• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlenmenin Maliyeti..?

samsung markasını hiç beğenmiyorum, herşeye el atmışlar, hepsi de yarım yamalak.

siz hiç nokia die çamaşır makinesi duydunuz mu :) veya arçelik telefon :) bi konuda uzmanlaşmak lazım bence.

aynı sizin gibi düşünüyordum aldığımız için çok sinirliydim hatta..
ama kullanmaya başlayınca fikrim değişmişti:1::1:

ben samsung kulllanıyorum yukarıdada yazdım 3 hafta koruyor yeşillikleri..
doğrudur siz onu beğeniyorsunuzdur ben kendi fikrimi söyledim..
ne bu sertlik onu anlayamadım ben:44:

Yazının tamamını okumadım
Estağfurallah ne sertliği sadece şaşırdım
Samsung son zamanlarda evet büyük başarı yakaladı ama iyi günlerde kullanın

Yazının tamamını okumadım
Estağfurallah ne sertliği sadece şaşırdım
Samsung son zamanlarda evet büyük başarı yakaladı ama iyi günlerde kullanın

yazınız bana sert geldi kusura bakmayın ben yanlış anlamışım..
sağ olun sizde aynı şekilde güle güle kullanın ..:16:

Canım istediğim mobilya normalde 20 bin, koltuklarımı kendi işyerimizde yapacağımızdan avantajlıyız. Biz büro koltukları yapıyoruz, hepsi koltuk netice de, model gösterilsin yeter. Ben bir konsol, bir masa ve sandalyelerini 5 bine alacağım vitrin, büfe istemiyorum. Beyaz eşya da en iyisi gibi bir düşüncem olmadı hiç bir zaman yani en son özellikli falan, işimi görsün yeter. Yalnız beyaz ve gri arasında kararsızım, nasip olurda kendi evimize geçersek ya da ankastre yapabilecek bir evde oturursak tüm elektroniklerin aynı renk olmasını isterim.

Ben hem çok eşya sevmem hemde evim kutu gibiydi
Yeter ki evimiz olsun deyip herşeyden kıstım, koca koca mobilyalar yerine kibar bi köşe aldım mesela
Yemek odasını da takım almaıdm bi masa aldım bi de mutfak dolaplarına sığmayan porselenleri koymak için vitrin
Düğün değil nikah yaptım ama zaten oynamayı da sevmiyordum
Gibi..

Beyaz eşya konusunda
Profilo aldım renk takıntım vardır hepsini gri aldım, memnunum
Çok pahalı da değil çok uygun da ama ablamlarda profilodan memnundu diye aldım

Umarım fikir edinirsin
Önce tv ünitesi alma mesela, duvara çakın plazmayı
Zamanla alırsın

Perde mesela, çok abartı yapılanı da var çok pahalıya
Sade çeşitleri de

El dokuma halılar var dünyanın parası
Orta halli halılar da var
Bunlara ölçüp tart kendi kafanda

Son düzenleme:
En az 20.000 Smuwila..
Zor ve stresli bir süreç, fazla nakit yoksa vadeli almaya bakın
Allah kolaylık ve mutluluk versin

Evet nakit yok, olmadı maalesef.
Benim durumum iyi babamdan dolayı ama nişanlım tam tersi, babasından destek görmez diye düşünüyoruz ki, 20 bin borcu olan bir adam ne kadar destek verebilir inşaat kalfası.
Verebilecekse bile ben kabul edemem kendisi o kadar sıkıntıdayken..
Öyle birşey ki ev olur kiran olmaz krediye yüklenirsin, nakit olur kira olsa da fazla koymaz.
Biz de hiç bişey yok maalesef..
Çok teşekkürler..

