• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evli olanlar lütfen yorum yapın

Generosa

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Eylül 2013
146
139
103
Herkese merhaba. Ben 25 yaşındayım erkek arkadaşım 29 yaşında. Erkek arkadaşım son aylarda sürekli evlenmek istediğini söylüyor. Tek konumuz artik bu. Sürekli bunu konuşuyoruz. Bende evlenmeyelim demiyorum ama çok korkuyorum.

Neden?? Çünkü cevremde mutlu huzurlu bir evlilik göremiyorum. Yeni evlenenler bile bekarken her şey daha güzeldi, daha rahattım neden evlendim ki? Sürekli bunları işitiyorum. Hatta forumda da çok denk geliyorum ve evli olanlardan yorum bekliyorum...

Lütfen objektif küçükte olsa bir yorum bırakın. İyiki evlendim mi / niye evlendim mi . Makul sebeplerle bana yardımcı olun lütfen.

Tamamiyle oooo ne iyi yettim yav demiyorum lanet olsun niye evlendim de demiyorum. Sadece çok sinirlendiğim zaman iyi halt ettim evlenip dediğim zamanlar oluyor. Ama bu meslekte de böyle oluyor bazen çok kızıyorsun üstüne ya da müdürüne ve lanet olsun nerden seçtim bu mesleği diyorsun, trafiğe kızıp keşke gelmeseydim bu şehre diyorsun. Duygular sürekli değişiyor. Ama evlilikte şiddet varsa, kötü muamele varsa, evle alakasız şevkatten yoksun bir adam varsa o zaman kalıcı pişmanlık oluyor.

denginse, asabi, cimri, kıskanç, huysuz, tembel, ana kuzusu, her şeyine karışan, geveze biri değilse evlenmek iyi olabilir.
kötü yanı çoksa, sen genelde alttan alan, çabalayan, tartışma sonrası ilk barışan, kavga anında sürekli susan tarafsan evlenmen hata olur.

37 Yaşında evlenmiş biri olarak gördüm ki istemesen bile toplum baskısını hissediyorsun,evlenmek zorunda hissediyorsun.Bi iki sıkıntım olsa da ,yalnızlığın dibini görmüş biri olarak iyi ki evlendim diyebiliyorum.Bekar olmanın da Artı eksileri var,evli olmanın da

Ne kadar süredir berabersiniz? İyi tanıdığınızı düşünüyor musunuz?
Hayattan beklentileriniz birbirine uyuyor mu, yaşam tarzlarınız aynı mı , sıkıntı var mı?
Değiştirmek istediğiniz huyu var mı, ya da onun sizde değiştirmeye çalıştığı?
Bunlara cevap verin mesela kendi kendinize, bir nebze de olsa mutlu olup olamayacağınızı anlayabilirsiniz.
Bu arada ben iyiki evlenmişim diyenlerdenim.

istemiyorum en azından uzunca bir süre :110:
Evlilik cok zor bir süreç
Biz kadınlar artik annelerimiz gibi susup oturan varliklar degiliz
Gecen sene bosanan insanlarin yarisi 3 sene icinde evlenmis olan kişilerden oluşuyormuş.
Buradan yola çıkalım. Bir kere içinizde korku ve tereddut varsa asla acele etmeyin
O istiyor diye evlenmeye kalkismayin.
Evlilik düğünden, prenses gelinlikte,kendinizi kralice hissettiginiz kına gecesinden, suslu nisan bohcalarindan, yeni alyans isilitisindan, balayinda gidilen 5 yildizli otelden ibaret değildir. Günümüzde gencleri yanilgiya düşüren bu oluyor. Bu durumlari evlilik boyu kalici saniyorlar.
2 farkli kulturden kisinin ayni evde yasamasi, ortak ve dogru kararlar almak zorunda kalmasi, aile faktoru hepsi zorlayici süreçler.
Ben isin olumsuz tarafini döktüm ki bilin istedim
Umarım hayat sizi dogru yere götürür

Herkese merhaba. Ben 25 yaşındayım erkek arkadaşım 29 yaşında. Erkek arkadaşım son aylarda sürekli evlenmek istediğini söylüyor. Tek konumuz artik bu. Sürekli bunu konuşuyoruz. Bende evlenmeyelim demiyorum ama çok korkuyorum.

Neden?? Çünkü cevremde mutlu huzurlu bir evlilik göremiyorum. Yeni evlenenler bile bekarken her şey daha güzeldi, daha rahattım neden evlendim ki? Sürekli bunları işitiyorum. Hatta forumda da çok denk geliyorum ve evli olanlardan yorum bekliyorum...

