Evli dayım en yakın arkadaşıma yazıyor

simdilik kimseye, hele nisanlina filan, hic bi sey soyleme derim.. arkadasini tembihle o da konusmasin konuyu.. israrci olursa, dayinla konusursun direkt.. İnsaAllah oyle bi niyeti olmamistir, ne diyim..

öncelikle sözlerine dikkat etmeni tavsiye ederim. hiç tanımadığın bir kişiye hakaret ediyorsun. dayımın yaptığının tasvip edilecek bir yanı yok, savunacak da değilim ama babam yerine koyduğum, bir çok iyi özelliği olan bir kişiden bahsediyorsun. yaptığı büyük bir yanlışlık olabilir, ama buraya yazıyoruz diye hakaret etme hakkını sana kimse vermiyor. ben onun eşini de ne kadar sevdiğini ve bağlı olduğunu iyi biliyorum bunca yıldır. bir buhran döneminden geçtiğini varsayıyorum. evlilikleri dışardan iyi gözüküyordu ama içinde yaşadıkları problemleri de duyuyorduk zaman zaman. Hiçbir problem böyle bir haksızlık yapmayı gerektirmez ama olan olmuş. Eğer benim tanıdığım dayımsa bir daha bu iş uzamaz. Arkadaşımı da silmiş, ne kadar korktuğunu ve üzüldüğünü de görüyoruz kaç gündür. En ufak bir olay dahi yaşanırsa ona göre konuşurum ama şu anda yengem de bu kadar yıpranmışken, dayım da bu kadar üzgünken kalkıp da olanları anlatmak onların evliliğinin yüzde yüz bitmesine sebep olur. Bunu yapmak istemiyorum, yapma gücünü de kendimde göremiyorum. Baban ne yapmıştı bilmiyorum ama feysten mesaj atmak kadar masumane olduğunu sanmıyorum. Olayların ayrımını biraz yapın.

umarim dayin gercekten de bir daha yapmaz.
yazik olur o evliligine.
size de uzuldum bu durumda buldugunuz icin kendinizi.
ama dugunde arkadas ve yenge olayini napicaksiniz ?

Bazilari kayinvalidelerle kavga eder, bazisi bu tur seylerden huzursuzlanir.

dugununu guzel olarak hatirlayan kac kisi var acaba?

Sana be hakaret etmişim hakaret falan etmedim sadece ve sadece burdaki bir çok kişi ile aynı şeyi söyledim yani yengeni dayının aptal yerine koyduğunu çünkü olan bu .. Konuşma tarzım bu konuya göre oldukça kibar .. Keşke yengeni tanısamda gidip ben söylesem gerçekleri o derece içime oturdu o derece midem bulandı .. Erkek yapınca korkmuştur affedelim peki yengen yapsaydı aynı affedicilikte olunurmuydu? Yaşça ve hayat tecrübesi olarak daha yolun başındasın ilerde bu verdiğimiz tepkilerin az bile olduğunu anlayacaksın ..

simdilik kimseye, hele nisanlina filan, hic bi sey soyleme derim.. arkadasini tembihle o da konusmasin konuyu.. israrci olursa, dayinla konusursun direkt.. İnsaAllah oyle bi niyeti olmamistir, ne diyim..

nişanlıma söyleyemedim zaten. dayım çok saygı duyduğu sevdiği biri. arkadaşım onun da arkadaşı aynı zamanda,üniversiteden. şok olur...ama moralim bozuk kaç gündür, ne oldu diye sorup sorup duruyor. geçiştiriyorum bir şekilde hep...

bana değil, dayıma hakaret ettiğini söyledim. olmazdı muhtemelen, zaten yengem de affedici filan değil. daha olayların tamamını bilmeden belki de sezdiği için bu kadar tepki verdi. kaç gündür konuşmuyor, yüzüğünü takmıyor. uzun uzun dans ettikleri için. benimle de göz yaşlarını tutamadan paylaştı bunları...o an kendimi ne kadar kötü hissettiğimi anlatamam. herşeyi anlatmak istedim ama ağzımdan çıkan her şeyin onu daha da üzeceğinin farkındaydım. ama olmadı işte. dedim yai eğer dayım çapkınlığıyla bilinen, sorumsuz bir insan, kötü özellkleri olan biri olsaydı çok daha klay olurdu söylemem. babam da olsa söyleyebilirdim belki. inceldiği yerden kopsun derdim. ama değil. benim için kendi babamda göremediğim bir baba profiliydi, güvenin, evine bağlılığın simgesi gibiydi...

hiç bilemiyorum işte. sıradan bir arkadaş olsa çağırmazdım olur biterdi ama bu insan benim en yakın dostum. iyi günümde kötü günümde yanımda olan, dahası nişanlımla ilişkimizin başlamasına ön ayak olan, hatta nikah şahidi olmayı dahi bekleyen biri...

Dayına hiç bir küfür yada hakaret etmedim ki hak ettiği halde .. Sadece yengen beni aldatıyorsun diyordur o da hayır sen nerden öıkarıyorsun tarzı konuşuyordur bu yaptığıda karşısındakini aptal yerine koymaktır .. İnan vana dayına olan hassasiyetini anlıyorum hala yakıştıramıyorsun biliyorum olay sana çok ağır geldi farkındayım ama ben yengenin tarafındayım .. Yarın sana yapılsa senin tarafındayım ( allah korusun) ..

