• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlenmenin Maliyeti..?

ben Beyaz eşyam için fırın, ocak, buzdolabı, çamşr mak, bulş mak. hepsini 6000
yemek odan yatak odam oturma odamda köşem salon takımım inegöl 14 400 e
mutffak eşyalrımı a dan z ye herşeyini 4000e
yaptım
bunların dışında kiracıyım
eve avize aldım 3 tane 250 ye
halılarım kaşmir 5 tanesi 1200 e aldık
güneşlik ve tüllerim 1200 tuttu

30 000 bile tutmaz yani çok istekli değilsen gözü tok biriysen

Ne kusuru yakınmışız.. :31:
Ben genel beyaz eşya servisine sormuştum, en çok tamir için gelen makine bosch' muş.
Halbuki herkes ya bosch ya siemens alıyor. Samsung' ta iyimiş, zaten samsung, arçelik, beko %90 bir ihtimal siemens..
En iyisni sorunca da sharp, miele dediler o tek parça olarak baya tuzlu :52:
Tüm beyaz eşyalar kaç tutar bilmem yani.. :51:

ne kadar tutar bilmiyorum benim eşim almıştı tüm beyaz eşyaları..
bosch hiç beğenmem herkes onu övüyor ama öyle ahım şahım birşey değil..

Canim bi kuzenim evlendi 30 bin gitti
Bi kuzenime 50 bin gitti
Aile dostumuzun ogullari evlendi ikisine de 60şar bin gitti

30bin dedigim orta halli aile dugun esya her sey orta halli oldu
50-60 bin dedigim durumlari iyi aileydi dugunler esyalar her sey lüks oldu yani

Bende orta hallicesini soruyorum canım, zaten ben bi çeyizle gitsem nişanlım orta hallicesinin bile altından kalkamazdı.

Canim ben de iki ay sonra evlenicem. Cok arastirdim. Eger mobilyalari simdiden alma imkanin varsa sana onerebilecegim bi model var. Baska yerlerde 12.500 olan yatak odasi, yemek odasi, koltuk takimi, pesimde 7.500 yapan bi uer buldum. Ben de cok fazla country istiyordum ama tum aramalarima ragmen ucuzunu bulamadim. Benim almaya karar verdigim model de countrynin azcik modern hali :). Eger dusunursen yardimci olurum. Sana da bilgileri veririm :)

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

meraba cnm, ben de 1,5 ay önce evlendim. 38.000 kredi çektik, 13 bin lirayla araba aldık. geri kalan 25 bin lirayla da herşeyi hallettik. ama bunun içinde kiralık evin depozitosu emlakçı parası filan da vardı. tahminimce 20000 lirayı geçmedi harcamamız.

beyaz eşyayı mutlaka belli bi yerden alın, aşırı indirim yapıyolar, biz arçelikten aldık, normalde 8000 tutacak olan şeyleri 5600 liraya indirdiler toplu aldığımız için.

mobilya için çoook önemli bir önerim var, internetten yerli veya yabancı bir model beğenin ve resmini alıp mobilyacılara götürün, aynısını yaparlar ve çok ucuza gelir. ben bütün mobilyalarımı öle yaptırdım. şuan bellonanın bi yatakodası var evimde ve normalde 5000 lira tutan takımı biz 1500 e aldık. tv ünitesi aynı şekilde internette 1500 liraydı, bizimki 500 tuttu ve birebir aynısı. bölece hayallerindeki mobilyaya sahip olabilirsin :))

yemek takımı almayı saçma buluyorum, çünkü içinde çok gereksiz şeyler oluyor. bu nedenle biz korkmazın çatal kaşık setlerinden birini aldık. bir de pierre cardinin 6 lı tabak setleri var 24 parça, ama çok şık. onlardan 2 takım aldık. yemek takımımız 300 liraya gelmiş oldu.

geri kalan mutfak eşyaları zaten ordan burdan alındı.

seramik tencereyi ise internetten aldık çünkü mağaza fiyatlarından çok daha ucuzdu. esse 3lü seti 120 liraya aldık.

bu şekilde 20000 liraya getirebilirsin tüm eşyaları, mutluluklar :)

Çok teşekkür ederim..
Kredi çektiniz, peki arabayı sonradan sattınız mı acaba?
Veya kira, kredi zorlanma oldu mu?
Özel oluyor ama.. :30:

Bir de aylık ne kadar taksitlerle ödedeniz krediyi? Bende country istiyorum imalatçılara bakmaya başladım son 4-5 aydır babamın ev mobilyacısı arkadaşları varmış, mutlaka biri çıkar dedi oymacı çok yakın bir dostu varmış babamın, country' nin işçiliği fazla biraz. 12 bin dediler hem yemek odası hem yatak odası bana gayet makul bir fiyat olarak geldi, bugün bildiğiniz bir koltuk takımı açılmalı, istikbalde 4 bin, başka bir teyzem çocuklarına gardrop aldı, bir de tv ünitesi 5 bin tutmuş.

