Evli arkadaşlardan yardım diliyorum!!!

Benimdilemmam

Pain...
Kayıtlı Üye
2 Haziran 2008
5.431
1.273
173
Arkadaşlar ben 25 yaşındayım, 1,5 senelik bir ilişkim var ve ıkımızde meslek sahibiyiz

Sevgilim ise artık nişan vb. şeyleri istiyor, annesi ile Kasımda tanıstırdı beni,annesi şehirdışında X şehrinde yaşıyor eşi ile, oğlu ile kızı da benim olduğum şehirde yaşıyorlar.

Annesi 5 ayda sanırım 2 yada 3 kez geldi her birinde en az 15-20 gün kaldı, yani yaklaşık 6 ayın 4-4,5 ayını burada geçirdi, sevgilim 6 ay önce benim için gelmişti bu şehre, ama kadın ilk 15-20 gün kaldığı için bir heyecan sevinç bile yaşayamadık.

Şimdi sevgilim yıllık ızın aldı 5 gun , onda bıle hemen geldi , ileride aynı şehre gelmeyi düşünüyormuş, ki sevgilim yıllarca (10 yıl) ailesinden uzakta yaşamış, yılda 4-5 gun kalır ya da kalmazmış, şimdi bizi rahat bırakmıyor bile.

İlk tanıştık , bana mutlaka telefonlaşalım konuşalım dedi, ki ben istemiyordum aramak mecbur aradım bir kez, sonra artık bir rutine bindi, şimdi kandilde aramazsam hemen serzeniyor, sen beni aramıyorsun diye başlıyor, oğluna da pırlanta aramadı diye şikayette bulunmuş.

sonra Sevgilim buraya yerleştiğinde bir ne yapıyorlar diye bakmaya gittim, hemen elime tutuşturdu "şunları al dür " diye akşam iş çıkışı olduğu halde, bende bir daha gitmedim, sonra sevgilim annesi gitmeden "bir kez daha görüşün felan" dedi mecbur buluştum

mayıs gibi geldiler, bu sefer anneannesı ıle ( tanısmak ıstemıs benle) gene gorucuye cıktım, sonrada gıdeceklerı zaman gıttım sadece

şimdide sevgılımın teyzesı gelmıs gene gormek ıstıomus benı, yanı bu kadınlar gelmeseydı bız cok guzel bır haftasonu gecırecektık , ama yıne hemen koşa koşa geldi, ve en az 2 hafta kalıyor, ve ayrıca sevgılımde daha hazıran ayının sonunda aılesının yanında haftasonu kaldı,6-7 aydır eşinin yanında 10 gün ancak durmuştur, nasıl bir anlayış anlayamadımbilmiyorumkismile

sevgilim sorunlarımız var halletmek ıcın zaman gecırmeye ıhtıyacımız var tabı annesı bır gıderse, kadının gelmedıgı zamanlar ıs gezılerımız cıktı gene gorusemedık dogru duzgun

annesı birde biraz cimri, sevgılım aılesının durumunun ıyı olmadıgını soyluyor ama kadın hop şurada hop burada, gezme ıcme para ıle oluyor benım bıldıgım, işte aylar oncesınde ben dugun ıstedıgımle ılgılı konusuyorlarmıs, annesı de " dugune ne gerek var o para ıle evınıze guzel esya alırsınız demıs", gecenlerde aramızda gectı bu konu bende "sız dugun yapmak ıstemıyorsunuz ya" dedım,o da annesının ıyınıyetle soyledıgını soyledı, bende madem o kadar ıyınıyetlıymıs esyaların ucundan tutar dedım , gırdık bırbırımıze, madem o kadar maddı guclerı az, baban ek ıs yapıyor, kızkardesın kopek alıp ona bakabılıyor ben anlamadım bu işi dedim, üstelik başka zamanlarda ev kurarken konuştuğumuz konularda sevgilim benim ailemden beklerken kendi ailesinin elini bile sürdüttürmeyecek şekilde konuşuyor, adalet yok yani durumda

işte gırdık bırbırımıze , işte ben bu konularda boyle olursam evlılıkle ılgılı suphelerı olurmus, bende maddı hıcbır sekılde yardımları dokunmucaksa bence sen baska seylerde suphe et dedım, sevgılım zamanında okulu uzatmıs ekmek elden su golden, şimdi vicdan yapıyor aılesıne, bende elalemın kızlarına yedırdıgın paranın dıyetını ben odemıcem kusura bakma dedım, oda daha sımdıden sen ben diye ayırdın herşeyi dedi.

