Evliler Kervanı - Milat Mayıs 2015

[QUOTE="nehirnil111, post: 41600865,

Hoşgeldin aramıza canım bende Haziran geliniydim ama bu topikteki neşe keyif diğerinde yoktu gel sende herkese açık kapımız

Çok güzel görünüyor çok hafif bir tatlı gerçekten bunları koymak için kase ya da böyle bardak alırsam yapacağım kasem bile yok daha ya en önemlilerini unutmuşum

Hoşbuldum canımm teşekkür ediyorummm aynen çok hafif ve tadı çok güzel oluyor tavsiye ederim şık kaselerde süsleyince tadından görüntüsnden yenmez o zaman

evet ya kıyamıyorum bende sonra napalım zamanla öğrenirler belki öğrenmezlersede iş başa düşücek gene allah mutluluğumuzu huzurumuzu bozmasın yeter yaparız sanki nolcak

evet ya kıyamıyorum bende sonra napalım zamanla öğrenirler belki öğrenmezlersede iş başa düşücek gene allah mutluluğumuzu huzurumuzu bozmasın yeter yaparız sanki nolcak
Öyle tabi ki canım ben oruçluyken yorulduğumdan bu tür koşuşturmalara ondan sinirleniyorum çünkü yapacak halim kalmıyor yoksa normalde yaparım

Kızlar yaya bu halleyli pasta nedir,
çok merak ettim çok yapasım geldi. tarifi, hazırlanışını

verseniz bende yapsam gariban kaldım burrrdaaaa

Bende güllaç isteriiiimmm

Kızlar yaya bu halleyli pasta nedir,
çok merak ettim çok yapasım geldi. tarifi, hazırlanışını

verseniz bende yapsam gariban kaldım burrrdaaaa
Çok kolay bir şey tatlım ama bir o kadar lezzetli :) 2 paket krem şantiyi yaptım ben içine 10 adet halley ufaladım ufak parçalar halinde elimle kırarak. Evde çilek ve ceviz vardı onları da karıştırıp borcama yayıp buzluğa attım. Sonra da çikolata sos yapıp soğuyunca üzerine döktüm. Çok güzel oldu :)

hoşgeldin canımm

maşallah canım pek bi hamaratsın, az sürtünsemde bana da geçse özendim valla

yok artık ama bu yapılmaz kiii oruç oruç
çok fena canım tatlı çekiyodu bide browni falan
oooyyyy tarif isterim valla

ayyy çok canım çekti eve gidebilirsem eğer bir gün (yazar burda iftarda hep dışarda olduğunu söylemeye çalışıyo )önce kendimize yapıcam sonra kayınvalidemler, kaynımlar geldiğinde deneyim. tatlı işi tamamdır.

yok artık ama bu yapılmaz kiii oruç oruç
çok fena canım tatlı çekiyodu bide browni falan
oooyyyy tarif isterim valla
hemen vereyim canım tarifini dene mutlaka çok güzel oluyo :)
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı şeker
  • 250 gr. (1 paket) margarin
  • 4 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 su bardağı un
Şerbeti için ;

• 2 su bardağı süt
  • 2 çay bardağı şeker
önce şerbeti yap çünkü soğuması lazım süt ve şekeri şeker eriyene kadar kaynatıp alını kapatıyosun
sonra bi kaba hamuru için olan bütün malzemeleri katıp yoğuruyosun margarin oda sıcaklığında olursa daha kolay yoğuruluyo kulak memesi kıvamına gelcek ona göre ununu ayarlarsın ben fırın tepsisine yağlı kağıt seriyorum hem batmamış oluyo hem daha kolay çıkıyo ama yoksa koymayadabilirsin :) 180 derece fırına atıyosun 20-25 dakka sonra çıkarıyosun üstü çatlak çatlak oluyo zaten :) kurabiyeler sıcak şerbet soğumuş olcak kurabiyeleri tek tek şerbete batırıyosun önlü arkalı ıslatıyosun bi 5 saniye dursa şerbette yeter hepsini ıslatıyosun kurabiyeler hazır afiyet olsun

kızlar size çok pratik bi tarif vericem bayatlamış ramazan pidelerinizi değerlendirmiş olucaksınız :)

bayat razaman pidesini elinizle küçük küçük parçalayın bi tavaya alın ben teremyağ kullandım siz tereyağı veya sanayağıda kullanabilirsiniz tavada 2-3 kaşık yağla kızartın tabakların altına yerleştirin (iskender gibi) daha sonra soğan ve biberi doğrayıp kavurun üstüne rendelenmiş domates 1 kaşık domates salçası koyup biraz daha kavurun üstüne sıcak su dökün 2 su bardağı falan istediğiniz baharatlardan ve tuz ekleyin kenarda beklesin ben bimden kasap köfte almıştım hazır hem pratik hem lezzetli onlardan istediğiniz miktarda tavada kızartın (köfteyi kendiniz evinizdede yapabilirsiniz) her köfteyi ikiye bölün
kızarttığınız ekmeklerin üstüne domatesli sosun yarısından fazlasını dökün birazı kalsın onun üstüne sarımsaklı yoğurt dökün üstüne kızarttığınız köfteleri koyun en üstede kalan domates sosunu dökün mis gibi iskender tadında akşam yemeğiniz hazır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…