Evlenmeden Önce Bilmeniz Gereken Altın Kuralları Biliyor musunuz?

bu soyledılerınız bana pek normal gelmedı.ev hanımlarına calısanlar özenıyormuş komik biraz.tam tersi bence.

benim tanığımı arkadaş cevremde çalışan ve gerçek kariyer yapmış bayanları tanıyorum ve onları dinliyorum ben bir pazar günü gezip beynimiz sessizliği dinlerken çalışan bayanları yaşadığı mutlılığun yarım olduğunu görüyorum ve duyuyorum iki dakikada bir bir eğlenip bir yarın iş var tekrar gülüyorlar ve yine oooff yarın iş var ama haklısın benim 9 yaşında kızım var ve onun doktor olmasını çok istiyorum ve ona şimdiden hazırlık yapıyorum ve onu aşılıyorum doktor ol diye ama bir yanımda doğrumu yapıyorum diye soruyorum ve çocuk doktorum bir arkadaşım dışında avukat muhasebeci jinekolok ...gerçekten hayatan çok yorgun evli ve çalışan bayan olmak gerçekten zor ben çalışmamayı şeçtim anne olarak kızım okutup meslek sahibi olmasını sağlayacam ama çalışıp çalışmama kendi kararı çalışmak zorunda olmadığım için şükrediyorum allah kimseyi çalışmak zorunda bırakmasın isteyende allah yardımcısı olsun yorumların için teşekkürler canım çok samimi olarak söylüyorum gerçekten bir renk oldun hayata:dance: başarılar diliyorum

canım ya okurken bile çıldırdım ya senin kocanım burcu ne gercekden merak ettim aslında senin bir sucun yok herkes gibi düşünüyorsun sen koçsun lider olmayı istiyorsun ama olmana izin vermeyen bir eşin var bak canım şimdi bana gerçekleri tarafsız yaz bana gerçekten yapmak istemiyormu yoksa gercekten istiyorda yapmıyormu bu çok önemli tutamıyacak sözleri vermesi aslında seni kırmak istememesi olabilir eğer böyle ise çok tepki verdiğin için kavgalarınızı erteliyor zaman kazanmak istiyor olabilir bence bir düşün gerçek sözünü tutmuyormu tutamıyormu peki sana baştan yok dese dahamı iyiolurdu ben okuduklarımda anladığım kadarıyla yapmakta ısrarcı değilsin demi bak mesela yarın yemeğe çıkacaksınız ve bir bahane oldu gidemediniz ve kırıldın tartıştınız sonra hadi kalk gidelim dese ne yaparsın bence gitmezsin çünkü kırgın dideceğine hiç gitmezsin oda peki der biz bayanlar nasılız biliyormusun hem gitmek isteriz gidemeyince inat eder sonraki fırsatta gitmam deriz sonra ısrar bekleriz ısar olmayınca küseriz ısar ederse etme deriz yani bir kere ağzımızn tadı kaçınca psikolojımız bozulunca herşeyden hayattan evliliğimizden soğuruz boşanmayı bile o sinirle düşünürüz ama aslında böyle değil demi bir düşün yazdıklarımı canım birde bu gün olmadımı yarın olsun yarın olmadımı bir daha istemem olmasın sonraki gün olsun de bence mucedeleyi kesiyorsundur bence böyle yapma hadi aşkım dadi tatlım hadi kocacım de bu gün olmasa yarında böyle de sonraki günde ilk günkü tatlılığını koru inan bana kıyamaz senin tatlılığına bak bende senin gibiydin olmuyorsa hiç olmasın diyordum ama gerçekten el,nden gelen bir şey yok eşim gerçekten çaresiz ve kırılmak yerine çareler düşünüyorum yanıda oluyorum ben onun yanıda olunca odda bana minnet duyuyor demi laf söylemelere geline bende çok yapıyordum ve fark ettimki gerçekten beni duymuyor eşim hiç duymuyor dinlemiyor şimdi ona soruyorum ne düşünüryordum ben böyle lafları sıralarken eşimde bana kadın haklı saysın siniri boşalsın diyormuş benimde başımdan geçti oda kavganın ortasında hiç bir şey olmamış gibi kendine yemek hazırladı ve bende yemesine izin vermedim çok kötü durumlar aslında eşlerimizi çok seviyrouz sen şimdi yenisin önünde çok seneler var şimdi kabullenmiyorsun zor geli,yor hayatını yaşamk istiyorsun sana tavsiyem canım inat yapma bu gün olmadıysa yarın yapmasına izin ver yarın olmadımı ne zaman yaparsın de hiç tatlılığını bozma bak zamanlar eşim mukemmel olur ben 10 yıl uğraştım şimdi mukemmelliği yaşıyorum pes etme canım sen yaparsın çünkü başarıyı seviyorsun eşinde de iş var çünkü sana yok demiyor sözler veriyor bence çok sanşlısın sadece kullanmayı bilmiyorsun o sevecen halin varya hani böyler için içine sığmayan halin hep öyle kal hadi hadi canım aşkım hadi demeyi bil yeter gururu bırak bir dene bakalım nasıl gelişecek eşin su gurubumu balık yengeç neyse eşinin burcu ne canım bana yine yaz olurmu

