• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evli olanlar ve evlilik yolunda olanlar.

Annenizi anliyorum benim evlilik surecinde de ailem pek aranmadi sadece istemede görüşüldü hatta oyle diyim bir daha ki dugundeydi :) annelerimiz boyle dusunuyor cunku kizlarinin iletisim halinde olacagi aileyi cok iyi tanımak istiyorlar iclerinin rahatlamasi gerekiyor. Yani annenin istedigi suan icin normal ileride bir sıkıntı yaratmasin bu durum :)
İyi bari yalnız değilmişim:KK48: Evlenene kadar böyledir diye ümit ediyorum, yani umarım öyle olur:işsiz:.
Anneni sustur bence.
Hic sevmem aramadi sormadi yapmadi etmedi laflarini ve elestirilerini. İnsani sogutur

İşte ben de ondan çekiniyorum biraz. Seviyeli bi'ilişki olsun istiyorum ne gerek var. Ben bile nişanlımın ailesiyle aa aile oluyoruz senin ablan benim ablam moduna giremiyorum neticede sırf adamı sevdiğimden tanıştım hepsiyle.
Annem benden meraklı çıktı aile olma kısmına. Umarım önüne geçebilirim ya.

Bence annenin böyle söylenmesi seni çok etkiliyor o yüzden kafanda soru işaretleri oluşmuş.aslinda şöyle birşey var her hafta diye konuşuyorsun yani haftada bir aramak çok normal bence.haftada bir de aramiyorlarsa gerçekten az ariyorlarmis.a ma yazdıklarına gore büyük bir sorun da yok.o yüzden canını sıkma bu evliliğe hazırlık süreci en sıkıntılı zamandır nasıl olsa nisanlinla mutluymussun sen keyif almaya bak.annen de belli ki paniğe kapılmış birçok şeye de negatif bakıyor.anneni rahatlatmaya çalış o konuştukça anne mutluyum istediklerim oluyor aramasalar da olur de.bir şekilde idare edeceksin artik

Bence annenin böyle söylenmesi seni çok etkiliyor o yüzden kafanda soru işaretleri oluşmuş.aslinda şöyle birşey var her hafta diye konuşuyorsun yani haftada bir aramak çok normal bence.haftada bir de aramiyorlarsa gerçekten az ariyorlarmis.a ma yazdıklarına gore büyük bir sorun da yok.o yüzden canını sıkma bu evliliğe hazırlık süreci en sıkıntılı zamandır nasıl olsa nisanlinla mutluymussun sen keyif almaya bak.annen de belli ki paniğe kapılmış birçok şeye de negatif bakıyor.anneni rahatlatmaya çalış o konuştukça anne mutluyum istediklerim oluyor aramasalar da olur de.bir şekilde idare edeceksin artik

Yani gönül ister ki iki tarafta aynı sıcaklıkta olsun birbirlerine bayılsınlar falan da koca koca insanlara da zorla yaptıramazsın ki bunu:/ Kimle konuşsam aileler bi'istemede bi'de nişanda konuştular biraraya geldiler diyo haliyle annemin bu konuyu bu kadar sorun haline getirip pişirip pişirip önüme koyması çok bunaltıyo.
Aynen dediğin gibi kendimi sürekli az geldi geçecek diye motive etmeye çalışıyorum:)

Bizim aileler görüşmüyorlar pek. Oyle oturmalar, gelip gitmeler, sık sık gorusmeler filan olmadı iletidim minimum duzeyde. Evleniyorsunuz diye herkes kaynasmak zorunda degil. Insanlari buna zorlamamali, herkes bir olmaz.

Hic fazla samimiyete gerek yok. 2,5 yillik evliyim kayinvalidem evime bir defa geldi ben sadece sehir disinda olmadigim bayramlarda yarim saatligine gittim annemler ise bir isteme gecesi bir nikahimizda gorustu bir de kayinpederim ameliyat oldugunda ziyaretine gittik hep birlikte o zaman. 6 sene sevgililik 2,5 yil evlilik daha bir kere ne kayinvalidemin ne kayinpederimin ne beni ne ailemi aradigini bilmem bir defa ben kp aradim numaram kayitli degilmis ben gelinin felan diye bir saat kendimi anlatmaya calistimdusun:)

2,5 yillik evliyim annem hala hemen hemen her konusmamizda esimin ailesini kotuler. Ben esimjn memleketindeyim ailem izmirde. Hakli oldugu yer cok ama bunaltiyor tabi. Dugunum stresliydi bu yuzden. Ben bebek dogunca ne yapicam onu dusunmeye basladim, annemlerle kv tarafi biraraya gelcek, hangi stresle ugrasacam diye :( hani sana iyi tavsiye gelirse diye takipteyim.

