• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evli ve çocuklu hanımlar bi yardım

Ve ayrıca amacınız kb.nizin de evini mi almak bunu da anlamak istiyorum.
Hem yeter naz çekemem diyorsunuz, hem oyle hem böyle..
Gerçekten anlamadım.
Anladım ki bazı kişiler eşinin ailesinden çok çekiyor, bazı kişilerde ne yaparsa yapsın gelini memnun edemiyor, daha fazlasını istiyor.
..

:KK70: o zaman sende böyle bişey duymak istemezsen tamam yenge siz gidin istediğiniz evi alın taşının ben annemlerin yanına taşınırım diyceeksin
Böyle birşey duymak istemezsen diye birşey yok. ..Bana böyle birşey soyleyebilecek bir insanla tanisabilmek isterdim. Oldukça da bir memnun olurdum tanıştığıma.
Cesaretli insan severim...boyle boş boş bakıp bana hebebe hebebe edecek...ama karsilasamadik daha...kader.

Ve ayrıca amacınız kb.nizin de evini mi almak bunu da anlamak istiyorum.
Hem yeter naz çekemem diyorsunuz, hem oyle hem böyle..
Gerçekten anlamadım.
Anladım ki bazı kişiler eşinin ailesinden çok çekiyor, bazı kişilerde ne yaparsa yapsın gelini memnun edemiyor, daha fazlasını istiyor.
..
ben sana özet geçiyim canım konuyu açmaktaki amaç çook farklıydı ama iş çığrından çıktı şimdi ben ikinci çocuga hamile bi kadınım maddi durumum filanda şükürki yerinde kp rin bi rahatsızlığından ötürü biz onların bize vermiş olduğu ev olmasına rağmen onlara yakın olmak için kirada onlara yakın yerde oturyoruz diğer iki kardeşinede ev verdi bu arada sıkıntı yok kızı kira alıyo oğlu içinde oturuyor bizde bizim olan evedn kira filan almıyoruz bizim evimizn kirasınıda kaynanamlara veriyoruz ki rahat geçinsinler ee tabi bende 7 senedir kiracı olmaktan sıkıldın ne beğendiğimi alabiliyorum ne evde tadilat yapabiliyorum bişey yapmaya kalkınca kocam aman ne gerek var elalemin evi diyo bu arada 2 senedirde kocama dil döküyorum kendi paramızla benim istediğim muhitten ev alalım diye ama o ailesine yakın oturan kardeşi filan olmayınca istemiyo gitmek nitekim bende dedimki madem öyle kaynanamda sürekli gelin burası sizin evinizn bırakın kirayı filan diyo gidelim beraber yaşıyalım ama görümcem var çook sevdiğim oda istediği zaman gelsiiin iistediği kadar otursun yesin içsin hiç bi sıkıntı yook 5 dk yerde oturuyo zaten yatıya kalmasın evine gitsin istiyoruum dedim işte formdaki herkez vay efendim istediği gibi annesinde kalır kaşımazsın dedi fikir veren olmadı dedim ozaman kızı gelsin kiraya anasına babasına yakın otursun diyorum kimse git öyle konuş ona yanaşırlar sizde düzeninizi kurarsınız demiyoo falan filan yanii amaç ev mal mülk değil yanii 7 senedir kira ödüyorum haybeye banada yazıık umrarım anlatabilmişimdir şimdi ikinci çocuğum oluyoo onlara istediğim gibi bi oda yapmak benimde hakkım

İYİ GÜZELDE DİYORUM Kİ KIZINI KENDİSİDE KALMAYA GELSİN İSTEMİYO ZATEN KAYIN VELDEM AÇISINDAN BU DURUM İŞİNE GELİR AMA GÖRÜMCEMİ ÇOOK SEVİYORUM HANİ BANA DERSE ARADA GELİRİZ AMA BAK HEE LAF ARASI BEN HERKEZ YERİNİ BİLSİN CANIM GİBİ Bİ CEVAPTA BULUNURUM HANİ KÜSMESİNİ İSTEMİYORUM
Kızı en nihayetinde, siz yanına taşının diye öyle söylemiştir kayınvalideniz zira kızını istemese torunlarını özler.
Gelmesin görümcem diyemezsiniz maalesef o evde kayınvalide ile yaşamayı kabul ederseniz,annesinin yaşadığı ev orası tapuda sizinde olsa.

