• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlenmiş boşanmış ve çocuklular. Hem hayatımda birisi olsun istiyorum hem korkuyorum

gulmevsimi

Guru
Kayıtlı Üye
23 Haziran 2013
1.121
2.038
333
Ankara
Arkadaşlar, ben yaklaşık 5 sene önce boşandım. Eşimle mantık evliliği yapmıştık ama yürümedi maalesef. Severek ayrılmadık. Yani boşandığımda eşime karşı içimde bir şey yoktu zaten. Yürümemesinde biraz o suçlu biraz ben. Hatalarımı görebiliyorum aradan 5 sene geçince. Tekrar dönüşü de yok her ikimiz için de. Yani şimdiden eski eşine dönmek niyeti vb. soracak olanlara cevabımdır. Bu yol hem benim açımdan hem onun açısından kapalı. Çünkü istemiyorum o da istemiyor. ildiğim kadarı ile hayatında da biri var zaten. O kişi hakkında tek düşüncem kızımı sevsin, kızımı üzmesin. Mutlu olsun.

Olay şu ki, maalesef beceremedim psikolojisi içindeyim. Her evlilikte sorunlar var biliyorum ama ben yürütemedim diyorum. Hem güçlü kadını oynuyorum hem de için için evli ve mutlulara imreniyorum.

Boşanan bayanların hayatı kötü diye düşünmeyin. Saat sıkıntım yok, evde yemek var yok sıkıntım yok. Ev temiz düzenli dağınık derdim yok. Kızımla ben küçük bir dünya kurduk, mutlu mutlu yaşıyoruz. Babası gayet ilgili. Her hafta içi hafta sonları alır mutlaka. Gezer tozar eğlenirler. Bu zamanlarda da ben kafa dinlerim alışveriş yaparım. Film izlerim. Arkadaşlarımla buluşurum. Evim arabam var maaşım iyi. Kendimce güzelim, bakımlıyım. Bıcır bıcırım. Yani bir erkek sohbetimden hoşlanır. Sıkmam onları. (annem babam başka şehirde)

Uzattım biliyorum ama bunların üzerine inşa edeceğim bazı şeyleri.

Hayatıma bu sürede birini almadım. Buna ne ihtiyacım oldu ne de imkanım. Evet ben de isyitorum birisi olsun. Deli gibi seveyim, beni çok sevsin. Gecenin bir yarısı arayıp hatırımı sorsun. Gün içinde sıcak bir mesaj. Herşeyi geçtim baş başa verip fikir sorayım, fikir alayım. Yani bana destek olsun. Ben de ona öyle.

Ama gel gör ki nerede nasıl tanışılır bilmiyorum. İş yerinde bile boşandığımı bilmeyenler çoğunlukta. yeni yeni bayanlar duyuyor. Diğerleri evliyim biliyor. Zaten iş yerinde herkes evli.

Bulsam bile hayatıma alır mıyım, dağınık mı toplu mu bunları düşünüyorum. çorabını çıkarır atar mı? dişlerini fırçalar mı? sürekli uyumayı mı ister? ne bileyim bir sürü şey.

İstiyorum ki arada buluşalım sinemaya gidelim. çünkü ben bir anneyim. zamanında evde olmam lazım. kızım her şeyden önemli. belki 1-2 gün tatil yaparız ama gerisi olmasın. evlenmeyelim aynı evi paylaşmayalım. ama çok sevelim. kızım büyüyor. ergenlikte vb kızımı kısıtlamak istemem. heryer sapık dolu. ve işin garibi öyle becerikliler ki bu sapıklar ancak çocuklarda yaralar açtıktan sonra farkedilebilenler var. korkuyorum açıkçası. ayrıca kızımı kıskanmasını istemem yani kızımla arama girmesin. ben iki tarafı da idare ederim diye düşünüyorum.

Çok mu çelişiyorum. Benim gibi ikilemde olan var mı? hem hayatında birini isteyip hem de belli mesafede durmasını? ne yapmak lazım? Bazen çok yalnız hissediyorum bu kadar dolu bir hayat yaşamama rağmen.

