Evlenmeyi düşünmüyor mu:(

Ben geri kafali dglim ama evlenmeden ayni evde yasayanlari anlamiyorum. Evliligin ne anlami kaliyorki bencede ben olsam sevgilinizin yerinde bende dusunmem alacagini almis sen ayrilsan ayrilamazsin.!! Daha yasiniz kucuk sanirim askere gitcek fln diyorsunuz.
Su erkeklere istediklerini vermeyin ya alacagini aliyor tekmeyi basiyor sonrada.olan kizlarimiza oluyor

Çok hızlı gitmişsiniz. Birlikte yaşamak mesele değil, bunu sorgulamak hiç kimsenin haddi değil, ama böyle çabuk olması hata... 2 aydır tanıdığı b,r,ne evlenmekten bahsetmek saçma. Zamanla tanıdıkça fikirleri değişebilir. Benim yanında olmasına bile tahammül edemediği ama tanıdıkça aşık olduğu kadınla evlenen arkadaşım var.

2 aydir tanistiginiz biriyle 1 haftadir beraber yasiyorsunuz ve adam evlenmeyi dusunmuyorum diyince sok oluyorsunuz..o adamda jet hiziyla onunla yasamayi kabul ettiginiz icin sok olmus olmasin..:KK31:

"ooooooo evlenmeden yatarsan istediğini alır, neden evlesin ki"ciler de gelmiş bile.
tabii normalde evlilikler gerdek gecesinden sonra koca olan taraf "istediğini aldığı" için hanım olan tarafın kapıya konulmasıyla sona eriyor ya ondan bu kadar velvele. hayır bir de şöyle hayatında bir sürü erkek tanımış gibi erkekler hakkında atıp tutanlar yok mu :KK47:
hem ne demek istediğini almak,bırakın şu bir kadını "et parçasından" ibaret gören erkeklerin ağzını? daha yeni bir kız onu "et parçası" olarak gören bir adam tarafından öldürüldü, eliniz de titremiyor yazarken, hayret!
sana gelince Sirine_fb Sirine_fb 2 aylık ilişkide ne ciddi düşünmesi daha, bir dur bakalım ya, adam daha askerliğini yapmamış, bir şey yapmamış. destur be güzelim. bu kadar mı heveslisin evlenmeye? şu adamların bir tarafını bu kadar havaya kaldırmayın

bence siz bu hızla giderseniz adamın askerden dönmesini zaten beklemezsiniz üzgünüm böyle ciddi ilişki olmaz.

"ooooooo evlenmeden yatarsan istediğini alır, neden evlesin ki"ciler de gelmiş bile.
tabii normalde evlilikler gerdek gecesinden sonra koca olan taraf "istediğini aldığı" için hanım olan tarafın kapıya konulmasıyla sona eriyor ya ondan bu kadar velvele. hayır bir de şöyle hayatında bir sürü erkek tanımış gibi erkekler hakkında atıp tutanlar yok mu :KK47:
hem ne demek istediğini almak,bırakın şu bir kadını "et parçasından" ibaret gören erkeklerin ağzını? daha yeni bir kız onu "et parçası" olarak gören bir adam tarafından öldürüldü, eliniz de titremiyor yazarken, hayret!
sana gelince Sirine_fb Sirine_fb 2 aylık ilişkide ne ciddi düşünmesi daha, bir dur bakalım ya, adam daha askerliğini yapmamış, bir şey yapmamış. destur be güzelim. bu kadar mı heveslisin evlenmeye? şu adamların bir tarafını bu kadar havaya kaldırmayın
seninde dediğin gibi et parçası olarak gören erkekler. normal evliliklerde iş o aşamaya kadar geldiyse adamın niyeti ciddi demektir zaten. ki evlenmiş yuva kurmuş. şimdi bu olayda adamın niyeti ne sizce?

