Kızlar son 2 saattir elim ayağım titriyor, ne yapacağımı ne düşüneceğimi hiç bilemiyorum. Biraz uzun olacak ama olayın tamamını anlatmaya ihtiyacım var.
Dayım 20 yıllık evli ve 2 çocuk babası. Benim annemle babam ayrı, biz de dayımlarla çok yakın oturuyoruz. Onu hep babam gibi görmüşümdür. Sessiz sakin kendi halinde, dürüst, evine yuvasına çok bağlı bir profil çizmiştir her zaman. Benim için efendiliğin, adamlığın simgesi gibiydi adeta. Olayı baştan almam gerekirse; bundan 2 gün önce nişan törenim oldu salonda. Çocukluk arkadaşım da ordaydı. Canım ciğerimdir. Hatta öyle ki ailemin masasında oturdu bütün gece. Gece esnasında hep beraber oynadık güldük eğlendik. Bir ara dayım ve eşiyle beraber, arkadşaım ve ben dörtlü karşılıklı oynadık. Derken ben dayımla bu arkadaşımın slow müzik eşliğinde dans ettiklerini fark ettim bir ara. Ama hiç garip gelmedi. Çünkü arkadaşım bizim evimize sık sık girip çıkan, dayımla da eşiyle de çocuklarıyla da muhabbeti olan birisidir. Ve allahı var asla falsosu olmamıştır bu zamana kadar. Dayım da adeta bir baba gibi davranmıştır bana da kardeşime de bu zamana kadar. Bizim çok arkadaşımızla tanışmıştır. Yanlış bir şey olabileceği aklımın ucundan dahi geçmezdi. Zaten yengem de oradaydı ve medenice karşılamıştı.
Bugun o arkadaşımla buluştuğumuzda benle bir şey konuşmak istediğini, ne yapsam diye çok düşündüğünü ama en iyisin,in bana anlatmak olacağına karar verdiğini söyledi. Meğer dayım nişanın ertesi günü onu face den eklemiş. Profilinde yengemle ikisinin resimleri olduğundan arkadaşım yengemin eklediğini sanmış hatta, ortak face hesabı sanmış. Yazışmaları ise şu şekilde:
Dayım: Hemen de kabul ettin bakıyorum :)
Arkadaşım: Evet X Abla, tanıdım sizi hemen.
D: Nasılsın bakalım, nişan yorgunluğunu atabildin mi?
A: Evet çok yorulduk çok eğlendik ama güzel bir nişan oldu sahiden.
D: Telefonunu verirsen arada watsaptan da muhabbet ederiz.
A: Senin telin bende var X Abla, kurdeleler için Y seni benim telimden aramıştı ya( buradaki Y ben oluyorum :)
D: Sanırım bir yanlış anlaşılma var Z ben. Bu yanlış anlaşılmadan kimseye bahsetmezsek sevinirim.
D: Dediğim gibi telini verirsen arada watsaptan sohbet ederiz.
Arkadaşım bunun üzerine hiçbir şey yazmamış. Ben en başta dayım eklemiştir ne olacak ki diye yaklaşırken watsaptan muhabebt yazılarını okuyunca çok kötü oldum. Gözümdeki o doğruluk abidesi yerle bir oldu adeta. Şu dünyada böyle bir şey yapacağına en son inanacağım insanlardan biriydi kendisi. Hala farklı düşünmeye çalışıyorum ama sanırım herşey ortada. En son arkadaşımla ortak aldığımız karar üzerine o "Kusura bakma Z abi. Ben watsap pek kullanmıyorum. Face mesajlarını da sık kontrol etmem. Herkese selamlar." yazdı. Cevap olarak dayım hala "Selam X." yazıyordu. Hiçbir şekilde cevap yazmayacağı konusunda anlaştık. Ama bu durum benim canımı inanılmaz sıktı.
Dışardan bakıldığında arada tartışmaları olsa da büyük bir aşkla ve severek evlendikleri yengemle güzel bir birliktelikleri var gibi duruyordu. Ki bu kız da benim dostum, yediğimin içtiğimin ayrı gitmediği, beraber büyüdüğümüz bir insan. Diğeri de baba yarım. Hiç kimseye anlatamıyorum. Tek umudum bir daha yazmaması, bu olayın böylece kapanması ama ben nasıl doğal davranacağım dayıma karşı hiç bilmiyorum. Sizce bu durumu annemle paylaşmalı mıyım? Bu yük bana çok ağır geliyor.