- 19 Ekim 2012
- 47.477
- 78.587
- 798
- Konu Sahibi okeanoss00
-
- #8.681
günaydın kızlar
günaydınlar herkese
Günaydın şekerler hafta ortasına gelmiş bulunmaktayız şafak 8 :)
oo ozaman cidden gözün aydın canımm :)Benim açımdan çok daha iyi olurdu heheheKocacığımın yanına gidiyorum bayramda da ayıptır söylemesi
hamarat gelin neler yapmışNasılsınız kuzucuklarkaldı 8 vay bitti bitti kuzum bende bittim gibi 4 saatlik uykuyla geldim bugün arkadaşın doğum günü vardı 11 gibi döndük ee bugüne annem için limonlu cheesecake yaptım becerebildiysem o yorgunlukta tabi sahuru hazırladım yiyip uyuduk saat gelmişti zaten
Bende becerdimmi bilmiyorum canım çok basitmiş o kadar kolay ki kekten kolay geldi bana yapımı biraz püf noktaları var kekteki gibi yumurtaları tek tek katıyoruz iyice tekli olarak yediriyoruz falanhamarat gelin neler yapmışşu cheesecake ten yapmak bi nasip olmadı ya becerebilir miyim bilmiyorum
bak canım istedi şimdiBende becerdimmi bilmiyorum canım çok basitmiş o kadar kolay ki kekten kolay geldi bana yapımı biraz püf noktaları var kekteki gibi yumurtaları tek tek katıyoruz iyice tekli olarak yediriyoruz falansadece bir yerini tutturamadım eminim yansıyacaktır tadına fırınmı yaptı ben geçmi aldım farketmedim anlamadan yanlarının kuruması ortasının hafif sulu olması gerekirdi tarifte belirtilen yönünde ama ben aldığımda hepsi tam kıvamında kek gibi pişmişti sosunu yaydım üstüne dolaba kaldırdım annem limon hastası bu akşam kardeşlerimle gelecekler öyle ufak bir yemek yiyeceğiz bari bayıldığı limonu bir de böyle yesin dediydim
Bende olsam çilekli frambuazlı falan yapardım mesela annem limon hastası diye ona özel yaptımbak canım istedi şimdibenim eşimde meyveli olan herşeye bayılır çilek alayımda bende çileklisini yapayım bari ilk seferin günahı olmaz canım denemiş oldun bidahakine daha iyi yaparsın
Güzel olmuştur canım yaptıkça öğreneceğiz bazı şeylerigunaydın kızlaaar sızı cok ozledım cok gıremıyorum bu ara kusura bakmayın bende dun lahusa serbetı yaptım nasıl oldu bılmıyorum :) bıde lımonata tarıfı buldum onu yapcam bugun :)
hoşaf yerıne kayısı suyu da yapabılırsın cok guzel bı tarf var yıne meyve suyu ıle ılgılı soguk soguk kayısı suyu ıcın taze taze :)Güzel olmuştur canım yaptıkça öğreneceğiz bazı şeyleribende de iş arkadaşım köyünden bayağı kayısı getirmiş yiyemeyiz onların hepsini birazını ailelere veririz ama hoşaf yapayım diyorum serin serin tüketiriz çok sevmesekte oruçken işe yarıyor
Aa o nasıl yapılıyor canım olur aslında bak severiz meyvesuyunu bizhoşaf yerıne kayısı suyu da yapabılırsın cok guzel bı tarf var yıne meyve suyu ıle ılgılı soguk soguk kayısı suyu ıcın taze taze :)
hemen vereyım tarıfını :Aa o nasıl yapılıyor canım olur aslında bak severiz meyvesuyunu biz
ayy frambuazlıda süper olurr off en kısa zamanda yapmam lazım hatta vişneli falanda güzel olurBende olsam çilekli frambuazlı falan yapardım mesela annem limon hastası diye ona özel yaptım
Çok sağol canım çok basitmiş ben en iyisi böyle değerlendireyim biraz hamlar ama inşallah olurlarhemen vereyım tarıfını :
1kase kuru yada normal kayısıyı 5 dk bıraz sıcak suda bekletıyrouz ama tazesını bekletmesende olur sonra duduklunun ıcıne 2.5lt suyu ve kayısıyı eklıyosun kaynamaya basladıktan sonra 15dk daha kaynatıp altını kapatıyosun sıcakken kayısıları blenderdan gecırıyosun kuzum sonra ıstersen posasını suzduruyosun suzgecle sonra 2su bardagını kontrollu bı sekılde eklıyosun sonrada surahıye koyup sogumasını beklıyosun :) bu kadar :)
Yakışıyor ekşi tatlar cheesecakeke hatta kivi falan ne güzel olur ya benimki bol limonlu oldu çok sevmem amaayy frambuazlıda süper olurr off en kısa zamanda yapmam lazım hatta vişneli falanda güzel olur
olur kuzum olur yumusıcak ya sekerde eklıceksın 2 su bardagı ekledıkten sonra tadına bak bıraz daha ekleyebılrsın azsaÇok sağol canım çok basitmiş ben en iyisi böyle değerlendireyim biraz hamlar ama inşallah olurlar
Yakışıyor ekşi tatlar cheesecakeke hatta kivi falan ne güzel olur ya benimki bol limonlu oldu çok sevmem ama
canım bide fırında pişerken fırının içine bi kapta su koyunca kuru olmuyomuş çatlamıyomuş sen koymuşmuydunÇok sağol canım çok basitmiş ben en iyisi böyle değerlendireyim biraz hamlar ama inşallah olurlar
Yakışıyor ekşi tatlar cheesecakeke hatta kivi falan ne güzel olur ya benimki bol limonlu oldu çok sevmem ama
Bakalım nasıl olacakolur kuzum olur yumusıcak ya sekerde eklıceksın 2 su bardagı ekledıkten sonra tadına bak bıraz daha ekleyebılrsın azsa
Koydum canım koydum içine oturttum hatta ondan mı hepten pişti bilmiyorum hiç çatlamadı maşallahı var ama tam kıvamda pişmiş kek gibi olducanım bide fırında pişerken fırının içine bi kapta su koyunca kuru olmuyomuş çatlamıyomuş sen koymuşmuydun
aynen canım folyoda gerekiyomuş bide suyun içine oturtulacak diye bilmiyorum fırının içine bi yere su koyulacak diye biliyorumBakalım nasıl olacak
Koydum canım koydum içine oturttum hatta ondan mı hepten pişti bilmiyorum hiç çatlamadı maşallahı var ama tam kıvamda pişmiş kek gibi oldubakalım tadı nasıl aslında kelepçeli kalıbın etrafını alum.folyoyla sarmalıydım evde yoktu gece yarısı bulamadıkta bir yerden o yüzden böyle oldu
İşte suyun içine oturtulduğunda alum.folyoyla kaplanacaktı keşke kabın içine su koysaydım sadece o kadar basit bir tarif bu kadar ufak detay yüzünden kötü oldu kesinaynen canım folyoda gerekiyomuş bide suyun içine oturtulacak diye bilmiyorum fırının içine bi yere su koyulacak diye biliyorumneyse deneye deneye öğreniriz artık
yok canım eminim çok güzel olmuştur önemli olan tadı zaten biraz katı olmuş nolcak sankiİşte suyun içine oturtulduğunda alum.folyoyla kaplanacaktı keşke kabın içine su koysaydım sadece o kadar basit bir tarif bu kadar ufak detay yüzünden kötü oldu kesin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?