Evlenmeyi düşünmüyor mu:(

şimdi gelinlerde renkli kuşak modası çıktı :KK45:
o renklerin de bir meali var mı acaba ?

bu koyu kırmızı, kesin bakire,
bunun ki pembeye çalıyor bir kere öptürdü
bunun ki turuncu, sürtündü,
bunun ki sarı, eyvahlar olsun !

var mı bir anlamı?

kısmetse 6 ay sonra düğünüm olacak, somon rengi hoşuma gidiyor kuşak için..
acaba arkamdan ne derler :) bileyim kiii sakata gelmeyeyim :KK76:

Ben de diyorum ki siz de evlisiniz esiniz de size karsi heyecanini özlemini yitirecek e nolacak simdi bosanacak misinz?

Her sey heyecan ve seks mi.. bir kadini/adami cok seversin hayatı onunla yaşamayı seversin heyecan kaybolsa dahi onunla yaşadığın monoton hayatı dahi seversin ve yanında olmak icin seninle olması icin evli olsan da olmasan da caba sarfedersin.

Sevgi evlilikle sinirlanmayacak kadar büyük bir sey.

heyecanim kayboldu diye ayrilacak adamla evlenip ne yapayım ben? Heyecan var diye evlenip ne yapayim.. sevgi diye bir sey var ...sizin gozden kacirdiginz sey de bu

Size saygi duyuyorum bende esimle severek evlendim cok sevdim hala seviyorum nisanliyken bigun esimi denedim gel yatalim nasilsa evlencez dedim esim bana asla dedi seni seviyorum seni telli duvakla alcam o evden basin dik alcam dedi bence SEVGI ASK budur bir erkek bunu soyleyebilmeli bukadar bnm icin sevgi saygi budur

Evliliği cinsellik olarak gören erkek ve kadınların evlendikten sonra birbirnden soğuması normal,erkeğin dışarıya açılması normal o zaman.

Evlilik cinsellik olmadığı gibi,cinselliği karşılıklı aşık olmadığınız kişiyle yaşamak da doğru değil, o zaman anlamını kaybeder çünkü, karşı tarafın gözünde değersizleştirir,seven tarafı da üzer.

Son düzenleme:
Evet bence düsünmüyor. Erkek arkadasinizin karakterini bilmiyoruz ama bir iki ihtimal yürütebiliriz; onunla evlenmeden önce cinsellik yasayanla evlenmek istemiyor ki bu kesim Türkiye de azımsanmayacak kadar cok (kendi bakir olmayip bakire kiz derdine düsen iki yüzlü olarak tanimladigim kesim), ya da evlilik suanda genel olarak aklinda yok evlenmeden takilmak daha rahat geliyor.
Bunun disinda yabanci ülkelerden örnek vermeye cok bayiliriz ondan bende vereyim; Almanyada ve ya ABD de bile cogu mantikli düşünen kesim iki ay tanidigi biriyle ayni eve tasinmaz (cinsellik yasarlar bu baska).
Yani hangi akil mantikla iki ayda böyle bir karara vardiniz. Cinsellik isteyen yasar istemeyen yasamaz beni ilgilendirmez ama iki ayda ayni evi paylasma karari modern ABD de bile garipsenir.

Size saygi duyuyorum bende esimle severek evlendim cok sevdim hala seviyorum nisanliyken bigun esimi denedim gel yatalim nasilsa evlencez dedim esim bana asla dedi seni seviyorum seni telli duvakla alcam o evden basin dik alcam dedi bence SEVGI ASK budur bir erkek bunu soyleyebilmeli bukadar bnm icin sevgi saygi budur

Ben sizin saygi sevgi taniminiza bir sey diyemem... tek diyeceğim seviserek evlenen binlerce insan var seven ve sevilen.... hiçbirinin basi da bahsettiginiz gibi yerde de degil.. sizin gibi dimdik ... başlarıının yerde olması icin bir neden yok