evet haklısn abla sana kesinlikle katılıyrm ve benden olgun ve tecrübeli oldugun için söylediklerini uyguluyrm gerçekten seni cok tanımıyrm ama sevdim.olaylara tarafsız olark baktıgın için sonuçları daha olumlu oluyo çözümlerinin...ben de empati kurma yönetimine kesinlikle katlıyoum.ama ben neden hep ben sorusuna cvp veremıyrm yani neden hep anlayıs gösteren ben neden hep birseyleri düzltlmk için hhep ben ama sorun iki kişinin sorunu oluyo ben kendimi onun yerine koyuyrm peki diyrm söle söle olmustr alttan alayım diyrm ama neden karsıdaki demiyo.. bir de basta karsı oldugum birseyi empti kurdktan sonra hak verdigimde bastaki tutumumdan vazgecemiyrm burcum aslan. gurur yapıyorm ya da sözümden dönmem tutumsuz olmak istemiyrm.mirmirmirmir

canım bende seni çok sevdim dışarıda bu arkadaşlığı devam ettirmek isterim bazen gerçekten haksızlığa uğradığımızı düşündüren şeyler oluyor ama biz karşı tarafı düşünerek aslında kendimizi düşünüyoruz yani canım biz kendi iç sesimizi susturğuğumuzda mutlu oluyoruz bu mutluluk bizi sakinleştiriyor ve aslında kazanan taraf oluyoruz bir düşünsek kırıldık ve gurur yaptık yada başka bir şekilde güya karşımızdakini üzdük eee ne oldu hiç birşey ve aslında dahada çıkmaza girdik sevgiğimizle aramızı daha çıkmazlara sokmamak gerekir canım sen aslansın zaten lidersin sana uymayacak yada sana köle olmayacak kimse olamaz yeterki liderliğini koru insan kendine hata yapma şansı tanımalı hatalar insanları olgunlaştırır ben buna inanıyorumki sen çok mutlu olacaksın

