Evlenmeden bir hata yapıp birlikde oldum😔

Hata olmuş adı. Ömrünce mahkum kalamazsın.Hatayı kötülükle de kapatmamalısın. Kandırmaca yalan dolan dolu bir temelle mutlu olamazsın. Aynı durumu bende yaşadım. evlenmeye karar verdiğin insana herşeyi açık en doğalından anlatmalısın.Ben öyle yaptım çok mutluyum. Seni Seven dürüstlüğünle kalben sevendir.

Evet herkes bol kepçeden sallıyor. Kendinizi kandırmayın, saklamayın bilmem ne. Ama saklamadığında muhtemel günün birinde koca kişisinden psikolojik darbe alacağını çok az kişi dikkate alıyor ya da empati yapamıyor malesef. Bu algı komple değişse kadınlarımız da böyle şeylere başvurmıycak.

Türk erkeklerinin kafası Türk kadınlarının kafası değişmediği sürece değişmez ki :) Ameliyatı yapması doğru bir şey değil onu olduğu gibi sevecek birini bulması onun için doğrusu. Onu koşulsuz sevecek, karakteri için sevecek, kendisi olduğu için sevecek birini bulması doğrusu. Kendisini yanında baskılamak zorunda kaldığı çoookkkk büyük biri yalan üstüne kurduğu ilişkisi onu mutlu etmeyecek.
Bence biz de birbirimize bunu anlatmalıyız sevdiği adamla sevişen kadınlara bu bir hata değil bu çok güzel bir paylaşım demeliyiz ki namus algısı değişsin. Erkekler her şeyi yaşıyor ama biz daha hayatlarımızda bile olmayan ilerideki koca adaylarımıza bile hesaba çektiriyoruz kendimizi.

Hey Allahım ya birileri cinsel ilişkiye girer zar diktirmek ister birileri hiç ilişkiye giremez ne yapacam diye düşünür

Evet bu kökten gelen bir sorun. Nesillerdir hep aynı bakış açısı , yetişme tarzı.. hemen komple çözülcek bir olay değil zaten. Biz elimizden geleni yapıp , çocuklarımızın kafasını doğru bilgilerle doldurup bunları öğretmeliyiz en baştan. Ama sorun şu ki herkes bu şekilde yapamıyor. Hala büyük orandaki kesim aynı kafada ..

Malesef genelde de böyle oluyor. 5 erkekten 4 ü sevisse de bakire taramasi yapıyor. Ama onemli olan bizim onlara verdigimiz hak.
Kocam benimle cinsel organimin kullanimina göre evlenmeyi tercih edecekse kocam olmaz zaten. Ben onunkine sayac mi taktim da bileym. Ah toplum

Ama işte kızlar yaşadıktan sonra bunu hata olarak görüyor, konu sahibesi yaşadıklarını hata diye nitelendiriyor çünkü hayal ettiği bu değildi evleneceklerdi, eski erkek arkadaşını psikolojik şiddet uygulayan biri olarak tanımlayıp kendimi feda ettim demiş, aslında yaşadıkları baştan sona yanlış, istemediği bir şeyi yapmamalı insan, bir yanlışı başka bir yanlışla örtmeye çalışmak da hata.

Genç kızdır kırmak da istemem artık yaşanan yaşanmış ama birlikteyken bunu bir sorun olarak görmüyordu, ayrılınca korkmaya başlamış, yaşı gereği de tecrübesiz, hymenoplasty düşünmemeli, bu ona yeni sorunlar getirebilir çünkü, hep korkarak acaba anlaşılır mı diye endişe ederek evlenecek, bu da yanlış.

Bundan dolayı kendisinden psikolojik darbe alacağı zihniyetteki birini tercih etmemek de insanın kendi seçimi değil mi?

İnşallah sizi dinler.

Bu tarz konuyla muhatao kalmak istemiyorsak kendimize engel olup sevismeyecegiz. Taciz tecavüz dışında. Onun haricinde yediysek bu naneyi ben buyum deyip koca adayina soyleyemezsen kişiliğin nerde kalir ? Ilkim sensin aşkım diye kazik atacaksan adam seni aldattginda ama bende kandırmıştim dersin.

Mesela bence bunu burada yazan birine bunun hata olmadığını anlatmaya çalışarak başlayabiliriz, evet git ameliyat ol diyerek doğru olmayan bir yönlendirmeyi yapmak yerine diye düşünüyorum

Ayrılmasaydınız bunun hata oldugunu düşünecek miydiniz, yapmayın nolur ya herkesın evlenmeden once sevgilisi illaki olmustur masum masum çay bahcelerınde oturup çay mı ıcıyorlar, herkes bıseyler yasıyor kımı yanagından kımı dudağından kımı Baska yerinden öptürür, ömür boyu saklayabılecegınizi dusundugunüz bi sır olarak mı kalacak bu durum, sıze yük olur bu durum, bence karsınıza cıkan kişeye dogruyu soyleyın..

