyemiyor Annem bayıldı orası kesin Evet canım aklımda o da ben çıtırımı yapayım diyorum sen dedinmi hiç söylemişmiydim bayılırsınaynen canım ya insan ayarı bilemiyoki yavaş yavaş öğrencez artık ben misafir gelcek diye baya çok yapmışım pilavı sanki sadece pilav yicekler
annen bayılmıştır ozaman senin cheesecake e limonu çok seviyo diyodun içi dışı limon olmuş ohh ekşi ekşi
evet ya azar azar yapıp çok çeşit yapmak en iyisi hem gözleri doyar hemde yemekelerin artmamış olur ben tavada börek tarifi yazdım benim topiğe onda da 2-3 yufka gidiyo ve baya lezzetli oluyo aklında bulunsun ben yarın 4 yufkadan 2 tane börek yapıcam 1 tanesi 5 kişiye yeter fazla fazla
Konuşup halletmenize çok sevindim tatlım benim, Allah huzurunuzu daim etsin :) Börek konusunda fikrim yokdünkü bunalımım eşime de yansıdı nerdeyse sahura kadar oturduk konuştuk, benim bu halimi gözden kaçırdığı için üzgün olduğunu söyledi şu an çok iyiyiz yardımcı olmaya çalışan herkese teşekkürler akşam biz de iftardan sonra sahile gideceğiz sahur için. patatesli gül böreği yapayım diyorum ben de. aranızda daha önce yapan var mı? tariflere baktım internetten bazıları patatesi haşlayıp bazıları çiğ koyun diyor. sizce hangisi?
Konuşup halletmenize çok sevindim tatlım benim, Allah huzurunuzu daim etsin :) Börek konusunda fikrim yok
denemedim canım sanırım tarifi var mı yada ismi ne diye geçiyo internette bakayım ? yeni tariflere herzaman açığım herşeyi yeni öğreniyoruz zatenEvet insan bilemiyor işte bende az yapacağım çok artmasın diye kaynımlar oruç tutmuyor gerçi onlar yer oruçlu insan yiyemiyor Annem bayıldı orası kesin Evet canım aklımda o da ben çıtırımı yapayım diyorum sen dedinmi hiç söylemişmiydim bayılırsın
canım çok sevindim :)dünkü bunalımım eşime de yansıdı nerdeyse sahura kadar oturduk konuştuk, benim bu halimi gözden kaçırdığı için üzgün olduğunu söyledi şu an çok iyiyiz yardımcı olmaya çalışan herkese teşekkürler akşam biz de iftardan sonra sahile gideceğiz sahur için. patatesli gül böreği yapayım diyorum ben de. aranızda daha önce yapan var mı? tariflere baktım internetten bazıları patatesi haşlayıp bazıları çiğ koyun diyor. sizce hangisi?
Canım halletmenize çok sevindim ohh şükürler olsunCanım ben patatesli böreği yaparken haşlarım hiç çiğden koymadım bence güzel olmaz herkesin bileceği iş tabidegül böreği basit güzel bir tarif aşağıda tozpembeye bir tarif veriyorum zamanın varsa dene derim nefis çıtırlıkta oluyor ve sirke kokusu kesinlikle kalmıyordünkü bunalımım eşime de yansıdı nerdeyse sahura kadar oturduk konuştuk, benim bu halimi gözden kaçırdığı için üzgün olduğunu söyledi şu an çok iyiyiz yardımcı olmaya çalışan herkese teşekkürler akşam biz de iftardan sonra sahile gideceğiz sahur için. patatesli gül böreği yapayım diyorum ben de. aranızda daha önce yapan var mı? tariflere baktım internetten bazıları patatesi haşlayıp bazıları çiğ koyun diyor. sizce hangisi?
denemedim canım sanırım tarifi var mı yada ismi ne diye geçiyo internette bakayım ? yeni tariflere herzaman açığım herşeyi yeni öğreniyoruz zaten
merhaba canım hayırlı cumalarCanım halletmenize çok sevindim ohh şükürler olsunCanım ben patatesli böreği yaparken haşlarım hiç çiğden koymadım bence güzel olmaz herkesin bileceği iş tabidegül böreği basit güzel bir tarif aşağıda tozpembeye bir tarif veriyorum zamanın varsa dene derim nefis çıtırlıkta oluyor ve sirke kokusu kesinlikle kalmıyor
Patatesli Çıtır Börek
4 adet yufka
1 su bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı sirke
3 yemek kaşığı un
yarım çay kaşığı tuz
İç Harcı için:
4 adet orta boy patates
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet soğan
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Tuz
Üzeri için:
1 adet yumurta
Patatesleri haşlayın, kabuklarını soyarak ezin. Rendelediğiniz ya da küçük doğradığınız soğanı sıvı yağda kavurduktan sonra patatesleri ilave edin ve kimyon, karabiber,tuz, kırmızı toz biberi de ekleyerek kavurun. İç harcını soğumaya bırakın.
Sıvı yağ, sirke, un ve tuzu iyice çırparak boza kıvamında sos hazırlayın.
Yufkalardan bir tanesini serin ve üzerine hazırladığınız sostan 3-4 yemek kaşığı dökerek fırça ile yayın. 2. yufkayı da üzerine sererek aynı şekilde sosunuzu bu yufkanın üzerine de sürüyorsunuz. ( Yapım aşamasında sirke kokusu beni endişelendirmişti ama piştikten sonra çıtır çıtır nefis bir börek oldu. )
2 kat serdiğiniz yufkaları pizza dilimi şeklinde 12 parça kesiyordunuz ve üçgenlerin kaşın kısımlarına iç harcından koyarak sigara böreği sarar gibi sarıyorsunuz. Tüm malzemeleri aynı şekilde yaptıktan sonra üzerine yumurta sarısı sürerek 180 derece ısıttığınız fırında börekler kızarana kadar pişiriyorsunuz.
