- 21 Şubat 2010
- 11.020
- 2.474
-
- Konu Sahibi TheQueeninthenorth
Canim ben uni deyken en yakin arkadasimin amcasi yszmisti bana... hatta beni yanina oturtup kol kanat acma bahanesiyle mincirmisti bile diyebilirim... ama yalniz degildik arkadasim ve bi baska arkadasim vardi... tam o anda karisi iceri girdi bizi o haldr gordu... kocasina oyle bi bakis atti ki... bana bakmadi bile kocasinin huyunu bildigi icin muhtemelen... bana acidi belki de son kurban oldugum icin
simdilik kimseye, hele nisanlina filan, hic bi sey soyleme derim.. arkadasini tembihle o da konusmasin konuyu.. israrci olursa, dayinla konusursun direkt.. İnsaAllah oyle bi niyeti olmamistir, ne diyim..Arkadaşım da şok olmuş durumda. Dayınla dans ederken en ufak yanlış bir hareketi olmadığı gibi gayet babacan bir tavırla sohbet etti dedi. Ne kibar adam diye düşündüm dedi. İnanın o an salondaki hiç kimsenin aklından farklı bir düşünce geçmemiştir, geçemez. Ben hala inanamıyorum.
Ne olucak? Kadın kendisini aldatmaya bu derece meyilli ahlaksız bir insandan kırtulucak yüve rabbimden dilerim ki tez zamanda yengene herseyi göstersinde kadıncağızda kurtulsun hayatına baksın .. Şahsen benim başıma geldi ve ben söyledim hemde öz babamı söyledim içimde çok rahat doğru olan buydu kimse benim annemi aptal yerine koyamaz kimse hiç bir kadını aptal yerine koyamaz
öncelikle sözlerine dikkat etmeni tavsiye ederim. hiç tanımadığın bir kişiye hakaret ediyorsun. dayımın yaptığının tasvip edilecek bir yanı yok, savunacak da değilim ama babam yerine koyduğum, bir çok iyi özelliği olan bir kişiden bahsediyorsun. yaptığı büyük bir yanlışlık olabilir, ama buraya yazıyoruz diye hakaret etme hakkını sana kimse vermiyor. ben onun eşini de ne kadar sevdiğini ve bağlı olduğunu iyi biliyorum bunca yıldır. bir buhran döneminden geçtiğini varsayıyorum. evlilikleri dışardan iyi gözüküyordu ama içinde yaşadıkları problemleri de duyuyorduk zaman zaman. Hiçbir problem böyle bir haksızlık yapmayı gerektirmez ama olan olmuş. Eğer benim tanıdığım dayımsa bir daha bu iş uzamaz. Arkadaşımı da silmiş, ne kadar korktuğunu ve üzüldüğünü de görüyoruz kaç gündür. En ufak bir olay dahi yaşanırsa ona göre konuşurum ama şu anda yengem de bu kadar yıpranmışken, dayım da bu kadar üzgünken kalkıp da olanları anlatmak onların evliliğinin yüzde yüz bitmesine sebep olur. Bunu yapmak istemiyorum, yapma gücünü de kendimde göremiyorum. Baban ne yapmıştı bilmiyorum ama feysten mesaj atmak kadar masumane olduğunu sanmıyorum. Olayların ayrımını biraz yapın.
