• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlenmenin Maliyeti..?

Cnm bu senin sectiqin ürünlere bagli..en basiti buzdolabim aman en iyisi olsun,gri olsun,siyah olsun dersin 2500-3000 arasi werirsin normal olsun görewini yapsn beyaz olsun dersin 1500e de alirsin..yani hersey senin seçimlerinde..

Canım istediğim mobilya normalde 20 bin, koltuklarımı kendi işyerimizde yapacağımızdan avantajlıyız. Biz büro koltukları yapıyoruz, hepsi koltuk netice de, model gösterilsin yeter. Ben bir konsol, bir masa ve sandalyelerini 5 bine alacağım vitrin, büfe istemiyorum. Beyaz eşya da en iyisi gibi bir düşüncem olmadı hiç bir zaman yani en son özellikli falan, işimi görsün yeter. Yalnız beyaz ve gri arasında kararsızım, nasip olurda kendi evimize geçersek ya da ankastre yapabilecek bir evde oturursak tüm elektroniklerin aynı renk olmasını isterim.

Son düzenleme:
Şöyle bir baktım da, bizim de yapacaklarımız sizinkilerle kabaca aynı, demek ki bize de o kadara mal olacak düğün işi. :31:

Peki eviniz kendinize mi ait? Bizim sıkıntımız o olacak maalesef. 700 kira verip en az 1000 tl kredi ödesek 1700. Yani diğer giderler, ekstra çıkacak masraflar hariç. Takıları bozdurup krediyi kapatabiliriz ama bu sefer ev alma hayalleri hayal olur, atıyorum 30 bin varken üzerine 20 bin eklenip peşinat verilir, ama elde sıfırken 30 bin biriktirmek yılları alabilir..

İstanbulda salonlar en az 4 bin, hatta dondurmalı pasta diye bildiğiniz sadece görselliği diğer salonlara göre lüks olan yerler 5 bin-6 bin civarı. Benim babamın iş çevresinden dolayı biraz iyi bir yerde yapacağız düğünü, onu da 7500 liraya kokteyl yapacağımız bir yer bulduk. Mekan yeni açılmış ve çok şık.

Nişanlımın ailesinin durumu iyi değil, bende bişey beklemiyorum onlardan bu yüzden, kendimiz yapalım istiyorum. Açıkçası elimden geleni yapmaya çalışıyorum nişanlım için..

Nitekim de öyle olacak inşallah, babası da bir baba olarak tabiki bütün çocuklarımı bir şekilde evlendirdim (3 abisi evli) seni tek başına mı bırakacağım diyor? Ama önceliğimiz kendimiz yapmamız. Çünkü babası en son kaynımı 5 sene önce evlendirdi ve bir koltuk takımı bir yatak odası, 1500 liraya dadüğün yapmışlardı. Patlasa patlasa 15 bine patlamıştır. Ona bile zorlanmıştı, kaldı ki şimdi borçları varmış.

Canim hakkinizda hayirlisi. Bizim sansimiz kendi evimizin olmasi. Esimin evi vardi. Tadilat falan yapildi. Kira derdimiz olmadi. Biz kredi oderken ev giderleri 1300 tutuyodu.2100 de kredi odedik her ay. Hatta gezip tozmasak falan kenara her ay 300 400 atabilirdik ama malesef yapamdik. Simdi artti tabi biraz her masraf. Hem pahalilandi hayat hemde rahatladik. Cunku kasmiyoruz cok borc bitince.

biz herşeyiyle 35milyar civar tuttu.bunun içinde düğün yok.biz kınayı özel bi yerde yaptık düğün gibi yaptık.oyüzden kına nikah gelinlik ev düzme altınlar falan 35milyarı buldu.ortalama bi ev düzdüm lüks sayılır ama güzel oldu herşey :))