Canm bzm otrcgmz ev yeni sıfır ev olmdgı ıcn kiracılar çıkar çıkmz tadılat basladı komple heryer değişti parke kapı mutfak bnyo fayanslar 20 bin glba oturup hesaplmdk ama takrini böyle, mobilyalarımız hpsı 20 bin, çeyizm 9 bin, balayı 4bin, düğün salonu 7 kına salonu2 bin, trabzn set nişnda taktılar 10bin küsür, düğündeki takılarda 20bin nişanlımn ailesi araba hediye etck oda 50 bin cnm evlilik cok zor bi işmiş tabı daha uygunada mâl olur bnm kvalidm brz bu konulrda mrklı sevıyo yani ondn brz cok tuttu ayrıca nişanlımın hiç birikimi yok hersyı aılesı aldı

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Evet nakit yok, olmadı maalesef.
Benim durumum iyi babamdan dolayı ama nişanlım tam tersi, babasından destek görmez diye düşünüyoruz ki, 20 bin borcu olan bir adam ne kadar destek verebilir inşaat kalfası.
Verebilecekse bile ben kabul edemem kendisi o kadar sıkıntıdayken..
Öyle birşey ki ev olur kiran olmaz krediye yüklenirsin, nakit olur kira olsa da fazla koymaz.
Biz de hiç bişey yok maalesef..
Çok teşekkürler..

Böyle düşünme
Bizde aynı koşullarda evlendik
Çok şükür Allah yardım ediyor
Önce küçücük bir ev aldık tamamı borç, peşinatı düğün takıları ve bileziklerimle ödedik ( düğünden hemen sonra bozdurduk )
Ben çeyizimi peşin almıştım ama mobilya borçları vardı
Bazı kartlarda şimdi al 3 ay sonra ya da 6 ay sonra öde varya öyle yapmıştı eşim mobilyaları
Öyle öyle ödedik onları da çok şükür
Bi şekilde oluyo yani stres yapma
Mobilya borçları bitince biraz rahatlıyo insan
Şu an kredi borcumuz hala var ama kira yerine kendi evinin borcunu ödeyince daha mutlu oluyor insan
Darısı isteyen herkeisn başına inşallah

Son düzenleme:
Ben hem çok eşya sevmem hemde evim kutu gibiydi
Yeter ki evimiz olsun deyip herşeyden kıstım, koca koca mobilyalar yerine kibar bi köşe aldım mesela
Yemek odasını da takım almaıdm bi masa aldım bi de mutfak dolaplarına sığmayan porselenleri koymak için vitrin
Düğün değil nikah yaptım ama zaten oynamayı da sevmiyordum
Gibi..

Beyaz eşya konusunda
Profilo aldım renk takıntım vardır hepsini gri aldım, memnunum
Çok pahalı da değil çok uygun da ama ablamlarda profilodan memnundu diye aldım

Umarım fikir edinirsin
Önce tv ünitesi alma mesela, duvara çakın plazmayı
Zamanla alırsın

Perde mesela, çok abartı yapılanı da var çok pahalıya
Sade çeşitleri de

El dokuma halılar var dünyanın parası
Orta halli halılar da var
Bunlara ölçüp tart kendi kafanda

Direkt eve girme durumumuz olsa hiç eşya almayalım sorun değil. Eve değer Country sevdamdan da vazgeçeyim hadi. :) 10 bin bile nakit yok elimizde. :ssz:
Düğün 2 tarafta istiyor, bizim sanırım tek avantajımız istediğim mobilyaları uyguna bulabilme imkanımız olacak. Yani 2 mobilyayı tv sehpası dahil 10 bin liraya yaptırabiliyoruz. Ki koltukları almasak en fazla indirim yaptırabileceğimiz miktar ki çok zor 15 bin toplam da..

Millet o paraya 3 oda düzüyor. Biz bir yemek odası, bir yatak odası. Kaldı ki o kadar para verip memnun olmayanlar çok çok fazla, en azından tanıdık olursa hem kalitesinden ödün vermez, hemde imalatçıdan piyasanın yarı fiyatı altında alabiliriz.
Oturma odası yapmayacağız gereksiz. Yemek takımı için konsol alıp onun için dolduracağım.
Arçelik, Profilo, Beko sanırım biz de beyaz eşya da bu markalardan birini alacağız.
Perdeleri Englısh home istiyorum, halılar da normal krem, düz modellerden.
Markaya göre değişiyor evimize aldık bi tanesi 300' dü. Zaten kira da olacağım, halıya perde ye o kadar para dökmeye bende gerek duymuyorum açıkçası..