Yani bende imalatçılara yaptıracağım..

Çok teşekkür ederim..
Kredi çektiniz, peki arabayı sonradan sattınız mı acaba?
Veya kira, kredi zorlanma oldu mu?
Özel oluyor ama.. :30:

Bir de aylık ne kadar taksitlerle ödedeniz krediyi? Bende country istiyorum imalatçılara bakmaya başladım son 4-5 aydır babamın ev mobilyacısı arkadaşları varmış, mutlaka biri çıkar dedi oymacı çok yakın bir dostu varmış babamın, country' nin işçiliği fazla biraz. 12 bin dediler hem yemek odası hem yatak odası bana gayet makul bir fiyat olarak geldi, bugün bildiğiniz bir koltuk takımı açılmalı, istikbalde 4 bin, başka bir teyzem çocuklarına gardrop aldı, bir de tv ünitesi 5 bin tutmuş.

Yani bende imalatçılara yaptıracağım..

satmadık, kullanıyoruz :) yok cnm neden özel olsun, bütün sorularınızı çekinmeden sorabilirsiniz, yardımcı olmak benim için mutluluk.

ödemek zor oluyor tabi :( daha 1 yıllık mühendisiz, toplam gelirimiz 3200, henüz zam da yapılmadı. ev kirası 1100, kredi de 1400, aylık elimize geçen para 700 :( ama ilerde rahat etcez die düşünerek bu sıkıntıya katlanıyoruz :(

Açıkçası baktığımız evler 2+1 zaten, yatak odası bir de salon yapacağız evet, gelinlikçi akrabam da var, çeyizimin çoğu bitti azı kaldı çok şükür. ;)

Ben kendim hallediyorum, sıkıntı nişanlımdan yana evimiz olmayacak zaten, takı da borca giderse ev almamız zorlaşır diyor. Bizim semtte kiralar da temiz, bakımlı evler 700-800 lira arası bakımdan kastım görselliği değil ( hani parke, kartonpiyer falan) damı akıtmayan, rutubeti olmayan, eski ama temiz bakılmış, kırıksız, döküksüz evler..
:31:

Canım ya tek derdiniz evinizin olmaması olsun, evinizde huzur olsun da ev hiç önemli değil. Bir an önce kurun yuvanızı düğününüzü yapın inşallah. borcu harcı ödedikten sonra girersiniz ev olaylarına. ikiniz bir olduktan sonra, birbirinize sımsıkı bağlandıktan sonra ev olsa ne olmasa ne.

ben Beyaz eşyam için fırın, ocak, buzdolabı, çamşr mak, bulş mak. hepsini 6000
yemek odan yatak odam oturma odamda köşem salon takımım inegöl 14 400 e
mutffak eşyalrımı a dan z ye herşeyini 4000e
yaptım
bunların dışında kiracıyım
eve avize aldım 3 tane 250 ye
halılarım kaşmir 5 tanesi 1200 e aldık
güneşlik ve tüllerim 1200 tuttu

30 000 bile tutmaz yani çok istekli değilsen gözü tok biriysen

Canım bizim durumumuz nişanlım ve ailesine göre daha iyi, kendi işyerimiz var babam 30 senedir büro mobilyaları imalatçısı, oturmuş bir iş çevresi var ve ben babamla çalıştığımdan bu çevrenin içindeyim. Kardeşime yemekli sünnet yapmıştık müşteri çevremizden dolayı, şimdi düğün konusunda da aman ya düğündür, bir salon tutar yaparız ne var ki diyemiyorum bu yüzden gözü açlık olarak görmüyorum bunu..

Ki çok araştırdım neredeyse salon parasına kokteyl düğün yapabileceğim mekanlar buldum. Allah yardımcımız olsun netice de kısmet, hayırlısı..

Canim ben de iki ay sonra evlenicem. Cok arastirdim. Eger mobilyalari simdiden alma imkanin varsa sana onerebilecegim bi model var. Baska yerlerde 12.500 olan yatak odasi, yemek odasi, koltuk takimi, pesimde 7.500 yapan bi uer buldum. Ben de cok fazla country istiyordum ama tum aramalarima ragmen ucuzunu bulamadim. Benim almaya karar verdigim model de countrynin azcik modern hali :). Eger dusunursen yardimci olurum. Sana da bilgileri veririm :)

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Senin de hayırlı olsun canım forumdan bir arkadaş çamlıca mobilyacılar sitesinden yemek odası, yatak odası, koltuk takımı, tv sehpası 12-13 bine almıştı hemde tam olarak country ;)

Sıkı bir pazarlık yapmışlar.

