• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evliler Kervanı - Milat Mayıs 2015

Haziran gelinleri burada toplanmış hep bende buradan devam edeyim o zaman izniniz olursa :KK200::nazar::KK19:

hoşgeldin canımmm, artık burda düğün telaşından çok yemek telaşı konuşuluyor ama olsun gel sana da tecrübe olur :KK19:

ohh afiyet olsun canımm ellerine sağlık :KK51::nazar: eşin severek yiyince ne kadar mutlu oluyosun dimi çok güzel bi duygu ya :KK68:
pideli tarifte çok güzel canım iskender gibi oluyo aynı kıyma kavurupta yapabilirsin ben köfteli yaptım bidahakinede tavuklu yapcam bakalım pideler ziyan olmasın 2 kişi olunca hep atrıyodu değerlendirmek lazım :KK51: pide pizza var bide onu denemedim bayat pidem olursa onuda denicem :KK73:

ay evet ya bir yiyişi var ki ben doymuş kadar oluyorum :KK22:, kiloları da o almış oluyor :KK48::KK48:

pide pizzayı yaptım ben:kk77: ve şiddetle tavsiye ediyorummm:kk77::kk77:
o kadar doyucurucu oldu ki sahura bile kalkamadık, ertesi günün orucunu onunla tuttuk resmen, o yüzden sakın tam pideden yapma ikiye böl derim :KK48:

hoşgeldin canımmm, artık burda düğün telaşından çok yemek telaşı konuşuluyor ama olsun gel sana da tecrübe olur :KK19:

ay evet ya bir yiyişi var ki ben doymuş kadar oluyorum :KK22:, kiloları da o almış oluyor :KK48::KK48:

pide pizzayı yaptım ben:kk77: ve şiddetle tavsiye ediyorummm:kk77::kk77:
o kadar doyucurucu oldu ki sahura bile kalkamadık, ertesi günün orucunu onunla tuttuk resmen, o yüzden sakın tam pideden yapma ikiye böl derim :KK48:
aaa evet söylemiştin canım hatırladım tamam tamam yarım pideden yapıcam zaten her tarifi yarıya bölüyorum malzemeleri öyle yapıyorum sonra artıyo baya :KK48:

ay keşke bizim alacağımız kiloları eşimiz alsa hep dimi ama biz bayanlar ayy o kaldı dökülmesin şimdi bitireyim diye diye alıyoruz kiloları :KK70:

hemen vereyim canım tarifini dene mutlaka çok güzel oluyo :)
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı şeker
  • 250 gr. (1 paket) margarin
  • 4 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 su bardağı un
Şerbeti için ;

• 2 su bardağı süt
  • 2 çay bardağı şeker
önce şerbeti yap çünkü soğuması lazım süt ve şekeri şeker eriyene kadar kaynatıp alını kapatıyosun
sonra bi kaba hamuru için olan bütün malzemeleri katıp yoğuruyosun margarin oda sıcaklığında olursa daha kolay yoğuruluyo kulak memesi kıvamına gelcek ona göre ununu ayarlarsın ben fırın tepsisine yağlı kağıt seriyorum hem batmamış oluyo hem daha kolay çıkıyo ama yoksa koymayadabilirsin :) 180 derece fırına atıyosun 20-25 dakka sonra çıkarıyosun üstü çatlak çatlak oluyo zaten :) kurabiyeler sıcak şerbet soğumuş olcak kurabiyeleri tek tek şerbete batırıyosun önlü arkalı ıslatıyosun bi 5 saniye dursa şerbette yeter hepsini ıslatıyosun kurabiyeler hazır afiyet olsun :KK73:

teşekkür ederim canım kesin deniyecem sonra sana yazacam, :KK200::KK39:

gel canım seve seve yaparım herzaman kapım açık antalya ya yolu düşen olursa beklerimm :KK200:

teşekkür ederim canım :KK19: eşim yemek seçmese asıl ozaman hamarat olcamda kısıtlıyo beni onu yemem bunu yemem diyo içimdeki cevheri çıkaramıyorum :KK70:

vahhh kuzummm, ama sen iştahını açarsın kocacığın güveniyoruz sana :KK19:

kızlar size çok pratik bi tarif vericem bayatlamış ramazan pidelerinizi değerlendirmiş olucaksınız :)

