• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlenmek isteyip de bu kadar evlenemeyen var mı benim gibi

cnn24

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Eylül 2012
387
3
48
İzmir
Merhaba herkese iyi pazarlar kızlar
O kadar üzülüyorum ki bir buçuk senedir dua ediyorum karşıma hayırlı sevebileceğim onun da beni sevebileceği biri çıksa diye bir buçuk yıldır dua ediyorum, eski sevgilimden ayrılalı bir buçuk Sene oldu çok üzüntüler çektirdi aldattı ondan sonra hayata küstüm tekrar yeniden başlamalıyım dedim okulumu bitirdim iş buldum, orada güzel dostluklar kurdum ama olmuyor yalnız hayat geçmiyor 26 yaşındayım.. Allah sabır versin 30 U geçen evlenmek isteyip te evlenmeyenlere.. Gerçekten çok zor bugün pazar evet ailemleyim ama insan artık kendi evi olsun kahvaltıyı kendi hazırlasın istiyor.. Annembana hiç bir iş yaptırmaz çok titiz hastalık boyutunda mutfağa girmemi istemez özellikle diğer işler i yapmamı ister ama .. Yemek yaptırmıyor ben kocama yemek yapmak istiyorum onunla sinemaya gitmek istiyorum ..gezmek istiyorum evet arkadaşlarım var ama evliler hep beni çağırıyorlar ama olmuyor işte hep yanlarında yakışı kalmıyor :( işten biri karşıma çıkması mümkün diil .. Çünkü hep evli ve nişanlı .. Diğerleri de zaten olmaz abi olarak görebileceğim kişiler.. Başka türlü göremem .. Bir de yengeç burcuyum , yalnızlık çok koyuyor sevmek sevilmek istiyorum ama yok.. Korkarım ki bu böyle gidecek gibi geliyor ..şimdi sıkıntı yapmak için belki erken ama ya böyle giderse :( bu hayatımla mutlu olabilir miyim? :(işterindekiler neden senin erkek arkadaşın yok diyor :( ailem olmasa naparsdım çok şükür varlar ama evliler anlarlar çok farklı değil mi kendi yuvanın olması :( işin garibi etrafımızda bir sürü insan var hiç biri de demiyor aracı olmuyor :( biz de diyemeyiz ki birini bulsunlar diye :( olmadı mı hiç bulan oluyor ama hiç olmayacak kişiler benim beğenmediğim bir yönü olan kişiler ya içki içen ya da meslek eğitim kültür olarak uymayan kişileri buluyorlar :( bu sefer daha da sinirleniyorum :( napmalıyım ben :(

Son düzenleme:
canımbaşlığı yanlış yazmışsın sanırım bi kontrol edermisin:26: evet var bende istiyorum ama olmuyo hatta konuda açtım ama benim hayatımda hiçbişey olmuyo sadece bu değil

Evlenince ne olacak tatlım ya , önündeki hayal kurma ve hayallerini en iyi şekilde gerçekleştirme imakanını iyi değerlendir... Rahat ol mutlaka bir yerde bir kısmetin vardır ayrıca yaşın da büyük değil, geç kalmış değilsin yani. ALLAH hayırlı kısmetler versin...