Benden de bir tavsiye; anneni al karsina, anne oyle cok samimi yuz goz olmaya gerek yok bence, diye uygun bir dille anlat. Nisanlin ya da ailesiyle ilgili de doldurusa gelme sakin.

Hic fazla samimiyete gerek yok. 2,5 yillik evliyim kayinvalidem evime bir defa geldi ben sadece sehir disinda olmadigim bayramlarda yarim saatligine gittim annemler ise bir isteme gecesi bir nikahimizda gorustu bir de kayinpederim ameliyat oldugunda ziyaretine gittik hep birlikte o zaman. 6 sene sevgililik 2,5 yil evlilik daha bir kere ne kayinvalidemin ne kayinpederimin ne beni ne ailemi aradigini bilmem bir defa ben kp aradim numaram kayitli degilmis ben gelinin felan diye bir saat kendimi anlatmaya calistimdusun:)
:KK57: yalniz oldugumu saniyordum degilmisimmmm:KK71::KK71:

Peki olumsuz konustugunda ne yapiyorsun? Haklisin anne mi yoksa ama anne onlar da... diye baslayan savunucu cumleler mi?
Ben ister istemez yapiyorum bu sefer onlari koruyosun laf soyletmiyosun diye bozuluyo.
Sanirim daha toyum bu konuda he he deyip gecmeyi ogrenmem gerek:)

Olumsuz konuştuğunda, aman anne ya boşver canımızı sıkmayalım şimdi daha önemli işlerimiz var de, konuyu değiştir.
Kayınvalidenleri koruma annenin de kendi kendini doldurmasına ve senin de dolduruşa gelmene izin verme.
Gerçekten zor bir süreç ama bunu yapmak zorundasın.

Bizim aileler görüşmüyorlar pek. Oyle oturmalar, gelip gitmeler, sık sık gorusmeler filan olmadı iletidim minimum duzeyde. Evleniyorsunuz diye herkes kaynasmak zorunda degil. Insanlari buna zorlamamali, herkes bir olmaz.
Aynen bence de oyle, kadin zaten az oz konusan bi'tip. Farkettigim kadariyla oyle misafire gidiyim geliyim durumlari da yok. Annem de tam tersi olunca boyle oluyo iste.

Ayy boyle olsa annem cildirirdi herhalde. Bi'ara seni zorla veriyoruz gibi hissediyorum demisti. Sirf bu aramama konusundan.
2,5 yillik evliyim annem hala hemen hemen her konusmamizda esimin ailesini kotuler. Ben esimjn memleketindeyim ailem izmirde. Hakli oldugu yer cok ama bunaltiyor tabi. Dugunum stresliydi bu yuzden. Ben bebek dogunca ne yapicam onu dusunmeye basladim, annemlerle kv tarafi biraraya gelcek, hangi stresle ugrasacam diye :KK43: hani sana iyi tavsiye gelirse diye takipteyim.

Benden de bir tavsiye; anneni al karsina, anne oyle cok samimi yuz goz olmaya gerek yok bence, diye uygun bir dille anlat. Nisanlin ya da ailesiyle ilgili de doldurusa gelme sakin.

Direk soyle diyo "Aa olur mu oyle sey bi'sende gördüm boyle". Sanki on tane cocuk evlendirdi, takacak ya kadin napsa yaranamiycak zaten. Istiyo ki biz kiz veriyoruz yaglasinlar ballasinlar. Kac kere dedim anne ben kayinvalide evine gitmiyorum kendi evimi kurucam ne kiz tarafi, erkek tarafi diyorum o an hak veriyo sonra yine ayni:/

Olumsuz konuştuğunda, aman anne ya boşver canımızı sıkmayalım şimdi daha önemli işlerimiz var de, konuyu değiştir.
Kayınvalidenleri koruma annenin de kendi kendini doldurmasına ve senin de dolduruşa gelmene izin verme.
Gerçekten zor bir süreç ama bunu yapmak zorundasın.

Zaten sure azaldikca geriliyorum. Evlenince de boyle yapmaz umarim. Cok tesekkur edeim.

bütün anneler aynı galiba. benim annem de böyleydi. eşimi kendi oğlundan ayırmaz ama nişanlılık dönemimizde ve evliliğimizin ilk zamanlarında tutturmuştu bu çocuğun ailesi çok soğuk, bizi benimseyemediler mi, benim tek kızım var zorla vermiyorum vs vs...ona ısrarla her insanın yapısının bir olmadığını anlatmaya çalışıp durdum, hatta eşimin ailesinin olumlu yönlerini görmesini sağlamaya çalıştım hep. çünkü insanların kasıtlı yaptıkları bir şey yoktu zaten. saygıda vs kusur etmediler, ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştılar her süreçte...nitekim annem de zamanla onları tanıdı. artık pek laf etmiyor. çok bayılmasa da asla kötülemez, dahası arkalarından konuşmaz çünkü benim sallamadığımı bilir :D demem o ki annen dahi olsa dolduruşa gelme. eğer sence de insanların bir falsosu yoksa çok da kulak asma.