Böyle birşey duymak istemezsen diye birşey yok. ..Bana böyle birşey soyleyebilecek bir insanla tanisabilmek isterdim. Oldukça da bir memnun olurdum tanıştığıma.
Cesaretli insan severim...boyle boş boş bakıp bana hebebe hebebe edecek...ama karsilasamadik daha...kader.
ee napcak yengen mecburiyetten zaten kaynanasıyla oturmaya gidiyo bide yatıya 2 çocuklu görümcemi ağırlasın haftanın 3 gunu

ee napcak yengen mecburiyetten zaten kaynanasıyla oturmaya gidiyo bide yatıya 2 çocuklu görümcemi ağırlasın haftanın 3 gunu
Bak anlıyorum gerçekten anlamaya çalışıyorum. ..ama ifade biçimi çok yanlış buldum.
Uzun yıllar kira odemek hiç kolay birsey değil.
Ama sen kadına herkes yerini bilsin dersen o kadın sana kötü cevap verir, kocan birsey demeyecek mi buna. KVyle bile kötü olursun.
Birsey diyeceğim. ..siz niye size verilen evin kirasini kv veriyorsunuz orayı anlamadım. Diğer kardeşler de parasal yardım yapıyorlar mi yani niye veriyorsunuz...

ben sana özet geçiyim canım konuyu açmaktaki amaç çook farklıydı ama iş çığrından çıktı şimdi ben ikinci çocuga hamile bi kadınım maddi durumum filanda şükürki yerinde kp rin bi rahatsızlığından ötürü biz onların bize vermiş olduğu ev olmasına rağmen onlara yakın olmak için kirada onlara yakın yerde oturyoruz diğer iki kardeşinede ev verdi bu arada sıkıntı yok kızı kira alıyo oğlu içinde oturuyor bizde bizim olan evedn kira filan almıyoruz bizim evimizn kirasınıda kaynanamlara veriyoruz ki rahat geçinsinler ee tabi bende 7 senedir kiracı olmaktan sıkıldın ne beğendiğimi alabiliyorum ne evde tadilat yapabiliyorum bişey yapmaya kalkınca kocam aman ne gerek var elalemin evi diyo bu arada 2 senedirde kocama dil döküyorum kendi paramızla benim istediğim muhitten ev alalım diye ama o ailesine yakın oturan kardeşi filan olmayınca istemiyo gitmek nitekim bende dedimki madem öyle kaynanamda sürekli gelin burası sizin evinizn bırakın kirayı filan diyo gidelim beraber yaşıyalım ama görümcem var çook sevdiğim oda istediği zaman gelsiiin iistediği kadar otursun yesin içsin hiç bi sıkıntı yook 5 dk yerde oturuyo zaten yatıya kalmasın evine gitsin istiyoruum dedim işte formdaki herkez vay efendim istediği gibi annesinde kalır kaşımazsın dedi fikir veren olmadı dedim ozaman kızı gelsin kiraya anasına babasına yakın otursun diyorum kimse git öyle konuş ona yanaşırlar sizde düzeninizi kurarsınız demiyoo falan filan yanii amaç ev mal mülk değil yanii 7 senedir kira ödüyorum haybeye banada yazıık umrarım anlatabilmişimdir şimdi ikinci çocuğum oluyoo onlara istediğim gibi bi oda yapmak benimde hakkım

Kızı zaten yakın oturuyo 5 dk.mesafede dedin ya

iki evi birden sahiplenmek istemiyorum işte madem yakın oturmak zorundayız diğer tarafı satmak gibi bi lüksümüzde yook o onların olsun ama bende burayı kendi evim biliyim dekor ettiriyim kaynanamda yanımda olsun istiyorum ama herkez öyle bi tepki veriyo kii yanii noluurr görümcem gelsin annasini ziyaret ettsin akşamıda evine gitsin yatsın çook uzak diilki 5 dk lık yoldan geliyo

Ahanda 5 dk lık yol yorumu

Bak anlıyorum gerçekten anlamaya çalışıyorum. ..ama ifade biçimi çok yanlış buldum.
Uzun yıllar kira odemek hiç kolay birsey değil.
Ama sen kadına herkes yerini bilsin dersen o kadın sana kötü cevap verir, kocan birsey demeyecek mi buna. KVyle bile kötü olursun.
Birsey diyeceğim. ..siz niye size verilen evin kirasini kv veriyorsunuz orayı anlamadım. Diğer kardeşler de parasal yardım yapıyorlar mi yani niye veriyorsunuz...
Cunku sadece kp in emekli maasiyla gecinemezler kaynanam kotu anlamda demiyorjm da yiyicidir harcar durur ben gibi :))

