Evliler Kervanı - Milat Mayıs 2015

eminimm çok keyiflidir ben yapıp yapıp resmini yolluyorum dalga geçiyolar benle beceriksiz die hamaratlığımı göstermeye çalışıyorum olmayan şeyi :)

Aman tanrım güzelliğe bak hele Hemen yapılışını öğrenmeliyim :)
tadı görüntüsünden daha güzel canımmmm... detaylı tarifini veriyorum hemennn bütün yeni gelinler eşlerine yapsın
Malzemeler:
  • 5 su bardağı (1 lt) süt,
  • 4 tepeleme yemek kaşığı un,
  • 3/4 su bardağı şeker (çok tatlı seviyorsanız 1 su bardağı kullanabilirsiniz),
  • 1 yumurta,
  • 100 ml krema,
  • 2 paket vanilya,
  • 20-30 adet Çilek,
  • 1 paket yulaflı bisküvi.
Hazırlanışı:
  1. Sütü derin bir tencereye alın,
  2. İçine yumurta, un ve şekeri ekleyip iyice karışana kadar çırpın,
  3. Tencereyi ocağa alıp orta hararetli ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin,
  4. Ateşten alıp içine kremayı ve vanilyayı ekleyin ve iyice çırpın,
  5. Bisküviyi rondodan geçirin,
  6. Çilekleri dilimleyin,
  7. Servis kaplarınızın dibine bir parmak kalınlığında Puding dökün,
  8. Üzerine bir miktar çekilmiş bisküvi koyun,
  9. Çilek dilimlerini servis kaplarının yan taraflarına dizin,
  10. Biraz daha Puding dökün,
  11. Üzerini bisküvi ve çilekle süsleyin.
Afiyet olsun...

okiii bize biraz zaman ver aksam herkes yazsın fikrini sonra oylamaya sunalım hepsini tek bir mesajda :) olmaz mıı, şimdi çok yoğunum dilekçelerden başımı kaldıramıyorum, saygılarımla arz ve talep ederim
Müsade sizindir efenim :) Beklemedeyim fikirlere açığım:)

eminimm çok keyiflidir ben yapıp yapıp resmini yolluyorum dalga geçiyolar benle beceriksiz die hamaratlığımı göstermeye çalışıyorum olmayan şeyi :)
bence her bayanın içinde bi hamaratlık vardır canım öyle deme bak ne güzel tatlılar yapıyomuşsun

Teşekkür ederim canım ellerine sağlık :) Yalnız bir şey sormak istiyorum krema ve vanilyayı sıcak sıcak hemen ocaktan alınca mı koyuyorsun? Yoksa soğuduktan sonra mı?

Teşekkür ederim canım ellerine sağlık :) Yalnız bir şey sormak istiyorum krema ve vanilyayı sıcak sıcak hemen ocaktan alınca mı koyuyorsun? Yoksa soğuduktan sonra mı?
Rica ederim canım ne demek evet ocaktan alır almaz sıcakken koyuyosun soğumasını beklemene gerek yok soğuyunca üstü sertleşiyo gibi oluyo çünkü

günaydın kızlar :)

dün iftarda bi yere davetliydik bugünde başka bi yere davetliyiz 2 günlük yırttım bende ama dün elim boş gitmeyeyim diye eve gidince browni kurabiye yaptım gittiğimiz yere götürdüm çok beğendiler tarif falan sordular.
tavsiye ederim sizede hem çok lezzetli hemde basit görüntüsüde çok şık eve misafir falan geleceğinde hemen yapabileceğiniz tariflerden en anlamayanlar bile yapabilir

Günaydınlar :) Maşallah ne hamarat çıktı Mayıs gelinleri :) Geçen günlerden kalma yemeklerim olduğu için ben de yemek yapmıyorum bugün o yüzden iftar menüsü yazmadım. Ama şu halleyli pastayı merak ettim ya, denemeyi düşünüyorum

günaydın kızlarrr dun ben cok rahatsızdım eşim sağolsun yemeğimizi yaptı ben uyurken bugunde halama davetlıyız o yuzden ıkımızde yorulmıcaz kızlar ben sıze bısı danısmak ıstıyorum bana yardımcı olur musunuz?

o halleyli pastayı bende denemedim denicem onu ya merak ettim valla :))
çok geçmiş olsun canım yardımcı olmaya çalışırız ne danışcaktın

o halleyli pastayı bende denemedim denicem onu ya merak ettim valla :))

