• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evli olanlar ve evlilik yolunda olanlar.

raiin

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2012
1.437
1.150
123
35
Arkadaslar merhaba.
Eski üyelerdenim ancak uzun bi'ara verip yeni bi'kullanici adiyla tekrardan kendimi burada buldum. Konuya gireyim hemen. Allah nasip ederse 2 ay sonra evleniyorum ancak inanilmaz yipranmis hissediyorum kendimi...
Ailemizde ilk evlenen cocuk benim haliyle acemiler bizimkiler ancak bazen cok yoruyolar. Annem hemen yakinlik kurar haliyle karsidan da boyle bekliyo. Surekli aransin, gelinsin, konusulsun istiyo. Olmayinca basliyo yok soyleler yok boyleler. Sizde de boyle mi her hafta aileler konusuyo mu ya da gerek var mi boyle bi'samimiyete? Kayinvalidem ariyo kizim, oglumla halledin su su islerinizi, ben hallediyosunuz diye aramiyorum diyo annem basliyo yine vay efendim seni hic arayip ilgilenmiyolar:KK43:
Zaten evlilik vaktim yaklastikca ufaktan evliligin ustesinden gelebilecek miyim diye bi'korku da geldi surekli kendimi tartiyorum dogru karar mi, dogru vakit mi, hazir miyim... Bu korkularim da normal mi mesela bilmiyorum.
Nisanlimdan yana zerre korkum yok ama annem okadar cok elestirecek sey buluyo ki ister istemez ailesine karsi "acaba mi" oluyorum.
Bu konularda biraz deneyimlerinize ihtiyacim var...

Arkadaslar merhaba.
Eski üyelerdenim ancak uzun bi'ara verip yeni bi'kullanici adiyla tekrardan kendimi burada buldum. Konuya gireyim hemen. Allah nasip ederse 2 ay sonra evleniyorum ancak inanilmaz yipranmis hissediyorum kendimi...
Ailemizde ilk evlenen cocuk benim haliyle acemiler bizimkiler ancak bazen cok yoruyolar. Annem hemen yakinlik kurar haliyle karsidan da boyle bekliyo. Surekli aransin, gelinsin, konusulsun istiyo. Olmayinca basliyo yok soyleler yok boyleler. Sizde de boyle mi her hafta aileler konusuyo mu ya da gerek var mi boyle bi'samimiyete? Kayinvalidem ariyo kizim, oglumla halledin su su islerinizi, ben hallediyosunuz diye aramiyorum diyo annem basliyo yine vay efendim seni hic arayip ilgilenmiyolar:KK43:
Zaten evlilik vaktim yaklastikca ufaktan evliligin ustesinden gelebilecek miyim diye bi'korku da geldi surekli kendimi tartiyorum dogru karar mi, dogru vakit mi, hazir miyim... Bu korkularim da normal mi mesela bilmiyorum.
Nisanlimdan yana zerre korkum yok ama annem okadar cok elestirecek sey buluyo ki ister istemez ailesine karsi "acaba mi" oluyorum.

bence annen çok abartıyor, çok muhabbet tez ayrılık getirir derler, kaynanayla mesafe iyidir, ne gerek var mıc mıc olmaya, yakınlaştıkca da bişeyler bulacaktır annen emin ol, madem eleştirisel bi insan, bu tip insanlar öküzün altında buzağı arar zaten
bence sen anneni takma, kaynananla nişanlınla güzel giden bi ilişkin varsa, dengeleri bozup çomak sokmaya gerek yok

Annenizin hangi konularda eleştiri yaptığı önemli. Ivır zıvır şeyler mi? Yoksa nişanlınızın karakteriyle ilgili eleştiriler mi?

İki annenin dünürlük ilişkisinden farklı beklentileri varsa bu tabii potansiyel olarak büyük bir sorun. İki taraf da kendi annesini hoş tutarak ve gerekli durumlarda uyararak orta yolu bulacak mecburen.