Sana be hakaret etmişim hakaret falan etmedim sadece ve sadece burdaki bir çok kişi ile aynı şeyi söyledim yani yengeni dayının aptal yerine koyduğunu çünkü olan bu .. Konuşma tarzım bu konuya göre oldukça kibar .. Keşke yengeni tanısamda gidip ben söylesem gerçekleri o derece içime oturdu o derece midem bulandı .. Erkek yapınca korkmuştur affedelim peki yengen yapsaydı aynı affedicilikte olunurmuydu? Yaşça ve hayat tecrübesi olarak daha yolun başındasın ilerde bu verdiğimiz tepkilerin az bile olduğunu anlayacaksın ..öncelikle sözlerine dikkat etmeni tavsiye ederim. hiç tanımadığın bir kişiye hakaret ediyorsun. dayımın yaptığının tasvip edilecek bir yanı yok, savunacak da değilim ama babam yerine koyduğum, bir çok iyi özelliği olan bir kişiden bahsediyorsun. yaptığı büyük bir yanlışlık olabilir, ama buraya yazıyoruz diye hakaret etme hakkını sana kimse vermiyor. ben onun eşini de ne kadar sevdiğini ve bağlı olduğunu iyi biliyorum bunca yıldır. bir buhran döneminden geçtiğini varsayıyorum. evlilikleri dışardan iyi gözüküyordu ama içinde yaşadıkları problemleri de duyuyorduk zaman zaman. Hiçbir problem böyle bir haksızlık yapmayı gerektirmez ama olan olmuş. Eğer benim tanıdığım dayımsa bir daha bu iş uzamaz. Arkadaşımı da silmiş, ne kadar korktuğunu ve üzüldüğünü de görüyoruz kaç gündür. En ufak bir olay dahi yaşanırsa ona göre konuşurum ama şu anda yengem de bu kadar yıpranmışken, dayım da bu kadar üzgünken kalkıp da olanları anlatmak onların evliliğinin yüzde yüz bitmesine sebep olur. Bunu yapmak istemiyorum, yapma gücünü de kendimde göremiyorum. Baban ne yapmıştı bilmiyorum ama feysten mesaj atmak kadar masumane olduğunu sanmıyorum. Olayların ayrımını biraz yapın.
simdilik kimseye, hele nisanlina filan, hic bi sey soyleme derim.. arkadasini tembihle o da konusmasin konuyu.. israrci olursa, dayinla konusursun direkt.. İnsaAllah oyle bi niyeti olmamistir, ne diyim..
Sana be hakaret etmişim hakaret falan etmedim sadece ve sadece burdaki bir çok kişi ile aynı şeyi söyledim yani yengeni dayının aptal yerine koyduğunu çünkü olan bu .. Konuşma tarzım bu konuya göre oldukça kibar .. Keşke yengeni tanısamda gidip ben söylesem gerçekleri o derece içime oturdu o derece midem bulandı .. Erkek yapınca korkmuştur affedelim peki yengen yapsaydı aynı affedicilikte olunurmuydu? Yaşça ve hayat tecrübesi olarak daha yolun başındasın ilerde bu verdiğimiz tepkilerin az bile olduğunu anlayacaksın ..
umarim dayin gercekten de bir daha yapmaz.
yazik olur o evliligine.
size de uzuldum bu durumda buldugunuz icin kendinizi.
ama dugunde arkadas ve yenge olayini napicaksiniz ?
Bazilari kayinvalidelerle kavga eder, bazisi bu tur seylerden huzursuzlanir.
dugununu guzel olarak hatirlayan kac kisi var acaba?
Dayına hiç bir küfür yada hakaret etmedim ki hak ettiği halde .. Sadece yengen beni aldatıyorsun diyordur o da hayır sen nerden öıkarıyorsun tarzı konuşuyordur bu yaptığıda karşısındakini aptal yerine koymaktır .. İnan vana dayına olan hassasiyetini anlıyorum hala yakıştıramıyorsun biliyorum olay sana çok ağır geldi farkındayım ama ben yengenin tarafındayım .. Yarın sana yapılsa senin tarafındayım ( allah korusun) ..bana değil, dayıma hakaret ettiğini söyledim. olmazdı muhtemelen, zaten yengem de affedici filan değil. daha olayların tamamını bilmeden belki de sezdiği için bu kadar tepki verdi. kaç gündür konuşmuyor, yüzüğünü takmıyor. uzun uzun dans ettikleri için. benimle de göz yaşlarını tutamadan paylaştı bunları...o an kendimi ne kadar kötü hissettiğimi anlatamam. herşeyi anlatmak istedim ama ağzımdan çıkan her şeyin onu daha da üzeceğinin farkındaydım. ama olmadı işte. dedim yai eğer dayım çapkınlığıyla bilinen, sorumsuz bir insan, kötü özellkleri olan biri olsaydı çok daha klay olurdu söylemem. babam da olsa söyleyebilirdim belki. inceldiği yerden kopsun derdim. ama değil. benim için kendi babamda göremediğim bir baba profiliydi, güvenin, evine bağlılığın simgesi gibiydi...