bayat razaman pidesini elinizle küçük küçük parçalayın bi tavaya alın ben teremyağ kullandım siz tereyağı veya sanayağıda kullanabilirsiniz tavada 2-3 kaşık yağla kızartın tabakların altına yerleştirin (iskender gibi) daha sonra soğan ve biberi doğrayıp kavurun üstüne rendelenmiş domates 1 kaşık domates salçası koyup biraz daha kavurun üstüne sıcak su dökün 2 su bardağı falan istediğiniz baharatlardan ve tuz ekleyin kenarda beklesin ben bimden kasap köfte almıştım hazır hem pratik hem lezzetli onlardan istediğiniz miktarda tavada kızartın (köfteyi kendiniz evinizdede yapabilirsiniz) her köfteyi ikiye bölün
kızarttığınız ekmeklerin üstüne domatesli sosun yarısından fazlasını dökün birazı kalsın onun üstüne sarımsaklı yoğurt dökün üstüne kızarttığınız köfteleri koyun en üstede kalan domates sosunu dökün mis gibi iskender tadında akşam yemeğiniz hazır :KK9:

aneeeeyyyy ağzımın suyu aktı looo
Kız bende bu bayat ekmekleri ne yapsam diyodum, iyi fikir oldu valla

ayy sorma canım yaa bu yemeği yaptım köftelerini tabağın kenarına ittirdi hemen bişey demiyo allahtan niye böyle yaptın falan diye ama üzülüyorum yaptığım yemeği iştahla yemeyince bidahakine tavuklusunu yapcam zaten yesin diye napim :110:

kız o kocanı döverim bulmuş ta buluyo :D böyle güzel yemek yapan hatunu bulmuş bide tavuklu şeyler istiyo cık cık cık :D bak yukarda da yazdım sen bu yemeklerle kocacığının iştahı açarsın, balkon yaptırırsın demedi deme
Şekerim sen bi yemek-tatlı aparatif tariflerini verdiğin topik açsana ne güzel olur

vahhh kuzummm, ama sen iştahını açarsın kocacığın güveniyoruz sana :KK19:

aneeeeyyyy ağzımın suyu aktı looo
Kız bende bu bayat ekmekleri ne yapsam diyodum, iyi fikir oldu valla

kız o kocanı döverim bulmuş ta buluyo :KK70: böyle güzel yemek yapan hatunu bulmuş bide tavuklu şeyler istiyo cık cık cık :KK70: bak yukarda da yazdım sen bu yemeklerle kocacığının iştahı açarsın, balkon yaptırırsın demedi deme
Şekerim sen bi yemek-tatlı aparatif tariflerini verdiğin topik açsana ne güzel olur
zaten akşamları dayıyorum yemekten sonra tatlı meyve abur cubur ona bunu ne ara yaptın diyo :KK45: yakında çıkar balkonu :KK45:
bayat ekmekleri değerlendirmek için süper bi tarif canım emeklerim bayatlasada bidaha yapsam diye sabırsızlanıyorum :KK48:
valla güzel fikir verdin canım açabilirim aslında öyle bi topik benim içinde güzel olur ben bu işi bi düşüneyim :KK58::KK19:

kızlar sizin meşhur halleyli pastanın tarifinide ekledim :KK48:
tarifi hanginizin verdiğini unuttum teşekkür ederim gerçekten çok güzeldi eşimde çok beğendi dondurma gibi :KK68:

iyiyim canım :) sabah sabah moralim bozuk biraz bılaşık makinam deterjanı almıyo sinir oldum dün akşam baktım almamış tekrar çalıştırdım sabah baktım gene almamış sabah sabah sinir tepeme çıktı oyüzden :KK62:
sen nasılsın :KK19:
Allah Allah niye öyle olduki acaba canım belki bir terslik olmuştur akşam tekrar denersin bozma moralini hemen çözülmeyecek birşey değildir bence:KK35:İyiyim bende çok şükür bugün cuma daha keyifli bir haldeyim :KK73:

Allah Allah niye öyle olduki acaba canım belki bir terslik olmuştur akşam tekrar denersin bozma moralini hemen çözülmeyecek birşey değildir bence:KK35:İyiyim bende çok şükür bugün cuma daha keyifli bir haldeyim :KK73:
1 haftadır öyle canım çözemedim servisini aricam artık bugün ... evet ya bugün benim patronda şehir dışına çıktı ohh rahatım :KK51::KK53:

Ayy en güzel keyif bugünde benim müdür gitse bir yerlere hiçbirşey yapasım yok :KK70:
ayy inşallah gider canım rahat rahat sohbet ederiz burda :KK70:bende daha kimliğimi ve adresimi değiştirmemiştim yeni izinden döndüm diye izin istemeyede yüzüm yoktu valla o yokken halledeyim bari diye düşünüyorum :KK45: sen değiştirdin mi neler gerekiyo biliyo musun ?

Back