canım erkek arkadaşın ne iş yapıyor tama acık konuşacağım ben herzaman maddi durumu iyi olan evlilikten yanayım ama sen bu adımı atın demi ben sana çok sıkıntı cekeçeksin zor bir hayat var önünde desen sen bu sevdadan vaz gececekmisin evet diyorsan vazgeç ama hayır ben bu sevdadan vazgeçmem dersen o zaman bu yola girdin demekki sonucunada katlanmak gerekir demi şimdi bunları düşünme icini serin tut başladın artık şimdi sana anlatıyım başlarda sıkıntı yaşarsınız ama zamanla düzelir bence allah herkesin geçimini sağlar insan rıskından fazlasını alamaz yani ileride sen çalışmazsada yine bu kadar gelirin olur bakarsının düğün takılarırıyla küçük bir iş kurarsınız allaha bırak o herşeyi hal eder ben evlediğimde hiç bir şeyim yoktu bir süre sonra eşim işsiz kaldı ama allah yardım etti şimdi maşşallah kimselere muhtaç değilliz ve tek kuruş borçumuzda yok etrafımızdakilerden daha az gelirin olmasına rağmem garib bir berekttimiz var herkesten daha geziyoruz herkeslerden daha kaliteli yaşıyoruz ve daha maddi durumumuz iyi bunu önce allaha sonra bir bütün olarak hareket etmeğe borçluyuz yani eşimle ben 1 kuruşun hesabını bile bereber yapaarız varlıkta ikimizin varlığı yoklukta ikimizin yokluğu bu bilinçinde olmak herşeyi çözüyor bide gelen olarak şanslımısınız sen ve o ayata sıfırdan başlamak ileride hata yapmamak demektir sende sıfırdan başlıcaksın sana çokta böyle hayat çok güzeltir demek istemiyorum ama işte..canım dedem derdiki sıkıntı haytınınızın bir bölümünde mutlaka yaşanır ya başta yaşarsın ya ortada yada sonda başta yaşamak insanı yıpratır ama iki kişiyi ortada yaşamak insanı yıpratır sevgi değerlerini kaybedersin ve üç küşülik mahrumiyet sonra yaşarsın ölene kadar kendinide etraındakileride yıpratırsın ve ölüncede bitmez sıkıntın arkada kalanlarında sıkıntılarına sebeb olursun bence başta yaşa ve deki çok zor bir zaman var önümde bitireyimde kurtuliyim de allah sevgi sıkıntısı yaşatmasın baştada sondada boshayallersmile

Son düzenleme:

çook teşekkür ediyorum evet haklısn aslında mutlu olmak ya da mutsuz olmak bizim elimizdee.. msn e ekledim canımm

Anladım Babyescim yani annesinden nekadar nefret etsemde çok seviyor görünücem of zor iş yapıcam kaydirigubbakcemile5 ama; 4 yıldır tanışıyoruz biz nişanlımla son bir aydır nişanlandık yakında düğünümüz var allahın izniyle ama çok sinir ediyor bazen beni öyle bir davranıyor ki sanki beni kaybetmekten hiç korkmuyor gibi bi kavga ediyoruz ben bir sürü mesaj atıyorum bi tane cevap vermiyor çok sinir oluyorum bişey oluyor niye haber vermedin bana diyorum sürekli sürekli ben sana hesap mı vericem diyor güven diyor bu beni çok kırdı bi haber vemeyi hesap vermek gibi görüyormafoldumben

erkeklere aileleri hakkında konuşmak senden soğumasını sağlar ve erkekler ben bununla evlenirsem ailelenden koperım diye düşünür ve aslında ne kadar evlenmek istesede yinede içinden bir ses bozulsada olur zaten nasıl olacak evlenince bak canım 4 yıldır bereber siniz aşkınızı zaten tüketmişsiniz yanı aşk artık cazip değil bak canım olabildiğin kadar mutlşu olmayı düşün düşüncelerini seni sinirlendirmesine asla izin verme bi de annesi hangimiz başlada kaynanamızı sevdikki kaynana herşeye dahil olmak ister bir annenin hayalı nedir oğluna kız bulmak herşeyi kendisi yapmak bak canım bu olmamış en çok istediği şeyi hayalini kurduğu şeyi yapamamış bak şimdi sevmiyorsunya bak ilk tanıdığın zaman nasıl düşünüyordun ayy çok hoş kadaın demi şimdi ise hiç sevmiyorsun bunlar yaratılışımızda var aslında senin yada onun yada annesinin sucu yok bak canım şimdi sana gerçekleri söyleyecem şimdi sen diyorsunya sevmiyorum ama sever gibi yapacağim diye bunu yaparak aslında buzların erimesi için ilk adımı atmış oluyorsun sevmesende sever gibi yapınca bu kadaın bunu fark edecek ve oda sana karşı sevi olmaya başlayacak inan bana bu olacak çünkü ben bunları yaşadım inanki sevmek için biraz caba herşeyi düzeltiyor inanki şimdi kendi ailelem gibi ve ben eşimin ailesi ile çok mutlulumm onlar beni ben onları seviyorum bence sen de bunu yaparsın azıçık sevi inan ban aherşeyi hal ediyor bide empati kur yani sürekli kaynananın gözlerinden bakmaya çalış aslında ne kadar zavallı belki aslın da oğluna başka biri uygun görüyordu ve oğlunun yanlış yaptığını düşünüyor ve sen böyle yaparak ne kadar doğru düşündüğünü kanıtlamış olmazmısın bence daha daha daha fazla iyi ol daha fazla seviyor gibi yap bak gerçekten tanıdıkca kabuleneceksin kabulendikce de seveceksin bir denemeye değmez söz kunusu bir ömür boyu hayat var önünde yarım bırakma kendinide eşinide bir de kendi annelerimizi düşünelim ne kadar kusursuzlar değiller demi ama aslında annelerimizi tanıdığımız için kusurları görmüyoruz bak ne kadar yakın olursan okadar ısınırsın ne kadar mesefali olursan okadar dışta kalırsın olayın dışında asla kalma olaya her zaman dahil ol yani yaşama yani eşinin ailesine yaşatıkları normal ama düzele bilir yeterki sen pzitif düşün ve uygula

