Evlenmeden ayni eede yasamak

Doğru insanı bulana kadar aynı eve girmeyin..karşınızdakinin nasıl bir maske taktığını bilemezsiniz... aynı eve girince tanırım kötü biriyse hemen ayrılırım diyorsunuz da o iş öyle olmuyor işte.bi de aileden gizli yapacaksiniz herhalde. hergün bambaşka haberler okuyoruz..ne belli adamin size takmayacagi ve hatta ne belli adamın size şiddet uygulamayacağı..evlenirken muhtemelen daha uzun uzun düşünüp tartar insan..
ama zaten evlilik degil canııım deyip ani bir kararla aynı evde yasamaya karar verdiginiz adamı ne ara tanıyacaksınız? Hee evde tanıyacaktınız pardon.çünku evde tanıyınca acaip iyi tanırsınız. Kurtulması kolay olur mantigi bu ama iş pratiğe gelince öyle olmuyor.bu ülkede tonla kadın cinayeti işleniyor..kac tanesi evli acaba?
Üstüne dogru durust tanimadiginiz adamdan hamile kalma ihtimali.yalniz bu konuda belki ayrı oda dusunuyorsunuzdur bilemem.ben genel konusuyorum.bir arkadaş da demis.evlilik demek yasal hak demek..ayrıca bir erkegin eşine duydugu saygi ile sevgilisine duydugu sayginin bir olmadigini düşünüyorum..evli olduğu kadına daha saygı duyar ve aldatmaktan geri durur. Tabi bu karakter meselesi biraz da.ama evliligin bunu önlemede önemli bir kilit noktasi oldugunu düşünüyorum.
Ayrıca evlenmek icin gencsiniz..korkmanız da normal.. ama zamanla düşünceleriniz oturur.. bir adamı tanımak icin dogru sorular gerekir
Cafe kösesinde tanisip birbirini taniyip mutlu olan kac milyon insan var.yani simdi birkac kisi mutsuz oldu diye herkes mi mutsuz oluyor diyelim.yanliş bir genelleme olur.ona bakarsak her birlikte yasayan da iyi ki demiyor.Allah bahtınızı güzel etsin.dogru adamı bulup huzurlu bir yuva kurun inşAllah

Evlenmeden aile olunabilir görüşünüze elbetteki katılıyorum. Aile olunur belki evlilikten daha da sağlamdır sorunlar stres azken. Benim demek istediğim evliliğin kanuni koruyuculuğu. Uzun yillar birlikte geçirdiğiniz insanla ister istemez giderinizde gelirinizde umurlarınız bağlanıyor. Bir imza atıp donmek bana basit geliyor belki de ondan

4 yıla yakın beraber yaşadık. Sabit bir evimiz yoktu. bir onun evinde bir benim evimde. Ama bir deneyelim bakalım nasıl oluyormuş evlensek yapabilir miyiz diye değil. Belki böyle bir test alanı oluştursak biz de doğal davranmazdık, sınavda gibi yaşardık. Ama diğer türlü böyle bir beklenti oluşturmadan yaşadığımız süreçte gerçekten birbirimizi çok daha iyi tanıdık. Daha bu pazartesi evlendik. Hamile olduğum için. Bir şeyler değişiyor mu büyü bozuluyor mu ben de çok merak ediyordum. Şimdilik hiçbir şeyin değişmediğini söyleyebilirim.

Evlenmeden önce daha iyi tanımak için aynı evi paylaşmak mantıklı gelse de bu senin korktuğun durumların başına gelmesini engellemez zira insan zamanla değişiyor ne yaparsan yap bu biraz şans meselesi. O an tanır evlenirsin birkaç yıl sonra değişiverir garantisi yok bunun

Ayy en korktuğum sey gaz sancısından ölürüm gene de yapamam
Kasmayın o kadar, o da yapıyor zaten.
İlk başta mahçup oluyorsunuz, özür diliyorsunuz ve ikiniz de hiç yaşanmamış gibi davranıyorsunuz.
Daha sonrakilerde birbirinize bakıp sırıtıyorsunuz.
Daha ilerleyen zamanda yapıp suçu ona atıyorsunuz.
Yani en iyisi tuvaleti kullanmak ama gaz sancısı falan varken de o kadar şeyapmayın ya

