Evlenmeyi düşünmüyor mu:(

Birlikte yaşayıp, sonra evlenen, mutlu mesut yaşayan, bir sürü insan var....
Tamam, 2 ay birlikte yaşamaya başlamak için çok erken bir süre, fakat
Ne o alacağını almış vereceğini vermiş, lafları.
İnsanın içinden bu bayanların kendilerine hiç mi saygısı yok diye sorası geliyor...
Alınacak verilecek, hiç kullanılmamış, baş parmağımdan çok işime yaramayan,ay da bir sağlıklı olduğumu bana, hormon patlamarıyla birlikte hatırlatan, kasıklarımızın arasındaki doku parçasından başka, değerli bir yanımız yoktu, zaten.
Size göre yokmuş, ne iyi olduğu öğrendiğim.
Ne yani bir adamın, bir kadınla evlenmeyi istemesi için, illa ki hiç birlikte olmamış olması mı lazım. Yada başka paralel bakış açısına göre, erkekler ''sadece daha önce birlikte olmadığı tenini bilmediği bayanla düzenli sex yapma olasılığı^^ için mi evlenir.
Bence bu soruya içinden evet diye yanıtlayanlar bir daha düşünsün, zira hergece koyunlarına onlarla sadece başta tenlerine olan merakından, sonrasında ise güvenli, düzenli sex için evlenmiş olan adamı aldıklarını kabul ediyorlar.

Ha konuyu açan arkadaşım, yıllar önce bir yazıda okumuş ve her evlenmeyi düşünen yada evlenen arkadaşıma sorarak, eşim de dahil, hala şaşırdığım, bir durum var. Hepsi de aynı cevabı veriyor, ^^1. ay bitmeden.^^
Erkek cinsi bir bayanla evlenmeye, ilişkinin ilk bir ayında karar veriyor. Başka bir değişle ilk bir ay içinde o bayanın eşi olması gerektiğini anlıyor. Sonrasında olmuyorsa olmuyor. Hadi diyelim kız tarafı bir şekilde ikna etti ve oldu, o evlilik yürümüyor...
Bence gardını al... Yoksa üzülebilirsin...

Bak canım onlarında anlamı varmış :KK48:
Kırmızı kuşak, geleneklerine sahip çıkmaktır. Kırmızı kuşak takan gelin, ataları gibi bir ev kadını olacağına söz vermiş demektir.

Siyah kuşağın anlamı, daha önce evlilik geçirmiş olmak anlamına gelir.
Mor kuşak, resmiyeti simgeler, bu yüzden saraylarda olan düğünlerde bu kuşak tercih edilir.
Gri kuşak, özgüveni simgeler. Kendi kararı ile evlendiğini ve kendine güvendiğini göstermek isteyen gelinlerin tercih ettiği bir renktir.
Pembe kuşak, romantizmi simgeler, aşkla bağlı olduğu kişiye sadakatini göstermek için seçilen bir renktir.

teşekkürler, bunları bildiğim iyi oldu :KK24::KK48:

tabi benim vermek istediğim mesajı kim alacak orası muamma ama yine de bir mesaj verici renk kullanayım ben :p

teşekkürler, bunları bildiğim iyi oldu :KK24::KK48:

tabi benim vermek istediğim mesajı kim alacak orası muamma ama yine de bir mesaj verici renk kullanayım ben :p
Aynen canım kimsenin anlıycağını zannetmiyorum ama sen kullan yine de :KK48: benim favorim pembe :KK37:

şimdi gelinlerde renkli kuşak modası çıktı :KK45:
o renklerin de bir meali var mı acaba ?

bu koyu kırmızı, kesin bakire,
bunun ki pembeye çalıyor bir kere öptürdü
bunun ki turuncu, sürtündü,
bunun ki sarı, eyvahlar olsun !

var mı bir anlamı?