O kadar üzülüyorum ki bir buçuk senedir dua ediyorum karşıma hayırlı sevebileceğim onun da beni sevebileceği biri çıksa diye bir buçuk yıldır dua ediyorum, eski sevgilimden ayrılalı bir buçuk Sene oldu çok üzüntüler çektirdi aldattı ondan sonra hayata küstüm tekrar yeniden başlamalıyım dedim okulumu bitirdim iş buldum, orada güzel dostluklar kurdum ama olmuyor yalnız hayat geçmiyor 26 yaşındayım.. Allah sabır versin 30 U geçen evlenmek isteyip te evlenmeyenlere.. Gerçekten çok zor bugün pazar evet ailemleyim ama insan artık kendi evi olsun kahvaltıyı kendi hazırlasın istiyor.. Annembana hiç bir iş yaptırmaz çok titiz hastalık boyutunda mutfağa girmemi istemez özellikle diğer işler i yapmamı ister ama .. Yemek yaptırmıyor ben kocama yemek yapmak istiyorum onunla sinemaya gitmek istiyorum ..gezmek istiyorum evet arkadaşlarım var ama evliler hep beni çağırıyorlar ama olmuyor işte hep yanlarında yakışı kalmıyor :( işten biri karşıma çıkması mümkün diil .. Çünkü hep evli ve nişanlı .. Diğerleri de zaten olmaz abi olarak görebileceğim kişiler.. Başka türlü göremem .. Bir de yengeç burcuyum , yalnızlık çok koyuyor sevmek sevilmek istiyorum ama yok.. Korkarım ki bu böyle gidecek gibi geliyor ..şimdi sıkıntı yapmak için belki erken ama ya böyle giderse :( bu hayatımla mutlu olabilir miyim? :(işterindekiler neden senin erkek arkadaşın yok diyor :( ailem olmasa naparsdım çok şükür varlar ama evliler anlarlar çok farklı değil mi kendi yuvanın olması :( işin garibi etrafımızda bir sürü insan var hiç biri de demiyor aracı olmuyor :( biz de diyemeyiz ki birini bulsunlar diye :( olmadı mı hiç bulan oluyor ama hiç olmayacak kişiler benim beğenmediğim bir yönü olan kişiler ya içki içen ya da meslek eğitim kültür olarak uymayan kişileri buluyorlar :( bu sefer daha da sinirleniyorum :( napmalıyım ben :(

Benimki evlenmek değil de aşık olmayı çok istemiştim ve dualar etmiştim.

Ben de yengeç burcuyum ve hayalkırıklığına uğramaktan öyle korkuyordum ki en küçük bir kusurdan dolayı bana yaklaşanlardan soğuyordum. Sonra bir karar verdim, bu kadar yaşamaktan korkarsam kazanacağım bir şey olmayacağını anladım. İçimden kalbimin kapılarını açmam gerektiğini, karşıma çıkan insanlara bu gözle bakmaya karar verdim. Sonrasında eşim çıktı işte karşıma. Ona ilk günden aşık olmadım, daha atanmamıştı, mantığıma da uygun değildi ama kararımı uygulayıp onu tanımaya karar verdim.

Aradan 3.5 yıl geçti, görüldüğü gibi biz evlendik.

İnsanın sevmeye hazır olması ile ilgili tüm mesele, korkmadan sevmeye hazır olması. Hep olumluya dönük düşünmesi. Sonrasında olanlar oluyor:69:

Uzaktan böyle deyince çok zor biliyorum, ama yolu bu.

Aşk yolunda bol şanslar dilerim sana.

kusmet kısmet kısmet.. hayatta herşey kısmet. herşeyin olduğu gibi evliliğin de hayırlısını iste. gözünde bu kadar da büyütme. hayatına bak. zamanı gelince doğru kişi karşına çıkacaktır. böyle sürekli evlilik odaklı yaşama. bu sana mutsuzluktan başka birşey vermez.

Benim o başlıkta ki kisi :)) yani bende istiyorum ama olmuyor. Üstelik üzülme bak hayatında biri yok olmuyor diye. Bende hep oluyor. Illa karşıma çıkıyor. Ama hic evlilikle sonuçlanmadı görüldüğü gibi :)) en sonununcusu su an yaşadığım iliski. O kadar dua ettim ki allahım nolur karşıma çıksın boyle biri diye. Tam da oyle biri cikti kişilik olarak. Altı aydır birliktelik devam ediyor aileler biliyor falan tam gelinlik modelleri bakayım moduna girdim abimiz bana sevgim eskisi gibi degil gibi diyor.
Gibiler kovalasın kendisini.
Al yine olmadı iste. Ben ne yapayım varken olmaması daha da beter yokken daha umutluydum cunku. Su an sadece yorgun ve mutsuzum

Ah canim benim bende evliyim keske esim veya annem gelse yemekleri o yapsa ev bu kadar pislenmeze temizlik derdi olsa bulasik makinesini doldurup sonra tekrar bosaltan olsa camasirlar kendi kendine yikansa minik kizimin 10 dk bi ustunu degistiren olsa carsiya cikan alisverisi yapan olsa diyorum ha bide bunun gece vardiyasi buyuk cocuk var :) yeterli oldumu