çok geçmiş olsun canım yardımcı olmaya çalışırız ne danışcaktın
canım sımdı ben 22 hazıranda afedersın adet oldum bu sırada dogum kontrole basladım snra aynı hafta cuma gunu karar aldık hapı kullanmamaya cunku baya yan etkı yaptı neyse bıraktım ve dun bıanda asırı bı kanama meydana geldı sızınde hıc basınıza geldı mı daha oncede evlendıkten sonra ıkı kutu kesmeden kullan dedıgı ıcın doktorum dugunume denk gelıyo dıye evlendıkten 4 gun sonra bı ara kanama gecırdım yıne 11 gun surdu sonra bu defa adet kesıcı ılac yazdı onu ıctım sonra yıne adet oldum sımdı yıne adetım normal mı bu yanı

anladım canım sıkıntılı bi durummuş gerçekten ama ben doğum kontrol hapı kullanmıyorum hiçte kullanmadım şimdiye kadar ...oyüzden bi yorum yapamicam ama bi doktora gitmeni öneririm bu kadar sık kanama olması bence normal değildir doktora sormanda fayda var

dün telefonla gorustum doktorla zaten adetının zamanı degıstı hapı bıraktıgın ıcın dedı yapıcak bısı yook adet kanaması goruyosun dedı ama tobe yanı bıdaha içmem kesınlıkle yasadıgım sıkıntı stres bı tarafta hormonlar bı tarafta Allah korusun cok cıddı korktum yanı

günaydın kızlarrrrrr sizlere hem iftar menüsünü hem de anne-babama rezil oluş hikayemizi anlatacağım. dün hastayız diye annem yemek getirmek istedi ben yok gerek yok falan dedim, sonra zamanları sırasında telefon çaldığını duyduk ama hiç umursamadık haliyle :))) meğersem arayan annemlermiş eşim geri aramış annemi tlfn sessizdeydi demiş, annem de kapının önüne yemek bıraktık demiş biz tabi acaba anladılar mı vs bi sürü düşünce neyse böylelikle menümüz tarhana çorbası, patlıcan yemeği, pilav ve cacık oldu kızlar

tatlım ben de kullandım yasmin diye bir hap ama boyle düzensiz ve aşırı bir kanama olmadı bende

gerçi ben de bıraktım çünkü 5 gün gecikti ödüm patladı hamileyim diye hormonlarımı daha fazla mahvetmiyim diye

günaydın kızlarrrr işe anca gelebildim mahvetti bu hava beni,
dün akşam biz de davetliydik o yüzden bir iftar menüm yoktu ama daha bu akşama da karar veremedim

Ben genelde ev yemeklerinden ara ara yapıyordum annem olmadığında ya da canım istediğinde ama poğaçalar tatlılar falan hep benden sorulurdu o yüzden onları korkmadan yapıyorum rahat rahat bir tek mantı açamam öyle söyleyeyim onuda annemler açacaklar bana
Hoşgeldin aramıza canım bende Haziran geliniydim ama bu topikteki neşe keyif diğerinde yoktu gel sende herkese açık kapımız
Çok severim fırında makarnayı canım nasıl aklıma getirdin hafta sonu yapayım bak annemden borcamımı alayımda evimde borcam yok3 gün boyunca sanırım evde iftar yapmayacağız arkadaş-aile ziyaretleri bende az dinlenmiş oluyorum sahura hazırlık yapıyorum bir tek
Kızlar topiğin adını ne yapalım? Karar verelim de yöneticiye mesaj atayım :) Herkes fikrini yazsın.
Kuzum 2015 Mayıs gelinleri olabilir
Çok güzel görünüyor çok hafif bir tatlı gerçekten bunları koymak için kase ya da böyle bardak alırsam yapacağım kasem bile yok daha ya en önemlilerini unutmuşum
Bugünkü iftar menülerini yazmıyor musunuz kızlar? Bugün annem geliyor ben izinliyim heheheh yırttım

Kuzum dün patates-naget kızarttım yanınada hazır mantı ohh sahurada karışık tost yaptım domates salatalık rutin kahvaltılıklar atlattık çok şükürBugün arkadaş ziyaretimiz var orada yeriz yarın kayınvalidemlere öbürgün annemlere gitmeyi düşünüyoruz 3 gün yemekten yırttım gibi sahurda hazırlarım sadece Haftasonu güzel şeyler yapıcam ama

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…