kadını ogun kandıl ıcın aradım ama 1,5 dakıka konusmaya bıle sabredemedım, neymıs annesı benle konusmak ıstıyormus...
ama ben annemle sevgılımı bır ay once bır cafede tanıstırdım o annemı aramıyor, adı konunca arayacakmıs annem ısterse ararmıs, ama annemın koydugu mesafeyı sevgılımde mantıklı buluyormus

pekı dedım su an benım yasadıgım baskı ne, her zaman annenın baskısını cekıyorum dedım , benım nıye oyle bır ozgurlugum yok dedım , kadınla tanıstıgıma cok pısmanım, hemen aramak mı ıstemıyorsun

daha once hep beraber gezıye gıdelım dedı sevgılım gıtmedım, şimdi ise haftasonu pıknıge gıdelım hep beraber dedı sevgılım gene ektım, beraber olmak ıstemıyorum aılesı ıle, ve sevgılım sehır dısındaydı, annesı ve teyzesı kızlarının evı varken geldı sevgılımın evınde kaldılar

dıyorumkı acaba bız sehırdısında olsak yanı evımızde olmasak, bu kadın gelıp evımızde kalırmı bız yokken , oglu gel kal der mı

annenı ıstemıyorum dıyemıyorum, sadece ogun hıc beraber vakıt gecıremıyoruz gene gecıremeyecegız dedım , oda teyzem bu haftasonu gıdıyor dedı, ee dedım annen?, oda gıdecegım dıyordu ama dedı , kalırsa gıt mı dıyeyım dedı, gıder heralde dedı...

annesı evde oturunca beyfendı annem yanlız deyıp eve koşuyor
kadın yanı hayatımızı mahvedıyor burada oldugu donemlerde
aynı evde yaşasalardı en azından ınsan bılerek yaklaşır
sevgılımı ılk tanıdıgımda anne kuzulugundan uzak, kendı ayaklarının ustunde duran olgun bır erkektı , sonra emzıklı ana kuzusuna donustu, bunu da annesı polıtık davranarak yaptı

kardesı burs alıyor dedım ama gercek anlamda maddı acıdan ıhtıyacı olup alan cok arkadasım oldu benım,bu kız ıse aldıgı bursu gecelerı barlarda yıyor canım haftada ıkı uc aksam mutlaka gıder, evı elektronık doludur, ayrıca tek basına ogrencı evınde luks bır semtte, ayrıca kopek alıp buna bakabılecek durumda

babası ve annesının durumu da gayet ıyı, annesı 1,5 ay tatıl yaptı guneyde vılla kıralayarak , bu mu kötü durum lütfen:bbo:
benım takıldıgım nokta cuzdan kontrolu degıl
gozume soka soka maddı acıdan ıyı yasayıp sonra oglunun annemlerın durumu kotu benımkılere dokunmayalım senınkıler yardım etsın demesı
o zaman dırek aılelerımıze dokunmayalım kendımız yapalım deseydı basta kabul ederdım
o yuzden sımdı bu ıkıyuzlulugu cımrılıgı kabul edemıyorum

bu kadına karsı mesafeyı oglunun tepkısını cekmeden nasıl koyar , arsızlık yapmasını onlerım , yoksa yol yakınken vaz mı geceyım sevgılımden , taktıklerınız varsa paylasın lutfen

Son düzenleme:
cnm sen biraz kaynana sendromuna girmişsin sanırım.
ama annesi istedği zaman gelir gider.
sonuçta oğlu şuan bekar ve sen şuan hiç birşey diyemezsin.
eğer şuan bile onlarla birlikte bişeyler yapmaya gönlün yoksa bi yerlere gitmek istemiyorsan evlenince napıcaksın.
o senin anneni istemese üzülmezmisin?