Biz daha yeniyiz iki aylık.İki haftadır beraber yaşıyoruz mecburiyet yani ben iş için haber bekliyorum bir ay beraber kalıcağız yani.Geçen sabah ki konuşmamızdan bahsedeceğim.yatıyorduk evlilik muhabbeti geçti ben şakasına işin çook zor daha evlencende karına bakacaksında çocuklar olack bide çok zor sizin erkeklerin işi falan dedim.BU da demez mi ben evlenmeyi düşünmüyorum zaten gelmişim bu yaşıma ne evlencem diye falan ben şok tabi :KK57:çünkü ciddi başladık en baştan böyle deyince şaşırdım ne yani ciddi değilmyiz dedim ne alaka dedi illa evlenmek mi gerk falan dedi :KK61:ben ses etmedim ama surat yaptım bütün gün buda anlamış akşam geldi şaka yaptım tabi ama ilerisinin garantsini kimse veremezki ddi askerliği falan var diye ama ben çok taktım bu konuya sizce evlenmyi düşünmyor mu benimle:mad:

iki aydır tanıdığınız adamla iki haftadır brlikte yaşıyorsunuz . bide soruyorsunuz ciddi mi diye? siz erkek olsanız sizle ciddi düşünür müsünüz?????? niye evlensin ki?????

seninde dediğin gibi et parçası olarak gören erkekler. normal evliliklerde iş o aşamaya kadar geldiyse adamın niyeti ciddi demektir zaten. ki evlenmiş yuva kurmuş. şimdi bu olayda adamın niyeti ne sizce?
hayır yanılıyorsunuz.
kadını et parçası olarak sadece erkekler görmez, erkeklerin "lugatını" kendi diline taşıyan kadın da kadını et parçası olarak görür.
evliliklerin/ilişkilerin normali, anormali olmaz. herkesin normali kendine.
bir kadının evlenene kadar cinsel ilişkiye girmeme hakkı olduğunu düşünüyorum bu arada, bu konuda bir yanlış anlama olmasın, kadının kendi bedeni kendi kararıdır.
nasıl ki evlilik öncesi cinsel ilişkiyi normal görüyorsam, aksini de görüyorum, biri medeni diğeri gayri medeni gibi bir düşüncem yok yani.
benim lafım, evlenene kadar beklemeyi uygun bulup da kendi doğrusunu diğerlerine dayatan gruba. bakire evlenmeyen/evlendiği adama bekaretini "hediye etmeyen"(!) kadın ahlaksızdır, zihniyetinden bahsediyorum.
yoksa benim doğrum bu herkesin hayatı kendini bağlar diyen birine ne diyebilirim ki ben ( bu kişiler zaten ilk yazıdaki ithamın dışındadırlar)
bu adamın niyetinin ne olduğunu bilmiyorum, açıkçası ilgilenmiyorum da. çünkü 2 ay sevişmek için değil ama evlilik düşünmek için erken bir süre bence.
aralarında çekim vardır, ilişki normal gidiyordur istiyorlarsa yaşları tutuyorsa sevişirler, bana ne de 2 ayda evlenmeye karar verip 3 ayda evlenip 4. ayda "ay kocam çok değişti" diye başlık açınca benim içim şişiyor vallaha.

Aynı evde evlenmeden yasiyor olmak benim için ciddi bir ilişki demektir. Ciddi olmak icin illa evli olmak gerekmiyor bana gore...belki sevgilinde bu mantikla evet ciddiyim diyordur..

Ve bence iliskiniz hizli ilerliyor biraz zaman iyi olur.

Ve ayni evde yasiyorsunuz adam alacagini almis evlenmez diyenler ise kocalariniz da sizden alacagini alinca gidemez mi? Ayrica alacagini almak falan ne çirkin ne saçma ya.

İki kişinin gönül bagini nelere indirgiyorsunuz.

Ben geri kafali dglim ama evlenmeden ayni evde yasayanlari anlamiyorum. Evliligin ne anlami kaliyorki bencede ben olsam sevgilinizin yerinde bende dusunmem alacagini almis sen ayrilsan ayrilamazsin.!! Daha yasiniz kucuk sanirim askere gitcek fln diyorsunuz.
Su erkeklere istediklerini vermeyin ya alacagini aliyor tekmeyi basiyor sonrada.olan kizlarimiza oluyor
Eşiniz size neden tekmeyi basmiyor peki? Alacagini almis nasilsa.

Devletten onaylı aldığı için ayrilinamiyor mu anlamadim? İnsanlar neden bosaniyor o zaman?