kısmetse 6 ay sonra düğünüm olacak, somon rengi hoşuma gidiyor kuşak için..
acaba arkamdan ne derler :) bileyim kiii sakata gelmeyeyim :KK76:

konuyla alakasız olacak ama o kırmızı kurdeleden nefret ettiğim kadar hiç bir şeyden nefret etmiyorum adı toplumda kızların tüm özelini saklarız ama düğün günü bakın biz kızımızı hiç bir yerini ellettirmedik aynen iade demek gibi bir şey

ha ilk gece kızın yorganını balkona asmışsın ha o hiç farkı yok

yalnız konu sahibine itirazım şurada
evet bizim toplum büyük ihtimalle beraber yaşayan insanlara aynı evde iki kuma yaşayanlara imam nikahlı çocuk doğuranlara verdiği tepkiyi göstermez doğrudur
lakin beraber yaşamanın verdiği sorumluluğu kaldırabilecek işin sonunda evlenmeyeceğini de düşünüp bu işe girmeleri gerekir

evlenmenin bana göre en önemli özelliği budur bence bu kadınla adamla bir ömür boyu yaşamak istiyorumu yazıya döker bunun altına imza atmaktır

buradaki pek çok kimsenin bilmediği bir şey yazayım. kırmızı kurdelenin bilinenin askine dinle, bekaretle namusla alakası yoktur. kırmızı kurdele takılması İslamiyeti kabul etmeden önceki Türk Geleneklerinin bir parçasıdır, ve kötü ruhların şerrinden korunmak, talih kısmet bereket için takılır, tıpkı nişan yüzüklerine ya da doğum yapan lohusanın başına kırmızı kurdele bağlanması gibi.
siz hiç gelinliğinin üzerine kırmızı kurdele bağlayan bir Arap Gelini gördünüz mü?e
:KK9::KK9::KK9:

Arkadaşlar ben konuyu cinsellğe vurmayın dedikçe üste üste çıkaranlar var kırıcı oluyor diyorum hala özellkle o kısmı vurgulayanlar var ben derdimi anlattım tavsiyede bulunan arkdşlarıma teşekkrlerimide ilettm konuyu erkek arkdşmla hallettk konuştuk yanlış anlamışım da dedim neden hala yazdığığımı cımbızlayarak kırıcı olmya devam ediyosunuz anlamıyorum yardımcı olmaya çalışan kızlar çok sağolun beni rahatlatanınız oldu gerçkten dertler paylştıkça azalrmış sağolun grçekten konuyu da halltk kırıcı yorumda bulunan arkdşlarda ltfen üstelemzsenz sevinrm konuyu kapattık çnkü arkadaşımla yorumda bulndğunuz ilgli oldğunuz içinde yeniden teşkrler:KK15:

Arkadaşlar ben konuyu cinsellğe vurmayın dedikçe üste üste çıkaranlar var kırıcı oluyor diyorum hala özellkle o kısmı vurgulayanlar var ben derdimi anlattım tavsiyede bulunan arkdşlarıma teşekkrlerimide ilettm konuyu erkek arkdşmla hallettk konuştuk yanlış anlamışım da dedim neden hala yazdığığımı cımbızlayarak kırıcı olmya devam ediyosunuz anlamıyorum yardımcı olmaya çalışan kızlar çok sağolun beni rahatlatanınız oldu gerçkten dertler paylştıkça azalrmış sağolun grçekten konuyu da halltk kırıcı yorumda bulunan arkdşlarda ltfen üstelemzsenz sevinrm konuyu kapattık çnkü arkadaşımla yorumda bulndğunuz ilgli oldğunuz içinde yeniden teşkrler:KK15:

O okypete adlı editorumuze mesaj atarak konunuzu yorumlara kapatmak istediginizi soyleyebilirsiniz

2 ay çok erken ama yine de bir düşün bunu bak..
çok erken derin ilişkiye girmişsin aman dikkat
daha tedbirli davran en azından
daha tanımaya ölçüp biçmeye çalış
hemen kaptırma kendini

Armut deyip gecmeyinn onun ilk hecesi cogu kimsede yoktur demis üstad...n fazil
Kimseye armut demedim cumleyi dogru okuyun..
Diknot: teker teker gelin:KK17:

Bu konuya verilen cevaplardan da anlaşıldığı üzere;
Türkiye de insanlar '' evlenmek '' olayını tamamen sevişmek olarak görüyor.
Kadınların, erkeklerin rahat rahat sevişebilmek için kendileriyle evlendiklerini düşünmesi ne acı bir şey..
Bir de - erkek kadınla evlenmeden birklikte olmak isteyince kadını kullanmak istiyor,değersiz görüyor algısı var ki daha fena.

Kafaya bak ; sevgılısı demiş ki ben seni helalim olarak başın dik annenin evinden çıkartıcam ! kadında bundan gururlanıyor,
beni seviyor bak diye! şaka gibi yemin ederim.. Şu ülkede ölmeden bir şeylerin değişecebildiğini görebilcek miyim avaba.
çok umutsuzum ..

X