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Tabiki herşey daha cüzi miktarlarda da yapılabilir, kaynım 15 bine evlenmiştir en fazla.
Düğünü 1500 liraya olmuştu 5 sene önce, ha onlar ev aldı hemde tek maaşla hem ev geçindiriyor, hem çocuk büyütüyor, hemde kredi ödüyordu. Kredisi bitmiş. Ama çok çok zorlandılar. Çünkü maaşı şuan ancak 2 bin.. Nişanlımın oturduğu semtte salonlar yine ucuz, en fazla 3500 ama ben babamın çevresinden dolayı normal bir salon da yapamıyorum, ister ki bütün iş arkadaşları, müşterilerimiz gelsin çünkü ilk mürüveti, maalesef onlarda salon düğünlerini pek tercih etmiyorlar.

Bizim işte evimiz olmayacak olsa hiç tereddüt etmeden kredi çekerdik, takılarla da krediyi kapatırdık sonra. Ama şimdi en az 700 kira en az 1000 lira aylık taksitle kredi ödesek 1700 lira, elektirik, su, doğalgazla 2 bin olsun hadi, e gıda masrafımız olacak ekstra giderlerle 2500 lirayı buluyor. Bizim şuan ki durumumuza göre evimize girecek maaş 3 bin, 3,500 arası.

Yani kredi çeksek zorlanırız diye düşünüyoruz.

Son düzenleme:
Tabiki herşey daha cüzi miktarlarda da yapılabilir, kaynım 15 bine evlenmiştir en fazla.
Düğünü 1500 liraya olmuştu 5 sene önce, ha onlar ev aldı hemde tek maaşla hem ev geçindiriyor, hem çocuk büyütüyor, hemde kredi ödüyordu. Kredisi bitmiş. Ama çok çok zorlandılar. Çünkü maaşı şuan ancak 2 bin.. Nişanlımın oturduğu semtte salonlar yine ucuz, en fazla 3500 ama ben babamın çevresinden dolayı normal bir salon da yapamıyorum, ister ki bütün iş arkadaşları, müşterilerimiz gelsin çünkü ilk mürüveti, maalesef onlarda salon düğünlerini pek tercih etmiyorlar.

Bizim işte evimiz olmayacak olsa hiç tereddüt etmeden kredi çekerdik, takılarla da krediyi kapatırdık sonra. Ama şimdi en az 700 kira en az 1000 lira aylık taksitle kredi ödesek 1700 lira, elektirik, su, doğalgazla 2 bin olsun hadi, e gıda masrafımız olacak ekstra giderlerle 2500 lirayı buluyor. Bizim şuan ki durumumuza göre evimize girecek maaş 3 bin, 3,500 arası.

Yani kredi çeksek zorlanırız diye düşünüyoruz.

canım aileler yardımcı ol alı yoksa siz tek başınıza zorlanırsınız gibi geliıyr bama

canım aileler yardımcı ol alı yoksa siz tek başınıza zorlanırsınız gibi geliıyr bama

Bana da öyle geliyor canım, o yüzden bu konuyu açtım çünkü merak ettim kendi başına evlenenlerin nasıl evlendiğini..

Bana da öyle geliyor canım, o yüzden bu konuyu açtım çünkü merak ettim kendi başına evlenenlerin nasıl evlendiğini..

acıkcası çoğu kişi mecburen aile desteği alıyor canım.biraz destek olrsa aileler gençlerin önünüde açmış olur :))

Açıkçası baktığımız evler 2+1 zaten, yatak odası bir de salon yapacağız evet, gelinlikçi akrabam da var, çeyizimin çoğu bitti azı kaldı çok şükür. ;)

Ben kendim hallediyorum, sıkıntı nişanlımdan yana evimiz olmayacak zaten, takı da borca giderse ev almamız zorlaşır diyor. Bizim semtte kiralar da temiz, bakımlı evler 700-800 lira arası bakımdan kastım görselliği değil ( hani parke, kartonpiyer falan) damı akıtmayan, rutubeti olmayan, eski ama temiz bakılmış, kırıksız, döküksüz evler..
:31:

E tamam o zaman.zaten ev sahibiyle konuşursan çocuk yok yeni evli çift eve iyi bakar diye 700 lük kirayı 650 ye indirirsiniz.yeter ki düşünün göründüğü gibi değil zorlanacaksınız elbette ama birlikte aşarsınız Allah'ın izniyle

Ankara da değilim İstanbul canım..
Bizim burada 600 liraya ev bulmak çok zorlaştı, üstelik olan evler de viran haldeler.
İnsan eşyasına kıyıpta koyamaz o derece, duvarlar rutubetten görünmüyor, dolaplar tutsan elinde kalacak kalkmış 600 tl istiyor.