Siz bayagi yanlis anlamissiniz bu isleri.

hayır yanılıyorsunuz.
kadını et parçası olarak sadece erkekler görmez, erkeklerin "lugatını" kendi diline taşıyan kadın da kadını et parçası olarak görür.
evliliklerin/ilişkilerin normali, anormali olmaz. herkesin normali kendine.
bir kadının evlenene kadar cinsel ilişkiye girmeme hakkı olduğunu düşünüyorum bu arada, bu konuda bir yanlış anlama olmasın, kadının kendi bedeni kendi kararıdır.
nasıl ki evlilik öncesi cinsel ilişkiyi normal görüyorsam, aksini de görüyorum, biri medeni diğeri gayri medeni gibi bir düşüncem yok yani.
benim lafım, evlenene kadar beklemeyi uygun bulup da kendi doğrusunu diğerlerine dayatan gruba. bakire evlenmeyen/evlendiği adama bekaretini "hediye etmeyen"(!) kadın ahlaksızdır, zihniyetinden bahsediyorum.
yoksa benim doğrum bu herkesin hayatı kendini bağlar diyen birine ne diyebilirim ki ben ( bu kişiler zaten ilk yazıdaki ithamın dışındadırlar)
bu adamın niyetinin ne olduğunu bilmiyorum, açıkçası ilgilenmiyorum da. çünkü 2 ay sevişmek için değil ama evlilik düşünmek için erken bir süre bence.
aralarında çekim vardır, ilişki normal gidiyordur istiyorlarsa yaşları tutuyorsa sevişirler, bana ne de 2 ayda evlenmeye karar verip 3 ayda evlenip 4. ayda "ay kocam çok değişti" diye başlık açınca benim içim şişiyor vallaha.
neredeyse aynı şeyden bahsediyoruz aslında.

isteyen sevişir istemeyen sevişmez beni hiç ilgilendirmez. ama 2 ayda evlenip sonrasında burda "ay kocam" diye konu açanlar gibi 2 ayda sevişip sonra terkedilip "ay sevgilim, ay bekaretim, ay hayallerim..." konularıda gaaayet şişirici oluyor.

erkekler diyorum...daha doğrusu cinsiyet ayırmadan insanlar diyeyim.. niyetleri tam anlaşılamıyor. ve hayatta insan başına ne geleceğide hiç belli olmuyor. o yüzden önce tedbir sonra takdir demişler.

Eşiniz size neden tekmeyi basmiyor peki? Alacagini almis nasilsa.

Devletten onaylı aldığı için ayrilinamiyor mu anlamadim? İnsanlar neden bosaniyor o zaman?

Siz bayagi yanlis anlamissiniz bu isleri.
Evet, kocası devletten onaylı olduğu için tekmeyi basmiyor galiba. Yoksa gerdek gecesi istediğini aldı, tekmeyi basması lazım bunların mantığına göre.

ele güne rezil olmayalım, eşyaları nasıl paylasicaz, bir sürü masraf yaptık diye sürüyor bunların hepsinin "çok kutsal" evliliği demek ki.

Ooh ellerinde tapu var ya, hanımlar rahat. Gerisini düşünmüyorlar.

Son düzenleme:
neredeyse aynı şeyden bahsediyoruz aslında.

isteyen sevişir istemeyen sevişmez beni hiç ilgilendirmez. ama 2 ayda evlenip sonrasında burda "ay kocam" diye konu açanlar gibi 2 ayda sevişip sonra terkedilip "ay sevgilim, ay bekaretim, ay hayallerim..." konularıda gaaayet şişirici oluyor.

