• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evliler daha iyi fikir verir diye düşündüm

Herkesin kriteri farklı.
Sizin inancım, değerlerim dediğiniz şeyler karşıdakinin inancı ve değerleri olmayabilir. Dolayısıyla kendisiyle bu kadar farklı kafa yapısında biriyle evlenmek istemez. Sizin değerlerinizden bambaşka değerleri, düşünceleri olan adamla anlaşamazsınız ki zaten olay evliliğe kadar gelsin.

Asıl sorun kafa yapısı birbirine uymayan insanların evlenmeye çalışması zaten.
Aslında aynı konudan bahsediyoruz. bakire değilim diye terkedilmek, bakire olduğum için terkedilmek aynı kapıya çıkıyor. Herkes kabulleneceği kişiyle evlensin.

Yorum yapan arkadaş daha önceden birileri ile sevişmiş olsun istiyor arkadaşlarım yazmış. Bana tuhaf geldi. Haa önce sevişelim ten uyumumuz varmı diye düşünüyorsa, hatuna da uyarsa sevişir.sizşn dediğiniz kendi görğşindeki insanla evlenmeli herkes
E tamam daha önceden sevişmemiş insan karşısındaki insanla da sevişmez. Ya da seviştik evlenmeliyiz garantisi ister. Her sevişme evlilikle sonuçlanmayabilir. Ten uyumu olmaz, istekler birbirini tutmaz vs. o zaman evlilik olmaz. Ya da hiç sevişmemiş insan gerginliği yaşamak istemez. Cinselliği yoluna sokmak, öğretmek yerine bilen birini ister. Yani önceden sevişmiş birini istiyorum demek de anormal değil bence.

Eşimin benden önce olmuş ilişkileri. Keşke ilki olsaydım diyorum. Acaba o kızlar daha mı iyiydi, tatmin edebiliyormuyum, fizikten yerterlimiyim diye aklıma geliyor dilimede düşüyor.eşimin kafası rahat kıyaslamıyor kendini 😂
Başka birinin de tam tersi yönde istemesi ve ona göre biriyle evlenmesi normal o yüzden.☺️

Kızlık zarının konuyla alakası da yok. Bakire değilim demiş kadın. Evet bakire değil. Sevişmiş kadınlara bakire değil diyoruz, sevişince kızlık zarından bağımsız olarak bakire olmuyor artık insan. Her bekaret konusuna kızlık zarı yok diyenlerden gına geldi, iyi ki bi doktor çıkıp bişiler zırvaladı. Mesele kızlık zarı değil. Bakire olmak ya da olmamak, işte bütün mesele bu.
Nası kızlık zarı yok la kafam karıştı şimdi benim🤔kim demiş yok diye? Yoksa neden ilk ilişkide kanama oluyo? Zardan ötürü değil mi? Ben mi yanlış biliyomuşum? Neymiş?😂😂

10 yıllık evliyim esimle 12 yildirda cinsel hayatımız sürüyor evlenmeden önce bi dönem ayrıldık ve acaba mi diye düşünmedim bile umrumda olmadi açıkçası bu birinci konu ikincisi ise birliktelik yaşadığımizi söylediğim bi kaç arkadaşım erkek da dahil bana bakışları bile değişti evet takmayız diyorlar ama bi yerlerde takan bi kısım insan var yani demem o ki sen kendini bil ve bunu önceden o kişiyle paylaş ki sonradan kem küm etmesin sonradan pişirip önüne koymasın

E tamam daha önceden sevişmemiş insan karşısındaki insanla da sevişmez. Ya da seviştik evlenmeliyiz garantisi ister. Her sevişme evlilikle sonuçlanmayabilir. Ten uyumu olmaz, istekler birbirini tutmaz vs. o zaman evlilik olmaz. Ya da hiç sevişmemiş insan gerginliği yaşamak istemez. Cinselliği yoluna sokmak, öğretmek yerine bilen birini ister. Yani önceden sevişmiş birini istiyorum demek de anormal değil bence.
Cinsellik her iki taraf içinde ilk olsun evlilikte. Herşeyi birlikte öğrensinler birlikte uzmanlaşsınlar her konu da. Sadece kadın bakire değil erkek te bakir olsun. Tabi bunlar benim düşüncem. Ustaca sevişmeyi öğrenmek için kaç kişi ile birlikte olmak gerekir. Bekar bir erkek boşanmış bir kadınla evlensin tam tersi de olabilir.bunlar ters gelmiyor kesinlikle. Ama başka başka kişilerle sevişmiş bir insanla istemezdim evlenmek. Nikahta ta sağlık raporu bu yüzden önemli. Hastalığı var hertğrlü şeyi var.

