- 2 Eylül 2019
- 5.390
- 15.347
-
- Konu Sahibi Mutsuzum41
Evlenmeden aile olunabilir görüşünüze elbetteki katılıyorum. Aile olunur belki evlilikten daha da sağlamdır sorunlar stres azken. Benim demek istediğim evliliğin kanuni koruyuculuğu. Uzun yillar birlikte geçirdiğiniz insanla ister istemez giderinizde gelirinizde umurlarınız bağlanıyor. Bir imza atıp donmek bana basit geliyor belki de ondanAilelerle sevgililikte olduğundan daha çok muhatap olunmuyor çoğunlukla. Ben sevgilimle 5 yılı doldurduktan sonra (büyük kısmını aynı evde ve sürekli birbirimizin evinde kalarak geçirdik) annesiyle görüntülü konuşarak tanıştım mesela. Sonrasında da bir beklenti olmadı, anneler gününde bayramlarda vs aramak zorunda bile değilim. En azından evin içine ailenin karışması ya da ziyaret de pek söz konusu olmuyor genellikle.
İlişkimin dinamikleri ve düzenimiz bu şekilde güzel. Bir şeyleri değiştirmeye gerek görmüyorum. Nikah olmadan da aile olunabilir, o bağ sağlamlaştırılabilir. Bir imza alt tarafı ve bana çocuk düşünülmediği sürece fazlasıyla gereksiz geliyor. Bir insanın iyi günde kötü günde, hastalıkta sağlıkta sevdiğinin yanında olması, ona sadık olması için imza şart değil. Gün gelir de, eş durumu tayini gibi bir şey dışında aynı evde yaşamamızı sağlayacak bir şey yoksa yani evlenmeden aynı evde kalma imkanımız yoksa o zaman düşünürüm ben şahsen. Evlenmeden de birlikte yaşanabilirken evlilik gereksiz geliyor insana. Evliliğin alternatifi olarak saydığım bu birlikte yaşama durumunda "istediğim zaman ayrılırım" gibi bir şeyi avantaj olarak görmüyorum, onu da belirtmek isterim.
4 yıla yakın beraber yaşadık. Sabit bir evimiz yoktu. bir onun evinde bir benim evimde. Ama bir deneyelim bakalım nasıl oluyormuş evlensek yapabilir miyiz diye değil. Belki böyle bir test alanı oluştursak biz de doğal davranmazdık, sınavda gibi yaşardık. Ama diğer türlü böyle bir beklenti oluşturmadan yaşadığımız süreçte gerçekten birbirimizi çok daha iyi tanıdık. Daha bu pazartesi evlendik. Hamile olduğum için. Bir şeyler değişiyor mu büyü bozuluyor mu ben de çok merak ediyordum. Şimdilik hiçbir şeyin değişmediğini söyleyebilirim.MerhabaKotu biten iliskilerim yuzunden evlilikten iyice sogudum evlilik benim icin cok anlamli kutsal bir seydi yuva kurmakti ama artik oyle gormuyorum eskiden mutlu yuvamin hayalini kurardim simdi korkudan hayal bile edemiyorum hatta tek dusuncem evlendikten sonra esim berbat bir insan cikarsa? Bosandik ama ya bosandiktan sonra hala istedigim mutlulugu bulamazsam... daha evlenmeden bosanmayi dusunuyorum. Cocuklugum huzursuz bir aile ortaminda gecince benim de hayalim hep cok mutlu bir yuva kurmakti Eskiden daha kolaydi sanki simdi sosyal medyada sagolsun insanlar kendilerini olmadigi biri gibi gosteriyorlar zaten sosyal medyadan birisiyle tanisip gorusmeye sicak bakmiyorum iyice nefret ettim bu durumdan. Mesela okulda arkadas ortaminda birinden hoslaniyorum cok agirbasli, efendi duruyordu baya etkilwnmistim. Aksam arkadaslarla cocugun instagramini bulduk storylerini profilini gorunce isik hiziyla kactim o cocuktan Guzel bir iliskiye basliyorum hatta 1 yil guzel geciyor birbirimizi iyice alistigimiz icin daha fazla vakit gecirmeye basliyoruz ya da yazin okul falan da yok sık sık gorusuyoruz ve olanlar oluyor her gecen gun baska bir ozelligini gormeye basliyorum adamin. Suan evlilik dusunmesem de belki ilerde 1 yil icinde tanisip zamani geldi diye evlenebilirim. Evlilikten once ayni evde yasamaya baslayip sonra evlenenler var mi? Ayni evin icinde her seyi gorursunuz iyice tanirsiniz cunku ve evlilikte surpriz olmaz. 1 ay beraber yasadiniz rahatsiz eden davranislari oldu ve evleri ayirirsiniz, ayrilirsiniz bu kadar. Ailem cook karsi cikar ikna eder miyim bilmiyorum da hem Turkiyede de bazi erkeklerin buna ciddiyetsiz yaklastigini gordum Bu bir cozum mu yoksa gereksiz bir yol mu olur
Ayy en korktuğum sey gaz sancısından ölürüm gene de yapamamAdamla aynı evde yaşamaya başlayınca gazını bile tutar ayıp olmasın diye,evlilik öylemi rahatçana salar o gazını
Kasmayın o kadar, o da yapıyor zaten.Ayy en korktuğum sey gaz sancısından ölürüm gene de yapamam