Sadece secimler vardır Ve buna saygı göstermek gerekir...sevisen iki insana size duyulan saygı kadar saygı duymanız gerektiğinizi düşünüyorum

işte anlaşamadığımız nokta bu, bir erkek bana şunu dese:
o evden basin dik alcam dedi
o dakikada kapının önüne koyarım.
benim/benim gibi düşünen kadınların her daim kafamız dik zaten. arsızlık mı yapmışız, hırsızlık mı yapmışız, suçlu muyuz? suçlu olanın kafası öne eğilir.
çok şükür ki benim için canını verebilecek bir annem-babam var, beni okutup meslek sahibi etmişler de bambaşka bir hayatım olmuş. haklarını yüzyıl sırtımda taşısam ödeyemem.

Ben sizin saygi sevgi taniminiza bir sey diyemem... tek diyeceğim seviserek evlenen binlerce insan var seven ve sevilen.... hiçbirinin basi da bahsettiginiz gibi yerde de degil.. sizin gibi dimdik ... başlarıının yerde olması icin bir neden yok

Sadece secimler vardır Ve buna saygı gerekir sevisen iki insana da size duyulan saygı kadar saygı duymanız gerektiğinizi düşünüyorum

Ha bole de anlatamadim derdimi ben herkese saygi duyuyorum sadece dusuncelerimi soledim turkcem kotu k.bakmayin sevisenlerede saygi duyuyorum ama ben yapmadim diyorum.

şimdi gelinlerde renkli kuşak modası çıktı :KK45:
o renklerin de bir meali var mı acaba ?

bu koyu kırmızı, kesin bakire,
bunun ki pembeye çalıyor bir kere öptürdü
bunun ki turuncu, sürtündü,
bunun ki sarı, eyvahlar olsun !

var mı bir anlamı?

kısmetse 6 ay sonra düğünüm olacak, somon rengi hoşuma gidiyor kuşak için..
acaba arkamdan ne derler :) bileyim kiii sakata gelmeyeyim :KK76:

Bak canım onlarında anlamı varmış :KK48:
Kırmızı kuşak, geleneklerine sahip çıkmaktır. Kırmızı kuşak takan gelin, ataları gibi bir ev kadını olacağına söz vermiş demektir.

Siyah kuşağın anlamı, daha önce evlilik geçirmiş olmak anlamına gelir.
Mor kuşak, resmiyeti simgeler, bu yüzden saraylarda olan düğünlerde bu kuşak tercih edilir.
Gri kuşak, özgüveni simgeler. Kendi kararı ile evlendiğini ve kendine güvendiğini göstermek isteyen gelinlerin tercih ettiği bir renktir.
Pembe kuşak, romantizmi simgeler, aşkla bağlı olduğu kişiye sadakatini göstermek için seçilen bir renktir.

işte anlaşamadığımız nokta bu, bir erkek bana şunu dese:

o dakikada kapının önüne koyarım.
benim/benim gibi düşünen kadınların her daim kafamız dik zaten. arsızlık mı yapmışız, hırsızlık mı yapmışız, suçlu muyuz? suçlu olanın kafası öne eğilir.
çok şükür ki benim için canını verebilecek bir annem-babam var, beni okutup meslek sahibi etmişler de bambaşka bir hayatım olmuş. haklarını yüzyıl sırtımda taşısam ödeyemem.