Tamam sizce var bence yok. Siz kendi doğrunuzu savundunuz ben kendi doğrumu. Siz kendi araştırmalarınıza yada bilginize dayanarak bişeyler söylediniz bende aynı şekilde. Her zaman öğrenmeye ve araştırmaya açık bi insan oldum eğer bana şunu şunu araştır,şöyle bi video var izle derseniz seve seve yaparım. Yanlış biliyorsam yada sizin söylediğiniz şeyler daha mantıklıysa öğrenmiş olurum. Bunun için sizinle yada bir başkasıyla tartışmaya girmek oldukça saçma olur. Kimi var diyor kimi yok diyor. Bunu ben bi tarafımdan kendi kendime kurup aaaa bence yok ya böyle bişey ne alaka olsun ki demiyorsam sizin içinde aynı şekilde bu böyledir. Farklı insanları,Farklı kaynakları araştırıp öyle öğrenmişizdir,o şekilde Bilgi sahibi olmuşuzdur. Hiç sorun değil. Dediğim gibi şunu oku şunu izle derseniz mutlaka yaparım. Sevgiler.
Yalnız bu konu siz kendi doğrunuzu söyleyin ben kendi doğrumu tarzı birşey değil. Ben mesela çıkıp kol diye birşey yok kol yok herkes kol dediği şeye baksın o kol değil diyor muyum? Demiyorum. Var olan tıpta da hymen olarak geçen şey. EVET VAR. var yani varlığını kabullenip yokluğuna üzülmemek daha doğru bir seçim.

Ne kadar önemli değil desek de ülkemizde hala çok önemli.İstediğimiz kadar yazalım benim kararım,kime ne diyelim sonuç değişmiyor.Bu konuda erkek ve kadına farklı yaklaşılıyor.Çoğu erkek bunu sorun ediyor.Önemli değil diyen erkekler de faydalanmak için numara yapıyor.Çevremde bunun çok örneğini gördüm.Bu durumu kafaya takıp yıpratmayın kendinizi.Yeni ilişkiler çıkacaktır karşınıza.Bu durumu sorun etmeyen biriyle devam edersiniz.

Aslında aynı konudan bahsediyoruz. bakire değilim diye terkedilmek, bakire olduğum için terkedilmek aynı kapıya çıkıyor. Herkes kabulleneceği kişiyle evlensin.

Ama ben "bir kadın bakire olduğu için de istenmeyebilir, terk edilebilir, bu normal" diyorum, siz söverim diyorsunuz :)

Ne olduğumuz dışarıdan, yaşam tarzımızdan az çok belli olsa da hiçbirimizin alnında bu konudaki düşüncelerimiz yazmıyor.
Ben ilk izlenimlerimde yanılsam ve "evlenene kadar birlikte olmak istemiyorum" diyen biriyle hasbelkader sevgili olsam, bu düşüncesini öğrendiğim an ayrılırım mesela. Çünkü hem sevişmediğim biriyle evlenmek istemem hem de bu konuda bile anlaşamıyorsak başka hiçbir konuda anlaşamayız zaten.
Son cümleniz aynı kapıya çıkıyor ama tercihleri yüzünden insanlara sövmeye de gerek yok :)

Cinsellik her iki taraf içinde ilk olsun evlilikte. Herşeyi birlikte öğrensinler birlikte uzmanlaşsınlar her konu da. Sadece kadın bakire değil erkek te bakir olsun. Tabi bunlar benim düşüncem. Ustaca sevişmeyi öğrenmek için kaç kişi ile birlikte olmak gerekir. Bekar bir erkek boşanmış bir kadınla evlensin tam tersi de olabilir.bunlar ters gelmiyor kesinlikle. Ama başka başka kişilerle sevişmiş bir insanla istemezdim evlenmek. Nikahta ta sağlık raporu bu yüzden önemli. Hastalığı var hertğrlü şeyi var.
İşte o yüzden tercihtir diyorum. İnsan istediği profilde bir insanı seçip evlenme hakkına sahip. Kimsenin tercihi de sorgulanamaz.