Toplumun çoğunluğu kadın evli, mutlu, çocuklu olmalı diye düşündüğünden böyle davranılıyor MrDelfino."Nasılsa evleneceğiz" diye düşünmememiz lazım kesinlikle. Bazen birlikte yaşayınca evlilikten vazgeçecek taraf kadın da olabilir. Sanki birlikte yaşayınca kadını evlilikten mahrum eden taraf hep erkek olur gibi bir algı var. Mesela eski erkek arkadaşım kirlilerini sepete atmaktan aciz, çoraplarını ortalıkta bırakan tiplerdendi. Ben bu gelişmemiş mağara adamını evlerinde birkaç saat geçirdiğimde tanıdım ve yol verdim. Aynı eve taşınmış olsaydık bu gibi durumlardan evliliğe gitmezdi ilişkimiz. Sanki evlilik erkeğin kadına bahşetmesi gereken bir şeymiş gibi davranılıyor ya, buna sinir oluyorum.
İlerisi için o korkularınızı yenmeniz doğru kişinin karşınıza çıkmasıyla olur zaten :)Ben hemen evlenicem demedim zaten ilerisi icin bile evlilikten korkuyorum dedim
1 ay da çok kısa canım, bunu savunanlar olarak minimum 1-2 yıl birlikte yaşamaktan bahsediyoruz genelde1 ay ayni evde durdunuz diye bisey anlayamazsiniz ben ilk 1-2 ay eşim evdeyken buyuk tuvaletimi yapamiyordum ses gider diye.
İnsan kasıyor yani. Halbuki eşimle evlenmeden once tatile, uzun yola, kampa vs gitmiştim.
Ayni evde yaşanmasa da bir tatile cikin derim.
Kanuni koruyuculuğun yanında kötü yanları da var. Beni sanırım evlilik konusunda en çok korkutan şey hazır olmadığım bir zamanda hamile kalırsam, eşimin onayı olmadan kürtaj olamayacak olmam. İlişkimden bağımsız olarak bana koruyuculuktan çok hâlâ pranga gibi geliyorEvlenmeden aile olunabilir görüşünüze elbetteki katılıyorum. Aile olunur belki evlilikten daha da sağlamdır sorunlar stres azken. Benim demek istediğim evliliğin kanuni koruyuculuğu. Uzun yillar birlikte geçirdiğiniz insanla ister istemez giderinizde gelirinizde umurlarınız bağlanıyor. Bir imza atıp donmek bana basit geliyor belki de ondan
Ayrilirsaniz bunu daha sonraki es adayiniza nasil aciklayabilirsiniz? Yani aileniz karsi cikabilecek bir aile ise bence pek yapmamaniz daha uygun olur.MerhabaKotu biten iliskilerim yuzunden evlilikten iyice sogudum evlilik benim icin cok anlamli kutsal bir seydi yuva kurmakti ama artik oyle gormuyorum eskiden mutlu yuvamin hayalini kurardim simdi korkudan hayal bile edemiyorum hatta tek dusuncem evlendikten sonra esim berbat bir insan cikarsa? Bosandik ama ya bosandiktan sonra hala istedigim mutlulugu bulamazsam... daha evlenmeden bosanmayi dusunuyorum. Cocuklugum huzursuz bir aile ortaminda gecince benim de hayalim hep cok mutlu bir yuva kurmakti Eskiden daha kolaydi sanki simdi sosyal medyada sagolsun insanlar kendilerini olmadigi biri gibi gosteriyorlar zaten sosyal medyadan birisiyle tanisip gorusmeye sicak bakmiyorum iyice nefret ettim bu durumdan. Mesela okulda arkadas ortaminda birinden hoslaniyorum cok agirbasli, efendi duruyordu baya etkilwnmistim. Aksam arkadaslarla cocugun instagramini bulduk storylerini profilini gorunce isik hiziyla kactim o cocuktan Guzel bir iliskiye basliyorum hatta 1 yil guzel geciyor birbirimizi iyice alistigimiz icin daha fazla vakit gecirmeye basliyoruz ya da yazin okul falan da yok sık sık gorusuyoruz ve olanlar oluyor her gecen gun baska bir ozelligini gormeye basliyorum adamin. Suan evlilik dusunmesem de belki ilerde 1 yil icinde tanisip zamani geldi diye evlenebilirim. Evlilikten once ayni evde yasamaya baslayip sonra evlenenler var mi? Ayni evin icinde her seyi gorursunuz iyice tanirsiniz cunku ve evlilikte surpriz olmaz. 1 ay beraber yasadiniz rahatsiz eden davranislari oldu ve evleri ayirirsiniz, ayrilirsiniz bu kadar. Ailem cook karsi cikar ikna eder miyim bilmiyorum da hem Turkiyede de bazi erkeklerin buna ciddiyetsiz yaklastigini gordum Bu bir cozum mu yoksa gereksiz bir yol mu olur
1 ay da çok kısa canım, bunu savunanlar olarak minimum 1-2 yıl birlikte yaşamaktan bahsediyoruz genelde
Kusura bakmayın da evli olmasanız bile sadece sizin çocuğunuz değil. Tabi ki adamın da onayını almalısınız.Kanuni koruyuculuğun yanında kötü yanları da var. Beni sanırım evlilik konusunda en çok korkutan şey hazır olmadığım bir zamanda hamile kalırsam, eşimin onayı olmadan kürtaj olamayacak olmam. İlişkimden bağımsız olarak bana koruyuculuktan çok hâlâ pranga gibi geliyor.