Ya anlamadim illa sevismemmi gerekiyor evlenmeden ben yapmadim pismanda olmadim cok sukur bnmde annem babam var hep arkamda meslegimde var cahil dglim ama yapmadim istemedim yapanlara saygim var ama burda haberlerde okadar cok okudum gordumki yok yatip cocugunu aldiranlar yok intihar edenler yok aileme ne dicem simdi o kizlara cok üzülüyorum yazik dglmi evli insanlarada olabilir ama bizim millet evli olunca dedikodu yapamiyor iste.. bole yetistik kotumu Allah bilir ben mutluyum

Burda ki bazı yorumlar insanı delirtir ! İnsanların birlikte yaşamasından size ne ya? Neden illa kendi doğrularınızı kabul ettirmek istiyorsunuz karşınızda ki insanlara? Herkesin yaşam tarzı sizin gibi mi olmak zorunda? Yok senden alacağını almış artık evlenmez, yok isteklerini gidermiş seni alıpta ne yapsın falan...Ne çirkin laflar bunlar ya! Birde kadınlar söylüyor bu lafları çok yazık..İnsanlar sadece aynı evde yaşamak için mi evlenir? Daha evliliğin tanımını bilmeyen,sadece aynı evde yaşamayı evlilik sanan insanlar birde karşı tarafı kınıyor..Artık vazgeçin şu kendi doğrularınız hakkında konuşmaktan! Ben aynı evde yaşamayı onaylamıyorum mesela ama bu benim düşüncem..Onaylamıyorum diye karşı tarafı bu kadar kınama,incitme hakkını kim veriyor bana?

Konu sahibi arkadaşım daha ilişkiniz çok yeni..Evlilik konusunun gündemde olmaması çok normal..Sen herşeyi zamana bırak ve birbirinizi tanımaya çalışın...

Son düzenleme:
Ya anlamadim illa sevismemmi gerekiyor evlenmeden ben yapmadim pismanda olmadim cok sukur bnmde annem babam var hep arkamda meslegimde var cahil dglim ama yapmadim istemedim yapanlara saygim var ama burda haberlerde okadar cok okudum gordumki yok yatip cocugunu aldiranlar yok intihar edenler yok aileme ne dicem simdi o kizlara cok üzülüyorum yazik dglmi evli insanlarada olabilir ama bizim millet evli olunca dedikodu yapamiyor iste.. bole yetistik kotumu Allah bilir ben mutluyum
evet kötü.
evlenmeden birlikte olmamak değil, bu bir karardır, biz geri kalanlara saygı duymak düşer, siz ister evlenmeden sevişin, ister sevişmeyin bizi ilgilendirmez.
tepki aldığınız kısım zaten sevişmemeniz değil, evlenmeden sevişmemenizi "alnım ak" "başın dik" "sevgi, saygı, aşk budur" gibi ters okunduğunda benim gibi yapmayanlar "alnı kara" "başı eğik" "içinde sevgi saygı aşk olmayan bir ilişki" yaşıyorlar anlamına gelecek sözlerle ifade etmeniz. yoksa sizin medeni durumunuz bizim üzerimize vazife değil.
evlenmeden hamile kalanların çocuğunu aldırmasının suçlusu kim biliyor musunuz?
evlenmeden birlikte olmayı ahlaksızlık olarak görenler, evlenmeden cinsel ilişkiyi benim gibi normal görenler değil. çünkü ben bir çocuğun evlilik dışı olduğunu öğrensem ona "piç" demem ama ahlaksızlık olarak görenler der.
bu yüzden o çocukların ve o çocukları istemesine rağmen aldırmak zorunda kalan annelerin vebali evlenmeden cinsel ilişkiye girmeyi ahlaksızlık olarak görenlerin üzerindedir.
işte bu yüzden kötüdür, başkalarının yaşam tarzına karışmak.
Türkçeniz yeterli değilmiş sanıyorum, ifadelerinizdeki vurguların yetersiz Türkçenizden kaynaklandığını düşünmek istiyorum.
anne, babanıza uzun ömür dilerim.