Hastalığa gelirsek sadece kocasıyla sevişen kadınlar da kocalarından hastalık kapabiliyor. Kimsenin aldatılmayacağının ya da aldatmayacağının garantisi yok ki. Nikahtaki sağlık raporu sadece hiv ve genetik geçişli bir iki hastalığa bakıyor. Cinsel yolla bulaşan milyon tane hastalık var, genetik geçişi olan on milyon tane hastalık var. İşe yarar bir rapor değil o. Evliliğe engel de değil zaten.

Ne alaka ? Sormak istediği şey ne sizce bu konuda ?
Sevişip ondan sonra beni kullandığını düşünüyorum diyen bi insanın ne fikirde olduğunu gayet anlayabilecek bi kapasitedeyim. Bunun sonrasını da hepimiz biliyoruz. Konu sahibi sevişmenin sonuçlarını kaldıramıyor muhtemelen hayatını başka biri girdiği anda açacağı konuları az çok tahmin edebiliyoruz öyle değil mi ? Söylemeli miyim ama söylersem ayrılacak,korkuyorum. Nerde nasıl diktirebilirim? vs. Eğer bu kafada olan bi insan değilse kendisinden özür dilerim ama “kullandığını düşünüyorum “ dediği için bu tarz düşündüm. Ve evet üzgünüm ama kızlık zarı yok. Çokta umrumda değil yani kime gına geldi kime gelmedi. Diyorum ki konu sahibine “Kızlık zarı diye bişey yok açın okuyun,araştırın. Sen bunun doğrusunu bildikten sonra karşındaki insana herhangi bişeyin açıklamasını yapmak zorunda değilsin. Önce kendin öğren.”
Çünkü onun derdi ben artık bakire değilim çünkü beraber oldum yani benim zarım artık yok,hayatıma biri girdiği zaman ona bunu açıklamak ve beni kabul etmesini beklemek zorundayım. Eğer bunu yapmazsam zaten bişeyler yaşanınca anlayacak bakire olmadığımı. Ay neyse anlayan anlamıştır.
Aslında konudaki mesajlarınızı inanılmaz beğenmiştim ama duygularımız karşılıklı değilmiş demekki yapacak bişey yok.
Kızlık zarı yokmuymuş ya
Nası kızlık zarı yok la kafam karıştı şimdi benim🤔kim demiş yok diye? Yoksa neden ilk ilişkide kanama oluyo? Zardan ötürü değil mi? Ben mi yanlış biliyomuşum? Neymiş?😂😂
Bende merak ettim yokmuşmu varmışmı hiçte merak etmemiştim aslında 🤭

Bir deli kuyuya bir taş atmış şööyle geçerken yüz adet akıllı çıkaramamış. Konuya yorumum hiç ilişkisi olmamış kendine birtakım nesneler itelememiş kızlarımız kardeşlerimiz çok da oynamasın bir yerleriyle kurcalamasın bozulur çünkü

Ben nişanlıydim ve güvendiğim için ilişkiye erken girdik. Daha sonra beni terk etti yeni hatta.
Belki çok soru olacak ama bu da aklıma takılıyor.
Yani beni kullandı gibi hissediyorum. Şuan aklımda yok ama ilerde tekrar evlenmek istersem bekaret her erkek için çok mu önemli ? Kimseye söyleyemiyorum bunu
Evet geneli önem veriyo, açıkça söylemelisn saklama bunda saklanacak bi şey yok herkes kendi hayatından sorumlu ve hayatına girecek olan kişi geçmişini sorgulama hakkına sahip değil sorgularsa haddi aşar. Bu durumu anlat ve bekle bakalım başına kalkarsa zaten yanlış adamdır ayrılırsın. Yaptıklarının arkasında durmalısın.