erkekler diyorum...daha doğrusu cinsiyet ayırmadan insanlar diyeyim.. niyetleri tam anlaşılamıyor. ve hayatta insan başına ne geleceğide hiç belli olmuyor. o yüzden önce tedbir sonra takdir demişler.
kabulüm.
vallaha ben 18 yaşını aşıp da yaşadığının madden ve manen sorumluluğunu taşıyabilecek olgunluktaki insanların sevişmesi taraftarıyım. yani adamla yatıp gelip bana ağlayacaksa ağlamasın, dinlemem çünkü. zevkini sürerken iyiydi adam terk ederken "kullanıldım."
cinsellik kullanma kullanılma üzerine kurulu değildir.
umarım konu sahibi de evlilik öncesi cinsel ilişkiyi "kullanma" olarak gören bir adamla değil, hayatı birlikte olduğu kadınla "paylaşma" olarak gören bir adamla birliktedir. eğer öyleyse zaten çiğ bir ilişki olmaz, sonunda evlilik olur ya da olmaz ama yaşanmışlıklar kâr kalır.
ama 2 ay gerçekten evliliği düşünmek için çok kısa bir süre adamın tepkisini çok da garipsemedim ben, biri bana 2 ayda bunu söylese hafiften hafiften ben de uzayabilirdim mevzudan, bilemiyorum.

Şu "kk hatunu kafası" beni bir gün öldürecek. Yok istediğini almış yok niye evlenecekmiş. Yahu seven adam sevişmek için değil aile olmak için, bir soyadını paylaşmak için evlenir. Biz de sevdiceğimle aynı evde kalıyoruz, her gün evlilik konusu açan okulların bitmesine çook var bitse de evlensek artık diye sabırsızlanan ben değil, sevgilim. "Oo evlensek de sevişsek" diyen adam evlenince seviştik hadi ayrılalım desin o zaman? Ne kadar sığ düşünüyorsunuz. Doğru insan, adam olduktan sonra bunlar hiç sıkıntı olmaz.

Konu sahibesi 2 ay aynı evde kalmak, bir erkeğe mecbur kalmak için çok kısa bir zaman... Karşı tarafı yeterince tanımadan, ilişkiyi oturtmadan evlilik hayalleri kurmasan iyi olur bence.

Bana şakasına da olsa "İşin çok zor, evleneceksin de karına bakacaksın da, çoluk çocuk ohoo" diyen biriyle ben de evlenmem. Gider birkaç Japon balığı alır, beslerim. Birkaç yıl sonra da Japon balıklarını konuşturan ilk Türk olarak Sadettin Teksoy'dan kalan boşluğu doldururum.

şu alacağını almış diyen kadınlar,
hala neden ezbere konuşuyorsunuz?biraz kafanızı yorsanız anlayacaksınız. erkekleri de bu kadar salak ve zavallı mı sanıyorsunuz?sırf seks için mi evlendi yani kocanız sizinle? ve kadınların da verebileceği tek şeyi bu mu sanıyorsunuz gerçekten? bunu kendinizine nasıl yakıştırıyorsunuz?kadını pasifize edip cinselliği kullanılmaktan öte göremiyorsunuz. çünkü algılarınız kaymış. çünkü bu hastalıklı ilişkiler yumağı toplumun kıt zekasıyla yetişip, bunun dışına çıkmayı hiç düşünmemişsiniz.hala anlamıyor musunuz bu zihniyetin bizi bu çukura ittiğini?
2 ayda tanıdığın adamla böyle beklentiye girme vs. bir sürü öğüt varken erkek jargonuyla alacağını almış demeye sonra da özgecan a üzülmeye utanmıyor musunuz?

ben bu konudaki "birlikte yaşamıssınız her şeyi görmüş neden evlensin vs". tarzı yorumları desteklemiyorum.
ben eşimle evlenmeden önce 2.5 yıl birlikte yaşadım.
yine de evlenme teklifi aldım.
bu hayatı birlikte geçirme arzusuyla alakalı.
çok kısa anlatmanıza rağmen erkek arkadaşınızdan o sembolleri alamadım doğrusu.anı geçirmek istiyor olabilir

Evet bende sizler gibi düşünüyordum ama ciddi bi ilişki istedği için bnmle başladğını söyledi ilişkimzde gayet güzel gidiyor bu kasımda askere gidecek yani yaklaşık bi senesi var bir senede askerlik etti iki sene yani demek istediği yarın ne olacağımız belli değil evlenmicez demedim sadece kimse garanti veremz ki dedi ama benm bayağı aklıma takıldı..
Aileniz birlikte yasadiginiz iiliskinizin durumunu biliyormu?

Yani isin zor karina bakacaksin derken
Benimle evlenip bana bakacaksini ima etmissin, bu adam niye evlensin ki kendine bakitmak isteyen bir kizla.

X