Evlenmeyi düşünmüyor mu:(

kizdirmak icin saka yapmis da olabilir, gercekten dusunmuyo da olabilir.. bunu burdan bilemeyiz..
ama zaten ayni evde yasiyomussunuz..
evlilik bi sorumluluk.. adam boyle rahattir, keyfini bozmak istemiyodur..
:KK14:

Bir de ilişkiye ciddi başlamak, evlilik düşüncesiyle başlamak çok saçma. İnsan tanımadığı etmediği bir insanla nasıl evlilik düşünür? Yapmayın lütfen artık, evlenmek için evlenilmez.

Bu arada birlikte yaşamak da bir sorumluluk öyle rahatlık falan değil erkek için. Ha kadın tüm işlere koşuyor, erkek yan gelip yatıyorsa orası ayrı. Ama o tip çiftlerde zaten evlilik söz konusu olduğunda da bir şey değişmez. O zaman da kadın her işi yapar, erkek yatar. Ha tabi kadınlar ''Her işi ben yapıyorum, ama en azından koca buldum, statüm arttı.'' diye düşünüyorsa bir şey diyemem yalnızca üzülürüm o kadın için.
Ben eşimde kaldığım zamanlarda ben tezimle uğraşırken eşim evin her işini yapardı. Ben de ona yardım etmekle yetinirdim. Bazen yemek yapmama bile izin vermezdi, sen git dersine çalış deyip. :))) Şimdi evlendik yine aynı. Hiçbir şey değişmedi.
Kendini kocasının fahişesi ve hizmetçisi olarak görenler de kendi gibi sığ düşünceli kadına saygısız erkeklerle evleniyorlar demek, tencere kapak.
Valla şu tecavüz olayına o kadar ağladık yurdum kadınları olarak ''Değer görmüyoruz, 2. sınıf insan olarak görülüyoruz, bu anlayış değişsin'' diye. Bir konu açıldı yine gerçek yüzler ortaya çıktı.
Eee hani kadının seks objesi olarak görülmesinden rahatsızdınız sevgili hemcinslerim? Şimdi bu ''Kullanıldın ve atıldın.'', ''Alacağını almış.'' yorumları ne? Siz bir de erkek evlat yetiştireceksiniz. Yok pardon ''yetiştiremeyeceksiniz.'' Doğurup topluma salacaksınız. Sonrası Allah kerim!

Son düzenleme:
Evet, kocası devletten onaylı olduğu için tekmeyi basmiyor galiba. Yoksa gerdek gecesi istediğini aldı, tekmeyi basması lazım bunların mantığına göre.

ele güne rezil olmayalım, eşyaları nasıl paylasicaz, bir sürü masraf yaptık diye sürüyor bunların hepsinin "çok kutsal" evliliği demek ki.

Ooh ellerinde tapu var ya, hanımlar rahat. Gerisini düşünmüyorlar.
Ne guzel yazmıssınız valla kesinlikle katılıyorumm ben de hep derim son kullanma tarihi gecmis iliskileri zorla sürdürmenin adı evlilik olmus.

aaa olur mu??
burdaki bazı üyeler türkiye'yi kendi az gelişmiş ve cahil çevresinden ibaret sanıyor.
kendileri, bütün kadınları 2. sınıf görüyor diye herkes öyle sanıyorlar.

ama valla biz kenar mahallenin dedikoducu ortamında büyümedik, komşularımız onun bunun kızının kimlerle gezdiğinin dedikodusunu yapan ayşe teyzeler olmadı, bir erkekten daha aşağıda olduğumuzu hiç hissetmedik onlar gibi.

istiyorlar ki kendileri gibi ezik olalım.
zaten bu düzenin devam etmesinde en büyük pay, sağolsunlar kendilerinin.

"türkiye'de yaşıyorsunuz, ona göre" diyenler; kadınların değerinin bekaretle ölçülmesinin devamlılığını sağlayanlardır.
sayelerinde kadınlar et parçası gibi görülüyor ve özgecan'lar tecavüze uğruyor.
çünkü erkek egemenliğinin devamına destek oluyorlar.
kendilerine bu ülkeyi böyle yobaz bir hale getirdikleri için teşekkür ediyoruz.
Helal olsun :KK9::KK9::KK9:

Bence sevgilin pot kırmış :) Ama samimi düşüncesini dışa vurmuş.