Aslında en merak ettiğim bunların hepsinin nasıl alındığı yani taksit, peşin?
İnsanlar nasıl evleniyor onu merak ediyorum ben..
:27:

canım kredi kartın varsa uygun limitli taksitle alırsın yoksa nakit

Açıkçası baktığımız evler 2+1 zaten, yatak odası bir de salon yapacağız evet, gelinlikçi akrabam da var, çeyizimin çoğu bitti azı kaldı çok şükür. ;)

Ben kendim hallediyorum, sıkıntı nişanlımdan yana evimiz olmayacak zaten, takı da borca giderse ev almamız zorlaşır diyor. Bizim semtte kiralar da temiz, bakımlı evler 700-800 lira arası bakımdan kastım görselliği değil ( hani parke, kartonpiyer falan) damı akıtmayan, rutubeti olmayan, eski ama temiz bakılmış, kırıksız, döküksüz evler..
:31:

istanbulun neresinde oturuyorsn ? bende istnbldaym 750 tl kira veriyorm

Bilgi size güç verir ancak saygiyi karakterinizle kazanırsınız.

acıkcası çoğu kişi mecburen aile desteği alıyor canım.biraz destek olrsa aileler gençlerin önünüde açmış olur :))

Hayırlısı olsun artık canım..
Ama ne külfetli işlermiş bunlar yaa. :31:

E tamam o zaman.zaten ev sahibiyle konuşursan çocuk yok yeni evli çift eve iyi bakar diye 700 lük kirayı 650 ye indirirsiniz.yeter ki düşünün göründüğü gibi değil zorlanacaksınız elbette ama birlikte aşarsınız Allah'ın izniyle

Amiin inşallah, zorlanmadan olmuyor tabiki doğru diyorsunuz.

canım kredi kartın varsa uygun limitli taksitle alırsın yoksa nakit

Var canım o da mantıklı bende 3-5 kenara koymaya çalışacağım ne de olsa önümüz de daha 9-10 ay var. :31:

bizim de yatak odası bazası yatağı dahil,salon takımı orta sehpa zigon plazma sehpası dahil,oturma odası , salon koltuk takımı mobilyalar 15bin tuttu. 12kişilik kütahya yemek takımı 800
tencre ve çatak kaşık bıçak takımı hisar 1500
bunlar dışında ben günlük yemek takımları çatal kaşık vs. aldım hala da almaya devam ediyorum :)
karaca homedan nevresim bornoz vs. çeyiz paketi 2100
aklıma gelenler bunlar daha halı perde süpürge ütü vs. alıncak mutfağın ıvır zıvırı çok açıkçası ne kadar harcadım hesaplamıyorum ufak tefeklere :1:
beyaz eşya da baktık ama almadık o da 6000 tutar
ev kurmak zor iş ama ayrı bi heyecanı var Allah hepimize yardım etsin :52:

meraba cnm, ben de 1,5 ay önce evlendim. 38.000 kredi çektik, 13 bin lirayla araba aldık. geri kalan 25 bin lirayla da herşeyi hallettik. ama bunun içinde kiralık evin depozitosu emlakçı parası filan da vardı. tahminimce 20000 lirayı geçmedi harcamamız.

beyaz eşyayı mutlaka belli bi yerden alın, aşırı indirim yapıyolar, biz arçelikten aldık, normalde 8000 tutacak olan şeyleri 5600 liraya indirdiler toplu aldığımız için.