Ama bilgilerini verirsen bir bakmak isterim tabiki.. :34:

Son düzenleme:
Şöyle bir baktım da, bizim de yapacaklarımız sizinkilerle kabaca aynı, demek ki bize de o kadara mal olacak düğün işi. :31:

Peki eviniz kendinize mi ait? Bizim sıkıntımız o olacak maalesef. 700 kira verip en az 1000 tl kredi ödesek 1700. Yani diğer giderler, ekstra çıkacak masraflar hariç. Takıları bozdurup krediyi kapatabiliriz ama bu sefer ev alma hayalleri hayal olur, atıyorum 30 bin varken üzerine 20 bin eklenip peşinat verilir, ama elde sıfırken 30 bin biriktirmek yılları alabilir..

İstanbulda salonlar en az 4 bin, hatta dondurmalı pasta diye bildiğiniz sadece görselliği diğer salonlara göre lüks olan yerler 5 bin-6 bin civarı. Benim babamın iş çevresinden dolayı biraz iyi bir yerde yapacağız düğünü, onu da 7500 liraya kokteyl yapacağımız bir yer bulduk. Mekan yeni açılmış ve çok şık.

Nişanlımın ailesinin durumu iyi değil, bende bişey beklemiyorum onlardan bu yüzden, kendimiz yapalım istiyorum. Açıkçası elimden geleni yapmaya çalışıyorum nişanlım için..

Nitekim de öyle olacak inşallah, babası da bir baba olarak tabiki bütün çocuklarımı bir şekilde evlendirdim (3 abisi evli) seni tek başına mı bırakacağım diyor? Ama önceliğimiz kendimiz yapmamız. Çünkü babası en son kaynımı 5 sene önce evlendirdi ve bir koltuk takımı bir yatak odası, 1500 liraya dadüğün yapmışlardı. Patlasa patlasa 15 bine patlamıştır. Ona bile zorlanmıştı, kaldı ki şimdi borçları varmış.

Seni çok iyi anlıyorum aşağı yukarı aynı durumdaymışız :44: bana da yardımcı oldu. Çeyizim bitti sayılır ama geri kalan masraflar için yol gösterdi konu bana da. :3: Ama canınızı sıkmamaya çalışın bi şekilde gelirsiniz üstesinden biz de geliriz inşallah. Her şey gönlünüzce olsun :16:

Seni çok iyi anlıyorum aşağı yukarı aynı durumdaymışız :44: bana da yardımcı oldu. Çeyizim bitti sayılır ama geri kalan masraflar için yol gösterdi konu bana da. :3: Ama canınızı sıkmamaya çalışın bi şekilde gelirsiniz üstesinden biz de geliriz inşallah. Her şey gönlünüzce olsun :16:

Amiiin hepimizin Allah yardımcısı olsun. Bende o yüzden konu açtım canım, fikir alıp verelim diye.
Mesela bir arkadaşın kredi çekip araba alıp geri kalanını evlenmeye harcaması aklıma yattı sanki, sıkışırsan arabayı satar elini rahatlatırsın en kötü, düğün takısından ilave yaparsın. Yani daha çok çözüme yönelik, çünkü babasından da istese yok yani, kendi başına yapabilmesi içinde ciddi bir birikim gerekiyor ee okul, askerlik, kurslar vs. Olmayınca olmuyor.

ne kadar tutar bilmiyorum benim eşim almıştı tüm beyaz eşyaları..
bosch hiç beğenmem herkes onu övüyor ama öyle ahım şahım birşey değil..

Hangi ürünleri var elinizde ilk defa bosch beğenmeyen biriyle karşılaşıyrm neyinizi karşılamadı

satmadık, kullanıyoruz :) yok cnm neden özel olsun, bütün sorularınızı çekinmeden sorabilirsiniz, yardımcı olmak benim için mutluluk.

ödemek zor oluyor tabi :( daha 1 yıllık mühendisiz, toplam gelirimiz 3200, henüz zam da yapılmadı. ev kirası 1100, kredi de 1400, aylık elimize geçen para 700 :( ama ilerde rahat etcez die düşünerek bu sıkıntıya katlanıyoruz :(

Maaşlarımız aynı canım işte kredi çekersek biz de aynı durumda olacağız :( Hani bir hastalık olsa, ekstra bişey olur ya bir düğün? çünkü bizimde evimize girecek maaş 3 bin, 3500 aralığında olacak. Daha düşük taksitler de krediyi ödemeniz mümkün müydü peki? Vadeyi ve faizi arttırır sanırım ama ay bakımından daha rahat olunabilir belki, bir de bizim oralarda kiralar en fazla 900 lira, Allah yardımcınız olsun canım, sıkıntı çekmeden olmuyor gerçekten. Ama arabanızın olması çook büyük avantaj, biz sırf arabamız yok diye ya nişanlımın semtinde (işyerime yürüme mesafesinde) ya da kendi semtimizden ev bulmak mecburiyetindeydik işe babamla gelebilmek için, o kadar yakın ama bir o kadar ters istikametteki 2 semt, kısa kısa 3 vesait yapmak zorundasın.. Saat 10' u geçirsen minübüs yok, akşam 10 son kalkış. Yani böyle saçma..