Kızı zaten yakın oturuyo 5 dk.mesafede dedin ya
Kiiiz hala diyorum ama o kocasini kaldirip gelene kadar iki cocukla kocam deliye doneer bisey oldu diyee biz karsi bloktayiz ayni sitede simdi burdan cikarsak daha yakindada bulamayiiz biri bizim eve kiraya gelse yanlarina biz gitceez

kendi evim olsun kendim istediğim gibi istediğimi alabiliyim diye şimdi kirada olunca ne yeni bişey alabiliyorum nede eskiyi değiştirebiliyorum kendim dekorasyon işlerine bayıldıgın için hep yeni değişik tarz şeyler peşindeyim
Allah akil fikir versin.. Sirf bol bol para yiyp gezmek, icin yeni yeni esyalar almak icin kiz ile anne arasina giriyorsun. Senin gibilerin gorumcesi, eltisi, kv si hep iyi insanlar olur gelin fesat olur. Ses cikarmayan gelinler iyi niyetli gelinlerede zaten en kotu kv gorumce elti belasi oluyor kk'de gordugum kadariyla. Adaletin bu mu dunya?

Allah akil fikir versin.. Sirf bol bol para yiyp gezmek, icin yeni yeni esyalar almak icin kiz ile anne arasina giriyorsun. Senin gibilerin gorumcesi, eltisi, kv si hep iyi insanlar olur gelin fesat olur. Ses cikarmayan gelinler iyi niyetli gelinlerede zaten en kotu kv gorumce elti belasi oluyor kk'de gordugum kadariyla. Adaletin bu mu dunya?
Ee canim o zaman 7 senedir biz yanlarindayiz 7 senede gelip biri bi sonraki 7 senede biri yanlarina geliversin bi zahmeet bee uzaktan konusmak kolay akil diil fikir laziim

Ee canim o zaman 7 senedir biz yanlarindayiz 7 senede gelip biri bi sonraki 7 senede biri yanlarina geliversin bi zahmeet bee uzaktan konusmak kolay akil diil fikir laziim
1. Gorumcem 5 dk uzaklikta yasiyor dedin
2. Haftanin 3 gunu annesinde dedin
simdide yanlarina geliversinler bi zahmet diyorsun? Her dedigin birbiriyle celiskili.

Ev abinizin, anne eşiniz ve sizin ananızdır. Görümcen haddini bilsin ne demek annesine gidip kalmak, sanki annesi onu büyüttü yetiştirdi, böyle saçma şey duymadım. Gitmesin annesine o da kaynanasına gitsin kalsın görümcesi gidip kalmasın, sen de mesela annene gidip kalma yengen gitsin kalsın. Başımıza icat çıkarıyor bu görümceler, anneye gidip kalmalar falan...
:110:

Özet geçtiğiniz için teşekkür ederim.

İşte burada kaçırdığınız nokta siz kv. İle otursanız bile yine orası onun evi oluyor. Düzen evimizdeki gibi asla olamaz.
Çalışıyorsunuz. Kv.nizle de anlaşıyorsanız daha kolaylık olur ama zorluklarıda çok olur.
Bunlardan biride görümcenizin kalması konusunda bir engelleme yapamayacak olmanız.

Ve hatta Allah korusun bir gün yuvasından ayrılırsa yine gelip kalacağı yer orası olur.
Bunun yanında diğer gelenlere gidenlere de karışamıyorsunuz. Sizin gelecek misafirlerinizde kv.onayından geçmeli v.s
..
Bu yüzden yanyana oturmak daha mantıklı geldi bana. Tabi burada çocuğunuza bakacak kişi kim olacak o da önemli.

Siz ne olursa olsun gorumcenizin kalmasına karışamazsınız. Bu etikte olmaz zaten. Belki zamanla evi kalabalık bulup kendisi kalmak istemeyecektir.
...

Birde yakın kızı varmış, eşiniz neden telaş yapıyor yalnız kalacaklar diye sormak istiyorum ama işte evlat olunca düşünüyor insan haklı. Burada karısının hakkını çiğnemeden anne babasına yardımcı olmalı.

Sizin konunuzda rahat konuşmamın en büyük nedeni ise aranızın iyi olması. Bu gerçekten bu zamanda bir nimet :)

1. Gorumcem 5 dk uzaklikta yasiyor dedin
2. Haftanin 3 gunu annesinde dedin
simdide yanlarina geliversinler bi zahmet diyorsun? Her dedigin birbiriyle celiskili.
Iki cocuguyla kendisi orda cnm kocasi yook elliker3 ayni cvp yazdim hala okumadan asip kesiyonz gorumcem bisey bilmez araba filanda kullanmaz yol bilmz iz bilmez biri kocasida olsa skinti yook zaten gelsin anasiyla yasasin isterse umrumda diil ama belli ki sende gorumcesin hep kendi acindan bakiyosun olaya

Back