Yaşam tarzları ne kadar farklı olursa olsun,değişmeyen tek şey sevgiliyi "müstakbel koca" olarak düşünmek sanırım.
Erkekler ilişkiye böyle başlamadıkları için "ciddi" kavramının ne anlama geldiğini bilmiyor olabilirler.

birlikte yaşamak bence de engel değil. hevesini almış niye evlensin diye düşünmüyorum açıkçası sonuçta hevesi kaçmaya müsaitse evlendikten sonra da kaçar. benim de etrafımda birlikte yaşadıktan sonra evlenip mutlu evliliği olan çiftler var. ancak! senin haberin olsun ya da olmasın bir erkek bir kadınla evlenip evlenmeyeceğine kendi içinde 2 ayda çoktan karar vermiştir. Bu %99 böyledir. %1 lik şansın var şansına güveniyorsan devam et.
2 ay içinde bir erkek bir kadınla evlenip evlenmiyeceğine çoktan karar mı verir? yıllarca çıkıp sonra evlilik kararı alan erkekler noluyo ozaman?

Dusuncelerinizi ifade ederken baskalarini karalamadan yazarsaniz daha iyi olur.

Sevdiği adamla birlikte olup evlenen kadinin alni kara mi? Kirmizi.kurdele takmiyor diye alni lekeli yüzü yerde mahsun mu???

Siz bu şekilde yaşayabilirsiniz ama baskalarinin yaşam secimi hakkinda o adam seni niye alsin ya da alnin ak değil yazamazsinz...Dünyada bu kadar şeref yoksunu insan varken sevdigiyle birlikte olan ve bunun arkasında duran kadinin alninin ak olup olmadigna siz karar veremezsiniz cunku.

Alin temizliği evlenmeden seks yapmamakla kazanilmaz insanlik vicdan ve şerefle kazanilir.

Ailesinin bilip bilmemesi de kendi ailevi sorunu bize laf düşmez

Anli kara demedimki ben ztn fikirlerimi soledim ben boyle buyudum boyle korkarak buyudum ozaman ben yanlis buyumusum.

Ben üzülüyorum kizlarimiza burda kac konu okudum sevgilim beni terk etti bilmem hamile kaldim aileme nsl solicem bebegimi aldirdim vs vs...
yazik degilmi o kizlara ben uzuldugum icin soledim kesinlikle kimseyi KARALAMADIM! Kimin ne olacagi belli dgl kimseyi kinamam ben benimde evladim var uzuldugum icin yazdim konuyu nerdeeeen nereye cektiniz

Dusuncelerinizi ifade ederken baskalarini karalamadan yazarsaniz daha iyi olur.

Sevdiği adamla birlikte olup evlenen kadinin alni kara mi? Kirmizi.kurdele takmiyor diye alni lekeli yüzü yerde mahsun mu???

Siz bu şekilde yaşayabilirsiniz ama baskalarinin yaşam secimi hakkinda o adam seni niye alsin ya da alnin ak değil yazamazsinz...Dünyada bu kadar şeref yoksunu insan varken sevdigiyle birlikte olan ve bunun arkasında duran kadinin alninin ak olup olmadigna siz karar veremezsiniz cunku.

Alin temizliği evlenmeden seks yapmamakla kazanilmaz insanlik vicdan ve şerefle kazanilir.

Ailesinin bilip bilmemesi de kendi ailevi sorunu bize laf düşmez

O adam seni niye alsin lafini birtek ben yazmadim bi okuyun bakalim ve ben sex icin demedim onu ayni evdeler evli gibi bi heyecani yok bak evlenmeyi dusunmuyorum demis neden cunku ztn evli gibiler kendini ozletseydi ayni evde oturmasaydi ozel seyler yasamasaydi ozlerdi arardi evlenelim sensiz yapamiyorum derdi bellkide ya dusunceler degisiyor..

Ne alakası var şimdi bilmem neresini görmekle ben onu kast etmemiştim .
Sevgiliyken beraber yaşamadığın için atıyorum mesela beraber uyumak istersin ya da nebilyim yannda olmak istersin özlediğin zamanlarda ama aynı evde yaşadığın zaman özleyecek zaman olmuyo zaten beraber de uyuyorsun bu yüzden aynı evde yaşadığın içinde hayaller pek kalmamş kısıtlanmş olur

Allahim beni anlayan biride varmis turkcem iyi dgl anlatamadim heralde

O adam seni niye alsin lafini birtek ben yazmadim bi okuyun bakalim ve ben sex icin demedim onu ayni evdeler evli gibi bi heyecani yok bak evlenmeyi dusunmuyorum demis neden cunku ztn evli gibiler kendini ozletseydi ayni evde oturmasaydi ozel seyler yasamasaydi ozlerdi arardi evlenelim sensiz yapamiyorum derdi bellkide ya dusunceler degisiyor..

Ben de diyorum ki siz de evlisiniz esiniz de size karsi heyecanini özlemini yitirecek e nolacak simdi bosanacak misinz?

Her sey heyecan ve seks mi.. bir kadini/adami cok seversin hayatı onunla yaşamayı seversin heyecan kaybolsa dahi onunla yaşadığın monoton hayatı dahi seversin ve yanında olmak icin seninle olması icin evli olsan da olmasan da caba sarfedersin.