bakın mesela bu benim hiç düşünmediğim bir konu çok farklı bi bakış açısı. :)Kanuni koruyuculuğun yanında kötü yanları da var. Beni sanırım evlilik konusunda en çok korkutan şey hazır olmadığım bir zamanda hamile kalırsam, eşimin onayı olmadan kürtaj olamayacak olmam. İlişkimden bağımsız olarak bana koruyuculuktan çok hâlâ pranga gibi geliyor.
Katılmıyorum. Böyle bir durumun sonuçlarıyla en çok kadın baş başa kalıyor. Ayrıca hamilelik süreci de başlı başına zorlayıcı. Kadın hayır doğurmak istemiyorum dediği sürece, adamın bir şeye karışma hakkı kalmıyor bence. Çok istiyorsan kendin taşı, doğur derim böyle bir durumda kalsam. Bu durum %50-%50 karar verilecek bir durum değil. %60-%40 kadının daha baskın karar mercii olması gereken bir durum. Sevgiliyken en fazla kürtaj olur sevgilinden de ayrılırsın böyle bir sorun olduğunda. Ama resmiyette eş imzası diye bir gerçek var, boşanalım desen boşanana kadar kürtaj süresi geçerKusura bakmayın da evli olmasanız bile sadece sizin çocuğunuz değil. Tabi ki adamın da onayını almalısınız.
Evli değilken hamile kalma korkusu iyice fobiye dönüştü sanırım bende. O kadar uzun zamandır şiddetle çocuk sahibi olmamayı istiyorum ki, yaşla ya da sevdiğim insanla evlendiğim durumda bunlar değişecek mi endişeleri başladı artıkbakın mesela bu benim hiç düşünmediğim bir konu çok farklı bi bakış açısı. :)
Evli değilken eşim elimi tutsa hamile kalacağım sanırdım bir cinsellik yaşamamamıza rağmen. İlk evlendiğimizde de korkularım vardı 10 yıllık beraberlik doymadan hamile kalırsam vs diye. Yaşım şuan 27. Bu sene çocuk düşünmeye başladık. Bence sevdiğiniz insanla evlenirseniz evlilik dünyanın en güzel şeyi. Ben her gün yaşadığım hayata şükrederek yoluma bakıyorum.Katılmıyorum. Böyle bir durumun sonuçlarıyla en çok kadın baş başa kalıyor. Ayrıca hamilelik süreci de başlı başına zorlayıcı. Kadın hayır doğurmak istemiyorum dediği sürece, adamın bir şeye karışma hakkı kalmıyor bence. Çok istiyorsan kendin taşı, doğur derim böyle bir durumda kalsam. Bu durum %50-%50 karar verilecek bir durum değil. %60-%40 kadının daha baskın karar mercii olması gereken bir durum. Sevgiliyken en fazla kürtaj olur sevgilinden de ayrılırsın böyle bir sorun olduğunda. Ama resmiyette eş imzası diye bir gerçek var, boşanalım desen boşanana kadar kürtaj süresi geçer.
Evli değilken hamile kalma korkusu iyice fobiye dönüştü sanırım bende. O kadar uzun zamandır şiddetle çocuk sahibi olmamayı istiyorum ki, yaşla ya da sevdiğim insanla evlendiğim durumda bunlar değişecek mi endişeleri başladı artık. Yaşım küçük, henüz kendimi gerçekleştirmedim, beynimde MrsDelfino projesine ayırdığım hiçbir şey tamamlanmadı. Sanırım bunlar tamamlandığında %1 de olsa hazır hissetmeye başlayabilirim kendimi. Şu an için böyle bir şeyin kararını karşı tarafa bırakabilme olasılığının düşüncesi dahi beni boğuyor.