bak canım şimdi önce romantizim konusuna bir bakalım olurmu bana hayata bir tane çooook romantik erkek göteremezsin erkekler öyle flimlerdeki gibi değildir erkekler basittir ve asla asla ince düşünemez bunu önce algılayalım hıım şimdi ddiyeceksinki eee var öyle romantik erkekler evet haklısın benim eşim hiç bir günü unutmaz hiç utanmdan üç çocuk sahibi olamasına rağmen elinde çiçeklerle gelir çook incedir ama önceden böylemiydi hayıııııır inan bana sinirden ağladığım günleri bilirim ve ben ağladığımda dünya umurunda değilmiş gibi sankinleşmemi beklerdi ama sakinleşmem için bile bir şey yapmazdı ama şimdi nasıl biliyormusun sabah 5 de kalkar işe gitmek için buna rağmen 2 ye 3 e kadar yanımda oturur tamm böyl flimlerdeki gibi romantik bak canım gelelim konuya yani canım ben 10 sene emek verdim ve ona ince olmayı öğretim erkekler ince değil ama incele bilir allah kadını ince duygusal erkeğide sert ve güçlü yaratmıştır yani öyle benimki öyle böyle demek yok tamamı .bir erkek ne yaparsa eleştirmemelisin ne yaparsa sanki dünyanın en iyisi gibi davranmalısın ki oda değer verdiğini anlasın ve yapmaya hatta daha iyisini yapmaya çalışsın örneğin bir çocuk bir şey yaptığında afferin dersen sürekli yapar ama bune diye tepki gösterirsen yapmak istemez demi erkeklerde çocuk gibi oldukları için böyle olur bide şimdi sen bunu da yapıyorsundur böyle bir şey düşlersin ayyy bu şimdi böyle yapsa diyorsun oda yapmayınca kırılıp küsüyorsun ama aslında senin düşünden onun haberi bile yok yani erkek birr küçüçük bir şey yaptığında bunu çoooook büyük bir şey olarak gör çünkü bunu onun doğasına göre çooook bir şey aslında .bana o kadar mesaj geliyorki anlatamam ve çoğunluğunu 3 4 5 6 senelik flöt ler ve sorunlar ve hepsinin söylediği şeyler ne bilirmusun beni görmek bile istemiyor bu gün ben ayrılsan umurunda bile değil gibi şeyler doğru çünkü zaman ne kadar ilerlerse o kadar aşk bitiyor sonra evlenmeden evli gibi oluyor erkekler ve bundan evlenmeden sıkılıyorlar ve işte ben evli değilim kızların işine nasıl gelirse ya ya böyle olacak uzak uzak yada ayrılırım bana kızmı yok ya erkekler farklıdırlar bizim gibi değildirler biz bayanlar evlendikten sonra başlarız ahh bunla evlenseydim şimdi daha iyiydi böyle olsaydı daha iyiydi diye işte erkeklerde böyle uzun süreli ilişkilerde geşkeler başlar ve kılzarı bıktırıp kurtulmayı isterle ama bunu kendileri yapmaz hini erkeklerya ondan şimdi gelenim sana uzuk flort hayatı seni mutlu etmiyor ama sağlam oluyor çok yakın olunursa bitmeye mahkum bir birliktelik olur kafan karıştı demi neyse canım benim sana tavsiyem canım yani yani tanıştığında nasıldın bir düşün ne kadar kıymetliydin her şeye peki diye dur ben aramayayım da o beni arasın o buluşalım desin ben demiyeyim kibar kibar gülümseyen göz alıcı asla kadın gibi değilde peri kızı olduğun zamanları düşün ne kadar ona karşı değişmişsin demi aslında bence sen artık kaybetme kortun yok başlarda nasıl kendime daha aşık edeyim nasıl daha hoş asil olayım diyen sen şimdi böyle rahat davrana ,sürekli sorunları gören aşkını yaşamaktansan kurallar ardına saklanan bir bayan oldun bir düşün bence bir düşün ve gerçekten sende değiştiğini kabul et ve sen eski sen olursan bilki oda değişir ve mukemmel bir erkek olur canım sende keyfini cıkarırsın denemeye değer

