Evli bayanlar yardım

Svtsvtsvt

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Temmuz 2018
366
282
103
İyi geceler hanımlar size bisey sormak istiyorum düğündeki takılar kız tarafındakiler aileye verilir mi ? Ve eşya alımları nasıl paylaşılır ?

Bunun bir kuralı yok anlasmaniza bağlı olarak değişkenlik gösterir.Kimi eşyaları ortak almak ister kimi kız tarafı erkek tarafı diye ayırır .

Soruda taki olayini tam anlayamadim yani dugununuzde takiyi size degilde sizin taraf ornegin annene verebilirmi diye mi soruyosun?
Esya olayina gelince kim neye gucu yetiyosa onu alsin beyaz esyayi siz mobilyalari erkek tarafi gibi..

Soruda taki olayini tam anlayamadim yani dugununuzde takiyi size degilde sizin taraf ornegin annene verebilirmi diye mi soruyosun?
Esya olayina gelince kim neye gucu yetiyosa onu alsin beyaz esyayi siz mobilyalari erkek tarafi gibi..
Kız tarafına takılanalar dügünde kızın ailesine mi kalır diye sordum

Düğün takıları gelin ile damada kalır...
İyi ozaman gelinkini kız tarafı sıyırsın
Erkeğinkini erkek tarafı sıyırsın
Eeee gelinle damadın düğün hediyeleri ne ???
Gelenlerin ettiği sözlü el sıkışmalı bir yastıkta kocayın mı ?
Şahsen benim ailem dahi bana verilen hediyeye göz dikse küserdim ...
Benim en mutlu günümü hediyelerimi kâr kapısı mı görecekler daha neler pes!!!

Onlar yeni bir hayata başlayan genç ve tecrübesiz çiftin varsa borçlarını kolaylstmak yoksa da gelecekleri ve yaşadığı günleri için dilediğince harcamaları veya saklamalrı için takılıyor

Kalıcı olarak kime verilir diye mi soruyorsunuz? Bilemiyorum etrafımda ailelere veren de çok oldu düğün zamanında sıkışıklık yaşadıkları için vs sebeplerden.

Biz düğünden sonra anneme verdik balayından dönünce de aldık annemden. Aileden aileye değişir ama düğün takıları hediye sonuşta bence evlenenlerde kalmalı

Düğün takıları gelin ile damada kalır...
İyi ozaman gelinkini kız tarafı sıyırsın
Erkeğinkini erkek tarafı sıyırsın
Eeee gelinle damadın düğün hediyeleri ne ???
Gelenlerin ettiği sözlü el sıkışmalı bir yastıkta kocayın mı ?
Şahsen benim ailem dahi bana verilen hediyeye göz dikse küserdim ...
Benim en mutlu günümü hediyelerimi kâr kapısı mı görecekler daha neler pes!!!

Onlar yeni bir hayata başlayan genç ve tecrübesiz çiftin varsa borçlarını kolaylstmak yoksa da gelecekleri ve yaşadığı günleri için dilediğince harcamaları veya saklamalrı için takılıyor
Doğru söylüyorsunuz ölesi daha mantıklı

Bizimki bizde kaldı ailelere falan vermedik
Kız tarafı ne alır her yöre değişkendir
Bizde yine mutfak mutfak beyaz esyaları buzdolabı haric ve yatak odasıyla banyo kıza aitti

Kız tarafına takılanalar dügünde kızın ailesine mi kalır diye sordum
Anladim.. bazi yorelerde dugunde kiza takilan kiz tarafina erkege takilan erkek tarafina kaliyo evet fakat bizde oyle bisey olmadi banada esime de ne takildiysa bizde kaldi sonrasinda bankada ortak kasaya koyduk..

Herkese gore degisiyor. Kinayi takili yapip kina takilari kiz ailesine, dugun takilari erkek ailesine veren de var.
Butun esyalari erkek tarafina aldiran da var, paylaşan da var.
Biz de eşyalar paylaşıldı, takilan takilar paralar hepsi eşim ve benim oldu ailelere verilmedi.

Kınada takılanlar aileme kaldı düğünde takılan küçük altın paralar esimin ailesine bilezik filanda bende duruyo yani

İyi geceler hanımlar size bisey sormak istiyorum düğündeki takılar kız tarafındakiler aileye verilir mi ? Ve eşya alımları nasıl paylaşılır ?
Hala böyle şeyler varmı ciddenya, takılar tabiki evlenen çiftte kalır eşya içinde aileler aralarında anlaşabilir. 10 yıl önce evlendim herşeyimizi eşimle ikimiz yaptık yani biz böyle istedik tabi

Hepsi bize kaldı, ailem bir şey almadı. Sadece küçük bi miktarda salon parası verdik. Ama anlaşmaya bağlıdır herhalde, bana kalsa o takılar evlenen çifte armağandır,destektir.

Her ailede farklıdır. Bizim düğün takısınada parasınada kimse dokunmadı hepsi bizde. Eşya olarakta yatak odası mobilyasını perde halı ve mutfağı buzdolabı hariç biz yaptık. Ama dediğim gibi aileden aileye değişir bi kuralı yok.

Aranizzdaki taki muhabbetine kimseyi karistirmayin. Esyalari da kendiniz alin. Borcla da olsa.
Kimseden bisey beklemeyin. Hediye gelirse amenna. Takilariniz da ortak olsun. Bi kismi ile borc odersiniz bi kismi ile kofu gunler icin saklarsiniz.
Ben adetlere degil de mantiga gore soyluyorum bence boyle yapin

ben altınlarımı kayınvalideme verdim onda duruyor. ben çalıştığım için evde olmuyorum. kimde durmasını istersen ona ver dedi eşim, bende kayınvalideme verdim. o sürekli evde. annem ara ara evde olmadığı için o da kayınvalidene ver onda dursun dedi.

Back
X