Rendelenmiş hiç denemedim canım gerçekten güzel oluyorsa bir de öyle deneyeyim pazar günü yapacaktım yine bu tarifimi her yiyen bayılıyor o kadar çıtır oluyor kimerhaba canım hayırlı cumalar
tarifin benimde sık sık yaptığım tarif patatesleri çiğden rendeleyip öyle yağda kavurup baharatlarını atınca tadı enfes oluyo denemeni tavsiye ederim canımrendelenmiş patatesler böreğin içinde görüntü olarak çok güzel duruyo her yiyen tarif istiyo okurken yazıyım dedim canmm
dene canım mutlaka çok beğeniceksin patates haşlayıp azmeylede uğraşmazssın hem tadıda süper oluyo garanti verirrim yaniben de sirkeli denemedim hiç bizde annemle yapcaz davet için bende sirkeli deniyim yerken kokusu gelmiyo dimi hiç yoksa bnm kardeşler hayatta yemezler seçicidirlerRendelenmiş hiç denemedim canım gerçekten güzel oluyorsa bir de öyle deneyeyim pazar günü yapacaktım yine bu tarifimi her yiyen bayılıyor o kadar çıtır oluyor ki
Buradaki hatunlar çok becerikli biz seninle paçoz kalıyoruz yanlarındasağolasın canımcım amin herkesinkini daim etsin inşallah ben yemek konularını senin için de soruyorum diğer hatunlar her şeyi biliyorlar maşallah
Yok canım hiç gelmiyor çok aşırı hassaslarda biraz daha 1 yemek kaşığından az koyabilirsin tepeleme değil de silme gibi Oruçsanız ya da sahurda yenecekse çok yakın zamanlarda yapın ilk 1-2 saatlik çıtırlık daha sonradan yavaş yavaş azalıyordene canım mutlaka çok beğeniceksin patates haşlayıp azmeylede uğraşmazssın hem tadıda süper oluyo garanti verirrim yaniben de sirkeli denemedim hiç bizde annemle yapcaz davet için bende sirkeli deniyim yerken kokusu gelmiyo dimi hiç yoksa bnm kardeşler hayatta yemezler seçicidirler
Kuzum sendeki marifetleri görmüyorsun eşin bir gelsin bak nasıl herşey ustaca işleyecek sende çok beceriklisin biliyorum benBuradaki hatunlar çok becerikli biz seninle paçoz kalıyoruz yanlarında
Ben tatlıları becerebiliyorum tariflerden yapınca güzel oluyor :) Annemler de beğeniyor. Dün fırında poşette tavuk yaptım onu da beğendiler. Yemek yapmaya daha girişmedim bakalım göreceğiz Sizlerden bol bol tarif istiyeceğim yapacağım zamanKuzum sendeki marifetleri görmüyorsun eşin bir gelsin bak nasıl herşey ustaca işleyecek sende çok beceriklisin biliyorum ben
tamam canım denicem mutlakaYok canım hiç gelmiyor çok aşırı hassaslarda biraz daha 1 yemek kaşığından az koyabilirsin tepeleme değil de silme gibi Oruçsanız ya da sahurda yenecekse çok yakın zamanlarda yapın ilk 1-2 saatlik çıtırlık daha sonradan yavaş yavaş azalıyor
O kadar ince doğramak sanırım kesme tahtasından biraz zaman alacak kuzum başka yolunu bilmiyorum öyle doğrayacak kesme aleti de hiç görmedim her halukarda güzel olur eminim sen gelirsin üstesinden insan aşkla yapsın yeterki herşey güzel olur bak ne yaparsan yap lezzetli oluyor elin lezzetli kötü olma ihtimali yokBen tatlıları becerebiliyorum tariflerden yapınca güzel oluyor :) Annemler de beğeniyor. Dün fırında poşette tavuk yaptım onu da beğendiler. Yemek yapmaya daha girişmedim bakalım göreceğiz Sizlerden bol bol tarif istiyeceğim yapacağım zaman
Buarada annemlere pazar günü çökertme yapmak istiyorum ilk defa deneyeceğim. Var mıdır o patatesleri kibrit çöpü inceliğinde doğramanın püf noktası?
tamam canım denicem mutlaka
Rendeyle yapabilirsiniz yazıyor ama emin olamadım canım. Deneyeceğim :) Teşekkür ederim güzel görüşlerin için.O kadar ince doğramak sanırım kesme tahtasından biraz zaman alacak kuzum başka yolunu bilmiyorum öyle doğrayacak kesme aleti de hiç görmedim her halukarda güzel olur eminim sen gelirsin üstesinden insan aşkla yapsın yeterki herşey güzel olur bak ne yaparsan yap lezzetli oluyor elin lezzetli kötü olma ihtimali yok
Yorumunu beklerim deneyince canım
İri tarafıyla uzunlamasına patatesi yatırıp denenebilir tabi kuzum baktın çok ince ya da ufak normal doğrarsın yaparsan bende öyle yapayım bari canımı çektirdinRendeyle yapabilirsiniz yazıyor ama emin olamadım canım. Deneyeceğim :) Teşekkür ederim güzel görüşlerin için.