Bir arkadaş evleniyor mahallemizden sarıyerden ev tutmuşlar aylık kirası 4 bin, eşinin maddi durumu ultra lüks şans kısmet işte bu işler.. :34:

Son düzenleme:
Mühendis değilimiz ama maaşlarımız aynı canım, bizimde evimize girecek maaş 3 bin, 3500 aralığında olacak. Daha düşük taksitler de krediyi ödemeniz mümkün müydü peki? Vadeyi ve faizi arttırır sanırım ama ay bakımından daha rahat olunabilir belki, bir de bizim oralarda kiralar en fazla 900 lira, Allah yardımcınız olsun canım, sıkıntı çekmeden olmuyor gerçekten.

Bir arkadaş evleniyor mahallemizden sarıyerden ev tutmuşlar aylık kirası 4 bin, eşinin maddi durumu ultra lüks şans kısmet işte bu işler.. :34:

eskiden mümkünde 5 yıla bölünseydi taksit 900 lira olabilirdi, ama artık en fazla 3 yıla bölüyorlar :/ aynen cnm kimisi şanslı oluyo, parayı hiç düşünmeden ev satın alıyolar kira bile ödemiyolar. neyse bize de güler elbet hayat :)

Hangi ürünleri var elinizde ilk defa bosch beğenmeyen biriyle karşılaşıyrm neyinizi karşılamadı

özellik açısından diyorum..
bosch marka bi buz dolabıyla samsung bana göre aynı katagoride değil..
annem bosch kullanıyor oda sebzesini benim muhafaza ettiğim şekilde muhafaza ediyor ve benim ki çok daha uzun süre tazeliğini koruyor..
ve bozulma olasılığı çok daha yüksekmiş satıcılar bile aynı şeyi söylüyor artık..

eskiden mümkünde 5 yıla bölünseydi taksit 900 lira olabilirdi, ama artık en fazla 3 yıla bölüyorlar :/ aynen cnm kimisi şanslı oluyo, parayı hiç düşünmeden ev satın alıyolar kira bile ödemiyolar. neyse bize de güler elbet hayat :)

Bize de bir gün kader güler güler inşallah Fesuphanallah şarkısını dinleyesim geldi.. :1:
İşte şimdi birikim yapmaya başladı. Düğüne kadar nakdimiz olacak inşallah bir miktar, ama yetmez tabiki araba almak krediyi avantajlı hale dönüştürebilir ama.. :31:

özellik açısından diyorum..
bosch marka bi buz dolabıyla samsung bana göre aynı katagoride değil..
annem bosch kullanıyor oda sebzesini benim muhafaza ettiğim şekilde muhafaza ediyor ve benim ki çok daha uzun süre tazeliğini koruyor..
ve bozulma olasılığı çok daha yüksekmiş satıcılar bile aynı şeyi söylüyor artık..

Sen samsung mu kullanıyosun bosch mu?
Benimde buzdolabım bosch 1,5 hafta yeşil sebzelerim aynı durabiliyor.
Bence de samsungla aynı kategoriye koyma bosch alman malı samsung kore
Ben alırken hiç tereddüt etmedim
Çamaşır makinesi özellikle çok hoşuma gidiyr programları o kadr çokki

samsung markasını hiç beğenmiyorum, herşeye el atmışlar, hepsi de yarım yamalak.

siz hiç nokia die çamaşır makinesi duydunuz mu :) veya arçelik telefon :) bi konuda uzmanlaşmak lazım bence.

Sen samsung mu kullanıyosun bosch mu?
Benimde buzdolabım bosch 1,5 hafta yeşil sebzelerim aynı durabiliyor.
Bence de samsungla aynı kategoriye koyma bosch alman malı samsung kore
Ben alırken hiç tereddüt etmedim
Çamaşır makinesi özellikle çok hoşuma gidiyr programları o kadr çokki

ben samsung kulllanıyorum yukarıdada yazdım 3 hafta koruyor yeşillikleri..
doğrudur siz onu beğeniyorsunuzdur ben kendi fikrimi söyledim..
ne bu sertlik onu anlayamadım ben:44:

En az 20.000 Smuwila..
Zor ve stresli bir süreç, fazla nakit yoksa vadeli almaya bakın
Allah kolaylık ve mutluluk versin

Back