mobilya için çoook önemli bir önerim var, internetten yerli veya yabancı bir model beğenin ve resmini alıp mobilyacılara götürün, aynısını yaparlar ve çok ucuza gelir. ben bütün mobilyalarımı öle yaptırdım. şuan bellonanın bi yatakodası var evimde ve normalde 5000 lira tutan takımı biz 1500 e aldık. tv ünitesi aynı şekilde internette 1500 liraydı, bizimki 500 tuttu ve birebir aynısı. bölece hayallerindeki mobilyaya sahip olabilirsin :))

yemek takımı almayı saçma buluyorum, çünkü içinde çok gereksiz şeyler oluyor. bu nedenle biz korkmazın çatal kaşık setlerinden birini aldık. bir de pierre cardinin 6 lı tabak setleri var 24 parça, ama çok şık. onlardan 2 takım aldık. yemek takımımız 300 liraya gelmiş oldu.

geri kalan mutfak eşyaları zaten ordan burdan alındı.

seramik tencereyi ise internetten aldık çünkü mağaza fiyatlarından çok daha ucuzdu. esse 3lü seti 120 liraya aldık.

bu şekilde 20000 liraya getirebilirsin tüm eşyaları, mutluluklar :)

istanbulun neresinde oturuyorsn ? bende istnbldaym 750 tl kira veriyorm

Bilgi size güç verir ancak saygiyi karakterinizle kazanırsınız.

Ben Sultangazi de oturuyorum. Normalde semtimiz normal bir semt bir tramway var başka da bir halt yok :)
Ama şöyle ki, bulgaristan göçmenleri ağırlıkta, zaten nezih ve semt merkezine yakın olan yerler bu aralıkta kiraları.
Arkadaşımın babası evlerini satacak 20 yıllık 100 m2 falan var hatta büyüktür belki, 180 bine almak isteyenler olmuş.
Sırf merkezinde olduğu için..

Herseyiyle muhakkak 30-35 bin civarı gidiyordur

Kesinlikle, bir de lükse, kaliteye baksak geçer bile, beyaz eşyaları aslında ben siemens istiyorum herkes kalite konusunda çok övüyor. Ama ne biz, ne çevrem hiç siemens beyaz eşya kullanmıyor, nişanlım da bu yüzden herkesin bildiği Arçelik, Beko' dan yana, araştırıp karar vereceğiz ama son teknoloji, kurutmalı, bilmem neli falan bakmıyorum. Buzdolabı da, çamaşır mak, bulaşık mak. gerektiği özellikleri barındırsın işimi görsün yeterli.

Yıllardır country mobilya hastasıyım :) Geçen sene modokoyu gezdik, en düşük yatak odası 8 bin, yemek odası 7 bin lira, ki fiyatlar artıyor sürekli yani koltuk sehpa, tv sehpası hariç ki koltukları babam yapacak olmasa beğendiklerim 5 bindi. Yani toplam 20 bin ki biz oturma odası yapmayacağız hadi indirim, iskonto 16-17 bin mobilya konusunda babam büro koltukları üreticisi olduğu için baya bir avantajlı olacağız inşallah, yoksa nişanlımın maddi durumundan dolayı ya alamayacaktık ya da kendini çok zorlayacaktı.

Tülleri kira da olacağım için englısh home' dan düşündüm, çok beğeniyorum o da herhalde taç, birillanta göre baya farkeder bizim için fiyatsal anlamda.

bizim de yatak odası bazası yatağı dahil,salon takımı orta sehpa zigon plazma sehpası dahil,oturma odası , salon koltuk takımı mobilyalar 15bin tuttu. 12kişilik kütahya yemek takımı 800
tencre ve çatak kaşık bıçak takımı hisar 1500
bunlar dışında ben günlük yemek takımları çatal kaşık vs. aldım hala da almaya devam ediyorum :)
karaca homedan nevresim bornoz vs. çeyiz paketi 2100
aklıma gelenler bunlar daha halı perde süpürge ütü vs. alıncak mutfağın ıvır zıvırı çok açıkçası ne kadar harcadım hesaplamıyorum ufak tefeklere :1:
beyaz eşya da baktık ama almadık o da 6000 tutar
ev kurmak zor iş ama ayrı bi heyecanı var Allah hepimize yardım etsin :52:

Amiin, gerçekten zor ev kurmak bende yemek takımımı bernardodan 1500 liraya aldım çatak bıçak seti hediyeliydi.
Günlükler (yemek+kahvaltı takımı) 400 liraya geldi. Tencere setim Hisar 335 lira, seramik tencerem 180 Bornozum 300 lira, su takımım 400 lira servis setim Hisar 90 lira, sahan setim 90-110 gibi birşeydi.
Kettle, ekmek kızarma makinem 300 küsürdü. Ütüm 335 lira
Pasta takımım 70 lira, kahvaltı çaydanlığı 80 lira

Bazıları net bazıları yuvarlama rakamlar..
Nevresimler Karaca ve Englısh Home, aksesuar, masa örtüsü, mutfak seti, kupa vs. hatırlamıyorum..
Philips marathon süpürge düşünüyorum geçende 560 liraya indirime girmiş ama daha zamanım olduğundan hemen ona bağlanmak istemedim. Vok tava ve krep tavası da alacağım.
Bir de saç kurutma, düzleştirici, maşa, epilatör, servis kaseleri, mutfak yarımcıları vs. var eksik hiç bitmiyor maalesef ki ev tutulunca avizesi, abajuru kimbilir daha neler çıkacak..
:ssz:

Canim ne zaman evleneceksin?

Canım tarih net değil, Bayram' dan sonra netleşicek inşallah ama bu sene olmadığı kesin, sanırım kafalarındaki düşünce seneye Şubat-Mart-Nisan-Mayıs ayları içerisinde, yani Mayıs olsa 10 ay var, Şubat ve Mart olma ihtimalini düşünmek istemiyorum bile.. :18:

Son düzenleme:
Ben Sultangazi de oturuyorum. Normalde semtimiz normal bir semt bir tramway var başka da bir halt yok :)
Ama şöyle ki, bulgaristan göçmenleri ağırlıkta, zaten nezih ve semt merkezine yakın olan yerler bu aralıkta kiraları.
Arkadaşımın babası evlerini satacak 20 yıllık 100 m2 falan var hatta büyüktür belki, 180 bine almak isteyenler olmuş.
Sırf merkezinde olduğu için..

Kesinlikle, bir de lükse, kaliteye baksak geçer bile, beyaz eşyaları aslında ben siemens istiyorum herkes kalite konusunda çok övüyor. Ama ne biz, ne çevrem hiç siemens beyaz eşya kullanmıyor, nişanlım da bu yüzden herkesin bildiği Arçelik, Beko' dan yana, araştırıp karar vereceğiz ama son teknoloji, kurutmalı, bilmem neli falan bakmıyorum. Buzdolabı da, çamaşır mak, bulaşık mak. gerektiği özellikleri barındırsın işimi görsün yeterli.

Yıllardır country mobilya hastasıyım :) Geçen sene modokoyu gezdik, en düşük yatak odası 8 bin, yemek odası 7 bin lira, ki fiyatlar artıyor sürekli yani koltuk sehpa, tv sehpası hariç ki koltukları babam yapacak olmasa beğendiklerim 5 bindi. Yani toplam 20 bin ki biz oturma odası yapmayacağız hadi indirim, iskonto 16-17 bin mobilya konusunda babam büro koltukları üreticisi olduğu için baya bir avantajlı olacağız inşallah, yoksa nişanlımın maddi durumundan dolayı ya alamayacaktık ya da kendini çok zorlayacaktı.

Tülleri kira da olacağım için englısh home' dan düşündüm, çok beğeniyorum o da herhalde taç, birillanta göre baya farkeder bizim için fiyatsal anlamda.

