böyle bir zihniyet nikahı bassa ne olacak ya kızı olsa oda 50 yaşına gelecek ve gayri meşru bir ilişki yaşayacak bir anne olarak ona ''kızım sakın geri kafalı olma nikah falan yapma yat kalk keyfine bak sonra kıbrısa gider tüp bebeği basarsınmı ''diyeceksin pes diyorum Allah kimseyi şaşırtmasın..sakın o kadarda Allaha sığınma senin bu yaptıklarını düşündüklerini Allah görmüyormu sanki..kuranda zina hakkında neler yazıyor açta bir oku...ayrıca onun ANNE olmaya hakkı yokmu diyen bayanlar bu sözümde size yok canım hakkı yokkkkk..Allah böyle bir hak vermiyor ona ..kadını cesaretlendireceğinize azıcık hakkı konuşunda aklı başına gelsin..yok imzaymış yok neymiş iyi valla ortalığı gayrı meşru çocuklarla doldurun anası babası belli değil nasıl bir konu bu ya nasıl bir mantıksızlık hayır Allah demesen ataist olsan eyvallah der geçerim ağzımı dahi açmam nasıl bir yobazlık bu ben anlam veremiyorum..arkadaşım sana sözüm aklını başına al tövbe et bu yaptıklarından kendine gel..Allahın seni ve senden doğacak olan çocukları bu dünyaya ne için gönderdiğine sakın unutma..20 25 vs.. yıl sonra toprağa girdiğinde sana resmi nikahın sana göre ne ifadeettiğinin mantığını sormayacaklar Allah seni ıslah etsin ve senin gibi düşünenleride
siz fazla film iZliyorsunuz sanirim... siz bana degil aynadaki yansiya kisiye uzulun aciyin.. zira benim degil sizin ihtiyaciniz var buna.
derdin var eee caresi belli eee ama yok biz cok asigiz da bilmemne de falan da filan da..
uyan canim uyan.. senle birlikte ruya goren istiyor olabilirsin ama kusura bakma ben uyumuyorum senin yaDigin pembe ruyalar fazla pembe ve fazla ruya...
ben gidiyim bi yandan evlilik cuzdanima bi yandan kocama bi yandan yuvama bi yandan bebegime sarilayim... malum sizin gibi sarilmam gereken seyler bir tane degil.. sadece ASK degil benim iliskimi yuruten ayakta tutan..
insallah dr.a ihtiyac duymadan dogal yollarla hamile kalabilirsiniz, zira evlilik gerekiyor cuzdan gerekiyor tup bebek icin diyip de evliligi bu kadar basit hatta GEREKSIZ gormeniz aci..
bu , avripailik bile degil dusunce tarziniz.. insanlar cocuklari olacaginda dusundukkerinde ve istediklerinde geregini yapiyor ve evleniyorlar eger kendileri icin evlenmeyi istemiyorlarsa cocuklarini dusunuyorlar..
psikolog konusunda ise siz bi yasiniza bakin bi de yazdiklariniza kendinizi kandirmak icin koca kadin ne sozler yaziyor.. veliaht falan.. fazla feriha izliyorsunuz sanirim...