bütün anneler aynı galiba. benim annem de böyleydi. eşimi kendi oğlundan ayırmaz ama nişanlılık dönemimizde ve evliliğimizin ilk zamanlarında tutturmuştu bu çocuğun ailesi çok soğuk, bizi benimseyemediler mi, benim tek kızım var zorla vermiyorum vs vs...ona ısrarla her insanın yapısının bir olmadığını anlatmaya çalışıp durdum, hatta eşimin ailesinin olumlu yönlerini görmesini sağlamaya çalıştım hep. çünkü insanların kasıtlı yaptıkları bir şey yoktu zaten. saygıda vs kusur etmediler, ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştılar her süreçte...nitekim annem de zamanla onları tanıdı. artık pek laf etmiyor. çok bayılmasa da asla kötülemez, dahası arkalarından konuşmaz çünkü benim sallamadığımı bilir :KK70: demem o ki annen dahi olsa dolduruşa gelme. eğer sence de insanların bir falsosu yoksa çok da kulak asma.

Mesela nisani evde yaptik annesi direk biz ogun ne getirelim diye anneme sordu. Annem de her sey hazir deyince cicek getirmisler sadece annem bu tip seylere takiliyo ama herkesin kulturu, gorgusu, yetisme tarzi farkli.

Mesela nisani evde yaptik annesi direk biz ogun ne getirelim diye anneme sordu. Annem de her sey hazir deyince cicek getirmisler sadece annem bu tip seylere takiliyo ama herkesin kulturu, gorgusu, yetisme tarzi farkli.
Anneniz ne bekliyordu bilemiyorum ama bir nişan çikolatası da mı getirmemişler? Onu da mı anneniz söyleyecekmiş?
Annenizin diğer beklentilerini yersiz buluyorum ama ne biliyim buna şaşırdım.

Anneniz ne bekliyordu bilemiyorum ama bir nişan çikolatası da mı getirmemişler? Onu da mı anneniz söyleyecekmiş?
Annenizin diğer beklentilerini yersiz buluyorum ama ne biliyim buna şaşırdım.

Evet ogun ben de bozuldum acikcasi bohcam ve cicek getirmisler sadece. Normalde de hep soruyolar "x benden sunu begendim al dedigin bir sey var mi" gibi. Nasil diyeceksem.

Evet ogun ben de bozuldum acikcasi bohcam ve cicek getirmisler sadece. Normalde de hep soruyolar "x benden sunu begendim al dedigin bir sey var mi" gibi. Nasil diyeceksem.

Yani ben nişanlınızla aranızdaki iletişime de takıldım. Ben çikolatamı istediğim yeri bile söyledim. Çok özendiğim bir pastane vardı çünkü. Pastamı da oraya yaptırdım zaten kendim. Gitmişken hem modelini seçtik hemde bak işte şu çikolatalardan istiyorum dedim.
Ama çikolata istiyorum onu alın demezdim sanırım, onu da unutmak şahane olmuş cidden. bir çiçek bir çikolata bu olayın en yaygın halidir sonuçta.

Yani ben nişanlınızla aranızdaki iletişime de takıldım. Ben çikolatamı istediğim yeri bile söyledim. Çok özendiğim bir pastane vardı çünkü. Pastamı da oraya yaptırdım zaten kendim. Gitmişken hem modelini seçtik hemde bak işte şu çikolatalardan istiyorum dedim.
Ama çikolata istiyorum onu alın demezdim sanırım, onu da unutmak şahane olmuş cidden. bir çiçek bir çikolata bu olayın en yaygın halidir sonuçta.

Cicekle kocaman bir cikolata isteme gununde kendim sectim. Nisanda da cicegi kendim sectim ama ben mesela ailesi dusunur bir tatli alirlar diye dusunmustum oyuzden tekrardan cikolata vs diye belirtmedim acikcasi.

Cicekle kocaman bir cikolata isteme gununde kendim sectim. Nisanda da cicegi kendim sectim ama ben mesela ailesi dusunur bir tatli alirlar diye dusunmustum oyuzden tekrardan cikolata vs diye belirtmedim acikcasi.

Hmm benim isteme söz nişan hepisi bir arada olduğundan da olabilir. Bilemedim şimdi ayrı olunca da çikolata geliyor mu? İstemede güzel güzel olduysa canınızı sıkmayın derim. Az kalmış zaten. Her şey güzel olacak. Düğüne balayına falan odaklanın. Tatlı heyecanlar bunlar.

Back