hiç bilemiyorum işte. sıradan bir arkadaş olsa çağırmazdım olur biterdi ama bu insan benim en yakın dostum. iyi günümde kötü günümde yanımda olan, dahası nişanlımla ilişkimizin başlamasına ön ayak olan, hatta nikah şahidi olmayı dahi bekleyen biri...
Gerek siz gerek yengeniz için gerçekten çok üzüldüm. Tüm kabahat dayınızda. Bu konularda tutucu bir insan falan da değilim yanlış anlaşılmasın ama; arkadaşınızın dayınızla dans etmesi tüm ailenizin bilhassa yengenizin normal karşılamadığı üzere, evet normal değil. Dayınızı Allah affetsin(!) ona zaten bir şey demeye dâhi gerek görmüyorum ama arkadaşınız düşünemiyor mu yengenizin üzülebileceğini ? Hangi kadın bunu düşünemez? Akraba falan da değil üstelik. Ki sizin de muhtemelen bu forumda sıklıkla karşılaştığınız üzere insanlar bu devirde eşlerini kendi kardeşlerinden bile kıskanıyorken arkadaşınız bunu hesaba katamayacak kadar küçük veya saf mı ? Sizi kırmak ,ve ya arkadaşınıza da lâf etmeyi hiç istemem ama ; ne oradaki dansta ne de akabindeki o mesajlaşma trafiğinde ( yengeniz sanmış falan bana hiç tatmin edici gelmedi!) çokta masum değil . Kötü niyetli olmayabilir ;ama ben buradan bakınca arkadaşınızın hafif bir heyecan arayışına girdiğini ;ancak kendine çabuk geldiğini düşünüyorum. Elbette olayın içinde olan sizsiniz ama eğer aynı şeyleri yaşasaydım ve düğünde arkadaş ve yenge seçimi yapmam zaruri olsaydı, bu arkadaş zaten her şeyi bildiğinden onunla konuşur yengemi ( konudaki en masum o) üzmek istemeyeceğim için kibarca düğünüme gelmemesini talep ederdim. Ne yani yengeniz düğüne gelmeyecek, dayınız ve o kız mı gelecek ? Yok artık. Yengenizin suçu ne demek istiyorum. O zaman dayınız da gelmesin ki bu resmen komedi olur. Dayı ve yenge yeğenlerinin düğününde yok... Bence yengeniz bunları hiç haketmiyor, arkadaşınız da dediğim gibi ne kadar saf olursa olsun bunu düşünmek zorundaydı.
Dayına hiç bir küfür yada hakaret etmedim ki hak ettiği halde .. Sadece yengen beni aldatıyorsun diyordur o da hayır sen nerden öıkarıyorsun tarzı konuşuyordur bu yaptığıda karşısındakini aptal yerine koymaktır .. İnan vana dayına olan hassasiyetini anlıyorum hala yakıştıramıyorsun biliyorum olay sana çok ağır geldi farkındayım ama ben yengenin tarafındayım .. Yarın sana yapılsa senin tarafındayım ( allah korusun) ..