merhaba yazılarınızı yeni okumaya başladım.bende yazmak istedim.nişanlıyım ve 3 ay sonra düğünüm olucak.eltimle ve kaynanamla aynı binada oturcam.nişamlımda araba var sadece ve o biliyo kullanmayı.bu nedenle onları heryere o götürüyo.eltimi annesine götürüyo getiriyo abisinide.ben evlendikten sonra onları taşımasını biyerlere götürmesini istemiyorum.benim yanımdan kalkıpta onları götürmesi saçma bence.bunu nasıl engelleyebilirim.tatlılıkla.ya evlenincede ondan bizi şuraya buraya götür derlerse.ya oda götürürse napmalıyım.
götürmez diye tahmin ediyorum ama ihtimalleride sormak istedim.kocam bana hep beraber gidelim falan derse heryere onlarla gitmek istemiyorum koloni gibi.ben kocamla gitmek istiyorum.yorumlarınızı bekliyorum.

canım bu konuda haklısın elbette eşinle yanlız gezmek istersin.bak canım şimdi yapacağın hiç bir şey yok ve varsa bile yapma, şimdi onları sürekli o gezdirmiş yani biraz alıştırmış şimdi azıcık gezdirmesse sen kötü olursun senden bilinir .evlenene kadar bekle ve nişanlınada bir şey deme bak bayanların yaptığı hatalar ne biliyormusun erken davranmak aslında erkeklerde yanlız kalmayı ister aptal değiller ya onlarda eşleriyle yanlız kalmak isterle gezmek iyi vakit geçirmek ve en önemlisi kimseyi kendlerine yük etmeyi istemezler ama biz bayanlar sürekli onlara bir şeyler söylediğimizde tersini yaparlar onlar erkekler düşününce iyi biz düşününce ailesi olduğu için savunmak ve sahip çıkma psikolojısı oluşuyor ..sen bunu yapma canım eşine ya kimse gelmesin,mecburmuyuz götürmeye asla deme sen ya aşkım yarın başbaşa gezelimmi senin koluna giriyim alem erkek görsün koca nasılmış görsün erkekler beğenilmeyi çok severle ruhunu okşa ve ona gerçekten yarın güzel bir gün olasına ikna et hayalını kurdur .sonra biri peşinize katılırsa bir şey deme akşama kadar ve suratta asma akşam oluncada ya olsun yinede güzeldi yap ama bunu o üzülmesin diye yaptığını belli et bir erkek asla karını mutlu edemiyeceğini dayanamaz hemen sana bir daha ki için söz verir çünkü ailesine rağmen sen şikayet etmedin sen kutsal bir kadınsın aslında mutsuzsun ama yine güzel diye bilen kadın erkeğinin gözünde mukemmeldir .ve göreceksin ki sen tepki vermeyince o ailesine tepki verecek bir süre sonra kendisi yanında kimseyi istemeyecek ve hiç suç sende olmayacak. ben her zaman eşimin yiğenlerinide yanımda götürmeyi istiyorum ,kızlar olurca çılgınca eğleniyoruz kalabalık benim daha hoşuma gidiyo ve eşim bana kızıyor diyorki ya çocuklarımı alalım gidelim. kızlara söyleme diyor. bak canım şimdi nişanlının tuzu kuru hele bir evleninsin arabanın masraflarını tek başına ödesin bak kimseyi istermi yanında. evli erkekler için bir kişi demek ,yemeği yolu falan filan hesapı derken zaten kendisi yola gelir .senin bir şey yapmana gerke kalmaz.sen bir şey deme sadece, hayaller kurdur, sonra başkaları yüzünden olmasın. bidaha kurdur yine olamsın bir daha yap göreceksin .kendisi bıkacak bıkana kadar bekle. onun ailesini savunacak durumlara getirme olayı sana inat yapar erkekler böyledirler ya sende yana ya ailesinden yana olacak sen susarsan ,suratın asık ,ama yine kocan için katlanan biri olursan oda senin için herşeye katlanır ve zafer senin olur sabır sedece sabır ve eşinin yanınolmak :lepi:da