dedigim gibi gideyim evlilik cuzdanima ve kocama sarilayim ben umarim siz de sahip olursunuz bir gun
AH.....AH......diyerek başlamak istiyorum...geçekten sadece çocuk hasretim varken sizin dertleriniz beni daha üzdü...birde kendimi sorunlu sanırdım...oysaki ben tedaviyle inşallah çocuk sahibi olacağım.....ama ya sizler anlama ve idrak sorunu olanlar ne yapacak...bildiğim kadarıyla bunun tedavisi yok...yazık..çok yazık...Sevgili arkadaşım gelenek ve görenekler...değer yargıları sizin tekelinizdemi?...bir evlilik cüzdanıyla bunlara sahip olduğunuzumu zannediyorsunuz....ben kısmet olursa evlilik cüzdanını aldığımda öyle sizler gibi sıkı sıkı sarılıp işte tapum...güvencem...garantim...herşeyim.....diye...statüm...kadınlık değerim...diye çıldırmayacağım...devletin veya evlilik cüzdanının size kadınlık değeri verdiğini hissettiriyor ise böyle düşünmeniz gayet normal.....normal olmayan eşlerinizin size bu değeri verememesi ne yazık ki...Kadını kadın hissettiren özel hissettiren yüce hissettiren..resmi veya değil kocadır canım devlet değil...bana saldırırken en azından varlığından bir haber değerleride öğrenmiş oluyorsunuz...Yazılarımı bir daha dikkatle anlayarak (zannetmiyorum ama) okursan....evlilği horlamadığımı...tam aksini söylediğimi...ama şuanda bana uygun olmadığını anlarsınız...bunun başkada türkçe meali yok canım.....büyük harflerle yazıyorum anlamanız için BİR CÜZDAN NE BENİM NEDE ÇOCUĞUMUN GARANTİSİ OLAMAZ.....GARANTİSİ BENİM....bu neden sizi bukadar rahatsız ediyor...(evlensemde evlenmesemde bu düşüncem değişmeyecek)Ben artık seni sevmiyorum...seninle mutlu değilim diyen kocaya nikahımız var bir yere gidemezsin....boşandığındada....malının yarısı benim veya nafaka ver diyecek kadın değilim...neyin garantisi pardon....ben banada yeterim çocuğumada alilemede....ben böyle bir durumda kocaya cüzdanı değil kapıyı gösteririm....bunu niye anlamak istemiyorsunuz bunu çözemedim....her kez aynı değil siz garanti olarak görürsünüz....öyle değerli hissedersiniz....ben garanti görmem böylede kendimi değerli hissederim....değer önce insanın kendine verdiği değerdir....siz kendinize değer vermezseniz kimse vermez.....ben sizin gibi....değeri....kaliteyi....statüyü....vs...sadece evlilik cüzdanıyla sınırlandıramam...ne o cüzdan gittimi ne yapacaksınız hepsi cüzdanla birlikte gitmiş mi oluyor.Benim zihniyetimde insanların aslında çoğalması gerekiyor ki....kendine benzemeyeni dışlamayan karşıt fikirleride dinlemeyi bilen gelenek göreneklerine sahip çıkan ama örümcek kafayla gelenekçi insanı ayırt edebilen dürüst özgüveni tam bir nesil çoğalsın.....sevgilerle....Gerçekten bu kadar bilinsizce sırf gelenekleri yok etmek, sırf özgürce yaşamak adı altında bu kadar saçmalığa ve aykırılığa düşenleri görünce şaşırıyorum.
Öncelikle anne olamıyor olmanıza inanın derinden üzüldüm.ama gerisi tam bir saçmalık geldi bana. 41 yaşındasınız,15 yıllık bir ilişkiniz var,tüp bebek yaptıracak ve hatta kıbrıs'a gidip de yaptıracak kadar maddi durumunuz var ama delice sevdiğiniz adamla evlenemiyorsunuz. Hemde bu evlilik müessesesini bir bakıma hor görüyorsunuz,bağlayıcı değil garanti değil diyorsunuz.
Her şeyden önce evlilik resmi ve dini nikahla kadına verilen resmi bir güvencedir. devletin gözünde,milletin gözünde size verilen kadınlık değeridir.bunu nasıl basit bir şeymiş gibi görebiliyorsunuz anlam vermek güç.
ayrıca evli olmadan yapılan çocuğa da mı hiç acımıyorsunuz? ona ne gözle bakılacak,toplumda nasıl değer görecek bunu hiç mi düşünmüyorsunuz?
hadi yaşınız genç olsa bir nebze anlam vereceğim bu halinize ancak 41 yaşına gelmiş bir kadın evlenmek için daha neyi bekler :44:
Sanırım artık milletimiz izlediği filmlerden fazlaca etkilenip kendi öz değer yargılarına,kültürüne,geleneğine sırtını çeviriyor ve bunu bir çağdaşlaşma/modernleşme olarak görüyor. Ne acı :26:
ve ne acı bu zihniyetle sonradan gelecek nesillere....