Isin zor.
Arkadasin biliyor mu yengenle dayin arasindaki problemi ?
En mantiklisi dugun yaklasinca yengenle konusmak, ve ne dusundugunu sormak.
ve tabi arkadasinla da konusmak.
Dayinin pervasizligi kac kisiye patladi resmen,

zaten kendisi de diyor, kafama edeyim,düşünemedim diye. o gece erkek kardeşimle de dans etti. kendisini ailemden biri gibi görür. dayımla dans ederlerken bir an aklımdan yengemin kıskanabileceği geçtiği için gözüm onu aradı. ama aklıma gelen tek şey yengemin dayımı çok sevdiği için bozulabileceğiydi. dayımın farklı bir niyetle yaklaşabileceği veya arkadaşımın kötü niyetli olabileceği değil. hala da düşünmüyorum. diğer arkadaşa da yazdığım gibi sıradan bir arkadaş olsa davet etmezdim olur biterdi ama bu insan nikah şahidi olmayı istediğini kaç kez söyledi...o denli yakınım...

valla ben de yengemin tarafındayım zaten. tarafsız bakınca dayımın haklı bulunacak bir yanı yok ama onu tanıyan kime anlatsan muhakkak bu olayın altında başka bir şey vardır, o yapmaz derler. Ben yengemin de bu kadarını tahmin ettiğini sanmıyorum. Belki beğendiğini o yüzden dans ettiğini tahmin etmiştir ki ondandır tepkisi zaten. Ama bu kadarını yapabilmesi, telini alması görüşmek yazışmak istemesi vs...Aklım almıyor hala. Etekleri tutuşunca da anında sildi gözden çıkardı tabii. Ne geçtiyse eline...

konuyu baştan beri takip ediyorum ama cevap yazmamıştım.

dayını bu kadar savunman gerçekten tuhaf. dayın kendinden kaç yaş küçük üstelik yeğeninin arkadaşına mesaj atmış. arkadaşın cevap yazsaydı muhtemelen olaylar daha da ileri gidecekti. masumane diyorsun bir de buna. eşin aynısını sana yapsa masumane mi derdin?

yengen bir dans olayını bile bu kadar büyütmüş ve dayından şüphelenmiş. neden? belki de dayının daha önce de böyle davranışları oluyordu.

ayrıca şuan yengen adına sen karar veriyorsun. yengen ister ailesini dağıtır ister dağıtmaz. bu onun kararı olmalı senin değil.

Isin zor.
Arkadasin biliyor mu yengenle dayin arasindaki problemi ?
En mantiklisi dugun yaklasinca yengenle konusmak, ve ne dusundugunu sormak.
ve tabi arkadasinla da konusmak.
Dayinin pervasizligi kac kisiye patladi resmen,

Kısaca özet geçtim, detaylarıyla konuşamadık ikimiz de yoğun olduğumuzdan. Çok üzüldü, kendini de suçlamaya başladı dans ettiği, düşüncesizlik ettiği için. Keşke sana da anlatmasaydım huzursuzluk oldu dedi. En doğrusunu yaptığını söyledim. Düğüne kadar olayların durulacağını umuyorum ben de...

Tek bir tavsiyem var kesinlikle arkadaşınla yengeni sakın ama sakın aynı ortama sokma ( arkadaşının %100 masum olduğunu düşünüyorum ) yoksa olay bambaşka noktalara varır ..

Bi isi kimseyle paylasmamak daha dogru daha fazla yayilmasi nahos olaylara sebebiyet verebilir
Bu is zaten kapanir sizin arkadasinizida dayinizi görmeyecektir ztn siz evlenince bu bakimdan cok sorun olmaz
Ama arkadasiniz dayinizi komple engelleyip silmeli ..

Tuhaf olan bir şey yok. Dahası ben savunmuyorum. Direk "boşasın o ahlaksızı" tarzında bir aşağılanmayı hak eden basit bir insan değil. Ben ve kardeşim büyürken devamlı yanımızda olan, her koşulda desteğini esirgemeyen bir insan. Kendi çocuklarına, eşine düşkünlüğüyle bilinen, esprili, sıcakkanlı, iyi niyetli oluşu herkes tarafından bilinen, iş yerinde ve çevresinde takdir gören birinden bahsediyoruz. Ki insanları iyi tanıyor olmamla övünürdüm hep. Ama maalesef her şey her zaman gözüktüğü gibi olmuyormuş. Bunu acı bir şekilde öğrendim. Bu gibi durumlarda sonuçlarının ne olacağını bile bile bazı şeyleri yapmak kolay değilmiş hiç maalesef. Dayımın yaptığının masumane olduğunu düşünsem buraya gelip konu açmaz, bunca kararsızlık ve üzüntüyü yaşamazdım. O kelimeyi kullanmamın sebebi arkadaşın babasının face den yazmak tan daha fazla şey yaptığını ve arkadaşın belki de bunun rahatlığıyla babasını ifşa ettiğini düşündüğümü vurgulamak içindi.

Zaten yengemle tartıştıktan sonra dayım silmiş arkadaşımı...

Yani burda normal olan bir sey yok
Apacik kizcagiza yazmis.
Uzucu bir durum ya belli yas ustundeki adamlarda bu durum cok goruluyor.
Arkadasin belkii safca abisi gibi gordugunden yakin davranmistir demekki onunda davranislari yanlis anlasildi.

açıkçası ben bile hiç tanımadığım halde ihtimal veremiyorum sürekli aslında asılmamıştırda başka bi sebeple istemiştir diye düşünüyorum senin için daha da zor ama ben cidden olayı hala asılmak olarak algılayamıyorum acaba istemsizce kendi kendime bi reddetme içindemiyim onuda bilemedim ama arkadaşını tebrik ederim çok doğru davranmış

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…