• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evlenmek istediğm kişiyi ailem istemiyor :(

istisnalar kaideyi bozmaz derler .. şimdi bu sözü söyleyenler ırkçı faşist diye adlandırılabilir, hadi günümüzde bunu söyleyen faşisttir de bu söz yüzlerce yıllık söz.

eskilerde mi faşist?
ayrıca bu atasözüdür ve saçma bu ya denilen bir atasözü hiç duyulmamıştır. atalarımız ileriyi çok iyi görüyorlar.

tartışmaya girmek istemiyorum. siz de kendinize göre haklısınızdır muhakkak. hayat tecrübeniz, yaşadığınız yetiştiğiniz çevre bu düşüncelerinizin doğruluğuna inandırmıştır sizi.

yalnız naçizane birbirine zıt iki atasözü örneği vermek istedim. hangi atalarımız doğru söylemiş )

iti an çomağı hazırla.
iyi insan lafının üstüne gelirmiş

Eski dosttan düşman olmaz
Güvenme dostuna saman doldurur postuna

siz nerelisiniz ve birlikte mi oturuyorsunuz yada yakınmısınız?ayrıca ne gibi sıkıntılarınız var ki?

canım ben ankara eşim ş.urfa hayır ayrı oturuoruz allahtan sıkıntılarımızı yazdım arada kültür farkı var mesela onlar kadınlara hesap vermezler bi iş yapacaksa sana asla danışmaz önce babasına kendi ailesiyle kualisyon kurulur en son sana sölerki seninde söz hakkın yotur zaten karar verilmiştir bi kere bizde iise bi şey oldumu karıkoca anlaşır karar verir gerekliyse aileye sölenir daha bunun gibi bi çok şeler var hıı deme sakın suan öle biri deil ne yapsa bana sölüo die yani sevgiliyken eşim neredyse tuvalete giderken bile izin alırdı benden okadar yani evlilik farklı bunları yaşıcaksın sakın ola yaşamam deme yaşayacaksın bana demişlerdi ben anlamadım hıı bide şiddt eğilimleri yüksektir aşırı kıskançdırlar ben evlenmeden önce yanında kolsuz giyerken şimdi ise neredeyse örtün diecek bana çoookkk zor bana kalırsa bu işe hiç kalkışma

canım ben ankara eşim ş.urfa hayır ayrı oturuoruz allahtan sıkıntılarımızı yazdım arada kültür farkı var mesela onlar kadınlara hesap vermezler bi iş yapacaksa sana asla danışmaz önce babasına kendi ailesiyle kualisyon kurulur en son sana sölerki seninde söz hakkın yotur zaten karar verilmiştir bi kere bizde iise bi şey oldumu karıkoca anlaşır karar verir gerekliyse aileye sölenir daha bunun gibi bi çok şeler var hıı deme sakın suan öle biri deil ne yapsa bana sölüo die yani sevgiliyken eşim neredyse tuvalete giderken bile izin alırdı benden okadar yani evlilik farklı bunları yaşıcaksın sakın ola yaşamam deme yaşayacaksın bana demişlerdi ben anlamadım hıı bide şiddt eğilimleri yüksektir aşırı kıskançdırlar ben evlenmeden önce yanında kolsuz giyerken şimdi ise neredeyse örtün diecek bana çoookkk zor bana kalırsa bu işe hiç kalkışma

anladım cnm ALLAH yardımcın yardımcımız olsun...Allah ne derse o olacaktır ...

anladım cnm ALLAH yardımcın yardımcımız olsun...Allah ne derse o olacaktır ...

amin cümlemizin ama allaha kurban oluyum bize akıl zeka vermiş üstelik önümüze birsürü şey çıkartıo biz görmüoruz canım sansını zorlarsan alahtan illede onu dilersen bu iş olur çünkü benim annem cesetimi çiğnersin demişti babam ise seni silerim evlatlıktan red ederim demişti klasik laflar vermesseniz kaçarım çok seviyorum herşeye razıyım dedim onlarda 7 yıllık bi savaştan sora verdiler yani 7 yıl direndiler ama sonunda oldu ama keşke olmasaydı yanlış anlama eşimi hala çok seviyorum aileside çok ii insanlar ama bize göre değiller her gül kendi bahsesinde açar koparıp başka yere dikersen kurur yinede seçim senin

Son düzenleme:

bu arada benim tanıdığım bir bankacı arkadaşımda edirneli urfalıyla evli ama hiç böyle sorunları yoktu hatta görsen nasıl giyindiğini aklın şaşardı bende sormuştum bir gün böyle giyinmene kocan yada ailesi bişey demiyor mu diye o da bana ben neyim ki sen onun ablalarını kız kardeşlerini gör nasıl giyiniyorlar diyordu anlayağın yetiştirilme tarzından kaynaklı oluyor bunlar ben kapalıyım zaten o ve ailesi benim giyinme şeklimi çok beğeniyorlar hatta erkek arkadaşıma teşekkür etmişler böyle bir kızı karşımıza çıkardın diye çünkü onunda abisinin karısı baya açık giyiniyor ve kız kardeşi de görsen batıda yaşayanlardan daha modernler hoş modernliği açıp saçmakla algıladığımız için öyle diyorum :)