Bence anneniz abartıyor. Çok samimiyet her zaman pislik getirir.
Bence de nişanlınla hallet içinize sinen olsun

Ya oyle bi'yapiyo ki her hafta arasinlar istiyo. Ben de hic sevmem oyle gereksiz samimiyeti. Ben de mesela ozel gun, hastalik vs olmadikca sık sık aramiyorum. Yanlis mi yapiyorum bilmiyorum ama sirf gelin olcam diye zorunluluktan samimiyet gostermek istemiyorum. Bana da kiziyo mesela her hafta aramaliymisim.

Ya oyle bi'yapiyo ki her hafta arasinlar istiyo. Ben de hic sevmem oyle gereksiz samimiyeti. Ben de mesela ozel gun, hastalik vs olmadikca sık sık aramiyorum. Yanlis mi yapiyorum bilmiyorum ama sirf gelin olcam diye zorunluluktan samimiyet gostermek istemiyorum. Bana da kiziyo mesela her hafta aramaliymisim.
Bence senin ki daha mantıklı canım. Zaten kayınvalide adayında belliki çok samimiyetten hoşlanmıyor

Annenizin hangi konularda eleştiri yaptığı önemli. Ivır zıvır şeyler mi? Yoksa nişanlınızın karakteriyle ilgili eleştiriler mi?

İki annenin dünürlük ilişkisinden farklı beklentileri varsa bu tabii potansiyel olarak büyük bir sorun. İki taraf da kendi annesini hoş tutarak ve gerekli durumlarda uyararak orta yolu bulacak mecburen.

Annemin dedigi su: "Oglumdan (nisanlimdan bahsediyo) yana hic korkum yok. Kendi oglum olsa bu kadar severim. Ancak ailesi ilgisiz biz bi'aile oluyoruz ne ariyolar ne soruyolar. Ben de diyorum ki sen kendi akrabalarinla bukadar sık gorusmuyosun dur bi'bismillah.
Yoksa nisanlima ben bi'laf etsem benden annem bana kizar sen simarmissindir diye okadar seviyo.

Bence senin ki daha mantıklı canım. Zaten kayınvalide adayında belliki çok samimiyetten hoşlanmıyor
Kadin yanyanayken inanilmaz sıcak hissediyosun da bunu ama o da ben gibi telefonla konusmayi sevmeyenlerden. Cunku dikkat ettim nisanlimla bulustugumda benim annem arar yarim saat konusur resmen, onun annesi diyecegini der dakikasinda kapar.

karşı taraf herşeyinizi karışmıyorsa
yani
birşey istediğiniz de yok deyip benzer şekilde kafalarına hareket etmiyorlarsa
ve isteklerinizi yapıyorlarsa

bence gereksiz abartıyor
ama

karakter ile ilgiliyse niye böyle konuştu niye böyle davrandı gibi
dinleyin tarafsız yorumlamaya çalışın

Annemin dedigi su: "Oglumdan (nisanlimdan bahsediyo) yana hic korkum yok. Kendi oglum olsa bu kadar severim. Ancak ailesi ilgisiz biz bi'aile oluyoruz ne ariyolar ne soruyolar. Ben de diyorum ki sen kendi akrabalarinla bukadar sık gorusmuyosun dur bi'bismillah.
Yoksa nisanlima ben bi'laf etsem benden annem bana kizar sen simarmissindir diye okadar seviyo.

O zaman endişelenecek bir durum yok bence. Gerçekten çok muhabbet tez ayrılık getiriyor . Annenizi üzmeden anlatın ondan farklı düşündüğünüzü.