Ben evlenmek istemesem de güvenebileceğim biri olsun çok istemiştim. Önceden yaşadıklarımdan dolayı kimseye güvenemiyordum ve beklemediğim bir anda karşıma eşim çıktı. Ben ona bile güvenemedim ben flört falan istemiyorum artık evleneceksen gel iste yoksa ayrılalım dedim ama isteyeceğini hiç düşünmedim daha bir ay olmuştu seviyordum evet ama daha çok yeniydik o gün evlenme teklifi etti bi ay sonra nişanlandık hemen evlendik şimdi flört dönemini evlilikte yaşıyoruz hem de hemen hamile kaldım. Bence çok iyi oldu :)
Sevgiliyken işin ne olacağı belli olmuyor. Hemen evlenenlere kızardım ne aceleleri var diye kendim 5 ay içinde evlendim. Ama dedim ya hiç ummadığım bi anda gelişti herşey. Yani geleceğin ne getireceği belli olmaz. Bakmışsın 5 ay sonra evlisin :9:

Bugünkü yaşadıklarımdan mıdır bilmem oldukça ciddi bir yorum olacak bu. Şaşırtıcı evet...
Ben hiç evlenmeyi istemedim. Ne büyük hayal kırıklıkları yaşadığım uzunca süren ilişkinin ardından ne de ikna edilerek başladığım ilişkimde. Lakin bir şekilde karar verdim buna. Şu anda ise bunun pişmanlığını yaşıyorum. Üstelik epey mücadele verdim iki ailenin ikna olma aşamasında. Keşke vermeseydim... Şimdilerde tanıdığımı sandığım zatlar beni gelip isteyecekmiş çok önemli ya bu ayrıntı. Öyle uzağım ki her şeye, sanki benden bağımsız gelişiyor her şey. Evlilik kararını vermediğim zamanlarda çok daha mutlu ve huzurluydum. Ne kendimi ne de onu tanıyamıyorum artık... Vazgeçme eşiğindeyim ki artık ne olacağı da umurumda değil.

Klasik sözleri zaten biliyorsunuzdur. Hayırlısını iste, evlilik çok da önemli değil vs. Biliyorum ki eğer istiyorsanız şükür ve kanaat yeterli olmuyor hiçbir isteği dizginlemeye. Ancak şunu bilmenizi isterim ki bir insanın sorumluluğunu alıp iki kişilik düşünmek o kadar ağır bir yük ki, evlilik ile ilgili söylenen tüm o güzel şeylerin hiçbir anlamı kalmıyor bu yükün yanında. Keşke diyorum hep bekar kalmaya meyletseydim. Keşke çevre baskısına boyun eğmeseydim. Hala vagzeçebilirim ki yüksek ihtimalle vazgeçeceğim.

Lütfen, yaşadığınız hayatın tadını çıkarın zorunluluklarınız yoksa ve baskı görmüyorsanız. Elbet her şey zamanında olacaktır. Kaybettiğiniz zaman geri gelmiyor zira...

istemediğin ve bunu kendine itiraf edebildiğin ayrıca bu kadar mantıklı konuşmayı üzerinde gerçekleştirebildiğin EVLİLİĞİ yapma zaten... akıllıca düşünmüş ve kendinle yorumlamışsın olayları,evlilik konuları bir anda çorap söküğü gibi gelişiyorken sen bi dur de bu durumda, derim... herşey gönlünce olsun ... :42:

Son düzenleme:
Keske her evlilik cennet bahcesi gibi olsaydi. Evlenip gecim sikintisi cekenler, evlenip anlasamayanlar, birkac yil sonra kocasini taniyamaz hale gelenler, artan bosanmalar, esin ailesi ile sorunlar... Saysaniz bitmez valla. Bir de kendi eviniz olunca artacak sorumluluklari da düsünün. Mesela ne eve ne ise yetisebiliyorum, iyi bir es miyim diye sorgulayanlarin yazilarini da okuyun. Hersey öyle güllük gülistanlik olmuyor malesef. Belki sinemaya gidecek, birlikte kahvalti yapacak vaktiniz bile olmayacak. :1::1:

O yüzden bence cok kendinizi strese sokmayin. Dogru insan karsiniza cikmadigi sürece, yalnizligin evlenip bosanmaktan ya da zehir zemberek bir hayat yasamaktan cok daha iyidir.