Yemek takımımı bernardodan 1500 liraya aldım çatak bıçak seti hediyeliydi.
Günlükler (yemek+kahvaltı takımı) 400 liraya geldi. Tencere setim Hisar 335 lira, seramik tencerem 180 Bornozum 300 lira, su takımım 400 lira servis setim Hisar 90 lira, sahan setim 90-110 gibi birşeydi.
Kettle, ekmek kızarma makinem 300 küsürdü. Ütüm 335 lira
Pasta takımım 70 lira, kahvaltı çaydanlığı 80 lira

Bazıları net bazıları yuvarlama rakamlar..
Nevresimler Karaca ve Englısh Home, aksesuar, masa örtüsü, mutfak seti, kupa vs. hatırlamıyorum..
Philips marathon süpürge düşünüyorum geçende 560 liraya indirime girmiş ama daha zamanım olduğundan hemen ona bağlanmak istemedim. Vok tava ve krep tavası da alacağım.
Bir de saç kurutma, düzleştirici, maşa, epilatör, servis kaseleri, mutfak yarımcıları vs. var eksik hiç bitmiyor maalesef ki ev tutulunca avizesi, abajuru kimbilir daha neler çıkacak..
:ssz:

Canım tarih net değil, Bayram' dan sonra netleşicek inşallah ama bu sene olmadığı kesin, sanırım kafalarındaki düşünce seneye Şubat-Mart-Nisan-Mayıs ayları içerisinde, yani Mayıs olsa 10 ay var, Şubat ve Mart olma ihtimalini düşünmek istemiyorum bile.. :18:

bekarken bende sultangazinin gazi kısmındaydım:1:
akışta sultangaziyi görünce damladım hemen kusura bakma:1::1::1:

birde bulaşık makinam hariç tüm beyaz eşyalarım samsung inanılmaz memnunum hepsinden..
biraz tuzlular ama olsun..
buzdolabında 3 hafta maydanoz(taze fasulyem 1 buçuk haftadır aynı tazelikte ) duruyor dahada dururdu ama biz bitirdik artık ..:1:

Canim bi kuzenim evlendi 30 bin gitti
Bi kuzenime 50 bin gitti
Aile dostumuzun ogullari evlendi ikisine de 60şar bin gitti

30bin dedigim orta halli aile dugun esya her sey orta halli oldu
50-60 bin dedigim durumlari iyi aileydi dugunler esyalar her sey lüks oldu yani

Merhaba..

Görmüş geçirmiş, bu süreci yaşamış veya benim gibi yeni yaşayacak olan arkadaşlardan yardım istiyorum. Herkesin bütçesine göre değişir elbette ama ortalama ev düzmenin maliyeti nedir acaba? :31:

Canım o senin maddi durumuna göre değişir. Durumun iyi değilse gider modalife'tan üç bin liraya tüm evini döşersin, durumun iyiyse bir koltuk takımına otuz bin lira verirsin. Bunu sen ayarlayacaksın.

bekarken bende sultangazinin gazi kısmındaydım:1:
akışta sultangaziyi görünce damladım hemen kusura bakma:1::1::1:

birde bulaşık makinam hariç tüm beyaz eşyalarım samsung inanılmaz memnunum hepsinden..
biraz tuzlular ama olsun..
buzdolabında 3 hafta maydanoz(taze fasulyem 1 buçuk haftadır aynı tazelikte ) duruyor dahada dururdu ama biz bitirdik artık ..:1:

Ne kusuru yakınmışız.. :31:
Ben genel beyaz eşya servisine sormuştum, en çok tamir için gelen makine bosch' muş.
Halbuki herkes ya bosch ya siemens alıyor. Samsung' ta iyimiş, zaten samsung, arçelik, beko %90 bir ihtimal siemens..
En iyisni sorunca da sharp, miele dediler o tek parça olarak baya tuzlu :52:
Tüm beyaz eşyalar kaç tutar bilmem yani.. :51:

Back