Toplumun çoğunluğu kadın evli, mutlu, çocuklu olmalı diye düşündüğünden böyle davranılıyor MrDelfino.
Burada bile evlilik için yaş sınırı, çocuk için yaş sınırı konuları açılıyor, mahalle baskısı kadınları toplumda itibar görmek için evlenmeliyim, çocuk doğurmalıyım düşüncesine itiyor, yaşınız ortalama 25 civarıysa komşu teyzeler, akraba ablalar size talip aramaya kalkıyor, bulunan talipleri beğenmezseniz "seni bu yaştan sonra kim alsın" gibi cahilce sözler sarf ediyorlar, erkeklerin büyük kısmında böyle bir endişe olmuyor çünkü onlara her yaşta baba olacakları, her yaşta evlenecekleri güveni aşılanıyor.

Erkeğin yaş problemi yok, yakışıklı ve bakımlı olmak gibi sorunu yok, her yaşta giderim var diye düşünüyorlar, toplum onlara öyle bir özgüven yüklüyor ki 50 yaşındaki bir adama 20 yaşındaki bir kız olur, kadın genç olsun ki doğurgan olsun fikrinden yola çıkan toplum, 35 yaşındaki kadını 50 yaşındaki adama uygun görmüyor.

Kadın değişirse toplum değişir gibi bir sözü vardı, önce biz evliliği kadına lütuf gibi görmeyi bırakmalıyız, çevremizdeki kadınlara eş adayı arayıp kadın için bekarlık, çocuk sahibi olmamak acınasıymış gibi davranmamalıyız, ki erkekler çıktıkları tepeden bir iniversinler.

Son düzenleme:
Ben aynı evde yaşamadan da öğrenilir diye düşünüyorum. Ama her yönünü her şey yolundayken öğrenemezsin. Sevinçli, sinirli, üzgün, şaşkın vs her halini görüp o durumda verdiği tepkilerden çıkarabilirsin. İnsan kendini belki 1-2 yıl gizleyebilir ama daha sonra içindeki gerçek beni ortaya çıkarır. Eşimle 8 yıllık sevgililik dönemi sonunda evlendim. 24 saati bile beraber geçirmedik. Ama ikimizde birbirimizi başkası gibi tanıtmadık ne isek o olduk. Şimdi 10 yılımızı doldurduk ve hiç eskiden böyle değildin dediğim tek bir olay bile yaşamadım. İyi bir gözleme her şeyi çözebileceğine inanıyorum. Birlikte yaşanmasına karşı değilim bu kişisel bir tercih fakat ben tercih etmezdim

1 ay da çok kısa canım, bunu savunanlar olarak minimum 1-2 yıl birlikte yaşamaktan bahsediyoruz genelde

Kanuni koruyuculuğun yanında kötü yanları da var. Beni sanırım evlilik konusunda en çok korkutan şey hazır olmadığım bir zamanda hamile kalırsam, eşimin onayı olmadan kürtaj olamayacak olmam. İlişkimden bağımsız olarak bana koruyuculuktan çok hâlâ pranga gibi geliyor .

Ayrilirsaniz bunu daha sonraki es adayiniza nasil aciklayabilirsiniz? Yani aileniz karsi cikabilecek bir aile ise bence pek yapmamaniz daha uygun olur.

Benim akademisyen bir arkadasim erkek arkadasiyla bu sekilde yasadi ve evlendi. Ama hala hic tanimamisim diyor. 2 sene yasadilar birlikte. Kisaca onun da garantisi yok.

Allah hayirli insanlarla karsilastirsin.

Mantıksız bir yol diyemem elbette mantıklı yönleri var. Ama imzanın da bir büyüsü var, yaşadıklarınız evlilik müessesesinin tatlış çerez kısımları olur birlikte yaşarsanız.

İşin içine anası babası tanası girmeden birlikte yaşamak elbette keyifli olur. 1 yıldan fazla sürerse adamın hantallığı-kötü alışkanlıkları varsa ortaya çıkabilir(ama profesyonelce gizliyorsa yine de göremeyebilirsiniz)

Ben aileye söyleme taraftarı değilim, her şey bozulabilir onlara söyleyince ilişkiniz heba olabilir. Ama siz tabi ki onları tanıyorsunuz bu yüzden daha iyi bilirsiniz süreci nasıl etkileyeceklerini, tepkilerini vs. Ailelerin haberi olursa evliliğe daha yakın bir süreç olur yaşadıklarınız. Yine de tam evlilik gibi olmaz, dediğim gibi imzanın büyüsü inkar edilemez:)

Bazı erkeklerde evlilik fikri yok olabiliyor birlikte yaşayınca, bunu da gözden kaçırmayın.

