- 27 Mart 2014
- 928
- 1.090
- 133
- Konu Sahibi okeanoss00
-
- #8.561
kızlar size çok pratik bi tarif vericem bayatlamış ramazan pidelerinizi değerlendirmiş olucaksınız :)
bayat razaman pidesini elinizle küçük küçük parçalayın bi tavaya alın ben teremyağ kullandım siz tereyağı veya sanayağıda kullanabilirsiniz tavada 2-3 kaşık yağla kızartın tabakların altına yerleştirin (iskender gibi) daha sonra soğan ve biberi doğrayıp kavurun üstüne rendelenmiş domates 1 kaşık domates salçası koyup biraz daha kavurun üstüne sıcak su dökün 2 su bardağı falan istediğiniz baharatlardan ve tuz ekleyin kenarda beklesin ben bimden kasap köfte almıştım hazır hem pratik hem lezzetli onlardan istediğiniz miktarda tavada kızartın (köfteyi kendiniz evinizdede yapabilirsiniz) her köfteyi ikiye bölün
kızarttığınız ekmeklerin üstüne domatesli sosun yarısından fazlasını dökün birazı kalsın onun üstüne sarımsaklı yoğurt dökün üstüne kızarttığınız köfteleri koyun en üstede kalan domates sosunu dökün mis gibi iskender tadında akşam yemeğiniz hazır
hahahhey yavrum hey :) bekar olsaydık keşke seni ben alırdım bu ne hamaratlık ya
hahahgüldürdün canım beni yaa sen gel sanada yaparım güzel güzel yemekler
ayy sorma canım yaa bu yemeği yaptım köftelerini tabağın kenarına ittirdi hemen bişey demiyo allahtan niye böyle yaptın falan diye ama üzülüyorum yaptığım yemeği iştahla yemeyince bidahakine tavuklusunu yapcam zaten yesin diye napimya ben okuduğum tarifi düzgün yapmaktan aciz bir insan olarak acayip imreniyorum yani, maşallah diyeyimeşine de söyle ne kadar şanslı olduğunun farkında olsun, yemek seçmeyi de bıraksın
Çökertmeyi ben çok severim boncuğum lakin o patatesleri nasıl o kadar ince doğrayacağım konusunda tereddütlerim varGünaydın kızlarcım
Dün akşam kv+kp geldi iftara ( zaten üst katımızdalar)
tavuk çökertme yaptım bir de fırında sütlaç.
Çökertmeyi kesinlikle tavsiye ederim.
ohh afiyet olsun canım :)) çökertmeyi çok yaparım ama tavuklusunu bilmiyodum ilgimi çekti bak çünkü eşim kırmızı et yemiyo onun için yapabilirim çok sağolGünaydın kızlarcım
Dün akşam kv+kp geldi iftara ( zaten üst katımızdalar)
tavuk çökertme yaptım bir de fırında sütlaç.
Çökertmeyi kesinlikle tavsiye ederim.
canım biraz zaman alıyo elde doğramak ama rendenin kalın tarafıyla yapanlarda oluyo sende öyle deneyebilirsinÇökertmeyi ben çok severim boncuğum lakin o patatesleri nasıl o kadar ince doğrayacağım konusunda tereddütlerim var
yapabildiğin kadar okeacım :) kesme tahtasında halledebilirsin.Çökertmeyi ben çok severim boncuğum lakin o patatesleri nasıl o kadar ince doğrayacağım konusunda tereddütlerim var
ohh afiyet olsun canım :)) çökertmeyi çok yaparım ama tavuklusunu bilmiyodum ilgimi çekti bak çünkü eşim kırmızı et yemiyo onun için yapabilirim çok sağol
Rendenin kalın tarafıyla da çok ince olur parçalanıyor diyor annem :) Arda'nın Mutfağı'nda bir el aletiyle soyduğunu gördüm. Aletin adını bilsem almak istiyorum.canım biraz zaman alıyo elde doğramak ama rendenin kalın tarafıyla yapanlarda oluyo sende öyle deneyebilirsin
cidden güzel fikir oldu bana canım olmadı eşime tavuklu kendime etli yaparım :) soya sosu hiç kullanmıyorum ya neden bilmiyorum ama denicem onuda teşekkür ederimyapabildiğin kadar okeacım :) kesme tahtasında halledebilirsin.