evet kötü.
evlenmeden birlikte olmamak değil, bu bir karardır, biz geri kalanlara saygı duymak düşer, siz ister evlenmeden sevişin, ister sevişmeyin bizi ilgilendirmez.
tepki aldığınız kısım zaten sevişmemeniz değil, evlenmeden sevişmemenizi "alnım ak" "başın dik" "sevgi, saygı, aşk budur" gibi ters okunduğunda benim gibi yapmayanlar "alnı kara" "başı eğik" "içinde sevgi saygı aşk olmayan bir ilişki" yaşıyorlar anlamına gelecek sözlerle ifade etmeniz. yoksa sizin medeni durumunuz bizim üzerimize vazife değil.
evlenmeden hamile kalanların çocuğunu aldırmasının suçlusu kim biliyor musunuz?
evlenmeden birlikte olmayı ahlaksızlık olarak görenler, evlenmeden cinsel ilişkiyi benim gibi normal görenler değil. çünkü ben bir çocuğun evlilik dışı olduğunu öğrensem ona "piç" demem ama ahlaksızlık olarak görenler der.
bu yüzden o çocukların ve o çocukları istemesine rağmen aldırmak zorunda kalan annelerin vebali evlenmeden cinsel ilişkiye girmeyi ahlaksızlık olarak görenlerin üzerindedir.
işte bu yüzden kötüdür, başkalarının yaşam tarzına karışmak.
Türkçeniz yeterli değilmiş sanıyorum, ifadelerinizdeki vurguların yetersiz Türkçenizden kaynaklandığını düşünmek istiyorum.
anne, babanıza uzun ömür dilerim.

Ben o cocuklara okadar üzülüyorum ki o yuzden kiyamiyorum bnm arkadasiminda basina geldi bole bi olay hamile kaldi ona yardim ettim ona kalsa cocugu aldircakti suan bebegi 1yasinda ailesiyle konustuk beraber doguma girdim. Asla p.c demem ben sabilere yanlis anlamissiniz uzuldugum icin bole tepki verdim ama yanlis anlamissiniz neyse... Allah herkesin annesine babasina uzun omur versin.

Ben o cocuklara okadar üzülüyorum ki o yuzden kiyamiyorum bnm arkadasiminda basina geldi bole bi olay hamile kaldi ona yardim ettim ona kalsa cocugu aldircakti suan bebegi 1yasinda ailesiyle konustuk beraber doguma girdim. Asla p.c demem ben sabilere yanlis anlamissiniz uzuldugum icin bole tepki verdim ama yanlis anlamissiniz neyse... Allah herkesin annesine babasina uzun omur versin.
yok hayır, siz de beni yanlış anlamışsınız.
siz dersiniz manasında demedim asla.
genel olarak, evlenmeden cinsel ilişkiye giren kadına fahişe diyen insanlar o çocuklara da piç der, onu anlattım. yoksa sizin ağzınızdan öyle bir kelime çıkmadan nasıl böyle bir şey derim.
lütfen üzerinize alınmayın o lafı.

yok hayır, siz de beni yanlış anlamışsınız.
siz dersiniz manasında demedim asla.
genel olarak, evlenmeden cinsel ilişkiye giren kadına fahişe diyen insanlar o çocuklara da piç der, onu anlattım. yoksa sizin ağzınızdan öyle bir kelime çıkmadan nasıl böyle bir şey derim.
lütfen üzerinize alınmayın o lafı.

Sunuda soliyim evlenmeden iliskiye girenlerdeki suc erkeklerin ben onlara kiziyorum hem cocuk yapiyorlar sonrada % 80 diyelim genelleme yapmiyorum yanlis anlasilmasin birakip gidiyorlar. Sonra ne oluyor kadinlar fahise oluyor o..... oluyor namussuz oluyor erkeklere neoluyor hic bsy hayatlarina nnormal devam ediyorlar. Ben kimseye guvenmem arkadasim bi laf var hic sevmem ama burda soliyim BABANA BILE GUVENME ANANI s.... derler.

2 ay içinde bir erkek bir kadınla evlenip evlenmiyeceğine çoktan karar mı verir? yıllarca çıkıp sonra evlilik kararı alan erkekler noluyo ozaman?