Öncelikle cesaret edip bi konu açmışsanız gelecek yorumlara açık olmalısınız herkes aynı fıkırde olmuyabılır saygı duymalısınız...Gelelim şahsi yorumuma evlenmeden bebek sahıbı olma tutkunuz okadar sacmakı bırkere nıkahsız bır cocugun toplumdakı adını benım soylememe gerek yok sız duyarlı bır anne gıbı evladınızı oyle cagırmalarına nasıl katlanacaksınız bu bır.ıkıncısı avrupada senden cook!! maddı durumun ıyıyse gıt orda ne halt edeceksen et toplumun deger yargılarını hıce sayamazsın bırde okadar içten ALLAH dıyorsunkı sankı bu davranısın allahın onayladıgı sevdıgı bır durum yazık arkadasım bu zıhnıyetler oldukca ortalık nikahsız bebeklerle kaynar gıder..Al sana guvenılır iman dolu gelecege saglam guvenle bakan yeni nesiller ve onlardan doğacak başka nesiller ve dahaları....Bence bu davranısını ailen haketmıyo.. paşa paşa bas nikahı (kıbrıslara gıtmeyede gerek yok) yap bebegını sonra boşan tekrar birlikte yaşa sana kimse birsey demez ama kimi kandiracan ALLAHımı? sadece gülüyorum:))))
böyle bir zihniyet nikahı bassa ne olacak ya kızı olsa oda 50 yaşına gelecek ve gayri meşru bir ilişki yaşayacak bir anne olarak ona ''kızım sakın geri kafalı olma nikah falan yapma yat kalk keyfine bak sonra kıbrısa gider tüp bebeği basarsınmı ''diyeceksin pes diyorum Allah kimseyi şaşırtmasın..sakın o kadarda Allaha sığınma senin bu yaptıklarını düşündüklerini Allah görmüyormu sanki..kuranda zina hakkında neler yazıyor açta bir oku...ayrıca onun ANNE olmaya hakkı yokmu diyen bayanlar bu sözümde size yok canım hakkı yokkkkk..Allah böyle bir hak vermiyor ona ..kadını cesaretlendireceğinize azıcık hakkı konuşunda aklı başına gelsin..yok imzaymış yok neymiş iyi valla ortalığı gayrı meşru çocuklarla doldurun anası babası belli değil nasıl bir konu bu ya nasıl bir mantıksızlık hayır Allah demesen ataist olsan eyvallah der geçerim ağzımı dahi açmam nasıl bir yobazlık bu ben anlam veremiyorum..arkadaşım sana sözüm aklını başına al tövbe et bu yaptıklarından kendine gel..Allahın seni ve senden doğacak olan çocukları bu dünyaya ne için gönderdiğine sakın unutma..20 25 vs.. yıl sonra toprağa girdiğinde sana resmi nikahın sana göre ne ifadeettiğinin mantığını sormayacaklar Allah seni ıslah etsin ve senin gibi düşünenleride
toplumumuzun ne hale geldiğine bir bakın....
eskiden de insanlar hata yapar, günah işlerlermiş ama yaptıklarının yanlış olduğunu bilir ve bunun mahcubiyetini taşırlarmış.
şimdi ise hem hata üstüne hata yapılıyor hem de bu hataların ne kadar doğru ve dürüst işler olduğuna canı gönülden inanılıyor. yazık çok yazık...
her müslüman hata yapar, günah işler. insanın doğasında vardır çünkü hata yapmak. günah işlemek bir müslümanı dinden çıkarmaz,sadece günahkar bir müslüman yapar ve bu kişi içtenlikle tevbe ederse o günahları da Allah'ın izniyle affedilir. ama işlediği günahın "günah olmadığını iddia etmek " kişiyi müslümanlıktan çıkarır. çünkü bu Allah'ın ayetlerini ve peygamberimizin sözlerini inkar etmek demektir. (bu bilgiler islam fıkhından alıntıdır)
çok dikkatli olmak lazım bazı konuları savunurken....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?