Direkt eve girme durumumuz olsa hiç eşya almayalım sorun değil. Eve değer Country sevdamdan da vazgeçeyim hadi. :) 10 bin bile nakit yok elimizde. :ssz:
Düğün 2 tarafta istiyor, bizim sanırım tek avantajımız istediğim mobilyaları uyguna bulabilme imkanımız olacak. Yani 2 mobilyayı tv sehpası dahil 10 bin liraya yaptırabiliyoruz. Ki koltukları almasak en fazla indirim yaptırabileceğimiz miktar ki çok zor 15 bin toplam da..

Millet o paraya 3 oda düzüyor. Biz bir yemek odası, bir yatak odası. Kaldı ki o kadar para verip memnun olmayanlar çok çok fazla, en azından tanıdık olursa hem kalitesinden ödün vermez, hemde imalatçıdan piyasanın yarı fiyatı altında alabiliriz.
Oturma odası yapmayacağız gereksiz. Yemek takımı için konsol alıp onun için dolduracağım.
Arçelik, Profilo, Beko sanırım biz de beyaz eşya da bu markalardan birini alacağız.
Perdeleri Englısh home istiyorum, halılar da normal krem, düz modellerden.
Markaya göre değişiyor evimize aldık bi tanesi 300' dü. Zaten kira da olacağım, halıya perde ye o kadar para dökmeye bende gerek duymuyorum açıkçası..

Biz o zamanlar 30 bin kadar borç almıştık yakın akrabalardan, peşinat için
Düğün takımız ve bilezikler de buna yakındı, ilk hafta bozdurduk hemen geri verdik rahatladık :1: yoksa bizde de nakit yoktu maalesef

Krem halı bende de var kullanımı biraz zor olabiliyor
Saç çok belli oluyor bir tel düşse bile mesela

Bende ayrı oturma odası yapmadım
Köşe karşısına 1 tv, bir de masa. Bu kadarı kafi aslında
Bir de yatak odası ( dolabın çok büyük olmasın başka eve geçersen sorun olabilir )

Ben sıradan tüllere benzeyen tüllerden almıştım
Küçüktü camlarım o yüzdne çok uyguna gelmiş
Kırık beyaz 'sakallı' tül..
Altına da klasik dümdüz güneşlik 20 TL miydi ne bu çok uygun

Oldu bitti şükür
Sizinde olur hayırlısı ile
Allah ağız tadı versin yeter ki:16:

Son düzenleme:
en ucuz ben evlendım galıba :))

nişan evde yüzükler pasta kuruyemiş en fazla 1.500
kına evde en fazla 250 tl
düğün işyerı mekanında 2,500 (150 kişilk yemekli.)
eşya beyaz eşyalar arcelık en son marka bulaşık camasır buzdolabı 2500 (tanıdıktı cok ındırımli aldık 2 sı ust model bırı orta model.)
ankastre fırın 600
koltuk takımı Özbay mobılya 5000 dedi kredı kartına 3850 ye verdı.
yatak odası 2.500
halılar 300 tl +2 tanede hediye(ark.tan)
perdeler hepsi zebra tüm eve 750 tl...
tencere tava işleri önceden alınmıştı.kendım ıyıkıde taksıtle o işleri önceden halletmişim...
avizeler hepsi 300 tl..
elek süpürge 250 tl
ütü 150,
sac kurutma 60

tv miz 42 ekran lg ve hediye...

kızlar bunun dışında aklıma gelen ev eşimin ve herseyını bastan sona yenıledık. 15 000...
ıkımızde düz memuruz ortalama aylık 4.300 tl giriyor eve.
8 ayımız bu ay ve tüm borçlarımız bitti.çok şükür..
evdeki eşyaların fiyatına bakmam huzuruna bakarım. cok severek yaşıyorum...
darısı sizlere.