Bende ne kadar konuşmalarsa o kadar rahat ediyorum.
Onlar konuşurken iğne üstündeyim zira
Acikcasi ben de az konussunlar istiyorum. Kendi annemden korkuyorum cunku. Mesela sen anneme de ki benim kayinvalidem beni hep arar bana soyle yapar hemen etkileniyo ve kendini dolduruyo haliyle beni de:(

Kadin yanyanayken inanilmaz sıcak hissediyosun da bunu ama o da ben gibi telefonla konusmayi sevmeyenlerden. Cunku dikkat ettim nisanlimla bulustugumda benim annem arar yarim saat konusur resmen, onun annesi diyecegini der dakikasinda kapar.
:) bende telefonda konuşamam. Sen a
ynen devam et bencr çizgini bozma

Arkadaslar merhaba.

bizimkiler 13 aylık nişanlılık sürecinde sadece bayramda aramışlardı, evlilik hazırlığı süresince ise 1 kere bile gelmediler, düğünde günü birlik gelip gittiler, el gibi :işsiz: hiç takmadım tam tersi işime geldi, karışan yok diye sevindim. sürekli arasalar, her şeye karışsalar anneniz bu seferde ona söylenirdi.

karşı taraf herşeyinizi karışmıyorsa
yani
birşey istediğiniz de yok deyip benzer şekilde kafalarına hareket etmiyorlarsa
ve isteklerinizi yapıyorlarsa

bence gereksiz abartıyor
ama

karakter ile ilgiliyse niye böyle konuştu niye böyle davrandı gibi
dinleyin tarafsız yorumlamaya çalışın

Yani su zamana kadar ne dediysem oluyo ama nisanlimla hallediyoruz ailesi cok dahil olmuyo maddi kisim haric. Annem istiyo ki gelinim deyip beni tepesinde gezdirsin ilgilensin her hafta arasin sununu hallettin mi desin. Ailemi arasin dunurum nasilsinizi desin. Bi'hafta arasa obur hafta aramasa bak aramiyolar diyo. Bugun kayinvalidem beni aradi mesela anlatiyorum annemin tepki "hic bizi aramiyolar". Annem maalesef koyde evlenip Istanbul'a gelmis haliyle erkek tarafi, kiz tarafi muhabbeti cok dönüyo evde. Karsi tarafta tam tersi cocuklarimiz evleniyo herkes yapabildiğini yapar modunda. Gecen haftada ben evlenirken 3 takim elbise almislardi bunlar sana almiycak galiba diyodu. Halbuki nisan bohcasi yaptik her istedigimi aldi nisanlim.

O zaman endişelenecek bir durum yok bence. Gerçekten çok muhabbet tez ayrılık getiriyor . Annenizi üzmeden anlatın ondan farklı düşündüğünüzü.
Babam bile kiziyo bizim samimi olmamiza gerek diye "aile oluyoruz nasil yok" diyo. Annemin bi'kankasi var onun da oglu evli o cok dolduruyo maalesef.

:) bende telefonda konuşamam. Sen a
ynen devam et bencr çizgini bozma
Arkadasim uzun suredir nisanli bana oldugun gibi davran yarin obur gun evlenene kadarmis bak soguk davraniyo demesinler dedi. Ki bana da mantikli geldi icimden gelmeyen bi'seyi yapmamaya calisiyorum ama gel de anlat.

Annenizi hiç dinlemeyin siz.
Bırakın mesafeli olsunlar.
Her hafta aranmak gidilip gelmek de nedir yahu.
Bu sefer de suyu çıkar.
Korkularınıza gelince çok normal.
Bende öyleydim.
Acaba yapabilir miyim diye her evlilik arefesinde insan düşünür.
Kasmayın kendinizi bu kadar.
Olduğunuz gibi olun.

Babam bile kiziyo bizim samimi olmamiza gerek diye "aile oluyoruz nasil yok" diyo. Annemin bi'kankasi var onun da oglu evli o cok dolduruyo maalesef.

Sizin tutumunuz davranışınız bence hem çok doğru hem de çok yerinde. Ama ailenizi nasıl ikna edeceksiniz bilemiyorum. Gerçekten kolay gelsin.

Back