bu arada benim tanıdığım bir bankacı arkadaşımda edirneli urfalıyla evli ama hiç böyle sorunları yoktu hatta görsen nasıl giyindiğini aklın şaşardı bende sormuştum bir gün böyle giyinmene kocan yada ailesi bişey demiyor mu diye o da bana ben neyim ki sen onun ablalarını kız kardeşlerini gör nasıl giyiniyorlar diyordu anlayağın yetiştirilme tarzından kaynaklı oluyor bunlar ben kapalıyım zaten o ve ailesi benim giyinme şeklimi çok beğeniyorlar hatta erkek arkadaşıma teşekkür etmişler böyle bir kızı karşımıza çıkardın diye çünkü onunda abisinin karısı baya açık giyiniyor ve kız kardeşi de görsen batıda yaşayanlardan daha modernler hoş modernliği açıp saçmakla algıladığımız için öyle diyorum :)

umarım canım umarım diorumya bende hep ii örnekleri kendime alırdım nese yaşanacak yaşanır zaten

umarım canım umarım diorumya bende hep ii örnekleri kendime alırdım nese yaşanacak yaşanır zaten[/QUOTE

seni anlıyorum cnm ankaralı olupta doğuluyla evlenmek zordur alışmak zordur bizim adetlerimiz zordur ama güzeldir ALLAH korusun başına kötü bişey gelse
hepsi yanında olur seninle olur emin ol bunu biliyorum çünkü bende doğuluyum evet istanbulda büyüdüm ama doğu kültürüyle büyüdüm benim babam tam bir doğu erkeğidir yani alışkınım ben ki benim babam bizi daha çok sıkar ...

bence de çok zıt kültürlerle evlilik sorun yaşatır ,ben de örneklerini çok gördüm ,hatta zamanında bu yüzden bir insanla evlenecekken yollarımı ayırdım ,iyiki de ayırmışım ,anlaşamazmışız gerçekten ,kültür farkı çok önemli bir evlilikte .

Cnm bizde doguluyuz

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Canim merhaba, biz trakyaliz nisanlim da tuncelili. Benim ailem de cok sorun cikardi evlenme niyetimize okudugum kadariyla sizinkilerle ayni sebeplerle, genel olarak rahat büyüdüm bizimkiler sen onlara hizmet edemezsin kalabaliklar sudur budur aleviler gibi çeşitli sebeplerle sorun cikarmaya calistilar babam evladim degilsin falan dedi o derece. Ama ben kendimden de erkek arkadasimdan da emindim dolayısıyla hep duvar ördum kulak tikadim soylenenlere. Sevginden karşındakinden eminsen durumunuzun arkasinda dur, farklı kulturlerde yetismis olabiliriz, bu nedenle sıkıntı da yasayabiliriz ama bu bizim secimimiz daha dogrusu bizim secimimiz olmali. Aileni kirmadan anlatmaya calis durumu ama Sevginden de vazgecme

peki nasıl ikna oldular?

bende öyleyim 19 yaşındayım 3.5 yıldır görüştüğüm biri var ilerde bizde bu sorunu yaşıyacaz ama benim için daha erken tabi. annem her seferinde söyler kürt olursa vermez baban diye ne kadar kötü bişe :(

üzücü bir durum cnm çok uzuldum durumuna benim babamda en iyi kürt ölü kürt der bizi buyuturken onu hiç dusurmemiştir agızından evlatlıktan red ederim diyor evlenirseniz başka bişey demiyor çok şükür öyle bir sıkıntımız olmadı ama bizim işyerinde bir abla var oda kürt ama bizim milletimizden bin kat iyidir okadar iyidirlerki kızlarıda öyle her yerin iyiside var kötüsüde rabbim iyilerle karşılaştırsın cumlemizi istehareye yatsana cnm Rabbime sor ondn iste yardım o göstersin sna hayırlıysa diret ikna etmenin yollarını bulmaya çalış

istihareye yattım ama gördüğüm rüyalar içinde hatırladığım en net rüya bir yol var ve sonunda sevgilimi görüyor gökyüzü çok aydınlık ve yolun iki tarafıda gür yaprakların olduğu ağaçlar var,başka bir gün gördüğüm rüyada ise boynuma inci bir kooye takıyorum.

bende öyleyim 19 yaşındayım 3.5 yıldır görüştüğüm biri var ilerde bizde bu sorunu yaşıyacaz ama benim için daha erken tabi. annem her seferinde söyler kürt olursa vermez baban diye ne kadar kötü bişe :(

Allah'a şükür anneden yana bir sıkıntımız yok annem arkamda .

Allah'a şükür anneden yana bir sıkıntımız yok annem arkamda .

genelde anneler pek fazla sorun yapmıyor da işte babalar olunca sorun. karşıda çıkamıyorsun onun izni olmadan da olmaz allah yardımcımız olsun ne diyelim inşallah olurr kabul ederler

genelde anneler pek fazla sorun yapmıyor da işte babalar olunca sorun. karşıda çıkamıyorsun onun izni olmadan da olmaz allah yardımcımız olsun ne diyelim inşallah olurr kabul ederler

ama şoyle bir durumda var anne karı çıkarsa o iş kesinlikle olmuyor baba karşı çıkarsa anne bir şekilde ikna ediyor...amin cümlemizin yardımcısı olsun...

tanıdığım evlendi babasını zor ikna ederek baban erkek arkadaşının ailesine şans verip tanıyabilirumarım tanımak için adım atar.tanıdığım gayet mutlu ve de istemyen babası da damadıyla iyi anlaşıyor Babanın rızasını almadan hareket etme de tanıştırmak için çabala canım

Back