"senin haberin olsun ya da olmasın bir erkek bir kadınla evlenip evlenmeyeceğine kendi içinde 2 ayda çoktan karar vermiştir."demişim.
faaliyete girişir demiyorum kendi içinde çoktan vermiştir kararını diyorum. evlilik 5 sene sonra olur orası ayrı. ben bu soruyu vaktiyle yakın erkek arkadaşlarıma hatta bir ara eşime de sormuştum. hepsi ağız birliği etmişçesine aynısını dediler. ben de buna inanıyorum ama diyorum ya %99 bu böyle bence. %1lik kesim de şansı yaver giden kızlar..

Şaka mı bu yorumlar
Yok zaten beraber yaşıyorlarmış, istediğini alıyormuş, sevişiyormuş?

Tek hücreli hayvandan bahseder gibi bahsediyorsunuz erkeklerden.
Evliliğin tek amacı sevişmek mi.

Şoklardayım.

Neyse o değil de konu sahibi daha 2 aylık ilişkide neden evlilik beklentisindesiniz ki?
Ciddi demek evlilikle noktalanacak demek değil

Ben bile iki yila yaklasmis erkek arkadasimla yasamiyorum sadece arada bir kaliyorum
Gidip kalmak ayri yaşamak ayri

Sen 2aylikkken nasil guveniyorsun ne kadar tanidin ki bu adami
Ben asla karsi degilim isteyen istedigini yasasin fakat 2ay cok az bir sure birini tanimak icin

ben şok ben iptal ben koptu ben nasıl :eek:

Biz daha yeniyiz iki aylık.İki haftadır beraber yaşıyoruz mecburiyet yani ben iş için haber bekliyorum bir ay beraber kalıcağız yani.Geçen sabah ki konuşmamızdan bahsedeceğim.yatıyorduk evlilik muhabbeti geçti ben şakasına işin çook zor daha evlencende karına bakacaksında çocuklar olack bide çok zor sizin erkeklerin işi falan dedim.BU da demez mi ben evlenmeyi düşünmüyorum zaten gelmişim bu yaşıma ne evlencem diye falan ben şok tabi :KK57:çünkü ciddi başladık en baştan böyle deyince şaşırdım ne yani ciddi değilmyiz dedim ne alaka dedi illa evlenmek mi gerk falan dedi :KK61:ben ses etmedim ama surat yaptım bütün gün buda anlamış akşam geldi şaka yaptım tabi ama ilerisinin garantsini kimse veremezki ddi askerliği falan var diye ama ben çok taktım bu konuya sizce evlenmyi düşünmyor mu benimle:mad:
E iki ayda adamin evine yerlesmissin hic caziben yok adam icin elinin altindasin niye ciddiye bindirsin sorumluluk alsin ki.. Madem adamin yatagindayken seninle evlenmeyecegim demesi zoruna gidecekti hic kalkismasaydin bu islere

Şaka mı bu yorumlar
Yok zaten beraber yaşıyorlarmış, istediğini alıyormuş, sevişiyormuş?

Tek hücreli hayvandan bahseder gibi bahsediyorsunuz erkeklerden.
Evliliğin tek amacı sevişmek mi.

Şoklardayım.

Neyse o değil de konu sahibi daha 2 aylık ilişkide neden evlilik beklentisindesiniz ki?
Ciddi demek evlilikle noktalanacak demek değil
Tek hucreli tabirin agir olmus, biz baska bi sey anlatiyoruz aslinda

evlenmeden beraber yaşamaya karşı değilim. bence normal. ama normal olmayan beklenti. bir buçuk ay gibi kısa bir sürede aynı evde yaşamak..
ve 2 aylık bir süredede evlenme beklemek.
kesinlikle katılıyorum
bu insan hasta ruhlu bile çıkabilir kim nerden bilsin
zaman lazım zaman

X