Canm bzm otrcgmz ev yeni sıfır ev olmdgı ıcn kiracılar çıkar çıkmz tadılat basladı komple heryer değişti parke kapı mutfak bnyo fayanslar 20 bin glba oturup hesaplmdk ama takrini böyle, mobilyalarımız hpsı 20 bin, çeyizm 9 bin, balayı 4bin, düğün salonu 7 kına salonu2 bin, trabzn set nişnda taktılar 10bin küsür, düğündeki takılarda 20bin nişanlımn ailesi araba hediye etck oda 50 bin cnm evlilik cok zor bi işmiş tabı daha uygunada mâl olur bnm kvalidm brz bu konulrda mrklı sevıyo yani ondn brz cok tuttu ayrıca nişanlımın hiç birikimi yok hersyı aılesı aldı

Babası da yardım edeceğim demiş, ama 2 senedir evlenme isteğimizi oku diyerek (okulu bitmesine rağmen), askere gitmesini istemeyerek bana göre ertelemeye çalıştı. Sonradan öğrenmişler sanırım 20 bin lira borcu varmış. 8 senedir beraberiz bir kere ailesine güvenmedim, hiç bir zaman ne o, ne de ben yapacaklar diye düşünmedik. Nişanlım babası iflas ettiğinde, o 16 yaşındayken memleketine gittiklerinde o abisiyle kalmış ve ihtiyaçlarını 2 lira okul harçlığını biriktirerek karşılamış biri babasından istemeye alışkın değil.

Sizinkiler gibi maddi durumları çok iyi olur, kendi gönüllerince destek olmak isterler eyvallah, ona bile durumları o kadar iyi neden etmiyorlar demem. Bize göre insan kendi sorumluluğunu alabilmeli. Yani bişey zaten beklemiyorduk.

Yalnız tuhaflık şu ki, daha en başından konuşulması gereken şey işte düğün zamanı hala belli değil. Kopuk ilişkileri, bir babanın telaşlanması lazım benim durum yok, benden isterse ben nasıl evlendiririm diye? Ya da nişan istiyorlar ama ben 1 sene, 2 sene içinde düğün yapamam diye düşünüp konuşması lazım. Adam belki düğünü kendisinin yapacağını zannediyor, bu sene yapamam, seneye de yapamam diyor ama kimsenin haberi yok.
:27:

Biz de neyi nasıl yapacağımızı bilemediğimizden netleşemiyorduk bir türlü..

Şuan aldığım yorumlar sayesinde kafamda birşeyler netleşiyor çok şükür..

Böyle düşünme
Bizde aynı koşullarda evlendik
Çok şükür Allah yardım ediyor
Önce küçücük bir ev aldık tamamı borç, peşinatı düğün takıları ve bileziklerimle ödedik ( düğünden hemen sonra bozdurduk )
Ben çeyizimi peşin almıştım ama mobilya borçları vardı
Bazı kartlarda şimdi al 3 ay sonra ya da 6 ay sonra öde varya öyle yapmıştı eşim mobilyaları
Öyle öyle ödedik onları da çok şükür
Bi şekilde oluyo yani stres yapma
Mobilya borçları bitince biraz rahatlıyo insan
Şu an kredi borcumuz hala var ama kira yerine kendi evinin borcunu ödeyince daha mutlu oluyor insan
Darısı isteyen herkeisn başına inşallah

Tamamen borçla ev almayı bende araştırmıştım ama artık alınamıyormuş sanırım, % 70 i kadar kredi veriyormuş banka, Amiin umudumu kaybetmiyorum kesinlikle, biz de takılarla düğün borcumuzu bitirdiğimiz de ev almayı düşünüyoruz. Bu arada Allah bebeğini sağlıkla kucağına almayı nasip etsin.. :emir_bebek:

Ben Sultangazi de oturuyorum. Normalde semtimiz normal bir semt bir tramway var başka da bir halt yok :)
Ama şöyle ki, bulgaristan göçmenleri ağırlıkta, zaten nezih ve semt merkezine yakın olan yerler bu aralıkta kiraları.
Arkadaşımın babası evlerini satacak 20 yıllık 100 m2 falan var hatta büyüktür belki, 180 bine almak isteyenler olmuş.
Sırf merkezinde olduğu için..