Sevgi evlilikle sinirlanmayacak kadar büyük bir sey.

heyecanim kayboldu diye ayrilacak adamla evlenip ne yapayım ben? Heyecan var diye evlenip ne yapayim.. sevgi diye bir sey var ...sizin gozden kacirdiginz sey de bu

Evet bende sizler gibi düşünüyordum ama ciddi bi ilişki istedği için bnmle başladğını söyledi ilişkimzde gayet güzel gidiyor bu kasımda askere gidecek yani yaklaşık bi senesi var bir senede askerlik etti iki sene yani demek istediği yarın ne olacağımız belli değil evlenmicez demedim sadece kimse garanti veremz ki dedi ama benm bayağı aklıma takıldı..
Güzel bi kızsın daha fazla kullandırma kendini bence . Bu kişinin evleneceğini düşünmüyorum. Yol yakınken dön sende hak edîyosun evlenmeyi yuva kurmayı her genç kız gibi.

Bu kadar mesaj okudum hep aynı şey sonuna gelemedim yani. Bence de 2 ayda çok fazla ilerlemişsiniz bunu doğru bulmuyorum ama sizin tercihiniz saygı duyuyorum. Benim takıldığım bir çok insanın istediğini almış niye sizinle evlensin ki demesi. Yahu bu nasıl çirkin bir yaklaşımdır. O zaman bunu söyleyenler bir erkeğin sadece " istediğini almak" için kendileriyle evlenmesini normal karşılayacaklardır. Ondan sonra da al sana mutsuz evlilikler, kocam artık benimle ilgilenmiyor, kocam başkalarıyla yazışıyor, yok kocam 18 yaş üstü sitelere giriyor mesajları. Sırf istediğini almak için sizinle evlenen kişi evlilik için de istediğini alınca sizden sıkılacaktır unutmayın.

Her kelimesine katılıyorum...

Bence de bu adam evlilik falan düşünmüyor,iki aylık ilişki aynı evde yaşamak da gereksiz.

Ben de 2 yıl beraber yaşadığım biriyle geçen yıl evlendim, onun da benim de evlenmeye sıcak bakmadığimiz zamanlar oldu toplamda 8 yıldır birlikteydik, üstüne gitmeyin, konuyu uzatmayın bence...evlenmek istediginizi soylemeyin sürekli, yani benim düşüncem tabi, bi erkek sırf karsisindaki istiyor diye evlenmez, evlenmek isterse de kimse ona engel olamaz.

Ben de diyorum ki siz de evlisiniz esiniz de size karsi heyecanini özlemini yitirecek e nolacak simdi bosanacak misinz?

Her sey heyecan ve seks mi.. bir kadini/adami cok seversin hayatı onunla yaşamayı seversin heyecan kaybolsa dahi onunla yaşadığın monoton hayatı dahi seversin ve yanında olmak icin seninle olması icin evli olsan da olmasan da caba sarfedersin.

Sevgi evlilikle sinirlanmayacak kadar büyük bir sey.

heyecanim kayboldu diye ayrilacak adamla evlenip ne yapayım ben? Heyecan var diye evlenip ne yapayim.. sevgi diye bir sey var ...sizin gozden kacirdiginz sey de bu

Cunku turkıyede evlenmenın amacı seks olmus, insanlar kınanmadan seks yapabilmek icin evlenıyor. Demek kı evlilik oncekı cinsel iliski ülkemizde yaygın olsa ve kabul görülen bır sey olsa buradakı cogu ınsan evlenmeyecek, nasılsa evlılıgın tek amacı heyecan ve seks

Güzel bi kızsın daha fazla kullandırma kendini bence . Bu kişinin evleneceğini düşünmüyorum. Yol yakınken dön sende hak edîyosun evlenmeyi yuva kurmayı her genç kız gibi.
Aynı evde yasamanın kendını kullandırma oldugunu dusunmuyorumo_O Sonucta adam zorla kapatmamış kızı eve, ıkı yetıskın aynı evi paylaşıyorlar bu kendını kullandırmak mı

Ben de 2 yıl beraber yaşadığım biriyle geçen yıl evlendim, onun da benim de evlenmeye sıcak bakmadığimiz zamanlar oldu toplamda 8 yıldır birlikteydik, üstüne gitmeyin, konuyu uzatmayın bence...evlenmek istediginizi soylemeyin sürekli, yani benim düşüncem tabi, bi erkek sırf karsisindaki istiyor diye evlenmez, evlenmek isterse de kimse ona engel olamaz.
Evet bnde konuyu açmıyorum üstelemek kaçırır ne güzel evlenmişsinz si?.KOnu güzel bi şeklde kapandı bnde uzatılmasını istemyrum dha fazla.Özellkle cinselliğe vurulması kırıcı oluyor.Bİz hallettk teşekkrler herkese:KK68:

X