Evli ve tecrübeliler yardımcı olursa seviniriim

kardeellen

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
18 Ocak 2025
9
1
1
25
Merhaba arkadaşlar 8 aydır evliyim ve kayınvalidem geldiğimden beri eltimle kıyaslıyor sanırım yani tam anlayamıyorum ama beni rahatsız ediyor söylemleri. Eltim farklı ülkede yaşıyor kadının bana hiçbir zararı yok yabancı zaten pek bir irtibatımız yok. Eşimin annesi özellikle ilk aylarımda eltimle sürekli görüntülü konuştuklarını her nereye gitse ona da görüntülü yerleri gösterdiğini, fotoğraflar atıp onu haberdar ettiğini söylüyordu ve aynı şehirde yaşamamıza rağmen benden de aynı şeyleri bekliyordu görüntülü arıyor sürekli her şeyden bilgisi olsun istiyordu ben de buna izin vermedim ve bana eltimin böyle yaptığını benden de bu şekil beklentisi olduğunu dile getirdiğinde herkesin farklı karakterleri olduğunu ve benim bu tarz durumların hoşuma gitmediğini açıkça söylemiştim… bunun gibi ara ara eltimin yaptığı benim yapmadığım, gitmediğim ne bileyim pek gezmediğim için eleştirilerine alttan alta laf sokmalarına maruz kaldım ve eşimin bunlardan pek haberi yoktu açıkcası.

Bundan kısa bir süre önce soğuk algınlığı geçirdiler hasta oldular bende aradım bir şeylere ihtiyacınız varsa alayım geleyim yemek yapayım gibi çok defa söyledim ama kabul etmedi size de bulaşır gelme dedi ısrarla aradım eşim gitmek istemiyor bu arada ailesiyle görüşmeyi pek sevmiyor evlerine bile zorla ben götürüyorum sebebini asla bilmiyorum bir sebebi yok diyor kendisi. Her neyse iyileşmeye başladıkları zamanda bir şeyler hazırladım ve eşime de artık gidelim görelim annen baban üzülür dedim gittik ama gitmez olaydım… kayınvalidem bana yine başladı laf sokuşturmaya zaten aşırı suratsızdı, elitimin sürekli aradığını oraya geleyim size bakayım dediğini falan söyledi şok oldum bunları bana niye söylüyorsun ne alaka ben sizi aramadım mı üstelik ısrarla kaç defa eksik varsa getireyim dedim istememişti yani böyle söylemesi çok sinirimi bozdu ve ben bir şey diyemedim eve gidene kadar konuşmadım. her neyse patates bile almaya gidemiyorum çok hastayım falan dedi… gitmeden önce aramıştık söyleseydin alırdık dedim bu saatte mi falan dedi açıkcası baya canımı sıktı zoruma gitti bu durum. Eşim annesiyle konuşacağını söyledi bende kırmadan aranız bozulmadan söyle dedim çünkü yine ben kötü olurum biliyorum. Kayınvalidem eşinin oraya gitmemesini aramamasını hep bana sert bir dille telefonda söylüyor ama bunun sorumlusu ben değilim yani demem o ki kadın oğlundan yana bana yakınıyor ama oğlunun yanında melek gibi iki yüzlülük yapıyor ve ben aşırı soğudum kendisinden ne gitmek istiyorum ne de telefonlarına cevap vermek. Sizce arama mesafeyi nasıl koyabilirim yanlış mı düşünüyorum abartıyor muyum? aşırı stres oluyorum ve canımı çok sıkıyor annesinin bu davranışları…

Eşiniz gitmek istemiyormuş, ne diye zorluyorsunuz ki? Kayınvalideniz normal biri değil demek ki, her aradığında açmayarak mesafe koymuş olursunuz..

Gelsin baksın elti bakalım kaç gün dayanacak uzaktan hoş gelir. Benim de eltim salak herhalde sürekli kaynanaya temizlik yapar kölesi gibi peşinde her yere sürükler. Ben de yapmam o da ben yapmıyorum diye bana kurulur. Eşin bile görüşmek istemiyor

Hayatta “ayıp olur mu” mantığında olduğunuz sürece çok üzülürsünüz her zaman dozunda bencillik iyidir önce siz ve aileniz (eşinizle siz) sonra diğerleri size bu şekilde davranan birine mesafenizi koyun ki eşiniz de görüşmek istemiyorsa daha ne ?