vazgec diyemem ama işin zor onu bil cnm.arama asla evlenince bile ayda bir yeter.restinin çek sevgiline. cnm nezaöman isterse ozaman ararım de.gitme yanlarına falan. işim var de ya. şimdiden şımartma cnm.bak aynı seylerin hepsini yaptım ben. çok pişmanım. 3 yıllık evlilimde ailesi yüzünden mahvoldum. eşimle boşanacktık nerdeyse. bırak yapmasın annesi bişey ilerde eşine dicek lafın olur. evliliğinizde emeği olmasın. sonra basına kalkar . ben düğünü yaptım sunu yaptım bunu yaptım dedimi daha çok üzülürsün. mesafeni koy nolur aynı seyleri yasamanı istemem.gelip gitmesine bişey deme sakın. ama o gelip kalsada ilerde herzaman kendini düşün. rahat ol. bırak o yapsun yemeği falan.yüz verme. al eline kitap oku.ama güleryüzlü olki eşin sana surat yaptın istemedin diyemesin.şimdiden yakın olma. ve aradığında bişey dersede arada sert çıkışların olsun çaktırmadan seni çok yumuşak bulmasınlarrrr

canımcım ben seni sanırım geltezkere forumundan da bılıyorum:) yanlış mıyım
ya sendroma zorla kendılerı gırdıttırdı, 6 ayın 4,5 ayını burada geçirdi, gerisinde de sevgilimle ben ayrı şehirlerde iş gezisindeydik, bizr hiç zaman bırakmıyor
ayrıca daha arada ciddiyet yok, sürekli pırlanta aramıyor muhabbetı yapıyor

birde guya ıyılıgını ıster modda konusup, sımdıden maddı bır yardımda bulunmayacagını soyleyıp, bır genc kız olarak benım dugun ıstememden vazgecmemı ıstıyor

dedıgım gıbı ilk başlarda boyle degıldım, akşam iş çıkışı gittim, beş dakika bile olmadan elinde tişörtü fırlattı bana, al dür şunu diye, elim dolu gittiğim zaman götürdüğümden bir lokma bile koymazlar, yani bunlar benim kültürüme ters

ayrıca yıllarca görüşmemiş, ben piyasaya çıkıp evlılık konusu olduğundan bile elini çekmiyor, sevgilimle ilk tanıştığımızda annesi ile 3,4 ayda bir görüşüyorlardı nasıl şaşırmıştım
, ben kaynana moduna değilde, bence o oğlumu kaptırmayayım, kız eline almasın moduna girdi

senin sevgilinin ailesiyle onlar istedi diye gorusmek konusmak gibi bir mecburiyetin yok. nezaketen ozel gunlerde gorusmelisin tabii ama onun disinda eger istemiyorsan mecbur degilsin. su anda evli olmadiginiz icin annesinin gelip gitmelerine mudahale edemezsin, buna hakkin yok, ama evlendikten sonra senin (sizin) icin nasil uygunsa o sekilde gidip gelmeler olur.

yardim konusuna gelince:
ben ailelerin hicbir sekilde cocuklarinin dugunlerine evlerine yardim etmeleri gerektigini dusunmuyorum. bu senin dugunun senin evin. ne kadar yapabiliyorsan o kadar yaparsin. hickimseden destek beklememelisin. yardim edene tesekkur edilir, etmeyen de kinanmaz ama.

işim zor o yüzden sevgilimden soğumaya başladım
işte yarın yarım saat oturup kalkacağım orta karar olacağım
zaten kalırsa kadın gidene kadar görüşmeyeceğim öğle tatillerinde felan görüşürüz çalışırken
iş yapsa gene iyi, ortalığımı mahremimi karıştıracak biri gibi geliyor bana

bana gene hiç aramıyorsun dediğinde, çok yoğun oluyorum kendi teyzemi bile arayamadım diyorum, işte bende seni rahatsız etmeyeyim dedim yalanına sarıyor olayı, bende hemen aklınıza gelınce sız arayın madem çekinmeyın dıyorum

aa evet o forumdaa vardım
snn nickin ney orda?
tanıyomuyum senii yoksa:)

ya tabi o al şunu dür vs şeyler olmaması lazım
bide ortada nişan yok düğün olmasın demeside saçma
sen oğluna bak o ne diyor?

