- 31 Mayıs 2019
- 7.259
- 17.453
-
- Konu Sahibi Mutsuzum41
Korkularının esiri olma, her insan yaşar kötü ilişkiler. Önemli olan sen kendini kaybetme. Gitmeyecek ilişki kendini belli eder bir şekilde. Karşındakine beni üzecek mutsuz edecek diye yaklaşırsan onun gerginliği üzerinde olur hep; sen de çok boğucu olup hatalar yapabilirsin unutma.. Önce zihnini temizle, mutsuzluklardan arın. Her yeni iliski beyaz bir sayfa mutsuz olacagim die değil mutlu olacağim diye başla tüm ilişkilerine canım. Anca öyle sağlıklı bi şekilde tanıyabilirsin karşındakini.Ya evet haklisiniz ama biraz da insanina bagli. Kimi kapali kutu gibi kimi de oldugu gibi davranir. Iki sekilde insanla da iliskim oldu ve pek hayal ettigim gibi gitmedi bosanmaktan ayriliktan korkmuyorum yeterince mutsuz oldum daha da mutsuz edilmek istemiyorum
Of ben de en son iste ruh esim hayatimin aski aradigim kisi buymus dedim sonuc beni meyhanede aldatti oyle bitti o daValla öngörülerin çok iyiymişben sevgili olmayı kabul ederken amaaan sanki evlencez mi demiştim. illa herkes beraber yaşasın demiyorum tabi ama bence farklı bir bakış açısı kazandırıyor
Tesekkur ederim cok guzel yazdiniz. Belki de ben gerginlikten karsimdaki insana dengesiz davranip iliskiyi yipratiyorumdur sakin kalmak en iyisi..Korkularının esiri olma, her insan yaşar kötü ilişkiler. Önemli olan sen kendini kaybetme. Gitmeyecek ilişki kendini belli eder bir şekilde. Karşındakine beni üzecek mutsuz edecek diye yaklaşırsan onun gerginliği üzerinde olur hep; sen de çok boğucu olup hatalar yapabilirsin unutma.. Önce zihnini temizle, mutsuzluklardan arın. Her yeni iliski beyaz bir sayfa mutsuz olacagim die değil mutlu olacağim diye başla tüm ilişkilerine canım. Anca öyle sağlıklı bi şekilde tanıyabilirsin karşındakini.
Offff. Yasa bakmayi hep unutuyorumKonu sahibi 20 yaşındaymış daha.
konunun evlenmeden birlikte yasamakla pek ilgisi yok o zamanEvlenmek zorunda tabi degilim ama bir gun istedigim yuvaya kavusmak istiyorum bu hayalim gerceklesmeyebilir beni uzen ve korkutan bu sadece evlenememek degil
Ben hemen evlenicem demedim zaten ilerisi icin bile evlilikten korkuyorum dedim20 yaşında evlilik nasıl diyebiliyorsunuz aklım almıyor
Suan evlilik dusunmesem bile yazdim zaten?Offff. Yasa bakmayi hep unutuyorum
I love you but I love me moreDeneme sürüşü yapmadan araba alınmaz.
İmza : Samantha Jones
Evet aynı evde olmak vakit geçirmek önemli bence. Biz sevgilimle resmi olarak aynı evde yaşamıyoruz daha doğrusu ben tercih etmiyorum. Aynı semtte oturuyoruz. Onun evi ayrı benim evim ayrı. Canım isteyince gidiyorum ya da o geliyor. Pandemi başında aylarca aynı evde kaldık. Şimdi de Hafta da 3 4 gün beraberiz diğer kalan günlerde herkes kendi evinde. Evlenmeden sürekli aynı evin içinde olmak istemedim. Şimdi kendi alanlarimiz var böylesi daha huzurlu geliyor bana. Canım isteyince yalnızım. Keşke böyle hibrit bı evlilik modeli olsaydı.
Sadece erkek diye degil evlilige sicak bakmayan taraf o seklinde dusunebiliriz ama biraz da yetistirilme tarzi gencecik yasitlarima evlenmeyi dusunmuyor musun artik diye sorarlarken ogullari icin surekli genc o daha hayatini yasicak vs vs"Nasılsa evleneceğiz" diye düşünmememiz lazım kesinlikle. Bazen birlikte yaşayınca evlilikten vazgeçecek taraf kadın da olabilir. Sanki birlikte yaşayınca kadını evlilikten mahrum eden taraf hep erkek olur gibi bir algı var. Mesela eski erkek arkadaşım kirlilerini sepete atmaktan aciz, çoraplarını ortalıkta bırakan tiplerdendi. Ben bu gelişmemiş mağara adamını evlerinde birkaç saat geçirdiğimde tanıdım ve yol verdim. Aynı eve taşınmış olsaydık bu gibi durumlardan evliliğe gitmezdi ilişkimiz. Sanki evlilik erkeğin kadına bahşetmesi gereken bir şeymiş gibi davranılıyor ya, buna sinir oluyorum.
Dugundu aileydi derken karmasanin icinde giriyorsun evlilikte sevgiliyken oyle degil evlilik oncesi yalniz sessiz vakit gecirme sansin varHep savunduğum bir şey var. Aynı eve giriyorsunuz, giderler ortak iyi gün kötü gün ortak. Dert tasa ortak. Aynı eve girince illaki ailelerle de sevgililikten fazla muhattap oluyorsunuz. O zaman neden kanunun size verdiği bu korumayı ve hakları yok sayasınız ki? Evlenmediğiniz sürece başınıza ne gelirlerse gelsin medeni hukukta çare bulamazsınız ve bu çok can sıkıcı. Bunu modern toplumda aynı evde yaşamak ve asla anlamadığım bir kafa olan 'imam nikahlı eşle' (imam nikahını resmi nikahla bir tutan kafa) aynı evde yaşamak için düşünüyorum.
Kiz arkadaslarimlayken de sesgider ya da koku olur diye yapamiyorumm bi tek annemden utanmiyorum1 ay ayni evde durdunuz diye bisey anlayamazsiniz ben ilk 1-2 ay eşim evdeyken buyuk tuvaletimi yapamiyordum ses gider diye.
İnsan kasıyor yani. Halbuki eşimle evlenmeden once tatile, uzun yola, kampa vs gitmiştim.
Ayni evde yaşanmasa da bir tatile cikin derim.
O zaman siz bu işe hiç girmeyin çünkü ev arkadaşlığından öte bir şey olacak bu ve bitme ihtimali çok yüksek bu şekilde takıntı yapacaksanız bulaşmayın üzülen kendiniz olursunuzMaalesef ben cok kaygili bir insanim cok sevdigim bir insan olunca dusuncelerini hep merak ediyorim acaba beni gercekten seviyor mu ya da benim onu sevdigim kadar beni seviyor mu diye kendi kendime kurarim. Biri beni ciddiye almazsa ben de onu almam diyemiyorum direkt kafamda NEDEN sorusu olusuyor bunun ustune gidiyorum