evlenmek zor :((

mutgul

kelebek
Kayıtlı Üye
21 Aralık 2010
195
8
116
düğün tarihimiz belli değil ama gördükçe eşya soruyoruz sözlümle herşey o kadar pahalı ki evlenmeye korkar olduk. geçende beyaz eşya sorduk bi markadan toplam hepsi 6.500 tl tuttu ve depolarında borç bitimine kadar bekletiyolarmış.. sonraaa ev yok ( kirada oturmak istemiyoruz ama evlerde çok pahalı ev olmadıgı için eşyada bakamıyoruz yada alamıyoruz ne olcak sonumuz bilmiyorum herşey ateş pahası (((

canım biz de öyle kira da oturucaz pahalı ama biz allah nasip ederse çalışan insanlarız karı koca çalışıp yapıcaz. sizde çalışıp yaparsınız korkacak birşey yok . ne durumda olan insanlar evleniyor..
allah yardımcımız olur inşallah ...

inan ben de korkuyorum evlenmekten borç harç yüzünden ama mecbur canım napalım allah yardımcımız olur inşallah hepimizin...

niye depolarında bekletiyolar canım borç bitimine kadar öyle yerlere gitmeyip,eşya eve geldikten sonra taksitlere böldürüp ödeme alan yerlere gidin arkadaşım.kredi felan çekip eşyalrtınızı alırsınız merak etmeyin Allah yardımcınız olsun

öncelikle çok teşekkür ederim. Allah hepimizin yardımcısı olsun.. sonuçta bu yola baş koyduk elbet herşey alınacak ama borç ama peşin sonuçta ev düzülmesi gerekiyor. beraber çalışıp ödicez tabiki birde borçlu evlenmek var borçsuz evlenmek var.. offffff allah yardım etsin bizlere

allah kolaylık versin, gerçekten zor bilirim. biz de kendimiz yaptık çoğu şeyi. eşimin ailesi elini sürmedi.benimkiler sağolsunlar yatak odamı mutfağımı banyomun ihtiyaçlarını aldılar. ama hala borç ödüyoruz. eşyayla da bitmiyo. düğün,balayı... bi yandan evin masrafları. borçsuz evlenen var mı merak ediyorum gerçekten

hakkatende zor canım mobilyalarınızı hangi markadan hesaplattırdınız merak ettim

canım sen böyle düşüncelere kaptırma kendini yoksa hiiiiç evlenemezsiniz:)
biz nişanlımla 6 yıldır birlikteyiz ilerisini düşünerek nişanlımın yaptığı yatırımlar sevgili akrabaları tarafından yapılan hata sonucu eridi bitti ve üstüne bir sürü masraf daha derken biz çok büyük maddi sıkıntılar içindeyken evlenmeye karar verdik.
söz yapılacaktık aşkımın cebindeki parayla çiçeği ve çikolatayı nasıl alırız diye kara kara düşünüyorduk. nişanda takılar, bohça derken bir sürü masraf daha. haziranda düğünümüz var ve bugüne kadar olması gereekn herşeyin en iyisini en güzelini yaptık. eşyalarımızıda alıyoruz şimdi.
ewet evlendikten sonra biraz maddi sıkıntımız olacak ama olsun ikimizde çalışıyoruz bir süre sonra hepsini ödemiş oluruz. ama sevdiğin insanla ortak hayat sürmek, aynı evi paylaşmak, aynı sabaha uyanmak ve bunları düşününce içini kaplayan huzur ve yüzünde beliren gülümseme çekilen her türlü sıkıntıya değiyor.
hep diyorlar ya evlenene Allah yardım eder ya da garip kuun yuvasını Allah yapar.
gerçekten öyle bir şey oluyor ve hiç ummadığın şekilde herşey denk geliyor:)

Siteyi bir süredir takip ediyorum ve ilk defa yazasım geldi biraz daraldım çünkü bizde herşeyi kendi yapanlardanız arkadaşlar..bizde beraber çalışır yaparız modundaydık ama ben iş bulamadığım için yapamıyorduk ama baktık bekleyincede olmuyo bi gazla kalkıştık kredi çekip yapcaz ama gerçekten her keseye uygun şeyler var ama istediğinizmi orası tartışılıyor işte ama yapcak bişi yok.. arkadaşm dediğin gibi gelecek günleri düşünüp rahatlatıyorum kendimi.. bi iş bulabilseydim.. ((

ayyy iyi geldi valla ohhh be...