çok sık arama tabi ben onada karşıyım.ama madem tanıştınız bayramda kandilde vs aramalısın galiba:)

ya canım evlencek olgunluktaki insanlara ailelerin yardım etmesi zorunlu değil bence, ederlerse ne hoş ne güzel ama etmezlerse hesap sormayada pek hakkın yok gibi, şimdiden bunun için birbirinize giriyorsanız (senin tabirinle) işin çok zor bu ilişkide
uzun süre kalma olyıda kimini rahatsız eder kimini etmez ama seni çok rahatsız edecek gibi görünüyor, ve evet bence evlenincede uzun süre sizdede kalmak isteyecektir annesi.

canım sevgiliyken guzel de evlenince boyle.. biz de sevgili iken hafta sonlari birlikte olmak icin ucardik resmen ama evlenir evlenmez hatta nisanli iken aile gezileri tanışmalar aile ile hafta sonları vs. sen aksam balkonda basbasa oturacagınızı hayal edersin o eve gelir "annem dolma yapmis bizi bekliyor" ne diyebilirsin? ya da halam evimizi gorecekmiş bu akşam müsaitsin demi ya da annem x teyzeye ogleden sonra cay icmeye geliriz demiş seni de soylemiş birlikte gidin de ayıp olmasın lar neler neler yanlış anlama sevgilinle ayrıl başlamadan demiyorum hangi evlilik olsa aynı şeyleri yaşayacaksın sanırım://

deminde yazdım ama gene yazayım
benden once yılda 1 yada en fazla 2 kere gorusurken benımle evlılık olayları gectıgınden berı 6 ayın 4,5 ayını burada gecırdı

ben karsımdakı ınsandan emın olmak ıcın ve onu ıyıce tanımak ıcın vakıt gecırmeye ıhtıyacım var , ama sayesınde bu kalmadı, o oglundan kalmadıgı donemlerde de zorunlu iş seyahatlerımız oldu yıne gorusemedık

hı yardım edıp etmeme konusunda da sevgılım benım aılemden yardım beklıyorken benım onun aılesınden de beklemem yanlıs degıl sanırım, benım aılemın durumu onlardan daha kötu

babam ssk emeklı maası alıyor, onun anne babası ıkısıde memur emeklısı babası ayrı ıs yapıyor, ustune kızkardesı burs alıyor , ve hala onlar bısey yapmak zorunda degıl benım aılem yapmak zorunda gıbı bır tablo cızılıyor her defasında

ay cnm gitme ya boşver. evlenincede sana uyguns gelecek tabi yılın 5-5 aynın sizdemi gcirecek.yrn gideceksen eğer otur cok gülme yorgunum de 20 dakika sonra kalk.zoraki geldiğini anlasın.

mutlaka o forumda da konuşmuşuzdur tatlım

işte oğlu ne diyor u esas işler ciddileşince anlayacağım sanırım

canım o zaman benım aılemden dunden yardım beklememesı gerekıyor
ben evı duzsunler demıyorumkı
barı ufak seylere yardımları dokunsun dıyorum

evet eder, ben cunku kendı evımızde de bırı uzun sure kalınca rahat edemıyorum, duzenım ve evın huzuru kayboluyor, ustelık calısacagım ıcın evde kadını yalnız bırakıp gıdemem sanırım, sonucta o ev benım mahremım kımse karıstırsın ıstemem

sanirim annesine gelme kalma diyemiyor. ben de diyemezdim. sanirim cok az insan diyebilir. o yuzden senin bu konuda yapabilecegin bir sey yok. evet kadin abartmis kalma olayini, ona yuh diyorum ama dedigim gibi: yapilabilecek birsey yok bu konuda. ama bana da oyle geliyor ki siz evlenince de gelir gider bu. o zaman ben olsam ne yaparim? restimi cekerim.

yardim konusu iki tarafli. ne senin ailen mecbur olmali yardim etmeye ne de onun ailesi. ne o senin ailenden beklemeli ne de sen onun ailesinden. ben de evlendigimde 25 yasindaydim. biz herseyimizi kendimiz yaptik. iki taraf da gayet iyi durumda olmasina ragmen kimseden birsey istemedik. bence dogrusu da budur. eger sevgilin "benim ailem mecbur degil, senin ailen mecbur" gibi bir tablo ciziyorsa terbiyesizlik ediyor. bunu da ona soyle.

