Evlenmekten Korkuyorum

ester_5

Üye
Kayıtlı Üye
27 Temmuz 2012
38
1
Ben şimdi 34 yaşındayım,15 sene bir evlilik yaptım ve yaşamış olduklarım beni çok yıprattı.şimdi çok iyi olduğuna inandığım biri var fakat,korkuyorum..bana yardımcı olun lütfen ne yapmam lazım?:KK43:

geçmişe bağlı yaşayamazsın ki hayatına devam etmek zorundasın geçmişte sorunlar olmuş olabilir bu yeni güvendiğin biriylede sorun olcagı anlamına gelmez

Doğru söylüyosun eğer karşımda birisi böle bir sorunla karşılaşsa bende aynısını söylerdim.ama güven o kadar büyük bir yıkımla karşı karşya kaldım ki şimdi hiç kimseye güvenmiyor,hayatımı hiç birşekilde başkasının eline vermek istemiyorum,sevgilimde bu durumdan dolayı çok üzülüyo,elinden geleni yapıyo ama ben her seferinde hayır diyorum,bunu yapmak beni hem özgür kılıyo hem üzüyo,bir ironi var bun u çözemiyorum.....

keske bulunduğun karmasadan pskolojden çıkmadan bu yasadığın sorunları atlatmadan kimseyle görşmeseydin görstgn kişiyede yazık cünkü kolay değil

bence bıran önce bu sorunları aş yoksa senı seven deger veren brını kaybedebilrsin

2 yıl görşmüşsnz güveniyosan yıpratma bence hem kendını hem görştgn kişiyi

Birlikte olduğum kişide yaşadıklarımı biliyodu.aynısını bende söledim,benim zamana kendmi toparlamama ihtiyacım var diye,fakat kabul etmedi beraber üstesinden gelicez,geçicek dedi,bişi diyemedim,bazen onda diyorum ben söylemiştim sana die,şuan iki senedir aynı zamanda kızımdan ayrıyım onun özleminide çekerken tam kendimi bu ilişkiye veremiyorum.biliyorum peki ne yapmalıyım çıkamıyorum içinden?

ilk evliliğim 15 yaşında oldu.15 sene evli kaldım,severek evlendik,tabi 15 yaşındaki sevgi neyse...

ee şimdi daha tecrübelisin iki tarafta dikkat ederse nasıl bir sorun çıkabilir ki birde görstğn yanında olcağnı birlikte sorunları asacağınızı söylemiş belkide başka biri olsa beklemzdi canım sen bilirsin olmadı bir iki yıl daha sevgili kalrsınız belki netleşir artık kafanda bişeyler bu karmaşdan kurtulursun

işte çoğunlukla sıkıntı olan durum bu;TECRÜBE, Malesf tecrübe güvensizlik yaratıyo aynı tecrübeyi yaşıyack olma korkusu.güvensizliği,nasıl bakmam gerekiyor?kafamda nasıl değiştirmem gerekiyor bu düşünceyi?benim durumumu yaşadınızmı?yada etrafınızda örnek varmı böyle?

işte çoğunlukla sıkıntı olan durum bu;TECRÜBE, Malesf tecrübe güvensizlik yaratıyo aynı tecrübeyi yaşıyack olma korkusu.güvensizliği,nasıl bakmam gerekiyor?kafamda nasıl değiştirmem gerekiyor bu düşünceyi?benim durumumu yaşadınızmı?yada etrafınızda örnek varmı böyle?

benim yengemin kızkardeşi sizin yaşlarınızda kaçarak evlilik yapmıştı ve bu bizim ailemiz için ciddi şok durumuydu..evlatlıktan reddetmeler vs...sonra bu kızın çocuğu olmuş ve adam iice sorumsuzlaşıp kızı babasının evine atmıştı geri....bu arada adam çok olmasa da ünlü biri.....neysee yıllarca kendini çok kötü hissederek ailesiyle yaşamak mecburiyetinde kaldı vee yıllar onun da karşısına birini çıkardı..bu sefer görücü usulü..adam da bir evlilik yapmış çocuğu var ve kız da zaten öyleydi..isteme törenini hatırlıyorum daa kız nasıl heycanlıydı...kaçarak evlendiği için böyle birşeyi yaşayamamıştı.....

neyse şimdi çoook mutlu ve bir çocuğu daha var:))) aşırı mutlu hattaaaa

Teşekkür ederim yorum için benim de isteğim bu zaten mutlu olmak artık.ben kendimdeki bu düşüncelerden bazen sıkılırken karşımdakininde sıkılıcağını çok iyi biliyorum,o kadar başkalarınız düşünüp yıllarca olmaması gerekn kişiyi düşündüm ki,şimdi kendi kendime şunu diyorum;herşeyden önce kendin......belkide bencillik ama böle işte:KK43:Allah onlarıda mesut etsin ömür boyunca :KK66:

kuzenim 1. eşinde bulamadığı mutluluğu 2. eşinde buldu. hemde 1. evliliğinden kızı da vardı. kızı da 2. eşine baba dedi.... 2 babam var dıyor.. ıkısını sevıp sayıyor.... kuzenım ise ıyıkı yenıden evlenmısım dıyor. ıkıncı cocugu oldu yenı eşinden gayet de mutlular :)

benimde etrafımda kötü tecrübeler var belki ondanda bu kadar korku var.annem beş kız annem hariç hepsi boşanmış ve iki kere evlenenler var ve hala mutsuzlar.mutlu tecrübeleri duymaylı çok uzun zaman oldu.. teşekkürler hepinize şimdiden:))

benimde etrafımda kötü tecrübeler var belki ondanda bu kadar korku var.annem beş kız annem hariç hepsi boşanmış ve iki kere evlenenler var ve hala mutsuzlar.mutlu tecrübeleri duymaylı çok uzun zaman oldu.. teşekkürler hepinize şimdiden:))

şöyle düşün allah senın karşına mutlu olman için 2. kişiyi cıkardı... etrafındakıler boşanmış ise senın evlenmemenı gerektırmıyor kı.... sen senı seven ınsana kendını ver ve mutlu ol.. herkes mutlu olmak ıcın ufak bır ısık buldu mu sarılıyor. elindekini kaybetme bence.

Öncelikle geçmişte yaşadığınız o evliliği beyninizde bitirmiş olmanız lazım korktuğunuza göre hala bitirememişsiniz bence ne güzeli psikojik destek almak kendinize ve karşıya güveninizi daha çabuk kazanacaksınız.

Elbette insan korkar "ya bu da öyle olursa"diye,fakat bu düşünceye kapılıp tekrar evlenip mutlu olma ihtimalini bir kenara atmak ölüm var diye hayatı yaşamamaya benzer.

Evlenmeden,aynı evin içine girmeden kimseyi tanıyamazsınız,bu 2 yıl da olsa aynı olur 20 yıl da..

İnşallah bu ilişkinizden yana yüzünüz güler :KK34:

X