Ben 22'de bosanıp 25 'te evlendım
Dıyorumkı bıraz daha evlenmeseydım evlenmezdım sanıyorum kı.
Bu soyledıklerınızın hepsı cok mantıklı benımde bır oglum var artık bu ıslerım kızı erkegı yok ancak ben yınede olgum kucukken evlendıgım ıcın mutluyum (2 yas) ama gelın gorun kı sızı o kadar ıyı anladım ve hak verıyorum kı onerecek bırseyım yok.
Ancak ısyerınızdekıler neden evlısınız bılıyor burayı anlamadım

Hiç rahatını bozma. Aynı durumdayız tek fark eşim öldü ve 32 yaşındayım sonra sana aşık olur çocuğunu kaçırır hep bu senaryo geliyor aklıma birde hayat böyle çok iyi dertsiz başına dert alma

Ben 22'de bosanıp 25 'te evlendım
Dıyorumkı bıraz daha evlenmeseydım evlenmezdım sanıyorum kı.
Bu soyledıklerınızın hepsı cok mantıklı benımde bır oglum var artık bu ıslerım kızı erkegı yok ancak ben yınede olgum kucukken evlendıgım ıcın mutluyum (2 yas) ama gelın gorun kı sızı o kadar ıyı anladım ve hak verıyorum kı onerecek bırseyım yok.
Ancak ısyerınızdekıler neden evlısınız bılıyor burayı anlamadım

canım özelimi pek paylaşmıyorum insanlarla. Eşimi şahsen değilse bile ismen tanıyanlar vardı. Bir de dedikodu vb çok oluyor. Ona çanak tutmak istemedim. Bundan sonra da soran olursa evet boşandım ama özel konularımın konuşulmasından rahatsız oluyorum der kapatırım.

Kızınız var evlenmiş ayrılmışsınız ne gerek var bidaha evlenmeye.. çocuğunuz olmasa evlenin evlat sahibi olun derdim. Ben bugün boşansam kesinlikle evlenmem.. bu birilerini hayatıma almayacağım anlamına gelmiyor. Gezerim,tozarım,aşık olurum ama evlenmem.. ne gerek var ki..
içinizi titreten birini bulursanız korkmayın ilişkiden canınız ne istiyorsa yaşayın. Adamada açık açık söyleyin,evlilik istemiyorum diye.. hep erkekler mi diyecek :)

Hiç rahatını bozma. Aynı durumdayız tek fark eşim öldü ve 32 yaşındayım sonra sana aşık olur çocuğunu kaçırır hep bu senaryo geliyor aklıma birde hayat böyle çok iyi dertsiz başına dert alma

Başın sağolsun canım. Eminim seninki benden 1000 kat daha zordur çünkü yarım kalmışlık var. İçinde halen vardır o. Çünkü bile isteye ayrılmamışsınız.

Ama bende o yok. Kalbim bomboş. Maddi ve manevi olarak sevilmeyi, okşanmayı, candan bir sarılışı, öpüşü, el ele tutuşmayı o kadar özledim ki.

Çok düşüncelisiniz önce çocuğum diyorsunuz ama tabi hayat durmadı devam ediyor kendinizi hapsetmeyin. Böyle şeyler deneme yanılma ile bulunuyor maalesef kesin emin olmadan erkek arkadaşınız olacak kişi ile kızınızı muhatap etmediğiniz sürece sorun yok bence

canım özelimi pek paylaşmıyorum insanlarla. Eşimi şahsen değilse bile ismen tanıyanlar vardı. Bir de dedikodu vb çok oluyor. Ona çanak tutmak istemedim. Bundan sonra da soran olursa evet boşandım ama özel konularımın konuşulmasından rahatsız oluyorum der kapatırım.
uzun suredır aynı ısyerınızdesınız sanırım hanı su acıdan soruyorum , ısyerınden bırıyle sevgılı olmayabılırsınız zaten olamazsınız bu sartlarda ama dısarda bır bırlıktelıgınız oldugunda sızı gorenler olursa pozısyonunuz cok degısır.
Evlımısın hayır bosandım cocugum var dıyebılmek lazım

Çocugunu kacırır derken o_O

Kızınız var evlenmiş ayrılmışsınız ne gerek var bidaha evlenmeye.. çocuğunuz olmasa evlenin evlat sahibi olun derdim. Ben bugün boşansam kesinlikle evlenmem.. bu birilerini hayatıma almayacağım anlamına gelmiyor. Gezerim,tozarım,aşık olurum ama evlenmem.. ne gerek var ki..
içinizi titreten birini bulursanız korkmayın ilişkiden canınız ne istiyorsa yaşayın. Adamada açık açık söyleyin,evlilik istemiyorum diye.. hep erkekler mi diyecek :)

:) Ben de evlenmek istemiyorum. Rahatım yerimde. Bir de adama hizmetçilik mi yapacağım. Şimdi canım isterse ütülüyorum istemezse 1 ay bekliyorlar, ben de ütü istemeyen şeyler giyiyorum keyfim ütü yapmayı isteyene kadar. Evde yemek mi yok. Sosisli yapıveriyoruz o akşam. Param mı yok, sıkıyorum. Param mı var, istersem aynı pantolonun 4 rengini birden alıyorum. Hesap derdim yok ve ben bu rahata çok alıştım. Hesap vermek istemiyorum kimseye.

sanırım ben de evlenmekten kaçan grupta olacağım. (sanki evlenmek için sıraya dizildiler de ben beğenmiyorum

Başın sağolsun canım. Eminim seninki benden 1000 kat daha zordur çünkü yarım kalmışlık var. İçinde halen vardır o. Çünkü bile isteye ayrılmamışsınız.