öncelikle sözlerine dikkat etmeni tavsiye ederim. hiç tanımadığın bir kişiye hakaret ediyorsun. dayımın yaptığının tasvip edilecek bir yanı yok, savunacak da değilim ama babam yerine koyduğum, bir çok iyi özelliği olan bir kişiden bahsediyorsun. yaptığı büyük bir yanlışlık olabilir, ama buraya yazıyoruz diye hakaret etme hakkını sana kimse vermiyor. ben onun eşini de ne kadar sevdiğini ve bağlı olduğunu iyi biliyorum bunca yıldır. bir buhran döneminden geçtiğini varsayıyorum. evlilikleri dışardan iyi gözüküyordu ama içinde yaşadıkları problemleri de duyuyorduk zaman zaman. Hiçbir problem böyle bir haksızlık yapmayı gerektirmez ama olan olmuş. Eğer benim tanıdığım dayımsa bir daha bu iş uzamaz. Arkadaşımı da silmiş, ne kadar korktuğunu ve üzüldüğünü de görüyoruz kaç gündür. En ufak bir olay dahi yaşanırsa ona göre konuşurum ama şu anda yengem de bu kadar yıpranmışken, dayım da bu kadar üzgünken kalkıp da olanları anlatmak onların evliliğinin yüzde yüz bitmesine sebep olur. Bunu yapmak istemiyorum, yapma gücünü de kendimde göremiyorum. Baban ne yapmıştı bilmiyorum ama feysten mesaj atmak kadar masumane olduğunu sanmıyorum. Olayların ayrımını biraz yapın.
Isin zor.
Arkadasin biliyor mu yengenle dayin arasindaki problemi ?
En mantiklisi dugun yaklasinca yengenle konusmak, ve ne dusundugunu sormak.
ve tabi arkadasinla da konusmak.
Dayinin pervasizligi kac kisiye patladi resmen,
Tek bir tavsiyem var kesinlikle arkadaşınla yengeni sakın ama sakın aynı ortama sokma ( arkadaşının %100 masum olduğunu düşünüyorum ) yoksa olay bambaşka noktalara varır ..valla ben de yengemin tarafındayım zaten. tarafsız bakınca dayımın haklı bulunacak bir yanı yok ama onu tanıyan kime anlatsan muhakkak bu olayın altında başka bir şey vardır, o yapmaz derler. Ben yengemin de bu kadarını tahmin ettiğini sanmıyorum. Belki beğendiğini o yüzden dans ettiğini tahmin etmiştir ki ondandır tepkisi zaten. Ama bu kadarını yapabilmesi, telini alması görüşmek yazışmak istemesi vs...Aklım almıyor hala. Etekleri tutuşunca da anında sildi gözden çıkardı tabii. Ne geçtiyse eline...
Kızlar son 2 saattir elim ayağım titriyor, ne yapacağımı ne düşüneceğimi hiç bilemiyorum. Biraz uzun olacak ama olayın tamamını anlatmaya ihtiyacım var.
Dayım 20 yıllık evli ve 2 çocuk babası. Benim annemle babam ayrı, biz de dayımlarla çok yakın oturuyoruz. Onu hep babam gibi görmüşümdür. Sessiz sakin kendi halinde, dürüst, evine yuvasına çok bağlı bir profil çizmiştir her zaman. Benim için efendiliğin, adamlığın simgesi gibiydi adeta. Olayı baştan almam gerekirse; bundan 2 gün önce nişan törenim oldu salonda. Çocukluk arkadaşım da ordaydı. Canım ciğerimdir. Hatta öyle ki ailemin masasında oturdu bütün gece. Gece esnasında hep beraber oynadık güldük eğlendik. Bir ara dayım ve eşiyle beraber, arkadşaım ve ben dörtlü karşılıklı oynadık. Derken ben dayımla bu arkadaşımın slow müzik eşliğinde dans ettiklerini fark ettim bir ara. Ama hiç garip gelmedi. Çünkü arkadaşım bizim evimize sık sık girip çıkan, dayımla da eşiyle de çocuklarıyla da muhabbeti olan birisidir. Ve allahı var asla falsosu olmamıştır bu zamana kadar. Dayım da adeta bir baba gibi davranmıştır bana da kardeşime de bu zamana kadar. Bizim çok arkadaşımızla tanışmıştır. Yanlış bir şey olabileceği aklımın ucundan dahi geçmezdi. Zaten yengem de oradaydı ve medenice karşılamıştı.