Canım hakikaten Allah evlenene yardım ediyor. Bak bu sözü ben çok duymuştum hiç de inanmamıştım, ya hesap ortada derdim bana bunu söyledikçe insanlar. Ama inan bir şekilde zevkine uygun olan şeyleri bütçene uygun fiyatlara bulabiliyorsun. Bir şekilde oluyor işte nasıl ben de bilmiyorum inan. Tabi ki hayallerinin evini kurmaktan biraz sapıyor gittiğin yol ama inan yine de zevkine uygun şeyleri buluyorsun. İçini hiiiiççç karartma o yüzden. Bak biz 25 bin lira kredi çektik, onunla düğünümüzü de kendimiz yapıyoruz eşyalarımızı da kendimiz alıyoruz. Burda avantajımız şu oldu ben küçük ev aletleridir tabak çanak çatal kaşık takımı, nevresim falan gibi minik minik olup da totalde çok tutan şeylerimi almıştım daha sözlü falan değilken. Eğer senin de fırsatın varsa öyle yap derim arkadaşım. Şimdiden al onların taksitini öde en azından bu kalem bitti deyip kafanı rahat ettirirsin. Bir de biz hep para biriktirelim diye düşünüyorduk ama öyle de olmuyor yani ben iyiki o eşyaları alıp paramı oraya bağlamışım. Bak şimdi bizim düğünümüz 8 ekimde ve ekim ayında benim aldığım eşyaların taksitleri de bitiyor. 24 ay taksitle almıştım evkurdan. Evkur çok mantıklı gelmiyor çoğu kişiye ama kredi kartı vs kullanmadığım için ve uzun taksitlere ihtiyacım olduğu için benim işime orası yaradı. Sen de kendine böyle bir yol çiz, kendi hesabına, sorumluluklarına vs göre. SOnrası inan derler ya hani çorap söküğü gibi aynen o şekilde oluveriyor.
Düğün için çektiğimiz kredi de 36 ay ama inan bu şekilde herşeyimizin hazır nazır bizi beklediği bir evlilikten daha mutlu olacağımızı biliyoruz. Zor olanı seviyor insan kim ne derse desin

valla doğru diyosun.. zor olanı seviyoruz.. dediğin ufak tefekler kısmen hazır zaten ama işte büyükler can sıkıyo nese bakalım olacak bi şekilde.. bende bi işe girebilsem artık kafamız dahada rahat olcak... bi yandan hem diyorum rahat rahat hazırlanırım ki onada para yok gerçi.. bi yandan da işte işe gireyimki kafamız daha rahat olsun.. bakalım kısmet artık.. çok teşekkürler yazın için..

ya bide biz hem kendimiz yapalım diye yırtınıyoruz insanlarda buna inanmıyo arkadaşlarım hep karşı beklemeliydiniz diye ben adam gibi bi işe giremedim ya.. yapamayacağımızı söylüyolar ya sefasını cefasını biz çekcez ama işte insanın ister istemez canı sıkılyo..

aynen bende ne zamandır aynı seylerı dusunuyorum. hersey cok pahalı ıkımızde calısmamıza ragmen daha evlenmeden yuk agır gelıyor valla. bazen cok daralıyorum. Allah büyük diyorum. Nasipse bir şekilde olur diyorum içimi rahatlatıyorum.

Allah yardımcınız olsun güzelim, her şeyi dört dörtlük yapmaya çalışmayın az olsun öz olsun, yer sıkıntısı yüzünden önceden alamıyorsanız bir fikir vermek isterim, taksit ödermiş gibi her ay altın al kenara koyun. Yada en basiti altın günü yapın çevrenizde , her ay 2 altın *10 ayda 20 altınınız olur mesela bu da 10 ayda 2,400 lira biriken para demek. İstanbulda yaşıyorsan beyaz eşya olarak sana çobançeşme spotçular çarşısını önerebilirm, beyaz eşyacıların dükkanlarının önünden bile geçmem çok fark var fiyatlarında. Spot derken 2 el demiyorum sıfır garantili ürünler. mobilya için de ESKİDJİ yi tavsiye ederim bütçene uygun her türlü mobilya bulabilirsin, Eşya için kendiniz ve eşinizi sakın üzmeyin, önemli olan anlayışlı olmak karşılıklı, dört dörtlük döşenmiş bir evin içinde mutsuz bir çift yerine bomboş bir dört duvar içinde de mutlu bir aile olsun hep düşünceniz. Evi eşya ile doldurabilrisiniz her zaman ama sevgiyle doldurmak en önemlisi, biraz erteleyin eksikler olsun ama sevginizi asla ertelemeyin,

şuanda evlilik veya söz gibi durumum yok ama sabahtan beri bu bölümlerde yazılanları okuyorum gerçekten allah yardımcınız olsun ne kadar zormuş en iyisi taksit taksit bi yerden başlamak sanırım.

Bu şekilde zorluk çekenler için ''evkur'' ve buna benzer firmalara gitmek çok mantıklı..Taksitleri o kadar çok bölüyorlar ki ödemek çok kolaylaşıyor..

Gidip görüşmekte fayda var..

Üstelik bazı kampanyalar var ; salon, yatak odası, oturma odası v.s 2 bin tl civarı tutuyor..

evlenmek zor ewet..
adımını atsa para hersey para..sadece bi ceyiz için bile en az 10.000 gidio..birde hele bizim gibi destekçiniz yoksa..durum dahada zorlanıo..benim açtığım başlıüı okuyan arkadaşlarım bilir.tam düğün günü birden kayınvalidemin kart borcu bize yüklendi.yanii sıfırdan değil eksiden başlıyoruz.
başta cok takıldım neyi nasıl alıcaz nasıl yapıcaz diye hem onu hem kendimi üzdüm ama şimdi inan takmıyorum..
beraber gülüyoruz hatta bu duruma..gülüp gecmek en güseli.taksitle hersey alınıo cidden..çok güsel kampanyalar var su aralar bizde bunlardan yararlanıp bu hafta mobilyaları alıcaz..rabbim iş versin tabii başta sağlık hersey allahın izniyle olacak

herkes aynı mantıkta aynı istekte yalnız olmadığımı bilmek güsel

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…