Ama bende o yok. Kalbim bomboş. Maddi ve manevi olarak sevilmeyi, okşanmayı, candan bir sarılışı, öpüşü, el ele tutuşmayı o kadar özledim ki.
Çok sağol
O konuda haklısın iyi biri çıkar inşallah karşına merhametli sadık güvenilir en önemlisi bu birde ayakları yere sağlam basan bu önemli ark çevrenin tanıdıkları vardır

uzun suredır aynı ısyerınızdesınız sanırım hanı su acıdan soruyorum , ısyerınden bırıyle sevgılı olmayabılırsınız zaten olamazsınız bu sartlarda ama dısarda bır bırlıktelıgınız oldugunda sızı gorenler olursa pozısyonunuz cok degısır.
Evlımısın hayır bosandım cocugum var dıyebılmek lazım

haklısınız sanırım ama bu fikre o kadar uzak kalmışım ki bu ihtimali hiç aklıma getirmemiştim.

haklısınız sanırım ama bu fikre o kadar uzak kalmışım ki bu ihtimali hiç aklıma getirmemiştim.
Çok uzun sure saklamıssın artık bunu soylerken gerıye donuk 5 senedır esımden ayrıyım bosandıki paylasma geregı duymamıstım vs dıyebılırsın

Çok okuyorum kadın birini bulmuş çocuğu kaçırmış falan saplantılı kişiler
Ben sızın konularınıza baktıgımda esınızlede hıc mutlu olamadıgını gordum.
Korkmakta haklısınız kımlerle karsılasacagımız bellı degıl, benıde esım cok sever ama sadece benı sevmez evladımıda cok sevıyor , onun kanatları altında olmak banada cok ıyı gelıyor. Aklımın ucundan bıle gecmez cocugumu kacırtsındı fılan .
Sen suanda hayatını nasıl devam ettırıyorsun cocugun varmıs ayrı bır evınız varmı? bırazcık baktımda gecmıse

Çok sağol
O konuda haklısın iyi biri çıkar inşallah karşına merhametli sadık güvenilir en önemlisi bu birde ayakları yere sağlam basan bu önemli ark çevrenin tanıdıkları vardır

İşin kötüsü bu şehirde öyle çok arkladaşım yok. Eşimin işi dolayısı ile gelmiştik ve onun çevresi vardı hep. Bir tanecik akrabem var bu şehirde. Arkadaşlarım da kızımın parktan arkadaşlarının anneleri falan. Ama kafamız güzel uyuyor. Sadece onların çevreleri malesef benim eğitimime uygun değil. Yani eğitim de önemli. Az çok denk olmalı birbirine diye düşünüyorum yoksa ilerde problem çıkar (çok mu mantık kurdum yine)

Sevgili ol aman deyim evlenme aynı ev çok farklı görende görsün sonuçta normal görecek kızımla yatarım başka adamı kesinlikle alamam

bence çocuklu bir bey düşünün derim. çünkü evlat nedir ne kadar kıymetlidir bilir. aynı evreler geçtiği için empati yapmasına gerek kalmaz. zira erkekler düz mantıktır.
bir de siz bunu niyetledikten sonra olur bence. etrafa da yansıtın niyetinizi. tabi ki alenen ben biriyle bir ilişki istiyorum diye haykırın demiyorum. ama en azından evli olmadığınızı bilsinler. yeni bir hayata olumlu baktığınızı , hayatınızın sonuna kadar yalnız kalmak istemediğinizi ortamlarda dile getirin.
son olarak bir annenin sürekli bir erkekle flörtleşmesi bana çirkin geliyor. tabi ki de tanımaya çalışıp bana uygun mu kızıma uygun mu biz bir anahtar kilit ilişkisi oluşturabilir miyiz diye flört şart. ama bunu daimi düşünmek bana doğru gelmiyor. bu şekilde olan bir ilişki de adam kızınızı sahiplenmez, değer vermez gibi duruyor.

Back
X