Bugun o arkadaşımla buluştuğumuzda benle bir şey konuşmak istediğini, ne yapsam diye çok düşündüğünü ama en iyisin,in bana anlatmak olacağına karar verdiğini söyledi. Meğer dayım nişanın ertesi günü onu face den eklemiş. Profilinde yengemle ikisinin resimleri olduğundan arkadaşım yengemin eklediğini sanmış hatta, ortak face hesabı sanmış. Yazışmaları ise şu şekilde:
Dayım: Hemen de kabul ettin bakıyorum :)
Arkadaşım: :))) hep online ya ablacım telefonda
D: Nasılsın bakalım, nişan yorgunluğunu atabildin mi?
A:çok güzeldi herşey. abim de sen de.çok kalabalık da değildi güzeldi.
D: X, watsapptan yazabilmek için telefonunu yazabilir misin, belki ara sıra konuşuruz da.
A: (burda arkadaşım nosunu veriyor.) "Senin telin bende var X Abla, kurdeleler için Y seni benim telimden aramıştı ya" da diyebilirdim bu kısımda ama salak kafam unuttum yengenin bende nosu olduğunu dedi arkadaşım.
A: Al ablacım. Ben de çok sevdim seni , aileni, X teyzemler ayrı zaten (benim annemim adını veriyor burda.)
D: Sanırım bir yanlış anlaşılma var Z ben. Bu yanlış anlaşılmadan kimseye bahsetmezsek sevinirim :)
D: Dediğim gibi telini verirsen arada watsaptan sohbet ederiz.
Arkadaşım bunun üzerine hiçbir şey yazmamış. Ben en başta dayım eklemiştir ne olacak ki diye yaklaşırken watsaptan muhabebt yazılarını okuyunca çok kötü oldum. Gözümdeki o doğruluk abidesi yerle bir oldu adeta. Şu dünyada böyle bir şey yapacağına en son inanacağım insanlardan biriydi kendisi. Hala farklı düşünmeye çalışıyorum ama sanırım herşey ortada. En son arkadaşımla ortak aldığımız karar üzerine o "Kusura bakma Z abi. Ben watsap pek kullanmıyorum. Face mesajlarını da sık kontrol etmem. Herkese selamlar." yazdı. Cevap olarak dayım hala "Selam X." yazıyordu. Hiçbir şekilde cevap yazmayacağı konusunda anlaştık. Ama bu durum benim canımı inanılmaz sıktı.
Dışardan bakıldığında arada tartışmaları olsa da büyük bir aşkla ve severek evlendikleri yengemle güzel bir birliktelikleri var gibi duruyordu. Ki bu kız da benim dostum, yediğimin içtiğimin ayrı gitmediği, beraber büyüdüğümüz bir insan. Diğeri de baba yarım. Hiç kimseye anlatamıyorum. Tek umudum bir daha yazmaması, bu olayın böylece kapanması ama ben nasıl doğal davranacağım dayıma karşı hiç bilmiyorum. Sizce bu durumu annemle paylaşmalı mıyım? Bu yük bana çok ağır geliyor.
konuyu baştan beri takip ediyorum ama cevap yazmamıştım.
dayını bu kadar savunman gerçekten tuhaf. dayın kendinden kaç yaş küçük üstelik yeğeninin arkadaşına mesaj atmış. arkadaşın cevap yazsaydı muhtemelen olaylar daha da ileri gidecekti. masumane diyorsun bir de buna. eşin aynısını sana yapsa masumane mi derdin?
yengen bir dans olayını bile bu kadar büyütmüş ve dayından şüphelenmiş. neden? belki de dayının daha önce de böyle davranışları oluyordu.
ayrıca şuan yengen adına sen karar veriyorsun. yengen ister ailesini dağıtır ister dağıtmaz. bu onun kararı olmalı senin değil.
Bi isi kimseyle paylasmamak daha dogru daha fazla yayilmasi nahos olaylara sebebiyet verebilir
Bu is zaten kapanir sizin arkadasinizida dayinizi görmeyecektir ztn siz evlenince bu bakimdan cok sorun olmaz
Ama arkadasiniz dayinizi komple engelleyip silmeli ..