Sağol canım :) bende kırmızı eti pek sevmem sadece köfte olarak yerim
bence denemelisin. jülyen doğra tavukları. ( ben birazcıkda soya sosu döküyorum )
Rica ederim canım :)cidden güzel fikir oldu bana canım olmadı eşime tavuklu kendime etli yaparım :) soya sosu hiç kullanmıyorum ya neden bilmiyorum ama denicem onuda teşekkür ederim
evet canım aynen öyle oluyo oyüzden bende elde yapıyorum :) hiç görmedim canım ama öyle bi alet varsa cidden baya kolaylık olurRendenin kalın tarafıyla da çok ince olur parçalanıyor diyor annem :) Arda'nın Mutfağı'nda bir el aletiyle soyduğunu gördüm. Aletin adını bilsem almak istiyorum.
köfteci ramizi biliyorum canım ama dediğin gibi köfteci olduğu için ben köfte yedim ordaRica ederim canım :)
Soya sosu da bana Ramiz Köfte'den takıldıOrayı biliyor musun bilmiyorum , Köfteciye gidip soslu tavuk yiyen bi çiftiz biz
Bence deneköfteci ramizi biliyorum canım ama dediğin gibi köfteci olduğu için ben köfte yedim ordagenelde kaşarlı köfte yerim ama tavuğunu yemedim hiç
tamam canım aklımda olsun bidaha gidersem denicemBence dene
yap canım yapp süper oluyoo
kızlar size çok pratik bi tarif vericem bayatlamış ramazan pidelerinizi değerlendirmiş olucaksınız :)
bayat razaman pidesini elinizle küçük küçük parçalayın bi tavaya alın ben teremyağ kullandım siz tereyağı veya sanayağıda kullanabilirsiniz tavada 2-3 kaşık yağla kızartın tabakların altına yerleştirin (iskender gibi) daha sonra soğan ve biberi doğrayıp kavurun üstüne rendelenmiş domates 1 kaşık domates salçası koyup biraz daha kavurun üstüne sıcak su dökün 2 su bardağı falan istediğiniz baharatlardan ve tuz ekleyin kenarda beklesin ben bimden kasap köfte almıştım hazır hem pratik hem lezzetli onlardan istediğiniz miktarda tavada kızartın (köfteyi kendiniz evinizdede yapabilirsiniz) her köfteyi ikiye bölün
kızarttığınız ekmeklerin üstüne domatesli sosun yarısından fazlasını dökün birazı kalsın onun üstüne sarımsaklı yoğurt dökün üstüne kızarttığınız köfteleri koyun en üstede kalan domates sosunu dökün mis gibi iskender tadında akşam yemeğiniz hazır
ohh afiyet olsun canımm ellerine sağlıkgünaydınnnn kızlaaarrrr, anca bitirebildim işlerimi bir merabaaaa diyeyim dediiimmm
ayy yaptım valla eşim bayıldı, hazır beşamel sos almıştım, sıpagettileri haşladım peynir ve sosisle karıştırıp bastım beşameli
ben bir porsiyon yedim eşim 3 porsiyon yedi
vee bu da tam da düşündüğüm tariffff
ben de bu akşam pideli köfte yapayım diyordum ama soğanla biber hiç gelmemişti aklıma
menü:
çorba
pideli köfte
tatlı (bu sefer eşime kıyak geçicem şerbetli bir tatlı bulucam)
hoşgeldin canımHaziran gelinleri burada toplanmış hep bende buradan devam edeyim o zaman izniniz olursa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?