Evet o da bir seçim tabii.
Ama en güvendiğim dediğin insanı bile gün geliyor tek bir sözünden dolayı tanıyamıyorsun bu da bi ihtimal.
Olasılıklar dünyası.
Adam anal yaptin da diyebilir ya da oral yapmayi mi biliyon yaptın mi yoksa diyebilir icinde olan don giydirecekse bulur yani. Zihniyetle alakali tamamen istersen agzini yuzunu diktir adam kulp bulacaksa bulur

su kızlık muhabbetı nerde basladı acep? o orda olmasaydı ılıskıye gırmeye cekınır mıydık ya da erkekler gıbı nasılsa bı kanıt bırakmıyoruz arkada dıyıp yolumuza mı bakardık kısısel mevzular bunlar ve kımseyı de ılgılendırmemelı... ınsanın ruhu huzur dolmalı bu hyatta ıster dını boyut ıster ahlakı nerden bakarsan bak hatalarının ıcınde bogulmus gıbı yasayıp ölmemelı..operasyonu senın kendı dogrularına ters olarak gordugunden ıstıyorsun.. bu da boyle duzelmez... boya badana gıbı ustunu kapatmak olur .. sen kendı kendını affetmekle basla ıse...

İşte ne yazık ki asıl ayıplamayı hemcinslerinden görüyor genç kızlar, asıl baskı kadınlar arasında yaşanıyor.
Herkesin doğrusu kendinedir aslında, evlilik öncesi birlikte olmak isterseniz olursunuz, bunu hata olarak görüyorsanız da olmazsınız ama evlenmeden yaşayanlar yargılanıyorlar, kızlar evlendikleri gece vücutlarından kan gelsin diye dua ediyor, çarşaf gerçeğiyle yüz yüze kalıyorlar.

Kızlık zarı diye isim koydukları şeyin kimisinde doğuştan olmadığını, kimisinde çok esnek olduğunu dahi bilmiyorlar, evlenmeden biriyle birlikte olmamış kızlar bile kan gelmeyince suçlanıyor.

Evlenmiş kadınların bile bir kısmı vücudunu tanımıyorken, erkek arkadaşıyla kıyafet üstünden bir şeyler yaşayan kızların acaba hamile miyim konularını garipsemiyorum artık.

En kötüsü de hamile olduğunu sanan bu kızların aile, toplum korkusu o kadar şiddetli ki defalarca test yapıp konu açıyorlar, bir kısmına hem topiklerinden hem özelden defalarca hamile değilsin korkma diyorum ama kendilerini ikna edemiyorlar.

Cinsellikle üstümüzde baskı kurulması yüzünden genç kızlar hymenoplasty ameliyatı oluyor, evlenmiş kadınlarda vajinusmus'la mücadele ediyor.

Ah arkadasım üzgünüm Türkiye kaç bölgeden, kaç tipten oluşuyor. Bazı şeyleri biz değiştiremiyoruz. Nesillerdir gelen kalıplaşmış düşünceler var. Bana niye köpürüyorsun anlamadım. Senin düşündüğün gibi düşünmek zorunda değilim. Kandırmak kötü evet belki konu sahibi de hiç kandırma taraftarı değil ama o işlemi yaptırdığında belki psikolojisi düzelicek , belki daha iyi hissedicek bilemezsin.
Kimse sınanmadığı günahın masumu değildir. Hiç kimse kimse ile ne aynı çevrede, ne aynı eğitim seviyesinde.
O yüzden sıcak evlerimizde milleti yargılayarak beylik cümlelerle kimseye öğüt vermemiz doğru olmaz. Tekrar söylüyorum kimsenin şartları eşit değildir.

Kesinlikle yazina katılıyorum mune abla. vajinusmus olayi da seks korkusunda nirvana gibi. Oyle bir bastiriliyorlar ki neticesinde onlarda duygularini oyle bir bastiriyor ki aşık olduğu adamla bile birlesme yaşayamıyor. Bilinçalti hep seks yok diye bagiriyor çünkü bastırılmış duygular yüzünden yıllarını alıyor cogunun.

Benim tilt olduğum baska bir konu ise bu saklamak zorunda toplum böyle kendinizi kandirmayin, toplum degismeli diyenler.
Değişim ilk baş kendinden baslar derler.
Ayşe saklasin toplum, Fatma saklasin toplum diye yapanlar saklarsa yapmayanlar mi savunacak yapanların hakkini?
Herkes tutturmus bir toplum değişsin. Bunu gelip atıyorum Elizbeth, Mike degistirmeyecek gene Ali,Ayşe degistirecek.
Ama yok ben kurtarayım kendimi aklayim gerisi de artik naparsa yapsin ama toplum degissin dersek bu olmaz.
Insanlar bunu anlamıyor, anlamak istemiyor cunku bana dokunmayan neden bin yaşamasın.

Daha önce sırf hayatınızdaki adamın gönlü olsun diye istemediğiniz bi ilişki yaşamışsınız, sözde pişmansınız. Ama şimdi de hayatınıza girecek bi adamın gönlü olsun diye istemediğiniz bi tıbbi operasyon geçirmek için buraya konu açıyorsunuz.

Şu hayatınızdaki adamlar için gösterdiğiniz hastalıklı fedakarlığın sağlıklı olanını kendiniz için mi gösterseniz acaba? Pişman olacaksanız ben ne istiyorum, ne hissediyorum diye kendinize sormadan kim nereye çekerse oraya gittiğiniz için pişman olsanız nasıl olur?

Hayır bekaret de bekaret diye tutturan bi adama söylediğiniz yalan beni zerre rahatsız etmez mesela. Zira o adamların hemen hemen hepsinin ne kadar çarpık ve ikiyüzlü bi ahlak anlayışı var gayet iyi biliyoruz. Layığı bu zaten der geçerim. Ama sizin layığınız bu mu şimdi? Anlattığım tipte bi adamın yalancı karısı olmak mı?

Bunları bi sorgulayın derim. Yoksa bu gidişle aynı hataları tekrar tekrar yapmaktan başka bi çıkar yol görünmüyo size.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…