Telefonlarini açma bir arar iki arar vazgeçer konuşmak isteyen oğluyla konuşsun beni kimse aramaz çünkü telefonla kimseyle konuşmaktan hoşlanmam ayrıca kvdemle ne konuşucam işim mi yok

kuzum sen niye șartları zorluyorsun. dertsiz bașına dert mi arıyorsun. burada bir sürü kv konuları var. gencecik gelinler dert sahibi olmușlar. aç oku da feyz al sana da iyi bir tecrübe olsun bu son yașadıkların.
anneciğin tabi öyle der. içini bilmiyor ki.

eșin istemiyor sen gidicem diye tutturuyorsun. yapma bak sen zararlı çıkarsın. eltini de eltinle olan diyaloglarını da boșver.
bu son gidișin mihenk tașı olsun. mesafeni koru. kendini sevdirmeye alıștırmaya mecbur değilsin.

Çok doğru söylüyorsunuz yaşlarından ötürü ve oğullarının gitmemesine üzülüyor olmaları bana niyeyse çok dert olmuştu ama her şeyi kendi üstüme almaktan vazgeçmem gerektiğini öğrenicem sanırım yavaş yavaş

Kendimi sevdirme gibi bir amacım olmadı hiç zaten evlendiğimde hiçbir şey yapmadılar bir beklentim de yoktu maddi olarak alacak durumda değillerdi ses etmedim yani her şeyde ılımlı yaklaştım ama artık daha farklı yaklaşıcam teşekkür ederim

Kendini sevdirmek zorunda mısın ki hala ayıp bilmem ne derdindesin, bu devirde ayıp olmuyor kimseye yaranamazsin kendi çekirdek ailene bak, ha bu saygısızlık dmeek değil birlikte gidince normal davranirsin eşin istemiyorsa zorlama, muhtemelen ona da seninle ilgili vir vir yapiyorlardir oda snaa anlatmak istemediğinden gecistiriyordur zorlama, kendini sevdirmek için uğraşmaktan vazgeç daha kıymetli olursun bak sene de bir gelen nasıl kıymetli gerek yok yani böyle gereksiz smimiyete ayiplara bilmem nelere

Eşiniz görüşmüyormuş sizde gitmeyin . Bir mecburiyetiniz yok ,mesafe her zaman candır
Evet eşim de diyor ben gitmeyelim diyorum sen boşver falan diyor ama saygısızlık ediyormuşum gibi hissediyorum
yanlış anlama ama bu kafayla gidersen ezilen sen olursun sonra buralara ağlarsın

Doğru söylüyorsunuz zaten pek yakın değilim bu sebeple benden hoşlanmadığının da farkındayım ama eşimin ailesi diye sanırım pek sesimi çıkaramıyorum uzak durmaya çalışıyorum çok sık giden biri değilim

Bu psikolojideki insanlara ne yapsan yaranamazsın hep kendi anlamak istediğini inanır ikna edemezsin kuşak farkı da var beklentiler farklı ve doyumsuzluk var, saygı çerçevesinde mesafe koymak en iyisi ,oğulları ile arasındaki ilişkiyi kendileri düzenlesin, oğulları giderse gitsin gelinler mecbur değildir kimsenin isteklerini talepleri doğrultusunda kendi karakterinden ödün verip uygulamaya ,insan kadir kıymet bilir bilir ki evladı da mutlu olsun ,büyükler maalesef çok farklı düşünceye sahipler ve memnun etmesi zordur

Dertsiz başına dert açma. Eşiniz gitmek istese, ısrae etse neyse..Ailesine karlı sorumluluğu olan o, siz değilsiniz. O gözetsin hastalıklarını, ziyaretlerini.

Vallahi aynı beni anlatmıssın elti ordan bir dolduruyor ki kvyı oda uzakta bende yakındayım bende mesafelıyım işte ben olsam şöyle yaparım böyle yaparım diyor bğyük ihtımal kvde bana kuruluyor surat asıyor asıl böyle yaptıkca uzaklaştım bende ne gıdıyorum ne gelıyorum kıyaslaramlar hat safadaydı en son kocama bile ne kadar eltımın iyi oldugunu anlatıyordu orda dur dedım ona artık ölse mezarına bile gıdesım yok o derece nefret ediyorum şimdi önünü almazsan dahada ileri gidecek net

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…