Evli arkadaslarinizin hepsinin de deli gibi mutlu oldugunu hic zannetmeyin. Kimse kimsenin evinin icini bilemez diye cok güzel bir söz vardir. Benim bir arkadasim vardi, onun ciftli arkadaslari cok fazlaydi, cok imrenirdim eglencelerine, 2.yilin sonunda tek celsede bosandi, hepimiz sok olduk. :26:

Bence dilerken dogru insani dileyin, dogru insan olmayacaksa da umarim hic evlenmem ve büyük acilara katlanmak zorunda kalmam deyin.

Bir de cok isteyince olmuyor sanki... Ben evlenmem derdim, evlendim, arkadaslarimin icinde evlenmeye cok hevesli olanlar hala bekarlar. Belki sacma bir genelleme ama genelde öyle oluyor sanki...:1:

CNN 24 tesadüfe bak ben de 26 yaşındayım çalışıyorum işyerindekiler evli nişanlı aynen senin gibi şansım yok hatta ben de yengeç burcuyum😄 şimdi şöyleki birşeyin üstüne çok gitmemek lazım sürekli düşünme bunları, kısmetten öteye yol gitmezmiş. Bunları ben de sürekli düşünsem de hiç bir ortamda dile getirmem lütfen enerjini başka şeylere ver akışına bırak ;)

Her zaman universite esnasinda bulacaksin, sonra zor oluyorlar derler...
O geldi aklima...
Cunku cita artiyor, beklenti artiyor, kafada ne model varsa o bulunmak isteniyor...
Daha yas kucuk, zaman eski zaman degil, onceden kizlar erken evlenir, gidermis...
Simdi biz okul bitir, is bul, iki kendini garantiye al derken yas ilerliyor...
Mesala ben 27 yasindayim, etrafimda ki tek tuk evlilerden biriyim, baksan anca arkadaslarimin, esimin dostumun %10-15' i evli...
Zaman farkli cunku artik...
Bu arada oyle dua ede ede dort goz beklemek, bunu hayatinin merkezine koymak cok mantiksiz...
Siz bir kendinizi koyun hayatinizin merkezine yasayin, bak nasil cikiyor insanlar karsiniza...
Bunlar sans isi, bu kadar debelenmeye gerek yok...
Umarim istediginiz gibi olur...

Ben. Cok istiyorum hatta 12 yasimdan beri asik olup olunmayi bekliyorum. Yas 28 hala bekliyorum.. 29 olacak 30 olacak ve daha fazla.. :((( tamam kötü evlilikler belki var ama bekarlikta sultanlik falan degil

yakın arkadaşlarına niyetini çıtlat biraz.
illaki uygun birileri vardır çevrelerinde. yeni insanlarla tanıştırsınlar seni.
dört dörtlük birinin hop diye gelmesini bekleme, herkesin var eksik yönleri.
inşallah mutlu olursun

Yalnizlik cok zor bilakis yas ilerledikce dahada zorlasiyor.bende 30 oldum.bekar arkadasim kalmadi..tamam seni cagriyorlar falan ama gidilen ortamda bi tek sen bekar olunca yavasca soyutlamaya basliyosun bu kezde kendini..insanin kendi evi,esi vs..olmasi cok farkli duygular benimde istedigim seyler yalniz degilsin arkadasim..umarim bir an once buluruz aradigimiz dogru adami...

daha 26 yaşında bu kadar evlilik takıntılı olmak garip bence.

ne güzel işin arkadaşların ailen var.

sahip olduklarının değerini bil.

zaten insanlar belli bir yaştan sonra bir kaç yıl içinde hemen evleniyorlar bir bakmışsın evlenmişsin.

bugünlerini de böyle sürekli evlilik düşünerek geçirme derim.

aşk yaşamak isteseydin anlardım ama direk evliliğe odaklanmamak lazım.

Back