Son düzenleme:

peki eltim kaynanasına gitmek istiycek onun götürmesi için bize sizde gelin diycekjler araba için tabi.böylece benide götürcekler.bu durumda napmalıyım.
bide şöyle bişey var kendi tek gittiğinde de aldırıyo kendini nişanlım iş dönüşünde alıyo bu devam edersede sesimi çıkarmıycakmıyım.bu çok zor.ne işi var kocamın yanında

peki eltim kaynanasına gitmek istiycek onun götürmesi için bize sizde gelin diycekjler araba için tabi.böylece benide götürcekler.bu durumda napmalıyım.
bide şöyle bişey var kendi tek gittiğinde de aldırıyo kendini nişanlım iş dönüşünde alıyo bu devam edersede sesimi çıkarmıycakmıyım.bu çok zor.ne işi var kocamın yanındaa

bunların yüzünden evimde huzursuz olmak istemiyorum.nişanlımla aramız iyi.seviyoruz.beni kırmak istemiyo şimdiye kadar öyle.
onlarla abisinin kaynanasına gitmek istemiyorum.yada eltimi tek başına ordan almasını.ileriyi çok düşünüyosun diyceksin ama bunlarla ilgili danışmak istedim sana.rahatlamak istiyorum.sesimi çıkarmadan nasıl yapıcam.

şunuda belirtiyim eltim ve kaynanamla aynı binada olucam evlerimiz ayrı herkesin evi var.ben çalışıyorum o yönden rahatım.eltim ve kaynanam evdeler.

kıss sen ne kadar fenasın öyle!!! senden öğreneceğimiz çok şey var desene kaydirigubbakcemile3

babyes ne kadar güzel taktikler vermissin hepsi altin bilezik gercekten hepsini tam tam okuyamadim bi kismini okudum ama hep büyüklerimizdende duydugumuz benzeri seyler var iclerinde gercekten okurken sevindimde ne güzel dedim bir yol gösterici akil danisabilcek birisi... artik normal arkadaslarimiza bile bisi anlatmaya cekiniyor insan dedikodu yapiyor herkes nese yazilarin cok güzel takip etmeye devam edicem tesekkür etmek geldi icimden opuyorumnanaktan

babyes, vallah yazdiklarinizi okudum gercekten tebrik ederim.. cok zekice bi yaklasim yapiyorsunuz her konuda alkisalkisalkis

benim nisanlimdada sevmedigim yönü:
biz biseylere karar vermek üzereyiz.. sonra o gidiyo bi baskasinada danisiyo.. (kendinden büyük birine) sonra gelip bana diyoki; ya biz öyle degilde söyle yapsak daha dogru olur, hatta en iyisi bu falan... yani baskalarinin gazina geliyo:))
sonra ben yok bizim konustugumuz gibi yapacagiz dedigim zaman: yok efendim hep senin dediigin oluyo, ben bisi dedigim zaman kabul etmiyosun vs.vs.... ve tartisma basliyo..

bi kac kere tartismadan sonra uyardim onu.. simdilik iyi bakalim.. sözümden hic cikmaz aslinda.. ama bazende böyle gaza geliyo :)) ne saf bu erkek milleti yaa..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…