Lütfen objektif küçükte olsa bir yorum bırakın. İyiki evlendim mi / niye evlendim mi . Makul sebeplerle bana yardımcı olun lütfen.
evliliği çok sevdim , evimi , eşimi her gün şükrediyordum , taki çocuk olmama durumu ve kvde derdine düşene kadar , bunlara da eyvallah ama eşimin güçsüz olması , arayi bulmaması , bütün sorumluluğu bana yüklemesi beni bitirdi .
Bu evliliğin kurtulmasi için çırpınan sadece bendim ve eşim bunu görmedi , gördüyse de takdir etmedi .
Bu benim eşim değildi , ama böyle bir adama dönmüştü,
evlilik kumar derlerdi de ne demek istediklerini anlamazdım .
Sonuçta sevdiğim adamı aldim , üstelik akli başında , evine bağlı bir adamdı , bu evlilik ne kadar kötü olabilirdi ki .
Çok sonra Anladim ne demek istemişler de o da geç oldu .

Ne kadar süredir berabersiniz? İyi tanıdığınızı düşünüyor musunuz?
Hayattan beklentileriniz birbirine uyuyor mu, yaşam tarzlarınız aynı mı , sıkıntı var mı?
Değiştirmek istediğiniz huyu var mı, ya da onun sizde değiştirmeye çalıştığı?
Bunlara cevap verin mesela kendi kendinize, bir nebze de olsa mutlu olup olamayacağınızı anlayabilirsiniz.
Bu arada ben iyiki evlenmişim diyenlerdenim.

üniversiteden beri birlikteyiz. Asla kendisiyle alakalı bir şüphem yok olumsuz birşey yok. Sadece üniversite sonrasında o kendi yaşadığı şehre döndü. Ve okuduğumuz şehirde de is bakmasına rağmen kendi yaşadığı şehirde is kurabildi. Evlenirsek büyük ihtimalle orada yaşayacağız. Belki bilmediğim büyük bir şehirde yasam kurmak gözümü korkutuyor :110:

üniversiteden beri birlikteyiz. Asla kendisiyle alakalı bir şüphem yok olumsuz birşey yok. Sadece üniversite sonrasında o kendi yaşadığı şehre döndü. Ve okuduğumuz şehirde de is bakmasına rağmen kendi yaşadığı şehirde is kurabildi. Evlenirsek büyük ihtimalle orada yaşayacağız. Belki bilmediğim büyük bir şehirde yasam kurmak gözümü korkutuyor :110:
Büyük bir şehirde yaşam küçük bir şehirden kolay. Küçük şehirde herkes akraba. Tabagın yerini değiştirsen herkes duyuyor.

Karşındaki adamdan eminsen korkma
36 yaşında evlendim, korkularım dağlar kadardı, şimdi iyi ki yapmışım diyorum, çok şükür

Ben iyi ki evlendim şuan sevdiğim adamla huzurlu bir yuvam var ve Allah kısmet ederse bebeğimizi bekliyoruz
İlk başlarda bende alışamamıştım burada eşin rolü büyük seni alıştırmak için elinden geleni yapmalı ve hoşgörülü olmalı birlikte her zorluğa katlanacak bir adamsa sevgin yeter saygı da varsa bir ömrü beraber geçirme fikri korkutmuyorsa neden evlenmeyesin

Iyi ki evlendim. Seviyorum, seviliyorum. Vefa, fedakarlik, merhamet ne demek ogreniyorum. Televizyon izlerken bile bir ani olusabiliyor. Artik hastalandigimda taze portakal suyu iciyorum. Cunku esim bu vitsmine karsi koyacak bir mikrobun var olduguna inanmiyor. :) mutluyum kisacasi. Hayatimda bi duzen var. Ne yapiyorum, ne istiyorum, ölurken hangi evde, kimin yaninda olmak istedigimi biliyorum.

Aksine cevremdeki -devam eden- evliliklerin cok ciddi bolumu mutlu, mutsuz olanlar ayrildi zaten (ki oran olarak azlardi)
Bi de bikac tane cocuk icin surduruyorum falan diyen arkadasim var ama ne cocuk ne baska bisey icin surduruyorlar, gayet net kaostan besleniyorlar. Yani bazi insanlar da gercekten mutsuz olmak icin mutsuz oluyor.

Ha kalkip "beni cok seviyor ama ofke sorunu var" diyen kizlar gibi bodoslama bir evlilik yaparsaniz tabi ki mutsuz olursunuz, o ama larin devami tahammul edemeyeceginiz seyler olmamali.

Her ikiniz için de yazıyorum bunları.
Eğer birbirinizi iyi tanıyorsanız
Kısıtlayıcı değil anlayışlıysanız
Hayattaki önceliklerinizi evlilik hayatına göre değiştirebilecekseniz (yani önceliğiniz birbiriniz olacaksa)
Ailelerden bağımsız bir birey olabilmişseniz
Birbirinizi seviyorsanız
Birbirinizin dostu iseniz
Birlikte eğlenceli zaman geçiriyorsanız
Birbirinize tahammül seviyeniz yüksekse
Evliliği ilişkinin varabileceği en son nokta değil bir süreç olarak görüyor ve hayatınızın her gününü paylaşmak istiyorsanız evlenin.

Back