sen tercıh ettıgın hayatı yasamişsın karsında suclayacak kımse yok.
ben hıc boyle seylerı kafaya takmam cumku hıc boyle seylerı yasamadım. kocasımle akıllı akıllı cay içtık sadece nişanlıyken. 😜🤣🤣🤣

Ben nişanlıydim ve güvendiğim için ilişkiye erken girdik. Daha sonra beni terk etti yeni hatta.
Belki çok soru olacak ama bu da aklıma takılıyor.
Yani beni kullandı gibi hissediyorum. Şuan aklımda yok ama ilerde tekrar evlenmek istersem bekaret her erkek için çok mu önemli ? Kimseye söyleyemiyorum bunu
Benım bulundugum ilde çok önemli .Ama ben sunu anlamıorum her seyı yasayıp sadece kızlık zarı durunca hiç bişey olmamış mı oluo?Ne kadar saçma.Sende sevıstın o da kımse senı kullanmadı .Onemlı olan boyle dusunen erkeklerı hayatından cıkarman gerek .Bazıları bu durumu kullanmaya calısabılır .

Yalnız bu konu siz kendi doğrunuzu söyleyin ben kendi doğrumu tarzı birşey değil. Ben mesela çıkıp kol diye birşey yok kol yok herkes kol dediği şeye baksın o kol değil diyor muyum? Demiyorum. Var olan tıpta da hymen olarak geçen şey. EVET VAR. var yani varlığını kabullenip yokluğuna üzülmemek daha doğru bir seçim.
Şimdi bu konudan sonra girip tekrar baktım. Hali hazırda bu alanda doktorluk yapan insanlardan ısrarla yok diyende var evet var diyende. Kendi aralarında bu konunun içindeyken bi anlaşmaya varılmadıysa bizim bi anlaşmaya varmamız beklenemez galiba. Siz var dersiniz ben yok derim. İki Farklı tarafı seçmişiz demek ki. Ben daha öncede dediğim gibi kendi doktoruma sorcam bunu mutlaka. O eğer kalkıp bana “tatlım sen salak mısın olabilir mi öyle bişey tabiki var kızlık zarı “ diye bişey söylerse onu referans alırım kendime mesela. Ben yıllarca yok diyen tarafa inanmışım demek ki yanlış biliyomuşum derim. Çünkü ilk ağızdan duymuş olurum bunu. Ama şu an dediğim gibi her iki taraftanda tonla örnek olduğu için ne siz yanlış biliyosunuz ne ben bence. Benim söylemek istediğim şey çooook farklıydı çok Farklı oldu. Dediğim gibi iki fikirde de örnekler var onlar tartışıp ortak bi karara varamamışken(bunun nasıl olduğunu inanın hiç anlamadım.) bizim bunu yapmamız imkansız.

Eeee bu yorumun namusu zarda arayanlardan ne farkı var? Birde şey 29 olsa kurtarır mı mesela ay olarak 30 olmamışsa?
Zıt düşünceler ama aynı dayatma.:ukala:
Neden bir fark olmamasi gerekiyor ? Namusu zarda arayanlar var. Namusu zarda arayan kadinlardan hoslanmayan erkekler de var. Siz beğenin beğenmeyin. Sizin görüşünüz siz istediğinizi yapın. Kimse kimseyi zorlamıyor ki🤷🏻‍♀️ bana böyle bir soruyu niye soruyorsunuz? Cinsel hayatında bir yaşı var bunun farkındasınız değil mi? 30un nesi komik? 20 yaşında biri evet bunu henüz kiminle yaşamak isteyeceğini secememis olabilir. 20 yaşında bir erkek de hazır olmayabilir aynı şekilde. Mesela evlenmek içinde erken bir yaş aynı şekilde degil mi? Ama biyolojik saatin cinsellik anlaminda tecrübe biriktirmis.olmasi gereken bir yaşta kadın bunu istemiyorsa burada bir görüş farkı vardır diye düşünülmesi muhtemeldir. Bende burada bir görüş farkı olduğundan bahsediyorum. Dini, kültürel ya da sosyolojik... İyi ya da kötü degil. Herkes tercihinde özgür.

Back