Kesinlikle, bir de lükse, kaliteye baksak geçer bile, beyaz eşyaları aslında ben siemens istiyorum herkes kalite konusunda çok övüyor. Ama ne biz, ne çevrem hiç siemens beyaz eşya kullanmıyor, nişanlım da bu yüzden herkesin bildiği Arçelik, Beko' dan yana, araştırıp karar vereceğiz ama son teknoloji, kurutmalı, bilmem neli falan bakmıyorum. Buzdolabı da, çamaşır mak, bulaşık mak. gerektiği özellikleri barındırsın işimi görsün yeterli.

Yıllardır country mobilya hastasıyım :) Geçen sene modokoyu gezdik, en düşük yatak odası 8 bin, yemek odası 7 bin lira, ki fiyatlar artıyor sürekli yani koltuk sehpa, tv sehpası hariç ki koltukları babam yapacak olmasa beğendiklerim 5 bindi. Yani toplam 20 bin ki biz oturma odası yapmayacağız hadi indirim, iskonto 16-17 bin mobilya konusunda babam büro koltukları üreticisi olduğu için baya bir avantajlı olacağız inşallah, yoksa nişanlımın maddi durumundan dolayı ya alamayacaktık ya da kendini çok zorlayacaktı.

Tülleri kira da olacağım için englısh home' dan düşündüm, çok beğeniyorum o da herhalde taç, birillanta göre baya farkeder bizim için fiyatsal anlamda.

Amiin, gerçekten zor ev kurmak bende yemek takımımı bernardodan 1500 liraya aldım çatak bıçak seti hediyeliydi.
Günlükler (yemek+kahvaltı takımı) 400 liraya geldi. Tencere setim Hisar 335 lira, seramik tencerem 180 Bornozum 300 lira, su takımım 400 lira servis setim Hisar 90 lira, sahan setim 90-110 gibi birşeydi.
Kettle, ekmek kızarma makinem 300 küsürdü. Ütüm 335 lira
Pasta takımım 70 lira, kahvaltı çaydanlığı 80 lira

Bazıları net bazıları yuvarlama rakamlar..
Nevresimler Karaca ve Englısh Home, aksesuar, masa örtüsü, mutfak seti, kupa vs. hatırlamıyorum..
Philips marathon süpürge düşünüyorum geçende 560 liraya indirime girmiş ama daha zamanım olduğundan hemen ona bağlanmak istemedim. Vok tava ve krep tavası da alacağım.
Bir de saç kurutma, düzleştirici, maşa, epilatör, servis kaseleri, mutfak yarımcıları vs. var eksik hiç bitmiyor maalesef ki ev tutulunca avizesi, abajuru kimbilir daha neler çıkacak..
:ssz:

Canım tarih net değil, Bayram' dan sonra netleşicek inşallah ama bu sene olmadığı kesin, sanırım kafalarındaki düşünce seneye Şubat-Mart-Nisan-Mayıs ayları içerisinde, yani Mayıs olsa 10 ay var, Şubat ve Mart olma ihtimalini düşünmek istemiyorum bile.. :18:

bende gaziosmanpasada oturuyorm esim bosnak (: buralar hep oyle

Bilgi size güç verir ancak saygiyi karakterinizle kazanırsınız.