1 ay da çok kısa canım, bunu savunanlar olarak minimum 1-2 yıl birlikte yaşamaktan bahsediyoruz genelde

Yaşayabiliyorsa yaşasın tabi ki. Bir zarari olmaz ama konu sahibi ailenizin boyle biseyi duymasindan korkunuz varsa, duyuldugunda buyuk olay filan olacaksa sakin gizli sakli boyle bisey yapmayin derim.
Yarin öbürgün size karşi tehdit olarak kullanilabilir.

Aklın başında davranırsanız evde yaşamaya gerek kalmaz zaten pislik olan yüzünü gösteriyor ama biz görmek istemiyoruz evleniyoruz ....yani ilk eşim aşırı berbat biriydi bile bile evlendim evlenince düzelir dedim binlerce kat daha kötü oldu hemde ilk günden...şu anki eşimle 3 kere dışarda görüştük sonra günde bir defa telefonda görüştük evlenene kadar çok huzurlu ve mutluyum ...yani sevgililik tanıma dönemi en ufak hatasında sutlarsan böyle böyle iyi insana denk gelinebilir bol dua etmek gerek tabiki....

Kusura bakmayın da evli olmasanız bile sadece sizin çocuğunuz değil. Tabi ki adamın da onayını almalısınız.

bakın mesela bu benim hiç düşünmediğim bir konu çok farklı bi bakış açısı. :)

bence çok ama çok ama çok gerekli bir deneyim,, her ilişki için. yaklaşık 1.5 yıldır erkek arkadaşımla birlikte yaşıyoruz. ev düzenleri, normal bir ev nasıl olmalıdır beklentilerimiz çok farklı olduğu için başta çok zorlandık. orta yol bulmamız oldukça zaman aldı, şu an mesela düzenimizi 4-5 gün birlikte, 2-3 gün ayrıya çevirdik. ilk kez evlenerek aynı eve girsek kesinlikle boşanırmışız dayanamayıp.

Kusura bakmayın da evli olmasanız bile sadece sizin çocuğunuz değil. Tabi ki adamın da onayını almalısınız.
Katılmıyorum. Böyle bir durumun sonuçlarıyla en çok kadın baş başa kalıyor. Ayrıca hamilelik süreci de başlı başına zorlayıcı. Kadın hayır doğurmak istemiyorum dediği sürece, adamın bir şeye karışma hakkı kalmıyor bence. Çok istiyorsan kendin taşı, doğur derim böyle bir durumda kalsam. Bu durum %50-%50 karar verilecek bir durum değil. %60-%40 kadının daha baskın karar mercii olması gereken bir durum. Sevgiliyken en fazla kürtaj olur sevgilinden de ayrılırsın böyle bir sorun olduğunda. Ama resmiyette eş imzası diye bir gerçek var, boşanalım desen boşanana kadar kürtaj süresi geçer .

bakın mesela bu benim hiç düşünmediğim bir konu çok farklı bi bakış açısı. :)
Evli değilken hamile kalma korkusu iyice fobiye dönüştü sanırım bende. O kadar uzun zamandır şiddetle çocuk sahibi olmamayı istiyorum ki, yaşla ya da sevdiğim insanla evlendiğim durumda bunlar değişecek mi endişeleri başladı artık . Yaşım küçük, henüz kendimi gerçekleştirmedim, beynimde MrsDelfino projesine ayırdığım hiçbir şey tamamlanmadı. Sanırım bunlar tamamlandığında %1 de olsa hazır hissetmeye başlayabilirim kendimi. Şu an için böyle bir şeyin kararını karşı tarafa bırakabilme olasılığının düşüncesi dahi beni boğuyor.

Evli değilken eşim elimi tutsa hamile kalacağım sanırdım bir cinsellik yaşamamamıza rağmen. İlk evlendiğimizde de korkularım vardı 10 yıllık beraberlik doymadan hamile kalırsam vs diye. Yaşım şuan 27. Bu sene çocuk düşünmeye başladık. Bence sevdiğiniz insanla evlenirseniz evlilik dünyanın en güzel şeyi. Ben her gün yaşadığım hayata şükrederek yoluma bakıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…