tatlım bır gun iş çıkışı ( işim çok stresli) sadece sevgilimle beraber olmak istedim cevap : annem börek yapmış eve gidelim oldu :S
işte böyle şeylerle kandırıyor yani 7 aydır sadece 2 hafta sadece ikimizdik gerisinde annesi hep vardı
ve yıllarca hep az gorusmusler pıyango bana vurdu resmen

valla canım senin ailenden bişeyler beklemesi tabii ki de hata, bunu daha önce yazmamıştın sanırım yada ben kaçırdım

sanırım kültürlerinde var uzun süre kalmak, bilmiyorum bu konuda eşinide ikna etmen pek mümkün görünmüyor ilerde

sonuçta evlenme ve sonrası süreçte sen nasıl görüyorsun ilişkini o önemli, ama sadece senin anlatıklarına bakarak ben pek mutluluk göremedim

ama konuşuruz anlaşırız diyosan, sevgilinide tanımıyoruz ki yani, o zaman üstesinden gelirsiniz her sorunun

ama yukarda arkadaşın dediği gibi kim veya hangi aile olursa olsun bu böyle olucak.
evlilik çok zor ama çokta kolay.
işte herkez sınırlarını bilse herşey süper olucak.

görümcem evleniyor bnm şimdi.
asla kaynanayla birlik gitmem diye diye ölüyordu ama nişanlandıktan snra öyle durumlar ortaya çıktı ki kaynanası onlarda kalıcak.
yani biz insanlar o kadar herşeyi planlıyoruz falan ama bi olay gelişiyor aniden işler tersine dönüveriyor.

görümcem çok ince eleyip sık dokurdu.
kaç kişileri red etti.

o yuzden çok iyi düşün.

nasıl bır rest cekecegım canım
ınan caresızım
sevgılımde normalde ınsanlardan sıkılır yanı
aslında oncelerı aynı sehre tayını cıkma ıhtımalı varken bıle, aılesı ıle aynı evde oturmak ıstemıyordu bende annesının sureklı burada olmasının bıze verdıgı zararı gostermek ıcın cok az gorusuyorum, sevgılımde farkında çok kaldığının ama benım yanımda soylemıyor birşey
çünkü kadın suyunu çıkarıyor bence
ben birkaç kez genel olarak kalmalı misafiri çok sevmediğmi söyledim
annemle aynı şehirdeyim zaten o bizi çok sıkmaz
senin annende o zaman o kadar çok kalmaz heralde dedim
onaylar gibi yaptı ama
yanı bu kadın cıcım aylarında bile kalır emınım kı
annemden ayrı bır sehırde yasarsak cocuga kım bakar dıye dusunuyordum ben
o da benım annem bakar dedı
bende ev ev ustune olmaz dedım
oda kalmaz canım tasınır aynı sehre dedı
Allah canım anneme uzun, hayırlı ömür nasip etsin sağlıklı başımdan almasın ,
başkasına muhtac etmesın

evet canım kadın sureklı ya kardesınde ya annesınde kalıyor oradan oraya , sehırler arası 700,800 km var nasıl usenmıyor anlamıs degılım

yanı sevgılım ılk bır yıldakı gıbı cogu zaman aılesınden uzakta tek basına ayakta duran bırısı olsa gene emın olurdum da son zamanlarda bu konuda kafamda sorular var

annesı gelınce baya ısını yapıyor sevgılımın , ondan sevgılımınde ısıne gelıyor gıt demıyor halıyle, kız kardesı de ondan gıt demıyor, işini yapmasa ıkısı de gıt derlerdı de

acik acik soyleyeceksin. ben olsam derim ki: biz evlendigimizde de annen boyle sik sik gelip uzun uzun kalacak mi? derim. evet ya da bilmiyorum derse ona gore tartisma uzar. bu tartismayi da ya hayir diyen kazanir ya da bu is biter. bu kadar basit. tabii bu benim yapacagim sey.

kayinvalidenin ayni sehre tasinmasi da benzer problemler yaratacak gibi gorunuyor. o yuzden evlenmeden bu gorusmek konusundaki problemleri halletmen lazim, herseyi acikliga kavusturman lazim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…