Biz o zamanlar 30 bin kadar borç almıştık yakın akrabalardan, peşinat için
Düğün takımız ve bilezikler de buna yakındı, ilk hafta bozdurduk hemen geri verdik rahatladık :1: yoksa bizde de nakit yoktu maalesef

Krem halı bende de var kullanımı biraz zor olabiliyor
Saç çok belli oluyor bir tel düşse bile mesela

Bende ayrı oturma odası yapmadım
Köşe karşısına 1 tv, bir de masa. Bu kadarı kafi aslında
Bir de yatak odası ( dolabın çok büyük olmasın başka eve geçersen sorun olabilir )

Ben sıradan tüllere benzeyen tüllerden almıştım
Küçüktü camlarım o yüzdne çok uyguna gelmiş
Kırık beyaz 'sakallı' tül..
Altına da klasik dümdüz güneşlik 20 TL miydi ne bu çok uygun

Oldu bitti şükür
Sizinde olur hayırlısı ile
Allah ağız tadı versin yeter ki:16:

Aynen Allah yardım ediyor derler de, nişanlım sanırım benim cesaretsiz biraz, bekliyor öyle.
Neyi bekliyor bende bilmiyorum? Çekelim krediyi diyorum, dur önce biriktiricem diyor.
İyi hoşta 8-9 ay da, en fazla 8-9 bin biriktirebilir, hadi 10 bini garantileyip üstüne kredi çekse bile düğüne 1 ay kala herşeyi alacak değiliz ya?
Yani mutlaka hazırlanma süreci daha önce başlıyor..

Oooofff offff bi de ben anlatayım nişanlım bi çok şeyi kendi yapıyo ve biz çok fazla uçtuk düğün mekanı 35000 salon takımı 25000 yatak odası 10000 oturma odası 7000 gelinlik 5000 perde halı yok daha Allah sonumuzu hayır etsin

en ucuz ben evlendım galıba :))

nişan evde yüzükler pasta kuruyemiş en fazla 1.500
kına evde en fazla 250 tl
düğün işyerı mekanında 2,500 (150 kişilk yemekli.)
eşya beyaz eşyalar arcelık en son marka bulaşık camasır buzdolabı 2500 (tanıdıktı cok ındırımli aldık 2 sı ust model bırı orta model.)
ankastre fırın 600
koltuk takımı Özbay mobılya 5000 dedi kredı kartına 3850 ye verdı.
yatak odası 2.500
halılar 300 tl +2 tanede hediye(ark.tan)
perdeler hepsi zebra tüm eve 750 tl...
tencere tava işleri önceden alınmıştı.kendım ıyıkıde taksıtle o işleri önceden halletmişim...
avizeler hepsi 300 tl..
elek süpürge 250 tl
ütü 150,
sac kurutma 60

tv miz 42 ekran lg ve hediye...

kızlar bunun dışında aklıma gelen ev eşimin ve herseyını bastan sona yenıledık. 15 000...
ıkımızde düz memuruz ortalama aylık 4.300 tl giriyor eve.
8 ayımız bu ay ve tüm borçlarımız bitti.çok şükür..
evdeki eşyaların fiyatına bakmam huzuruna bakarım. cok severek yaşıyorum...
darısı sizlere.

Amin, ben çeyizimi hep country vintage tarzına göre almaya çalıştım, çünkü yapı olarak tarzın insanıyım, kıyafetlerim takım, modern ve spor tarzdan pek hoşlanmıyorum mobilyalarımı da uyguna alabilirsek alacağız, ya da salonu ben yapacağımdan ona göre yaparım çiçekli koltuklar (babam yapıcak zaten) ve masa konsolu, netice de kısmet huzur daha önemli.. :34:

Oooofff offff bi de ben anlatayım nişanlım bi çok şeyi kendi yapıyo ve biz çok fazla uçtuk düğün mekanı 35000 salon takımı 25000 yatak odası 10000 oturma odası 7000 gelinlik 5000 perde halı yok daha Allah sonumuzu hayır etsin

Yapabiliyorsanız nişanlının durumu müsait demek ki..
Sonunu düşünmeden borçlanacak değilsiniz ya?:53:

Son düzenleme:
bende gaziosmanpasada oturuyorm esim bosnak (: buralar hep oyle

Bilgi size güç verir ancak saygiyi karakterinizle kazanırsınız.

Bende Bulgasirtan göçmeniyim, Kırklareline yerleşmiş dedemler, oradan İstanbul Gaziosmanpaşa' ya.:1:
En çok Boşnak Bayrampaşa yıldırım mahallesinde, Arnavutlar Bayrampaşa murat mahallesi, altıntepsi..
6 yaşına kadar da Bayrampaşa da oturmuşuz, Bayrampaşa da lise' yi okudum. O yüzden hangi bölgede yoğunluktalar az çok öğrendim.. :27:

Babası da yardım edeceğim demiş, ama 2 senedir evlenme isteğimizi oku diyerek (okulu bitmesine rağmen), askere gitmesini istemeyerek bana göre ertelemeye çalıştı. Sonradan öğrenmişler sanırım 20 bin lira borcu varmış. 8 senedir beraberiz bir kere ailesine güvenmedim, hiç bir zaman ne o, ne de ben yapacaklar diye düşünmedik. Nişanlım babası iflas ettiğinde, o 16 yaşındayken memleketine gittiklerinde o abisiyle kalmış ve ihtiyaçlarını 2 lira okul harçlığını biriktirerek karşılamış biri babasından istemeye alışkın değil.

Sizinkiler gibi maddi durumları çok iyi olur, kendi gönüllerince destek olmak isterler eyvallah, ona bile durumları o kadar iyi neden etmiyorlar demem. Bize göre insan kendi sorumluluğunu alabilmeli. Yani bişey zaten beklemiyorduk.

Yalnız tuhaflık şu ki, daha en başından konuşulması gereken şey işte düğün zamanı hala belli değil. Kopuk ilişkileri, bir babanın telaşlanması lazım benim durum yok, benden isterse ben nasıl evlendiririm diye? Ya da nişan istiyorlar ama ben 1 sene, 2 sene içinde düğün yapamam diye düşünüp konuşması lazım. Adam belki düğünü kendisinin yapacağını zannediyor, bu sene yapamam, seneye de yapamam diyor ama kimsenin haberi yok.
:27:

Biz de neyi nasıl yapacağımızı bilemediğimizden netleşemiyorduk bir türlü..

Şuan aldığım yorumlar sayesinde kafamda birşeyler netleşiyor çok şükür..

Tamamen borçla ev almayı bende araştırmıştım ama artık alınamıyormuş sanırım, % 70 i kadar kredi veriyormuş banka, Amiin umudumu kaybetmiyorum kesinlikle, biz de takılarla düğün borcumuzu bitirdiğimiz de ev almayı düşünüyoruz. Bu arada Allah bebeğini sağlıkla kucağına almayı nasip etsin.. :emir_bebek:

Canm bnm allah inşallah herseyı gonlune gore verir ama ailesinin sanki düğün ypmıckmş gbi konuya müdahil olmamalrı cok ılgınc cnku oglu evlenıyo hrseydn once szn mutlu olmnz onmli bu konular hallolmaynca sznde aranızn acılcagnı dusunmesı grkyr haksz muyım

Amin, ben çeyizimi hep country vintage tarzına göre almaya çalıştım, çünkü yapı olarak tarzın insanıyım, kıyafetlerim takım, modern ve spor tarzdan pek hoşlanmıyorum mobilyalarımı da uyguna alabilirsek alacağız, ya da salonu ben yapacağımdan ona göre yaparım çiçekli koltuklar (babam yapıcak zaten) ve masa konsolu, netice de kısmet huzur daha önemli.. :34:

Yapabiliyorsanız nişanlının durumu müsait demek ki..
Sonunu düşünmeden borçlanacak değilsiniz ya?:53:

Biraz zor oluyo ama yapıyoruz bi şekilde

Canm bnm allah inşallah herseyı gonlune gore verir ama ailesinin sanki düğün ypmıckmş gbi konuya müdahil olmamalrı cok ılgınc cnku oglu evlenıyo hrseydn once szn mutlu olmnz onmli bu konular hallolmaynca sznde aranızn acılcagnı dusunmesı grkyr haksz muyım

Bişey beklemiyoruz ama ben arkadaşıma bile soruyorsam en azından bi meraktan ne yapacaksınız diye sormaları gerekiyor bence de:31:

Son düzenleme:
Back